STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πανιώνιος - Αστέρας Τρίπολης 2-1

Πανιώνιος - Αστέρας Τρίπολης 2-1
Μπουμάλ INTIME SPORTS

Ο Πανιώνιος για άλλη μία χρονιά στη Νέα Σμύρνη έκαμψε την αντίσταση του Αστέρα Τρίπολης νικώντας τον με 2-1 χάρη στα γκολ των Μητρόπουλου και Μπουμάλ. Ο Πάρα σκόραρε για τους Αρκάδες, ανώτεροι οι "κυανέρυθροι".

Επιστροφή στις νίκες για τον Πανιώνιο, ο οποίος μετά την ήττα της Λεωφόρου πήρε το δεύτερο τρίποντό του στη Νέα Σμύρνη. Οι "κυανέρυθροι" ήταν ανώτεροι από τον Αστέρα Τρίπολης στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και έτσι έφτασαν στη νίκη.

Ο Μητρόπουλος ήταν ο παίκτης που άνοιξε το σκορ και παρόλο που οι γηπεδούχοι ισοφαρίστηκαν γρήγορα από τον Πάρα, κατάφεραν να κάνουν το 2-1 στο 34' με τον Μπουμάλ. Επί της ουσίας οι Αρκάδες απείλησαν ελάχιστες φορές σε αντίθεση με τους γηπεδούχους, οι οποίοι έχασαν αρκετές σημαντικές ευκαιρίες χτυπώντας κυρίως με αντεπιθέσεις.

Αυτή ήταν η δεύτερη εκτός έδρας ήττα για τον Αστέρα σε ισάριθμα παιχνίδια. Το ανησυχητικό μάλιστα για την ομάδα του Βεργέτη είναι ότι δεν παρουσίασε καλή εικόνα για δεύτερη φορά πριν από ευρωπαϊκό παιχνίδι της ομάδας του.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Γήπεδο: Νέας Σμύρνης

Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Τερεζόπουλος): Γιαννακόπουλος, Αργυρόπουλος, Παντίδος, Χατζηισαΐας, Τασουλής, Μητρόπουλος, Σιώπης, Ιμπαγάσα (68' Γκίνη), Μπουμάλ (87' Μπούζας), Κολοβός (90' Μ. Γκέζος), Γιάννου

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βεργέτης): Κοσίτσκι, Λούι, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Παντελιάδης (76' Μπαράλες), Ουσέρο, Μουνάφο, Ρόλε (65' Γιαννιώτας), Μπακασέτας (57' Μπαντιμπανγκά), Μάσα, Πάρα

Γκολ: 17' Μητρόπουλος, 34' Μπουμάλ / 22' Πάρα

Κίτρινες κάρτες: 72' Χατζηισαΐας / 60' Ζησόπουλος, 67' Μάσα, 70' Μουνάφο

Διαβάστε το live της αναμέτρησης

Αφιλόξενη για τον Αστέρα η Νέα Σμύρνη

Χορταστικό ήταν το πρώτο ημίχρονο, το οποίο είχε πολύ καλό ρυθμό, φάσεις και γκολ. Εκείνοι που μπήκαν πιο δυνατά ήταν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 2' με κεφαλιά του Χατζηισαΐα. Η απάντηση για τους φιλοξενούμενους ήρθε με τον Μπακασέτα, όμως, ήταν φανερό ότι ο Πανιώνιος ήταν ανώτερος και το εξαργύρωσε στο 17'. Με εντυπωσιακό σουτ ο Μητρόπουλος κεραυνοβόλησε τον Κοσίτσι και άνοιξε το σκορ.

Ωστόσο, το προβάδισμα δεν κράτησε πολύ για τους "κυανέρυθρους", οι οποίοι έκαναν πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις. Στο 22' ο Μάσα έκλεψε την μπάλα από τον Παντίδο και την έδωσε στον Πάρα, ο οποίος από πολύ κοντά σημείωσε ένα από τα πιο εύκολα γκολ στην καριέρα του.

Το σοκ από το γκολ έκανε τους παίκτες του Πανιωνίου ακόμη πιο ανασφαλείς με αποτέλεσμα τα λάθη να διαδέχονται το ένα το άλλο. Ωστόσο, στο 32' οι Νεοσμυρνιώτες αναπτύχθηκαν καλά, ο Αργυρόπουλος έδωσε στον Μπουμάλ κι εκείνος αφού πάτησε περιοχή σούταρε στην κλειστή γωνία του Κοσίτσκι κάνοντας το 2-1. Επτά λεπτά μετά οι Αρκάδες θα μπορούσαν να έχουν ισοφαρίσει εκ νέου, αλλά ο Γιαννακόπουλος απέκρουσε το σουτ του Ρόλε και στη συνέχεια ο Παντίδος έβγαλε στη γραμμή το πλασέ του Πάρα.

Με το πόδι στο γκάζι μπήκε ο Πανιώνιος στο δεύτερο ημίχρονο και έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία. Ο Μπουμάλ βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα, είχε δίπλα του τον Κολοβό, ο οποίος θα μπορούσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά προτίμησε να κάνει ένα άψυχο πλασέ. Τρία λεπτά μετά ο ίδιος είχε ένα άστοχο σουτ, ενώ ακολούθησαν άλλα δύο του Μητρόπουλου.

Σταδιακά οι "κυανέρυθροι" έδωσαν χώρο στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι ανέβηκαν με αποτέλεσμα να αφήσουν χώρους στα μετόπισθεν. Έτσι στο 70' ο Σιώπης πήρε την κεφαλιά και ο Κολοβός έφυγε μόνος του. Ο Κοσίτσκι βγήκε μακριά από την εστία του, ο Κολοβός προσπάθησε με λόμπα να τον νικήσει λίγο πιο μπροστά από τη σέντρα και έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Στα τελευταία λεπτά ο Βεργέτης τα έπαιξε όλα για όλα με τις αλλαγές που έκανε. Θα περίμενε κανείς ο Αστέρας να απειλήσει πολύ, όμως, επί της ουσίας είχε μόνο μία καλή φάση με τον Γιαννιώτα, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Γιαννακόπουλος. Έτσι το 2-1 έμεινε ως το τέλος της αναμέτρησης.

Η φάση

Δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την εντυπωσιακή επέμβαση του Παντίδου λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Ο αρχηγός του Πανιωνίου υπερέβαλε εαυτό στη συγκεκριμένη φάση και έσωσε την ομάδα του από βέβαιο γκολ, το οποίο θα άλλαζε τις ισορροπίες της αναμέτρησης.

Ο διαιτητής

Το παιχνίδι δεν ήταν δύσκολο για τον Σταύρο Μάνταλο με αποτέλεσμα να μην κάνει κάποιο σοβαρό λάθος. Ωστόσο, ακόμη κι έτσι έχασε 2-3 φάσεις, ενώ σταμάτησε χωρίς λόγο και τον Μπουμάλ στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να έχει αφήσει πλεονέκτημα.

Ο πολυτιμότερος παίκτης

Ο Παύλος Μητρόπουλος, ο οποίος έκανε τα πάντα στο γήπεδο. Ήταν ο άνθρωπος που άνοιξε το σκορ με εντυπωσιακό σουτ, έτρεξε πάρα πολύ, έδωσε αρκετές μονομαχίες και στις περισσότερες βγήκε νικητής. Αναμφίβολα το δίδυμο που συνθέτει στο χώρο του κέντρου με τον Σιώπη είναι πολύ καλό, αφού και ο δεύτερος για άλλο ένα παιχνίδι βοήθησε αρκετά.

Μας άρεσε

Ο Δημήτρης Κολοβός, ο οποίος έδειξε ιδιαίτερα ορεξάτος. Πήρε πάνω του προσπάθειες και οι περισσότερες του βγήκαν με εξαίρεση τη λόμπα που επιχείρησε στο δεύτερο ημιχρονο. Κράτησε την μπάλα όσο έπρεπε και ήταν σημείο αναφοράς μετά την αλλαγή του Ιμπαγάσα για την ανάπτυξη της ομάδας του.

Δεν μας άρεσε

Τα πολλά λάθη που έκαναν οι παίκτες του Πανιωνίου κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Οι παίκτες του έχουν ταλέντο, είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για μία ομάδα με πλάνο στο παιχνίδι της, όμως, τα αβίαστα λάθη στοιχίζουν όπως αποδείχτηκε και στη φάση του γκολ του Πάρα.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ