STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΣ Γιάννινα - ΟΦΗ 3-0

ΠΑΣ Γιάννινα - ΟΦΗ 3-0
INTIME SPORTS

Με δυο γκολ του Τσάβες (30, 45' πεν.) και ένα του Ίλιτς (87' πεν.), ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του ΟΦΗ στους "Ζωσιμάδες", επικρατώντας με 3-0. Λίγα πράγματα από τους Κρητικούς.

Ένα ημίχρονο έφτανε και περίσσευε στον ΠΑΣ Γιάννινα για να πανηγυρίσει ένα ακόμη τρίποντο στο πρωτάθλημα και να φτάσει τους 16 βαθμούς. Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη, δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να φτάσει στη νίκη απέναντι στον ΟΦΗ στους "Ζωσιμάδες" και να (απο)δείξει ότι βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα.

Την ίδια στιγμή, ο ΟΦΗ συνέχισε να αγνοεί τη νίκη από το ματς στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό, δεν βρίσκεται σε καλό φεγγάρι και έμεινε κολλημένος στους 10 βαθμούς, όσα και ματς που έχει δώσει ως τώρα στην φετινή Super League.

Πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Τσάβες, ο οποίος πέτυχε δυο γκολ, το πρώτο με πλασέ στο 30' και το δεύτερο με εκτέλεση πέναλτι στο 45'. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΟΦΗ προσπάθησε να μπει στο ματς, οι γηπεδούχοι έκαναν άριστη διαχείριση του υπέρ τους σκορ και μάλιστα με νέο πέναλτι, αυτή την φορά από τον Ίλιτς στο 87' διαμόρφωσαν το τελικό 3-0.

Αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Αντελέγιε για το πέναλτι που έκανε στον Γιάκο (86'). Ελέγχεται ο ρέφερι για το αν ήταν ορθή η απόφασή του, όμως από την στιγμή που έδειξε την εσχάτη των ποινών, σωστά απέβαλε τον αμυντικό του ΟΦΗ.

Την ερχόμενη Τετάρτη, για την εμβόλιμη 6η αγωνιστική ο ΠΑΣ υποδέχεται το Λεβαδειακό, ενώ μια ημέρα μετά ο ΟΦΗ έχει το τοπικό ντέρμπι με τον Εργοτέλη στο "Γεντί Κουλέ", όπου θα προσπαθήσει να επιστρέψει στις νίκες και να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων

Διαιτητής: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος

Βοηθοί: Νικόλαος Γεωργακάκος, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Βελλίδης, Μπέριος, Ακόστα (73' Κοροβέσης), Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Μανιάς (79' Γιάκος), Τσουκαλάς, Ίλιτς, Στρούνα, Τσάβες (69' Χαρίσης), Λίλα.

ΟΦΗ (Γκατούζο): Λόρια, Τριποτσέρης, Αντελέγιε, Μονιάκης (46' Πετρόπουλος), Ραζάκ, Φερνάντεθ (69' Ροβίθης), Λαμπρόπουλος (56΄Κουτσιανικούλης), Μερεμπασβίλι, Στάθης, Μακρής, Μίλιαζες.

Γκολ: 30', 45 (πεν.) Τσάβες

Κάρτες: 25' Τσάβες, 74' Χαρίσης / Κόκκινη: 86' Αντελέγιε

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης

Ανασκόπηση αγώνα

Ορεξάτος και παθιασμένος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο ΠΑΣ Γιάννινα, θέλοντας να επιβάλει τους κανόνες του και το παιχνίδι του. Η πρώτη σοβαρή "επίσκεψη" στα καρέ του Λόρια έγινε μόλις στο 4', όταν ο Ίλιτς βρέθηκε σε καλή θέση για σουτ, αλλά η εκτέλεση απείχε αρκετά απ' αυτό που είχε στο μυαλό του. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν "το πάνω χέρι", κυκλοφορούσαν καλύτερα την μπάλα και οι παίκτες του Γκατούζο περίμεναν πίσω και κυνηγούσαν να απειλήσουν με αντεπίθεση.

Ο ΟΦΗ ισορρόπησε, έκλεισε τους διαδρόμους, ο ΠΑΣ δυσκολευόταν να φτιάξει ουσιαστικές φάσεις για γκολ και μέχρι το μισάωρο το 0-0 φάνταζε (και ήταν) φυσιολογικό. Από την άλλη, οι Κρητικοί δεν έκαναν δύσκολο το βράδυ του Βελλίδη, καθώς ο Μερεμπασβίλι ήταν αποκομμένος και δεν είχε στηρίγματα μπροστά. Όλα αυτά, μέχρι να αναλάβει δράση ο δαιμόνιος Τσάβες και να αλλάξει άρδην τα δεδομένα μέχρι να πάνε οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια.

Στο 30', ο Ίλιτς σούταρε με δύναμη, ο Λόρια αντέδρασε αποτελεσματικά, όμως δεν τα κατάφερε και στο πλασέ του Αργεντινού, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 της ομάδας του Γιάννη Πετράκη. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, είχαν δυο (άστοχα) με τους Μιλιάζες και Μονιάκη, για να ακολουθήσει η ευκαιρία του Τσάβες στο 40, αλλά ο Λόρια είπε "όχι". Για να φτάσουμε στο 44', όταν ο Ραζάκ έκανε άτσαλο τάκλιν στον Ακόστα, ο διαιτητής έδειξε σωστά το σημείο του πέναλτι και ο Τσάβες από την άσπρη βούλα έκανε δυο τα γκολ του και της διαφοράς από τον ΟΦΗ.

Ο Τζενάρο Γκατούζο έβαλε τον Πετρόπουλο με την έναρξη της επανάληψης, ώστε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Ο υψηλόσωμος φορ είχε μια άστοχη κεφαλιά στο 56', για να μπει τρία λεπτά μετά και ο Κουτσιανικούλης. Οι Κρητικοί πίεζαν, προκειμένου να μειώσουν το σκορ και να μπουν εκ νέου στο ματς, αλλά τη μεγάλη φάση την είχε ο ΠΑΣ με τον Ίλιτς (62'), ο οποίος δεν κατάφερε να νικήσει από κοντά τον Λόρια.

Ο χρόνος κυλούσε υπέρ του ΠΑΣ και οι παίκτες του είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και το 2-0 φαινόταν πως θα ήταν το τελικό σκορ. Για να φτάσουμε στο 86' και την αντεπίθεση με τον Γιάκο, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, είχε επαφή με τον Αντελέγιε (αυστηρή η παράβαση) και ο ρέφερι απέβαλε τον αμυντικό του ΟΦΗ με απευθείας κόκκινη. Ο Ίλιτς από την άσπρη βούλα έγραψε το 3-0, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη δίκαιη νίκη των γηπεδούχων, με τον Λόρια να μην επιτρέπει στον Μιχαήλ λίγο μετά (89') να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τον δείκτη του σκορ.

Η φάση του αγώνα

Το πέναλτι στο 44' ήταν η φάση που καθόρισε εν πολλοίς την τελική έκβαση της αναμέτρησης στους Ζωσιμάδες. Ο Ραζάκ ανέτρεψε άγαρμα τον Ακόστα και ο Τσάβες έκανε το 2-0 λίγο πριν πάνε οι ομάδες στα αποδυτήρια. Η ψυχολογία των Κρητικών βρέθηκε στο ναδίρ και των γηπεδούχων στο ζενίθ.

Ο διαιτητής

Ο Καλογερόπουλος είχε καλά τρεξίματα, ήταν κοντά στις φάσεις, ενώ ήταν σωστή η υπόδειξη του πέναλτι στο τέλος του πρώτου μέρους, ελέγχεται για εκείνο στο 86' που έκανε ο Αντελέγιε (αποβλήθηκε) στον Γιάκο. Βέβαια, το ματς είχε "καθαρίσει" και δεν επηρέασε τον τελικό νικητή, αλλά ήταν αρκετά αυστηρό.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Μια ακόμη πολύ καλή εμφάνιση από τον Τσάβες, ο οποίος είναι παίκτης-βαρόμετρο για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Εκείνος "ξεκλείδωσε" την άμυνα του ΟΦΗ, ήταν ψύχραιμος στο πέναλτι που εκτέλεσε, ενώ το παιχνίδι της ομάδας του περνούσε από τα πόδια του, μέχρι να βγει στο 69', παραχωρώντας την θέση του στον Χαρίση.

Μας άρεσε

Οι γηπεδούχοι ήξεραν τι ήθελαν απ' αυτό το ματς και το πήραν καθαρά και δίκαια. Μπήκαν για να πάρουν το τρίποντο και τα κατάφεραν χωρίς πολλά πολλά. Άριστα προετοιμασμένη η ομάδα του Γιάννη Πετράκη, που είναι ήδη στους 16 βαθμούς και γλυκοκοιτάζει" τα πάνω κλιμάκια, ευρισκόμενη σε καλή φόρμα. Μάλιστα, οι Γιαννιώτες έχουν να ηττηθούν από την 5η αγωνιστική και το 2-0 στη Βέροια.

Δεν μας άρεσε

Ο ΟΦΗ δεν έδειξε σε κανένα σημείο του ματς πως πήγε στους "Ζωσιμάδες" για να νικήσει. Ακίνδυνος μπροστά, περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και ο Βελλίδης πέρασε ένα μάλλον ήσυχο βράδυ. Με εξαίρεση το ματς στη Λεωφόρο, οι Κρητικοί παρουσιάζονται αρκετά αδύναμοι μακριά από το Ηράκλειο, ενώ αγνοούν τη νίκη από εκείνο το παιχνίδι, μετρώντας έκτοτε τρεις ήττες και μια ισοπαλία στην Κομοτηνή (0-0).

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ