STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΣ Γιάννινα - Ατρόμητος 1-0

ΠΑΣ Γιάννινα - Ατρόμητος 1-0
INTIME SPORTS

Ο ΠΑΣ Γιάννινα με σκόρερ τον καλύτερο του παίκτη, Κριστιάν Τσάβες, κέρδισε με 1-0 τον Ατρόμητο και επέστρεψε στις νίκες.

Το γκολ του Κριστιάν Τσάβες στο 68ο λεπτό ήταν αρκετό προκειμένου ο γηπεδούχος ΠΑΣ Γιάννινα να κάμψει με 1-0 την αντίσταση του Ατρομήτου, στα Ιωάννινα, και να πάρει ακόμη τρεις βαθμούς στην έδρα του.

Ο Ατρόμητος είχε από την αρχή μία ελαφρά υπεροχή την οποία ποτέ δεν μπόρεσε να τη μετουσιώσει σε γκολ.

Ο Τσάβες από την πλευρά των γηπεδούχων, προσπαθούσε με ατομικές προσπάθειες να απειλήσει την ομάδα του Περιστερίου και εν τέλει τα κατάφερε με κεφαλιά.

Μετά το γκολ, ο Ατρόμητος εκμεταλλεύτηκε την οπισθοχώρηση του ΠΑΣ, έφτασε κοντά στο γκολ με σουτ του Φυτανίδη που χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι στο 86', αλλά δεν μπόρεσε ποτέ να φτάσει στην ισοφάριση.

Με αυτή τη νίκη τους, οι Ηπειρώτες σκαρφάλωσαν στην όγδοη θέση, όπου ισοβαθμούν με την Καλλονή με 20 βαθμούς και προσπέρασαν τον Ατρόμητο που έμεινε στους 19.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων

Διαιτητής: Ιωάννης Δελφάκης

Βοηθοί: Χρήστος Ακρίβος, Τρύφων Πετρόπουλος

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Ντάσιος, Τζημόπουλος, Ναδάλες, Μιχαήλ, Χαρίσης, Τσουκαλάς, Γιάκος (61' Λίλα), Τσάβες (81' Σκόνδρας), Ακόστα, Ίλιτς (69' Μανιάς)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κοντοές, Αγκουαζί, Πίτου Γκαρσία, Ούμπιδες (79' Γεωργίου), Τάτος (73' Παπάζογλου), Μπρίτο (64' Καραμάνος), Ναπολεόνι

Γκολ: 68' Τσάβες

Κάρτες: 62' Μιχαήλ / 23' Ούμπιδες, 63' Αγκουαζί, 64' Γκαρσία

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης

Ο Ατρόμητος πιο δυνατά

Στα Ιωάννινα ο φιλοξενούμενος Ατρόμητος μπήκε πιο δυνατά, παίρνοντας από τα πρώτα λεπτά την κατοχή της μπάλας, με αποτέλεσμα να κερδίσει τις πρώτες στημένες φάσεις, οι οποίες εντούτοις πέρασαν ανεκμετάλλευτες.

Η διάθεση που έδειξε ο Ατρόμητος στην αρχή της αναμέτρησης - οφειλόμενη κατά πολύ στους Μπρίτο και Τάτο - δεν συνοδεύτηκε από ουσία, με μοναδική επιβεβαίωση αυτής της υπεροχής το σουτ του Ναπολεόνι, στο 17ο λεπτό.

ΠΑΣ Γιάννινα - Ατρόμητος 1-0
INTIME SPORTS

Ο Τζημόπουλος απάντησε για τους γηπεδούχους μετά από δύο λεπτά στις ευκαιρίες, αλλά η κατάληξη δεν ήταν διαφορετική.

Ο Ναπολεόνι στο 26' τέσταρε την ετοιμότητα του Βελλίδη που μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια, ενώ αυτή του Γκορμπούνοφ δοκιμάστηκε από τον Ναδάλες, με την ίδια ακριβώς κατάληξη.

Φάουλ, αντί για ποδόσφαιρο

Μετά το 30ό λεπτό, δεν παίχτηκε πολύ ποδόσφαιρο. Γι΄αυτό φρόντισαν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων που ανέκοπταν με φάουλ κάθε φιλοδοξία δημιουργίας παιχνιδιού, ειδικά στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Το δεύτερο ημίχρονο, ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο με το ρυθμό υπό του μηδέν και τα λάθη στις επιλογές των ποδοσφαιριστών, πολύ συχνά.

Η δικαίωση του Τσάβες

Οι προελάσεις του Τσάβες είχαν κακή τελική επιλογή από τον Αργεντινό, και το σουτ του Κοντοέ για τους φιλοξενούμενους στο 55', απέχει πολύ από το να θεωρείται ευκαιρία.

Στο 57ο λεπτό, ο Βελλίδης πραγματοποίηση άστοχη έξοδο, αλλά ο Φυτανίδης που πήδησε πιο ψηλά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

ΠΑΣ Γιάννινα - Ατρόμητος 1-0
INTIME SPORTS

Στο 68' και αφού οι αλλαγές είχαν αποσυντονίσει ακόμη πιο πολύ το ρυθμό των δύο ομάδων, ο Τσάβες βρέθηκε στο κέντρο της περιοχής, μετά από εκτέλεση κόρνερ, έπιασε την κεφαλιά μόνος του και νίκησε τον Βελλίδη, διαμορφώνοντας το 1-0.

Το "αχ" του Φυτανίδη

Ο Αγκουαζί στο 80ό λεπτό επιχείρησε ένα σουτ μέσα από την περιοχή, ο Βελλίδης παρακολουθούσε την πορεία της μπάλας η πέρασε άουτ.

Στο 86' ο Ατρόμητο έφτασε μία ανάσα από την ισοφάριση αλλά το σουτ του Φυτανίδη, σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Η φάση του αγώνα

Αυτή με την οποία ο Κριστιάν Τσάβες νίκησε τον Αντρέι Γκορμπούνοφ. Ο Αργεντινός που συνηθίζεται να έχει το ρόλο του δημιουργού, ανέλαβε αυτή τη φορά του εκτελεστή. Βρέθηκε στη σωστή στιγμή στο σωστό χρόνο και παρά το γεγονός ότι δε φημίζεται για το ύψος του, εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας του Ατρομήτου και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

ΠΑΣ Γιάννινα - Ατρόμητος 1-0
INTIME SPORTS

Ο διαιτητής

Ο Ιωάννης Δελφάκης αναγκαζόταν να σφυρίζει αρκετά συχνά ειδικά μετά τη συμπλήρωση μισής ώρα αγώνα, καθώς οι παίκτες των δύο ομάδων υπέπιπταν σε αλλεπάλληλα φάουλ. Του πιστώνεται, ωστόσο, ότι προσπάθησε να αφήσει να εξελιχθεί. Επίσης, ότι δεν γέμισε με ονόματα από νωρίς τον πειθαρχικό έλεγχο.

ΠΑΣ Γιάννινα - Ατρόμητος 1-0
INTIME SPORTS

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Κριστιάν Τσάβες, όχι μόνο για το γκολ που πέτυχε αλλά και την εν γένει παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο.

Πέρα από το γκολ που πέτυχε, θα μπορούσε να πει κανείς, ότι ξέφυγε από τη γενική μετριότητα για το λόγο ότι ήταν ο μοναδικός που πήρε και την μπάλα, την κουβάλησε και ανέλαβε το επιθετικό φορτίο του ΠΑΣ Γιάννινα. Δεν είχαν επιτυχή κατάληξη οι ατομικές του προσπάθειες, αλλά τουλάχιστον δεν παρέμεινε στάσιμος.

Μας άρεσε

Η πίεση του Ατρομήτου, δεν άλλαξε μορφή μετά το γκολ που δέχτηκε. Ο Ρικάρντο Σα Πίντο οδήγησε σε μία ορθολογική ανάπτυξη παιχνιδιού, αποφεύγοντας - παρά μόνο στο τέλος - τις μεγάλες μπαλιές, την ομάδα του. Είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει με το σουτ του Φυτανίδη, δεν τα κατάφερε αλλά αυτό δεν αφαιρεί πόντους από το σκεπτικό του Πορτογάλου τεχνικού.

ΠΑΣ Γιάννινα - Ατρόμητος 1-0
INTIME SPORTS

Δεν μας άρεσε

Τα πολλά και συνεχόμενα φάουλ στο χώρο της μεσαίας γραμμής από τους ποδοσφαιριστές αμφότερων των ομάδων από το 30' μέχρι το 60', περισσότερο δείγμα αδυναμίας παραγωγής δημιουργικού ποδοσφαίρου, παρά μεθόδου ανασταλτικής λειτουργίας.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ