STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ - Εργοτέλης 2-1

ΠΑΟΚ - Εργοτέλης 2-1
INTIME SPORTS

Ο Κουτσιανικούλης πήγε να κάνει τη ζημιά στην πρώην ομάδα του, όμως ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και κάνοντας την ανατροπή πήρε τη νίκη κόντρα στον Εργοτέλη (2-1). Η ανασκόπηση, που κρίθηκε το ματς, τα στατιστικά και videos με γκολ και highlights.

Για έβδομη συνεχόμενη σεζόν, ο ΠΑΟΚ νίκησε εντός έδρας τον Εργοτέλη, μόνο που αυτή τη φορά δυσκολεύτηκε και είδε την γκέλα μπροστά στα μάτια του. Παρολίγον θύτης ήταν ο Βασίλης Κουτσιανικούλης, πρώην παίκτης του Δικεφάλου, που άνοιξε το σκορ και μάλιστα το πανηγύρισε έξαλλα.

Η χαρά του "Κούτσια" πάντως δεν κράτησε μέχρι το τέλος, αφού οι πρώην συμπαίκτες του αντέδρασαν, έδειξαν ψυχή και με περίσσιο πάθος έφτασαν στην ανατροπή και πήραν τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Το δρόμο προς το τρίποντο άνοιξε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Ο αρχηγός -όνομα και πράγμα- του ΠΑΟΚ, ήταν για ακόμη ένα ματς εξαιρετικός, έδωσε πολλές μάχες, προσπάθησε, είχε ευκαιρίες και ήταν ο μπροστάρης στην προσπάθεια των συμπαικτών του για την ανατροπή. Όσο για το γκολ που χάρισε τελικά τη νίκη, το πέτυχε ο Λίνο από την άσπρη βούλα, χάρη σε πέναλτι που έκανε με χέρι εντός περιοχής ο Κυριακίδης στο 79'.

Αυτή η νίκη φυσικά και βοηθά βαθμολογικά τους παίκτες του Λάσλο Μπόλονι, αλλά αυτό που μετρά κυρίως είναι η αντίδρασή τους παρά το γεγονός πως βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Παρά τις απώλειες στο ρόστερ λόγω παραχωρήσεων και τραυματισμών, ο ΠΑΟΚ παραμένει μια ομάδα δυνατή, μια ομάδα από μέταλλο, που δεν παραδίνεται εύκολα και μάχεται μέχρι το τέλος. Είναι μια ομάδα με χαρακτήρα.

Όσο για τον Εργοτέλη, έφτασε πολύ κοντά στο να μην φύγει ηττημένος από την Τούμπα (από το 2004 όπου και κέρδισε, μετρά μονάχα ήττες), δημιούργησε φάσεις και σε γενικές γραμμές έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο, αλλά τελικά παραδόθηκε στην ανωτερότητα του αντιπάλου.

Δείτε αναλυτικά το LIVE της αναμέτρησης ΠΑΟΚ-Εργοτέλης

Ταυτότητα Αγώνα

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητής: Θάνος Δημήτριος (Γρεβενών)

Α' Βοηθός: Τάτσης Δημήτριος (Ηπείρου)

Β' Βοηθός: Κουρομπυλιά Χρυσούλα (Καρδίτσας)

4ος Διαιτητής: Μήτση Ευθαλεία (Πειραιά)

Παρατηρητής: Μπέγκος Δημήτριος (Αργολίδας)

Καιρός: Αίθριος

Συνθέσεις ομάδων

ΠΑΟΚ (Λάσλο Μπόλονι): Γλύκος, Λίνο, Τσιρίλο, Μπαλάφας, Έτο, Φωτάκης, Γκαρσία, Λαζάρ (63' Γιάννου), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης, Ρομπέρ (76' Σταφυλλίδης).

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Πίρσον, Γιαλούσης, Χίμπλινγκερ, Σασιασβίλι, Βίσιο, Κυριακίδης, Μπέτο (85' Χαντί), Ολίσε, Κουτσιανικούλης (66' Φραγκουλάκης), Κατσικοκέρης, Λεάλ (77' Μπούντιμιρ).

Σκόρερ: 55' Σαλπιγγίδης / 32' Κουτσιανικούλης

Κίτρινες κάρτες: 19' Φωτάκης / 59' Μπέτο, 80' Λίνο πεν.

Κόκκινες κάρτες:

Ανασκόπηση Αγώνα

Μπορεί ο κόσμος να απουσίαζε από την Τούμπα και να κυριαρχούσαν τα άδεια καθίσματα, όμως πάντα ο ΠΑΟΚ στην έδρα του είναι δυνατός και ξέρει να ελέγχει την αναμέτρηση. Έτσι και έγινε και με τον Εργοτέλη, όπου οι παίκτες του Μπόλονι δεν άργησαν να πάρουν το ρόλο του αφεντικού και να έχουν με διαφορά την κατοχή της μπάλας.

Οι "ασπρόμαυροι" δεν εντυπωσίασαν με την εμφάνισή τους στο ξεκίνημα, όμως είχαν το πάνω χέρι και δημιούργησαν κάποιες φάσεις για να ανοίξουν το σκορ. Το σημαντικό γι' αυτούς, ήταν πως πίεζαν για το γκολ, ενώ δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα στην άμυνά τους.

Οι παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο (0-1)

Και ενώ τα λεπτά κυλούσαν με τον ΠΑΟΚ να κάνει... κουμάντο, ήρθε ένα γκολ από τον Εργοτέλη να "παγώσει" την Τούμπα. Το χειρότερο για τον Δικέφαλο, είναι πως προήλθε από έναν παίκτη που δεν πήρε ευκαιρίες στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο λόγος για τον Κουτσιανικούλη, που εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Μπαλάφα και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της πρώην ομάδας του, πανηγυρίζοντας μάλιστα έξαλλα. Ήταν μια απάντηση ή προφανώς έτσι το ένιωσε.

Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ πίεσε και λίγο έλειψε να απαντήσει ένα λεπτό αργότερα, όμως ο Φωτάκης δε νίκησε τον Πίρσον, ενώ στην ίδια φάση ο διαιτητής δεν καταλόγισε πέναλτι, για το οποίο διαμαρτυρήθηκαν οι γηπεδούχοι. Η προσπάθεια συνεχίστηκε, όμως ούτε ο Μπαλάφας νίκησε τον πορτιέρο του Εργοτέλη και το 0-1 έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, οι παίκτες του Λάσλο Μπόλονι μπήκαν... σεληνιασμένοι και αποφασισμένοι να κάνουν την ανατροπή και να φτάσουν στη νίκη. Η πίεση που δέχτηκε η άμυνα της Κρητικής ομάδας ήταν ασφυκτική και η ισοφάριζε έμοιαζε πως θα είναι θέμα χρόνου, αφού οι ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Πίρσον έδιναν και έπαιρναν.

Παθιασμένος ΠΑΟΚ, σκόρερ "Σάλπι" (1-1)

Τελικά, στο 10ο λεπτό της επανάληψης, ο Σαλπιγγίδης με προβολή από κοντινή θέση έπειτα από ασίστ του Ρομπέρ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Εργοτέλη και έφερε το ματς στα ίσα. Η Τούμπα πήρε ξανά φωτιά και κόντρα στον παγωμένο καιρό και όλα ξεκίνησαν από την αρχή.

Η ισοπαλία βέβαια, φυσικά και δεν έφτανε στους γηπεδούχους που έψαχναν και το δεύτερο γκολ και είχαν μια διπλή ευκαιρία με τον Σαλπιγγίδη για να το πετύχουν αλλά δεν τα κατάφεραν. Στη συνέχεια έχασε άλλη μια ευκαιρία και ο Ρομπέρ, όμως το 1-1 παρέμενε.

Ο Εργοτέλης κατάφερε να ξεπεράσει την πίεση του ΠΑΟΚ και όσο περνούσαν τα λεπτά έβγαινε δειλά δειλά στην επίθεση και προσπαθούσε να "χτυπήσει" στις αντεπιθέσεις. Είχε μάλιστα τεράστιες ευκαιρίες με τον Μπέτο (65'), τον Λεάλ (70') και τον Φραγκουλάκη (75'), αλλά τις πέταξε στα σκουπίδια και δεν πήρε και πάλι το προβάδισμα.

Δώρο Κυριακίδης, γκολ Λίνο και ανατροπή (2-1)

Τα λεπτά περνούσαν, το παιχνίδι πλησίαζε προς τη λήξη και η αγωνία κορυφωνόταν, με τον ρυθμό να είναι πολύ γρήγορος. Και ενώ οι δύο ομάδες έψαχναν το γκολ, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Κυριακίδη και ο ΠΑΟΚ κέρδισε το πέναλτι στο 79'. Ο Λίνο ανέλαβε την εκτέλεση και παρά την προσπάθεια του Πίρσον που έπεσε στην σωστή γωνία, το 2-1 έγινε και το τραγούδι στην Τούμπα δυνάμωσε!

Τα επόμενα -λίγα- λεπτά που έμεναν μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, ο Εργοτέλης έκανε μια ύστατη προσπάθεια για να μην φύγει και πάλι ηττημένος από την Τούμπα, αλλά τελικά δεν κατάφερε να πετύχει κάτι.

Που κρίθηκε το ματς

Στην αποφασιστικότητα που έδειξαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ μετά το 0-1. Οι γηπεδούχοι δεν άφησαν λεπτό ανεκμετάλλευτο, έδειξαν πως ξέρουν να αντιδρούν και η πίεση τους απέφερε καρπούς, με την ανατροπή και τελικά τη νίκη. Μπορεί να έχει απώλειες στο ρόστερ αυτή η ομάδα, αλλά δεν χάνει τον χαρακτήρα και το μέταλλο του νικητή.

Συνέντευξη Τύπου

Εκνευρισμένος εμφανίστηκε ο Λάσλο Μπόλονι στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι με τον Εργοτέλη, εξαπολύοντας "επίθεση" για το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ και τους συνεχείς αγώνες

Ο Νίκος Καραγεωργίου μίλησε για την τύχη που ήταν με το μέρος του ΠΑΟΚ ώστε να νικήσει τον Εργοτέλη, αλλά και τα προβλήματα που ταλαιπωρούν την ομάδα του.

Στατιστικά αγώνα

2

Γκολ

1

1

Ασίστ

1

19

Τελικές προσπάθειες

12

5

Σουτ εντός μεγάλης περιοχής

7

8

Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής

4

6

Κεφαλιές

1

6

Αποκρούσεις

8

11

Επεμβάσεις

18

35

Κλεψίματα

33

15

Φάουλ

24

1

Οφσάιντ

3

6

Κόρνερ

2

44

Λάθη

46

15/35

Γεμίσματα

7/18

Το φιλμ της αναμέτρησης

5' Δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πίρσον πέρασε η μπάλα από το σουτ του Φωτάκη.

6' Σουτ του Ρομπέρ για τον ΠΑΟΚ και μπλοκάρει ο Πίρσον.

16' Εκτέλεση φάουλ από τον Γκαρσία , η μπάλα πέρασε από πολλούς έφτασε στον Αθανασιάδη που ήταν σε καλή θέση αλλά έδειξε αιφνιδιασμένος και την έστειλε άουτ.

17' Πρώτη καλή προσπάθεια για τον Εργοτέλη αλλά το τελείωμα του Λεάλ , με τον Μπαλάφα στην πλάτη, δεν ανησύχησε τον Γλύκο.

21' Κεφαλιά του Κατσικοκέρη για τον Εργοτέλη και μπλοκάρει ο Γλύκος.

27' Σεντρα του Έτο απο δεξιά , ο Αθανασιάδης απέναντι από τον Πίρσον δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή για λίγα εκατοστά.

32' ΓΚΟΟΟΛΛΛ για τον Εργοτέλη από τον Κουτσιανικούλη (0-1)! Τραγικό λάθος του Μπαλάφα που άφησε τη μπάλα να περάσει προς τον Γλύκο κι ενώ παραμόνευε ο Κουτσιανικούλης που ανενόχλητος πλάσαρε τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ κι άνοιξε το σκορ.

33' Μεγάλη ευκαιρία από τον παίκτη του ΠΑΟΚ και μεγάλη απόκρουση από τον τερματοφύλακα του Εργοτέλη , η μπάλα επέστρεψε στον Φωτάκη που έπεσε στο έδαφος μετά από πίεση του Ολίσε , χωρίς ο Θάνος να καταλογίζει πέναλτι.

42' Ακόμη μια εντυπωσιακή απόκρουση απο τον Πίρσον στην βολίδα του Μπαλάφα , το κόρνερ έφερε τη μπάλα στο Λαζαρ που επιχείρησε νέο σουτ χωρίς να ανησυχεί τον Πίρσον.

49' Κεφαλιά του Αθανασιάδη για τον ΠΑΟΚ και μπλοκάρει ο Πίρσον.

51' Άστοχο σουτ του Ρομπέρ για τον ΠΑΟΚ.

55' ΓΚΟΟΟΛΛΛ για τον ΠΑΟΚ με τον Σαλπιγγίδη (1-1)! Σέντρα ακριβείας του Λίνο , ο Σαλπιγγίδης με προβολη ισοφάρισε.

57' Εξ επαφής κεφαλιά του σκόρερ του ΠΑΟΚ και δύσλκολη απόκρουση σε κόρνερ του Πίρσον που στην εξέλιξη είδε και πάλι τον Σαλπιγγίδη να πιάνει νέα κεφαλιά με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.

60' Κεφαλιά του Ρομπέρ εντός περιοχής, η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

65' Σουτ του Μπέτο εντός περιοχής, η μπάλα περνά πάνω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ.

70' Τεράστια ευκαιρία για τον παίκτη του Εργοτέλη που μόνος του στην μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ έστειλε την μπάλα άουτ.

75' Απευθείας χτύπημα φάουλ από τον Φραγκουλάκη , έφυγε η μπάλα από τον Γλύκο αλλά οι παίκτες του Εργοτέλη δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν την εξέλιξη.

79' Πέναλτι για τον ΠΑΟΚ μετά από χέρι του Κυριακίδη.

80' ΓΚΟΟΟΛΛΛΛ για τον ΠΑΟΚ με τον Λίνο (2-1)! Ο Πίρσον έπεσε στη σωστή γωνία στο πέναλτι του Λίνο, αλλά η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του.

89' Σουτ του Χαντί για τον Εργοτέλη και μπλοκάρει ο Γλύκος.

93' Σουτ του Σταφυλίδη για τον ΠΑΟΚ και μπλοκάρει ο Πίρσον.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ