STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πανιώνιος - Ολυμπιακός 0-3

Πανιώνιος - Ολυμπιακός 0-3
INTIME SPORTS

Με το φονικό δίδυμο εν δράσει (Τζιμπούρ 2 και Μιραλάς 1) και τον Ιμπαγάσα σε μεγάλα κέφια, ο Ολυμπιακός έκανε περίπατο στη Νέα Σμύρνη (3-0) δίχως να εντυπωσιάσει και να απειληθεί. Που κρίθηκε το ματς, πως μπήκαν τα γκολ, ποιος ήταν ο MVP, η ανασκόπηση και τα στατιστικά. Δείτε τα γκολ και τα στιγμιότυπα του αγώνα από το Sport24.gr.

Μετά το διάλειμμα και την ισοπαλία στο ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες και με εμφατικό τρόπο μάλιστα. Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε δεν χρειάστηκε να πατήσουν γκάζι για να πάρουν ένα ξεκούραστο τρίποντο (0-3) στη Νέα Σμύρνη, ούτε και να παραδώσουν μαθήματα ποδοσφαίρου.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας είχαν στο πρώτο μέρος το μυαλό τους στο ματς της περασμένης Τετάρτης με την Ντόρτμουντ, αλλά ακόμη και στο ρελαντί κατάφεραν να πετύχουν δύο γκολ, με τον Τζιμπούρ και τον Μιραλάς. Τα δύο μεγάλα επιθετικά τους όπλα.

Στην επανάληψη, το θετικό για τον Βαλβέρδε είναι πως παρά την έλλειψη κινήτρου (με το 0-2 και χωρίς πίεση, δεν έχει και πολλή όρεξη για μπάλα) οι ποδοσφαιριστές του παρουσίασαν ένα σαφώς καλύτερο πρόσωπο, δημιούργησαν αρκετές φάσεις, έκαναν καλούς συνδυασμούς, είχαν τον απόλυτο έλεγχο και έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους. Το 3-0 από τον Τζιμπούρ ήταν απλά το κερασάκι στη τούρτα.

Έτσι λοιπόν, οι Πειραιώτες επέστρεψαν στις νίκες και παραμένουν στην κορυφή της βαθμολογίας και φυσικά αήττητοι, έχοντας περάσει από Κρήτη, Νέα Σμύρνη, ΟΑΚΑ (ΑΕΚ) και νικώντας στο "Καραϊσκάκης" Ξάνθη και ΠΑΟΚ. Όχι και άσχημα...

Από τους κορυφαίους της αναμέτρησης ήταν ο Τζιμπούρ που πέτυχε δύο γκολ και χειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους της πρώην ομάδας του (δεν πανηγύρισε τα γκολ από σεβασμό), αλλά πολύ περισσότερο ο"μαέστρος" Ιμπαγάσα που επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις, έβγαλε δύο ασίστ και από τα πόδια του ξεκίνησε το τρίτο γκολ (μέσα σε όλα!) και επίσης δέχτηκε το χειροκρότημα.

Από την άλλη πλευρά, ο Πανιώνιος ήταν πραγματικά απογοητευτικός, δεν απείλησε ιδιαίτερα, έδειχνε ανίκανος να αντιδράσει και να σταματήσει του Πρωταθλητές Ελλάδα και το 0-3 ήταν κάτι που θα ερχόταν μ' αυτή την εμφάνιση. Οι "κυανέρυθροι" μπορεί να τα πηγαίνουν εξαιρετικά εκτός έδρας, όμως στη Νέα Σμύρνη ακόμη αγνοούν τη νίκη. Αυτό θα πρέπει να το διορθώσουν αν θέλουν να φτάσουν ψηλά.

Δείτε το LIVE του αγώνα Πανιώνιος - Ολυμπιακός όπως το επιμελήθηκε ο Θοδωρής Κουνάδης

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: Νέας Σμύρνης

Διαιτητής: Η. Σπάθας

Βοηθοί: Δ. Ευθυμιάδης, Ν. Γεωργαράκος

Καιρός: Συννεφιασμένος

Οι συνθέσεις

Πανιώνιος (Τάκης Λεμονής): Ελευθερόπουλος, Πετκάκης, Τσότσαλιτς, Σιόβας, Κβιρκβέλια, Κουμορτζί (72' Αναστασόπουλος), Ρόκας (62' Σκέμπρι), Γουνδουλάκης (56' Σάμαρης), Εστογιανόφ, Ριέρα, Κούτσι.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κοστάνσο, Μανιάτης, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Ορμπάιθ, Μακούν, Αμπντούν (76' Μόνχε), Μιραλάς, Ιμπαγάσα (87' Φετφατζίδης), Τζιμπούρ (80' Τζιμπούρ).

Κίτρινες κάρτες: 89' Σιόβας / 37' Τζιμπούρ, 77' Μιραλάς

Σκόρερ: 33', 68' Τζιμπούρ, 43' Μιραλάς

Ανασκόπηση αγώνα

Με το αγαπημένο του 4-3-3 παρέταξε την ομάδα του ο Τάκης Λεμονής, έχοντας στη διάθεσή του τα δύο μεγάλα επιθετικά όπλα (Εστογιανόφ, Ριέρα). Από την άλλη, ο Ερνέστο Βαλβέρδε έκανε δύο αλλαγές σε σχέση με το ματς κόντρα στην Ντόρτμουντ. Τη θέση του τιμωρημένου Μοδέστο (είχε δεχτεί κόκκινη στο ματς με την ΑΕΚ) πήρε ο Μανιάτης, ενώ τον Μαρκάνο αντικατέστησε ο Αμπντούν, με τον Χολέμπας να επιστρέφει στη φυσική του θέση (αριστερό μπακ) και τον Αλγερινό να παίζει δεξιά.

Μπορεί η ενδεκάδα του Ολυμπιακού να ήταν σχεδόν ίδια με το ματς κόντρα στους Πρωταθλητές Γερμανίας, όμως η εικόνα της ομάδας δεν είχε καμία σχέση. Οι Πειραιώτες είχαν μείνει στην αναμέτρηση της περασμένης Τετάρτης, ίσως ήταν και κουρασμένοι και δεν είχαν ιδιαίτερη όρεξη να παίξουν ποδόσφαιρο. Όσο για τους γηπεδούχους, προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τα κενά των "ερυθρολεύκων", ρίχνοντας το βάρος στις αντεπιθέσεις, όμως δεν είχα αρκετές ευκαιρίες για να το πετύχουν.

"Χτύπησε" το δίδυμο φωτιά (0-2)

Τα λάθη και από τις δύο ομάδες ήταν αρκετά, ο ρυθμός κακός και οι ευκαιρίες μπροστά από τις εστίες ελάχιστες. Το θέαμα λοιπόν, μαρτυρούσε πως δύσκολα θα δούμε κάποιο γκολ, όμως ο Τζιμπούρ μας διέψευσε. Ο Αλγερινός σκόραρε κόντρα στην πρώην ομάδα του στο 33' και έκανε ό,τι δεν είχε καταφέρει νωρίτερα ο σε τετ α τετ ο Μακούν. Ο Ολυμπιακός είχε πλέον ανοίξει το σκορ...

Τα δυσάρεστα πάντως για την ομάδα του Τάκη Λεμονή δεν σταμάτησαν εκεί. Ο Κούτσι έχασε ευκαιρία στο 41' και πάνω που πίστεψαν οι "κυανέρυθροι" πως μπορούν να φτάσουν στην ισοφάριση, ο Μιραλάς έφυγε σε μια αντεπίθεση και διπλασίασε τα τέρματα για τους Πρωταθλητές Ελλάδας. Το 0-2 ήταν γεγονός και έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Να σημειωθεί βέβαια πως, πριν το γκολ του Βέλγου, ο Αμπντούν είχε φύγει μόνος του στην αντεπίθεση και ο επόπτης κακώς σήκωσε το σημαιάκι.

Στην επανάληψη, οι ποδοσφαιριστές μπορεί να μην είχαν ιδιαίτερο κίνητρο για να πατήσουν γκάζι, όμως είναι γεγονός πως βελτίωσαν την εικόνα τους και βγήκαν στο δεύτερο μέρος με περισσότερη όρεξη για ποδόσφαιρο. Ο Πανιώνιος δυστυχώς ή ευτυχώς απλά παρακολουθούσε τους "ερυθρολεύκους" και δεν έδειχνε ικανός ούτε να τους σταματήσει, ούτε να τους απειλήσει. Μοναδική εξαίρεση ο Κούτσι που πάλευε μόνος του.

Ο "τρομοκράτης" χτύπησε και πάλι (0-3)

Το τρίτο γκολ ήταν θέμα χρόνου (68') για τους Πειραιώτες και αφού ο Μακούν δεν τα κατάφερε, ο Τζιμπούρ ήταν και πάλι ο δράστης. Ο Αλγερινός άσος "σκότωσε" και πάλι την πρώην ομάδα του και "κλείδωσε" το τρίποντο για τη νύν. Οι φίλοι του Πανιωνίου πάντως δεν του κράτησαν κακία και όταν βγήκε αλλαγή τον χειροκρότησαν. Το ίδιο έγινε και με τον Ιμπαγάσα, από τα πόδια του οποίου ξεκίνησε το τρίτο γκολ, με μαγική κάθετη πάσα.

Όλα είχαν κριθεί μετά το 3-0 και τα υπόλοιπα λεπτά έμοιαζαν περισσότερο με αγγαρεία. Κι όμως, οι Πρωταθλητές Ελλάδας κατάφεραν να δημιουργήσουν κινδύνους με τον Φετφατζίδη και τον Χολέμπας, ενώ ο Εστογιανόφ προσπάθησε να μειώσει, δίχως όμως να το πετύχει.

Που κρίθηκε το παιχνίδι

Στο πρώτο γκολ του Τζιμπούρ, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έψαχνε ρυθμό και τα πατήματά του στον αγωνιστικό χώρο. Οι "ερυθρόλευκοι" δεν ήταν καθόλου καλοί και εμφανίστηκαν επηρεασμένοι από το Champions League, όμως το τέρμα του Αλγερινού ξεκλείδωσε τους γηπεδούχους, έδωσε φτερά στα πόδια των παικτών του Βαλβέρδε και όλα στη συνέχεια ήταν πιο εύκολα. Το αποδεικνύει μάλιστα το τελικό σκορ.

Επίσης, "κλειδί" της αναμέτρησης ήταν και ο ανεβασμένος Αριέλ Ιμπαγάσα που έβγαλε πολλές κάθετες και βοήθησε στη δημιουργία του παιχνιδιού του Ολυμπιακού.

Συνέντευξη Τύπου

Η πιο εύκολη εντός έδρας ήττα του Πανιωνίου ήταν από τον Ολυμπιακό, όπως δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο Τάκης Λεμονής. Ποιος ήταν ο λόγος της ήττας σύμφωνα με τον Έλληνα προπονητή και τι λέει για τη συνέχεια. Αναλυτικά εδώ

Μπορεί το τελικό σκορ στη Νέα Σμύρνη να μαρτυρά πως ο Ολυμπιακός πήρε μια εύκολη νίκη, όμως ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν συμφωνεί καθόλου. Διαβάστε το γιατί, αλλά και τι είπε για το ελληνικό πρωτάθλημα, την αλλαγή του Μαρκάνο και τον Χολέμπας. Αναλυτικά εδώ

Στατιστικά αγώνα

0

Γκολ

3

0

Ασίστ

3

6

Σουτ

15

3

Σουτ εντός μεγάλης περιοχής

6

2

Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής

7

1

Κεφαλιές

2

4

Αποκρούσεις

2

12

Επεμβάσεις

16

17

Κλεψίματα

14

15

Φάουλ

13

6

Οφσάιντ

6

3

Κόρνερ

1

58

Λάθη

51

1/18

Γεμίσματα

8/20

Το φιλμ του αγώνα

10' Σουτ του Κούτσι για τον Πανιώνιο και μπλοκάρει ο Κοστάνσο με δεύτερη προσπάθεια σε μια αδύναμη προσπάθεια του παίκτη των γηπεδούχων.

23' Άστοχο σουτ του Αμπντούν για τον Ολυμπιακό , η πρώτη τελική για τον Ολυμπιακό!

25' Άστοχο σουτ του Μακούν για τον Ολυμπιακό , μεγάλη ευκαιρία με τον Καμερουνέζο να κατεβάζει άψογα την μπάλα και να πλασάρει από καλή θέση μόλις άουτ!

28' Άστοχη κεφαλιά του Μακούν για τον Ολυμπιακό.

33' Γκολ του Τζιμπούρ για τον Ολυμπιακό (0-1)! Το γκολ το πέτυχε με κεφαλιά ο Τζιμπούρ μετά από σέντρα του Ιμπαγάσα. Δεν πανηγύρισε ο πρώην επιθετικός του Πανιωνίου.

41' Άστοχη κεφαλιά του Κούτσι για τον Πανιώνιο μεγάλη στιγμή για τον Πανιώνιο, ο Κούκι εξ' επαφής αστοχεί!

43' Γκολ του Μιραλάς για τον Ολυμπιακό (0-2)! Ο Βέλγος βγαίνει μόνος του απέναντι από τον Ελέ και τον εκτελεί μετά από νέα ασίστ του Ιμπαγάσα!

52' Άστοχο σουτ του Μακούν για τον Ολυμπιακό . Η μπάλα φεύγει λίγα εκατοστά από το αριστερό δοκάρι! Στην ίδια φάση ο Τζεμπούρ δοκίμασε ένα εντυπωσιακό γυριστό αλλά η μπάλα κόντραρε.

56' Άστοχο σουτ του Κούτσι για τον Πανιώνιο που απειλεί και πάλι! Η μπάλα μόλις άουτ. Αυτός μόνος παλεύει με την άμυνα του Ολυμπιακού.

61' Άστοχο σουτ του Ρόκα για τον Πανιώνιο.

68' Γκολ του Τζιμπούρ για τον Ολυμπιακό (0-3)!!! Ε-Κ-Π-Λ-Η-Κ-Τ-Ι-Κ-Η κάθετη πάσα του Ιμπαγάσα στον Αμπντούν, αυτός γυρίζει παράλληλα στον Τζεμπούρ και ο Αλγερινός έυκολα γράφει το 0-3.

75' Σουτ του Εστογιάνοφ για τον Πανιώνιο και μπλοκάρει ο Κοστάνσο.

87' Άστοχο σουτ του Εστογιάνοφ για τον Πανιώνιο σέντρα σουτ και η μπάλα λίγο έξω.

91' Άστοχο σουτ του Φετφατζίδη για τον Ολυμπιακό πολύ καλή στιγμή για τον μικρό να γραφτεί και αυτός στον πίνακα των σκόρερ! Η μπάλα μόλις άουτ..

93' Άστοχο σουτ του Χολέμπας για τον ΟλυμπιακόΆστοχο σουτ του Χολέμπας για τον Ολυμπιακό.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ