STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πανιώνιος - Ολυμπιακός 1-2

Πανιώνιος - Ολυμπιακός 1-2
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός έπαιξε ποδόσφαιρο μονάχα για λίγα λεπτά, όμως κατάφερε να πάρει τελικά τη νίκη στη Νέα Σμύρνη (2-1), έχοντας τη τύχη με το μέρος του. Ο Αραβίδης άνοιξε το σκορ, ο Σπυρόπουλος έβαλε απίστευτο αυτογκόλ, ενώ ο Τζιμπούρ έδωσε το τρίποντο αλλά δεν το πανηγύρισε.

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα για το 2012 ολοκληρώθηκαν, με νίκη δια πυρός και σιδήρου, στην δύσκολη έδρα του Πανιωνίου.

Οι ποδοσφαιριστές του Λεονάρντο Ζαρντίμ παρουσίασαν γι' άλλη μια φορά ένα κακό πρόσωπο και χρειάστηκε να μείνουν πίσω στο σκορ για να ξυπνήσουν. Παρόλα αυτά, η τύχη ήταν με το μέρος τους και ισοφάρισαν άμεσα χάρη σε παράξενο αυτογκόλ του Σπυρόπουλου.

H SUPER BALL και αυτή την Κυριακή μαζί σας, με ρεπορτάζ, σχόλια, συνεντεύξεις από την 15η αγωνιστική του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος. Στο studio της εκπομπής ο πρόεδρος της Super League Γιάννης Μώραλης. Παρουσιάζουν οι Παντελής Βλαχόπουλος - Θέμης Καίσαρης.

Η τραγική εικόνα των Πειραιωτών βελτιώθηκε κάπως στην επανάληψη, όταν ο Μήτρογλου πήρε τη θέση του Γκρέκο και ο Ολυμπιακός έγινε απειλητικός μπροστά από την εστία του Περιστερίδη. Αντίπαλος των "ερυθρολεύκων" στο δεύτερο μέρος ήταν τα δοκάρια (τρεις φορές τα σημάδεψε ο Μήτρογλου), όμως τελικά το πολυπόθητο γκολ ήρθε στο 83' με τον Τζιμπούρ, ο οποίος δεν το πανηγύρισε, σεβόμενος όσα έζησε στη Νέα Σμύρνη.

Κάπως έτσι, οι παίκτες του Λεονάρντο Ζαρντίμ χωρίς να γοητεύσουν πήραν άλλο ένα τρίποντο και ολοκλήρωσαν το πρώτο γύρο του πρωταθλήματος αήττητοι και με 12 νίκες - 3 ισοπαλίες σε 15 παιχνίδια.

Από την άλλη πλευρά, ο Πανιώνιος ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, είχε σε εξαιρετική κατάσταση τον Αραβίδη που πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ, όμως από ατυχία δεν πήγε με το προβάδισμα στα αποδυτήρια και τελικά γνώρισε την ήττα.

Δυστυχώς θα αναφερθούμε και στη διαιτησία, αφού ο Ηλίας Σπάθας έγινε ο αρνητικός πρωταγωνιστής της αναμέτρησης. Θα μπορούσε να δώσει πέναλτι υπέρ του Τζιμπούρ στο τέλος του πρώτου μέρους, έδωσε ένα φάουλ-φάντασμα που παραλίγο να το κάνει γκολ ο Μήτρογλου, απέβαλε τον Κουλουχέρη ενώ η πρώτη κίτρινη δόθηκε επειδή φορούσε επίδεσμο στο γόνατο και γενικά δεν ήταν σε καλή μέρα.

Να σημειωθεί πως το παιχνίδι διεκόπη για λίγα λεπτά, αφού ορισμένοι οπαδοί του Πανιωνίου προσπάθησαν να μπουν στον αγωνιστικό χώρο, μετά την αποβολή του Κουλουχέρη στο 84'.

Δείτε το LIVE της αναμέτρησης και όλες τις φάσεις, όπως το επιμελήθηκε ο Γιώργος Χριστοφόρου

Φύλλο Αγώνα

Γήπεδο: Νέας Σμύρνης

Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας (ΕΠΣ Πειραιά)

Βοηθοί διαιτητές: Νικόλαος Φαντόπουλος (ΕΠΣ Πειραιά), Αλέξανδρος Γρεβένης (ΕΠΣ Χαλκιδικής)

Τέταρτος διαιτητής: Ιωάννης Τοπούζης (ΕΠΣ Θράκης)

Παρατηρητής: Λάζαρος Πολατιάν (ΕΠΣ Πέλλας)

Πανιώνιος (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Περιστερίδης, Σπυρόπουλος, Κουλουχέρης, Αυλωνίτης, Κούρο, Ρόκας (69' Γιαννούλης), Ρόβας (90' Ανδράλας), Οκόγιε, Γουνδουλάκης (51' Μενδρινός), Αραβίδης, Καμπάνταης.

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Μανιάτης, Μανωλάς, Κοντρέρας, Χολέμπας, Γκρέκο (46΄Μήτρογλου) , Μοδέστο, Ιμπαγάσα, Αμπντούν (94' Παπάζογλου), Μασάντο (67' Φουστέρ), Τζιμπούρ.

Γκολ: 25' Αραβίδης / 31' Σπυρόπουλος αυτογκόλ, 83' Τζιμπούρ

Δοκάρια: 55' Τζιμπούρ, 61', 75' Μήτρογλου

Κίτρινες: 15' Αραβίδης, 51' Κουλουχέρης, 70' Μενδρινός

Κόκκινες: 84' Κουλουχέρης

Η αναμέτρηση

Ελευθερόπουλος VS Ζαρντίμ

Με 4-2-31 και τους Αραβίδη (αριστερά), Οκόγιε (δεξιά), Γουνδουλάκη (επιτελικός μέσος)ν και Καμπάνταης (φορ) στην επίθεση παρέταξε την ομάδα του ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος. Από την άλλη, ο Λεονάρντο Ζαρντίμ έβαλε τον Μανιάτη ως δεξί μπακ στη θέση του τραυματία Τοροσίδη, τον Μασάντο αντί του Φουστέρ και τον Τζιμπούρ στην κορυφή της επίθεσης. Δείτε αναλυτικά την διάταξη των δύο ομάδων:

Πανιώνιος - Ολυμπιακός 1-2
Πανιώνιος - Ολυμπιακός 1-2

Το ξεκίνημα ανήκε ολοκληρωτικά στους ποδοσφαιριστές του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, αφού μπήκαν φορτσάτοι και λίγο έλειψε να κάνουν τη ζημιά στους Πειραιώτες. Μόλις στο 3ο λεπτό, ο Ρόι Κάρολ καρδιοχτύπησε, όταν ο Αραβίδης έκανε ωραία ενέργεια μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ του κατέληξε λίγο άουτ.

Η ευκαιρία για των γηπεδούχων ξύπνησε κάπως τους "ερυθρολεύκους" που πίεσαν την αντίπαλη άμυνα όμως δυσκολεύονταν να φτάσουν στην μεγάλη περιοχή. Η δουλειά του Περιστερίδη κάτω από την "κυανέρυθρη" εστία δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολη και γενικότερα ο ρυθμός της αναμέτρησης δεν ήταν υψηλός.

Ο σούπερ Αραβίδης και η ατυχία του Σπυρόπουλου (1-1)

Κι ενώ το θέαμα ήταν φτωχό κι όλα έδειχναν ότι δεν θα δούμε πολλά γκολ, ήρθε μια θαυμάσια ατομική ενέργεια του Αραβίδη να αλλάξει τα δεδομένα. Ο άσος του Πανιωνίου δέχτηκε την κάθετη του Γουνδουλάκη και αφού πρώτα πέρασε με αλλεπάλληλες ντρίμπλες τον Κοντρέρας, έκανε το σουτ εντός περιοχής και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του στο 25ο λεπτό.

Η χαρά των ποδοσφαιριστών του Δημήτρη Ελευθερόπουλου δεν κράτησε πολύ, αφού μια άτυχη στιγμή τους χάλασε τα σχέδια και έφερε το 1-1. Ο Μασάντο έκανε μια σέντρα σουτ του Μασάντο από τα δεξιά, ο Σπυρόπουλος στα όρια της περιοχής προσπάθησε να διώξει και τελικά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. 1-1 για τους Πειραιώτες, χωρίς καν να ιδρώσουν...

Η γρήγορη ισοφάριση, είχε ως αποτέλεσμα να πέσει ξανά ο ρυθμός της αναμέτρησης και ό,τι θέαμα είδαμε κράτησε μονάχα λίγα λεπτά. Συγκεκριμένα στις δύο φάσεις του Αραβίδη. Παρόλα αυτά, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πάρει προβάδισμα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν ο Τζιμπούρ έκανε το σουτ απέναντι από τον Περιστερίδη υπό την πίεση του Κουλουχέρη που τον τράβαγε, αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει. Στη συνέχεια, ο Μοδέστο πήρε το ριμπάουντ αλλά έστειλε την μπάλα άουτ και έτσι το 1-1 ήταν σκορ ημιχρόνου.

Ανεβασμένος Ολυμπιακός, ντεφορμέ Σπάθας

Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε άρδην, με τον Ζαρντίμ να βάζει τον Μήτρογλου στη θέση του Γκρέκο και τον Ολυμπιακό να πατάει τέρμα το γκάζι και να πιέζει ασφυκτικά προκειμένου να πετύχει ένα γκολ. Ουσιαστικά οι Πειραιώτες τώρα εμφανίστηκαν πραγματικά στο γήπεδο και έπαιξαν ποδόσφαιρο και όχι κλωτσοσκούφι.

Στο 55ο λεπτό, οι "ερυθρόλευκοι" είχαν σπουδαία διπλή ευκαιρία, με τον Αμπντούν να κάνει ωραία ατομική ενέργεια όμως το σουτ του εξουδετέρωσε με υπερένταση ο Περιστερίδης, ενώ στη συνέχεια η μπάλα έφτασε στον Μήτρογλου που έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα κόντραρε στον Τζιμπούρ και χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Πανιωνίου. Οι "κυανέρυθροι" φώναξαν στον διαιτητή, καθώς στην αρχή της φάσης, η μπάλα βρίσκει στο χέρι του Αμπντούν.

Η δεύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού ήρθε από λάθος απόφαση του διαιτητή, αφού ο Μήτρογλου βούτηξε εκτός περιοχής και ο Σπάθας έδωσε φάουλ. Ο ίδιος παίκτης ανέλαβε την εκτέλεση, όμως η μπάλα τράνταξε το δεξί δοκάρι του Περιστερίδη. Αν κατέληγε στα δίχτυα, θα μιλούσαμε επί ημέρες για μια λανθασμένη απόφαση του Σπάθα.

Τα 3 δοκάρια και ο αθόρυβος "τρομοκράτης"

Τα λεπτά περνούσαν και οι παίκτες του Ολυμπιακού συνέχισαν να πιέζουν. Ο Ζαρντίμ μάλιστα, έβαλε στη θέση του Μασάντο τον Φουστέρ προκειμένου να φρεσκάρει την επιθετική του γραμμή. Το γκολ δεν ήρθε, όμως άλλη μια προσπάθεια κατέληξε στο δοκάρι. Στο 74ο λεπτό, ο Μήτρογλου κέρδισε την κεφαλιά εντός περιοχής, αλλά η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι και έπειτα άουτ.

Το παιχνίδι πλησίαζε προς τη λήξη και οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν την ύστατη προσπάθεια για να φύγουν νικητές από τη Νέα Σμύρνη. Το πολυπόθητο γκολ ήρθε τελικά στο 83', όταν ο Ιμπαγάσα έβγαλε σέντρα από τα αριστερά, ο Μήτρογλου έκανε κεφαλιά πάσα και ο Τζιμπούρ απλά την έστειλε στα δίχτυα. Ο Αλγερινός δεν το πανηγύρισε, σεβόμενος το "κυανέρυθρο" παρελθόν του...

Από 'κει και πέρα, το ποδόσφαιρο πέρασε σε δεύτερη μοίρα για λίγα λεπτά, αφού ο Κουλουχέρης αποβλήθηκε και κάποιοι οπαδοί του Πανιωνίου μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο. Μετά από ολιγόλεπτη διακοπή, δεν είδαμε ποδόσφαιρο από τις δύο ομάδες και έτσι ο Ολυμπιακός έφυγε έστω και δύσκολα με τη νίκη από την Νέα Σμύρνη.

MVP

Ο Κώστας Μήτρογλου μπορεί να μην σκόραρε, όμως είχε τρία δοκάρια, έβγαλε την ασίστ στο νικητήριο γκολ του Τζιμπούρ, ενώ με την είσοδό του στο δεύτερο μέρος έδωσε επιθετικό πρόσωπο στην ομάδα του. Οι φωνές βέβαια που έβαλε σε συμπαίκτες του κατά τη διάρκεια του ματς, δεν τον τιμούν...

Αδύναμος κρίκος

Σ' ένα ματς που δεν είχε δύσκολες φάσεις, ο Ηλίας Σπάθας κατάφερε να κάνει αρκετά λάθη εις βάρος και των δύο ομάδων και έγινε ο αρνητικός πρωταγωνιστής. Σε κακή μέρα...

Στατιστικά Αγώνα

1 Γκολ 2
0 Ασίστ 1
5 Τελικές Προσπάθειες 18
2 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 5
3 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 10
0 Κεφαλιές 3
10 Αποκρούσεις 2
45 Επεμβάσεις 6
23 Κλεψίματα 11
22 Φάουλ 7
3 Οφσάιντ 1
1 Κόρνερ 10
48 Λάθη 44
3/9 Γεμίσματα 14/53
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ