STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 1-2

Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 1-2
Κατσουράνης INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι νίκησε με 2-1 τον Πανιώνιο στην Νέα Σμύρνη (videos)

Σπουδαία νίκη με ανατροπή πέτυχε ο Παναθηναϊκός στην Νέα Σμύρνη επιστρέφοντας έτσι στα θετικά αποτελέσματα και νικώντας 2-1 τον ψυχωμένο Πανιώνιο. Με γκολ των Λέτο και Κατσουράνη οι "πράσινοι" έδειξαν διαφορετική συμπεριφορά από το "Κ. Βικελίδης" και ανέτρεψαν το εις βάρος τους 1-0 από το 9' με το γκολ του Σκέμπρι.

Αν και χωρίς τον Φερέιρα στον πάγκο τους (νοσηλεύεται σε νοσοκομείο) ο Παναθηναϊκός βρήκε τον δρόμο να περάσει αλώβητος από την Πλατεία και με μια ακόμα νίκη να επανέλθει και πάλι σε θέση βολής από την κορυφή (έχοντας δυο ματς λιγότερα). Διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για την διαιτησία μετά το πέναλτι και μέχρι το φινάλε.

Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης Πανιώνιος-Παναθηναϊκός.

Ταυτότητα του αγώνα


Γήπεδο: Νέας Σμύρνης

Διαιτητές/ Βοηθοί διαιτητή: Κωνσταντινέας Πέτρος (Μεσσηνίας) / Καρσιώτης Μιχαήλ (Κορινθίας) / Τάτσης Δημήτριος (Ηπείρου).

4ος Διαιτητής/ Παρατηρητής: Στυλιάρας Δημήτριος (Αιτ/νίας) / Καλαθένος Μιχαήλ (Δωδεκανήσου).

Καιρός: Αίθριος κατά περιόδους

Πανιώνιος (Απόστολος Μάντζιος): Ελευθερόπουλος (75' Σιδεράκης), Πετκάκης, Τσότσαλιτς, Σιόβας, Κβιρκβέλια, Κουμόρτζι, Σάμαρης (79' Κολοβός), Ρόκας, Σκέμπρι, Γουνδουλάκης (65' Μιλοβάνοβιτς), Κούτσι.

Παναθηναϊκός (Ζοσέ Γκόμες, βοηθός Φερέιρα): Καπίνο, Μαρίνος, Καντέ, Μπουμσόνγκ, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Σιμάο, Ζέκα (91' Καραγκούνης), Κουίνσι (72' Ρούντολφ), Λέτο, Κλέιτον (81' Μαυρίας).

Σκόρερ: 9' Σκέμπρι / 62' πεν. Λέτο, 74' Κατσουράνης
Κίτρινες: Σκέμπρι, Κβιρκβέλια, Κουμόρτζι / Ρούντολφ, Ζέκα
Κόκκινη: -

Ανασκόπηση αγώνα:

Χωρίς πολλές αλλαγές σε σχέση με το ματς στην Λιβαδειά παρουσίασε τους γηπεδούχους ο Άκης Μάντζιος. Ο τεχνικός των "κυανέρυθρων" επέλεξε τον Ελευθερόπουλο κάτω από τα δοκάρια, τους Πετκάκης, Τσότσαλιτς, Σιόβας, Κβιρκβέλια στην τετράδα της άμυνας με τους Σάμαρης, Κουμορτζί και Σκέμπρι στην μεσαία γραμμή και τους Γουνδουλάκη, Ρόκα πιο μπροστά με τον Κούτσι προωθημένο στην γραμμή κρούσης.

Χωρίς τον προπονητή του Ζεσουάλδο Φερέιρα που νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο λόγω υψηλού πυρετού και με τον βοηθό του Ζοσέ Γκόμες στον πάγκο του, εμφανίστηκε ο Παναθηναϊκός στην Νέα Σμύρνη. Αλλαγές υπήρχαν και σε αγωνιστικό επίπεδο καθώς στην ενδεκάδα επέστρεψαν οι Καντέ και Μαρίνος. Ο Καπίνος ήταν και πάλι κάτω από τα δοκάρια με τον Μαρίνο αντί του Βύντρα στο δεξί άκρο και τον Σπυρόπουλο αριστερά. "Δίδυμο" στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Μπουμσόνγκ με τον Καντέ που πήρε την θέση του Σαριέγκι. Αμυντικά χάφ οι Σιμάο και Κατσουράνης με τους Ζέκα και Κουίνσι στα άκρα και επιθετικό δίδυμο στο 4-4-2 τους Κλέιτον και Λέτο.

Στην πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία του αγώνα στο 9' ο Πανιώνιος έβαλε στο καναβάτσο τον Παναθηναϊκό με τον Σκέμπρι να βάζει "φωτιά" στις εξέδρες της Νέας Σμύρνης αφού εκμεταλλεύθηκε την ασταθή απέκρουση του Καπίνο στην καρφωτή κεφαλιά του Κούτσι που ήταν μόνος στην μικρή περιοχή. Οι γηπεδούχοι έτσι εκμεταλλεύθηκαν στο έπακρο την εδαφική υπεροχή τους σε αντίθεση με τους "πράσινους" που όπως στο "Κλεάνθης Βικελίδης" έτσι και στο ματς αυτό βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο από το πρώτο δεκάλεπτο.

Οι παίκτες του Ζοσέ Γκόμες μετά το πρώτο 15λεπτο ισορρόπησαν τον ρυθμό και ανέβηκαν στο χώρο πιέζοντας τους αντιπάλους τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στο 18' ο Κουίνσι να σουτάρει δυνατά και ο Σιόβας σωτήρια σχεδόν πάνω στην γραμμή να απομακρύνει. Εν συνεχεία πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ήταν ο Ελευθερόπουλος που σε δύο δυνατά σουτ των Λέτο (21') και Ζέκα (27') επέμβει σωστά διατηρώντας το μηδέν για την εστία του.

Η εικόνα στο υπόλοιπο ματς ήταν αναμενόμενη και από τις δύο πλευρές αφού οι παίκτες του Μάντζιου με διπλή άμυνας ζώνης και σωστές τοποθετήσεις δεν έδιναν το παραμικρό δικαίωμα στον αντίπαλο να απειλήσει ενώ οι φιλοξενούμενοι παίζοντας κυρίως από τα άκρα (Κουίνσι, Ζέκα) δεν είχαν άλλους τρόπους για να φτάσουν μέσα στην περιοχή και να γίνουν επικίνδυνοι απέναντι στον Ελευθερόπουλο, ο οποίος χρειάστηκε να μπλοκάρει στην γωνία του ένα αδύναμο σουτ του Κατσουράνη στο 42'.

Ο τεχνικός των "πράσινων" Ζόσε Γκόμες βλέπονντας την ομάδα του να μην έχει λύσεις από το 35' είχε δώσει εντολή στους Μαυρία και Ρούντολφ να κάνουν προθέρμανση.

Κυρίαρχος ο Παναθηναϊκός

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με το ίδιο τέμπτο που τελείωσε το πρώτο και τους γηπεδούχους σε θέση άμυνας και τους φιλοξενούμενους να αναζητούν λύσεις για να μπουν στην περιοχή και να απειλήσουν. Στην σκακιέρα των δύο τεχνικών και ο Μάντζιος και ο Γκόμες με την έναρξη της επανάληψης είχαν σηκώσει παίκτες για προθέρμανση.

Στο 61' ο Λέτο σε μια ατομική προσπάθεια ανατράπηκε από τον Κβιρκβέλια με τον πρώτο βοηθό του Κωνσταντινέα να λέει για την ανατροπή στον Καλαματιανό ρέφερι και αμέσως να το υποδεικνύει. Την εσχάτη των ποινών, για την οποία διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι "κυανέρυθροι" ανέλαβε να εκετελέσει ο Λέτο που ευστόχησε και ισοφάρισε σε 1-1 για τον Παναθηναϊκό, δίνοντας άλλη τροπή πλέον στο ματς.

Οι "πράσινοι" πίστεψαν περισσότερο στις δυνατοτητές τους και με την είσοδο του Ρούντολφ στο ματς είχαν μια εναλλακτική λύση πιο "φρέσκια" που έφερε αποτέλεσμα λίγα λεπτά αργότερα. Στο 70' μετά από αντικείμενα (βαρελότα) που έπεφταν προς τον επόπτη Τάτση, τον οποίο θεωρούσαν υπαίτιο για την υπόδειξη στον Κωνσταντινέα της φάσης του πέναλτι, υπήρξε δίλεπτη διακοπή με τις συστάσεις από τους ανθρώπους της "κυανέρυθρης" ΠΑΕ για καλύτερη συμπεριφορά.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ρούντολφ έκανε πάσα στον Κατσουράνη εκείνος έκανε ένα γύρισμα στην περιοχή και στην προσπάθεια να απομακρύνουν οι αμυντικοί του Πανιωνίου δεν τα κατάφεραν με την κόντρα στον Τσότσαλιτς να οδεύει προς τα δίχτυα με τον Ελευθερόπουλο με υπερπροσπάθεια να διώχνει πάνω σχεδόν στην γραμμή (οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν πως είχε περάσει την γραμμή) και ο Κατσουράνης από διαγώνια θέση με πλασε έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Ελληνα πορτιέρο που αποχώρησε τραυματίας (και την θέση του πήρε ο Σιδεράκης).

Στα εναπομείμαντα λεπτά και παρά τις αλλαγές των δύο προπονητών τις σημαντικότερες ευκαιρίες τις έχασε ο Παναθηναϊκός παρόλο που η ομάδα του Μάντζιου είχε την εδαφική υπεροχή, με τους Ρούντολφ σε τετ α τετ στο 87' και Ζέκα στο 89' να μην βρίσκουν στόχο.

Το πρόσωπο του αγώνα

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Κώστας Κατσουράνης μπορεί να ήταν μέτριος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, είχε διαστήματα που ώθησε την ομάδα του στην ανατροπή ενώ μίλησε την κατάλληλη στιγμή με το κρίσιμο γκολ που πέτυχε και χάρισε το "τρίποντο" στους "πράσινους".

Η Συνέντευξη Τύπου


"Επιθετικά για τον τίτλο", δήλωσε ο Γκόμες. "Δεν αξίζαμε την ήττα", τόνισε από την πλευρά του ο Μάντζιος.

Στατιστικά Αγώνα



1

Γκολ

2

0

Ασίστ 0

6

Τελικές προσπάθειες

15

4

Σουτ εντός μεγάλης περιοχής

6

1

Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής

8

1

Κεφαλιές

1

8

Αποκρούσεις

4

20

Επεμβάσεις

12

18

Κλεψίματα

5

23

Φάουλ

14

9

Οφσάιντ

3

3

Κόρνερ

8

51

Λάθη

45

4/15

Γεμίσματα

10/30


Το φιλμ του αγώνα

9' ΓΚΟΛ 1-0 Σέντρα Γουνδουλάκη από δεξιά, μετά από λάθος του Σπυρόπουλου, ο Κούτσι μόνος την κεφαλιά ο Καπίνο θα σταματήσει την μπάλα αλλά στην επαναφορά μόνος του ο Σκέμπρι από κοντά θα ανοίξει το σκορ για τους γηπεδούχους.

18' Κουίνσι δυνατό σουτ από πλάγια ο Σιόβας σχεδόν πάνω στην γραμμή απομάκρυνε σωτήρια και αφού η μπάλα είχε περάσει από τον Ελευθερόπουλο.

21' Λέτο σουτ με φάλτσο απομάκρυνε ο Ελευθερόπουλος με γροθιές.

27' Κατσουράνης πλάγια στον Ζέκα δυνατό σουτ στην κίνηση ο Ελευθερόπουλος απομάκρυνε σε κόρνερ.

39' Κίτρινη κάρτα στον Σκέμπρι για κράτημα σε Μαρίνο.

60' Φάουλ του Λέτο η μπάλα θα χτυπήσει στο τείχος και θα περάσει κόρνερ.

62' ΓΚΟΛ 1-1 Ανατροπή του Λέτο από τον Κβιρκβέλια, με υπόδειξη του βοηθού ο Κωνσταντινέας υπέδειξε το πέναλτι. Ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός νίκησε από τα έντεκα βήματα τον Ελευθερόπουλο και ισοφάρισε. Στην φάση αυτή είδαν κίτρινη κάρτα οι Κβιρκβέλια για την ανατροπή και ο Κουμόρτζι για διαμαρτυρία.

65' Πρώτη αλλαγή για τον Πανιώνιο με τον Μιλοβάνοβιτς να αντικαθιστά τον Γουνδουλάκη.

72' Πρώτη αλλαγή και για τον Παναθηναϊκό με τον Ρούντολφ να μπαίνει στην θέση του Κουίνσι.

74' ΓΚΟΛ 1-2 Ρούντολφ πάσα σε Κατσουράνη γύρισμα κόντρα μετά από απέκρουση στον Τσότσαλιτς, ο Ελευθερόπουλος σωτήρια πάνω στην γραμμή απομάκρυνε και ο Κατσουράνης από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στην γωνία του Ελληνα πορτιέρο δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του.

75' Αλλαγή για τον Πανιώνιο με τον Σιδεράκη να αντικαθιστά τον τραυματία Ελευθερόπουλο.

79' Τρίτη αλλαγή για τους γηπεδούχους με τον Κολοβό αντί του Σάμαρη.

80' Κίτρινη κάρτα για "θέατρό" Ρούντολφ.

81' Δεύτερη αλλαγή για τον Παναθηναϊκό με τον Μαυρία να μπαίνει αντί του Κλέιτον.

87' Μόνος ο Ρούντολφ μετά από λάθος των γηπεδούχων αλλά χωρίς δυνάμεις πλάσαρε στο τετ α τετ με τον Σιδεράκη άουτ.

89' Σουτ του Ζέκα κόντρα στον Τσότσαλιτς και κόρνερ για τον Παναθηναϊκό.

91' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό με τον Καραγκούνη να μπαίνει στο ματς αντί του Ζέκα που δέχθηκε την κίτρινη κάρτα του Κωνσταντινέα.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ