STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ - ΟΦΗ 5-0

ΠΑΟΚ - ΟΦΗ 5-0
INTIME SPORTS

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε επιβλητικό 5-0 επί του ΟΦΗ με γκολ των παλιών Αθανασιάδη, Σαλπιγγίδη και των νέων Νάτχο, Χούσεν και Μαντούρο.

Μονοκονδυλιάς έσβησε την κακή εμφάνιση και τον έντονο προβληματισμό από την ήττα στα Χανιά από τον Πλατανιά ο ΠΑΟΚ. Την πλήρωσε μία άλλη κρητική ομάδα, του Ηρακλείου όμως, καθώς ο Δικέφαλος σημείωσε μία εντυπωσιακή νίκη με 5-0 επί του ΟΦΗ.

Αυτή τη φορά η ομάδα του Χουμπ Στέφενς είχε ισορροπία στο παιχνίδι της, αφού δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου, σκόραρε νωρίς με μία συνεργασία από τις γνωστές μεταξύ Λίνο και Αθανασιάδη και στο δεύτερο ημίχρονο πάτησε γκάζι ειδικά από τη στιγμή που πέρασαν στο παιχνίδι Νάτχο και Χούσεν. Οι δύο τελευταίοι πέτυχαν γκολ στην πρώτη εμφάνισή τους στην Τούμπα, ενώ σκόραρε για τρίτο σερί εντός έδρας ματς ο Μαντούρο. Είχε προλάβει να\κάνει το 2-0 ο Σαλπιγγίδης που φέτος πανηγύρισε για πρώτη φορά σε παιχνίδι μαζί με τον Κλάους.

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Σα Πίντο ουσιαστικά πέταξε λευκή πετσέτα μετά το 2-0 και έδειξε ότι δεν είναι ακόμη έτοιμη να παίξει στα ίσα αντιπάλους όπως ο ΠΑΟΚ στην έδρα τους, ειδικά όταν έχει απουσίες βασικών παικτών.

Συνοψίζοντας, ο ΠΑΟΚ του Στέφενς απέδειξε ότι στην Τούμπα έχει τον τρόπο να επιβάλλεται στους αντιπάλους του και μένει να δείξει ότι μπορεί να τα καταφέρνει το ίδιο καλά και εκτός έδρας. Το ματς με τον Παναθηναϊκό είναι μία πρώτης τάξης ευκαιρία για κάτι τέτοιο.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα ΠΑΟΚ-ΟΦΗ

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπας

Καιρός: Αίθριος

Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας), Δημήτριος Γκάγκας (Λάρισας)

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Λίνο, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Σκόνδρας, Κάτσε, Μαντούρο, Νίνης (64' Λούκας), Βούκιτς (70' Νάτχο), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης (76' Χούσεν)

ΟΦΗ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Φερνάντες, Στάθης, Μιλιάζες, Μπαρέιρο, Τριποτσέρης, Βερόν (62' Ροβίθης), Μακρής, Κουτσιανικούλης, Μπούρμπος (76' Σίσιτς), Ζε Εντουάρντο, Περογαμβράκης

Γκολ: Αθανασιάδης 4', Σαλπιγγίδης 61', Νάτχο 74', Χούσεν 80', Μαντούρο 86'

Κίτρινες κάρτες: Αθανασιάδης 8', Σκόνδρας 51'-Βερόν 33', Μιλιάζες 54'

Κόκκινες κάρτες: -

Ανασκόπηση αγώνα

Ο ΠΑΟΚ στην πρώτη του επίσκεψη στην περιοχή του ΟΦΗ άνοιξε το σκορ. Ο Λίνο στο 4' έκανε την κούρσα από αριστερά, την κατάλληλη στιγμή σέντραρε και ο Αθανασιάδης με προβολή νίκησε τον Φερνάντεζ. Ο ΟΦΗ απείλησε στο 9', όταν ο Μπούρμπος εκμεταλλεύτηκε γλίστρημα του Λίνο, έγινε κάτοχος της μπάλας, σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα πάνω από την εστία του Γλύκου.

Κέρδισε χώρο ο ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ σιγά σιγά κέρδισε χώρο στο γήπεδο και στο 20' παραλίγο να γίνει επικίνδυνος. Ο Βερόν σέντραρε, αλλά η κεφαλιά πάσα του Ζε Εντουάρντο στην μικρή περιοχή του ΠΑΟΚ δεν βρήκε συμπαίκτη του, ενώ στο 22' ο Ζε Εντουάρντο επιχείρησε δυνατό συρτό σουτ, το οποίο, πάντως, δεν βρήκε στόχο.

Στο 36' ο Λίνο εκτέλεσε φάουλ και ο Μπαρέιρο που σηκώθηκε για να απομακρύνει με κεφαλιά, λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Ο Μπούρμπος στο 39' ξεχύθηκε από δεξιά, σέντραρε, αλλά η κεφαλιά του Περογαμβράκη από το ύψος του πέναλτι κατέληξε στην αγκαλιά του Γλύκου.

Στο 50' ο Ζε Εντουάρντο έπαιξε το ένα δύο με τον Περογαμβράκη και έφυγε μόνος προς την περιοχή του ΠΑΟΚ. Ο Σκόνδρας, όμως, τον πρόλαβε και τον ανέτρεψε, γλιτώνοντας τον ΠΑΟΚ από τα χειρότερα. Ο Βούκιτς στο 53' βρήκε τον Αθανασιάδη στην πλάτη της άμυνας του ΟΦΗ, ο Κλάους σούταρε και ο Φερνάντεζ απέκρουσε με υπερένταση.

Εδραίωσε τη νίκη με "Σάλπι"

Στο 61' ήρθε και το δεύτερο γκολ για τον ΠΑΟΚ. Ο Μαντούρο σούταρε, η μπάλα μετά από κόντρες έφτασε στον Αθανασιάδη, ο οποίος έσπρωξε την μπάλα στον Σαλπιγγίδη, που από κοντά δεν συγχώρεσε και έγραψε με πλασέ το 2-0. Αυτή, μάλιστα, ήταν η πρώτη φορά την φετινή σεζόν που Αθανασιάδης και Σαλπιγγίδης σκοράρουν στο ίδιο παιχνίδι. Ο "Σάλπι", πάντως, φάνηκε όταν ο Κλάους του έδωσε την μπάλα να βρίσκεται σε θέση οφσάιντ.

Ανοιξαν λογαριασμό Νάτχο, Χούσεν

Στο σημερινό παιχνίδι πέτυχε το πρώτο του γκολ με τον ΠΑΟΚ ο Μπίμπρας Νάτχο. Ο Ισραηλινός στο 74' συνδυάστηκε εξαιρετικά με τον Αθανασιάδη, βγήκε απέναντι από τον Φερνάντεζ και με άπιαστο πλασέ σημείωσε το 3-0, μέσα σε αποθέωση. Ονειρεμένο ντεμπούτο έκανε και ο Χούσεν, ο οποίος λίγα λεπτά μετά την εισοδό του στο ματς και συγκεκριμένα στο 80', άδειασε δύο παίκτες του ΟΦΗ, βγήκε σε θέση τετ α τετ και στόχευσε σωστά για το 4-0. Από τον... χορό των γκολ δεν θα μπορούσε να λείπει ο Μαντούρο, ο οποίος το τελευταίο διάστημα σκοράρει συνεχώς. Ο Ολλανδός στο 86' σημείωσε από κοντά το 5-0 κλείνοντας θριαμβευτικά για τον ΠΑΟΚ την σημερινή βραδιά.

MVP

Ο Αθανασιάδης που πέτυχε το πρώτο γκολ, ανοίγοντας στον ΠΑΟΚ το δρόμο για τη νίκη, ενώ είχε καθοριστική συμβολή και στο δεύτερο τέρμα του "Δικεφάλου"

Απογοήτευση

Ο Μπαρέιρο, ο οποίος σε όσες φάσεις που κατέληξαν σε γκολ συμμετείχε τις έχασε όλες, με αποτέλεσμα να την πληρώνει ο Φερνάντεζ που ήταν μόνιμα εκτεθειμένος

Στατιστικά

5 Goal 0
2 Ασίστ 0
9 Τελικές Προσπάθειες 10
6 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 1
2 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 8
1 Κεφαλιές 1
3 Αποκρούσεις 3
7 Επεμβάσεις 23
23 Κλεψίματα 30
10 Φάουλ 17
0 Οφσάιντ 2
9 Κόρνερ 2
28 Λάθη 36
6/36 Γεμίσματα 4/12


TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ