STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πανιώνιος, η πιο "ελληνική" ομάδα της Super League

Πανιώνιος, η πιο "ελληνική" ομάδα της Super League
Πανιώνιος INTIME SPORTS

Η ομάδα στην οποία έχουν αγωνιστεί οι περισσότεροι Έλληνες ποδοσφαιριστές στις πρώτες έξι αγωνιστικές της Super League είναι ο Πανιώνιος, που έχει ποσοστό ντόπιων 84,21%! Στην άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός, με 19/23 ξένους.

Υπό αλλες συνθήκες, αυτή η εποχή θα ήταν ιδανική για τις ελληνικές ομάδες να δώσουν έμφαση και προτεραιότητα στο ντόπιο στοιχείο. Να "κατακλειστεί" το ποδόσφαιρο στη χώρα μας από Έλληνες ποδοσφαιριστές και οι ξένοι να αποτελούν όχι τον κανόνα, αλλά την εξαίρεση. Μια ακόμα χρονιά, όμως, που οι παίκτες εκτός των συνόρων αφθονούν.

Το Sport24.gr μελέτησε πόσους ποδοσφαιριστές έχει χρησιμοποιήσει κάθε ομάδα στις πρώτες έξι αγωνιστικές της Super League και πόσοι από αυτούς ήταν Έλληνες και συνεπώς πόσοι οι ξένοι, βγάζοντας και ποσοστά! Το συμπέρασμα; Ο Πανιώνιος είναι στην κορυφή της λίστας με τους περισσότερους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Από τους 19 συνολικά παίκτες, μόνο οι τρεις δεν προέρχονται από τη χώρα μας (Μπουμάλ, Βιγιάλμπα, Ανσαριφάρντ). "Ελληνική" ομάδα κατά 84,21% ο Πανιώνιος.

Τον ακολουθεί ο Ηρακλής, που και αυτός στηρίζεται ως επί το πλείστον στο ντόπιο στοιχείο, ενώ στην τρίτη θέση έρχεται ο Ηρακλής. Ο σύλλογος που ποντάρει στους ξένους περισσότερο από κάθε άλλον είναι ο Ολυμπιακός. Από τους 23 παίκτες που έχει χρησιμοποιήσει ο Πορτογάλος Μάρκο Σίλβα, οι 4 είναι Έλληνες (Φορτούνης, Κολοβός, Σιόβας, Μπουχαλάκης).

Την ίδια θέση σε ποσοστά μοιράζονται Καλλονή και Βέροια (50%), αλλά και ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και Παναιτωλικός (45%). Μικρός ο αριθμός των Ελλήνων παικτών και στον Ατρόμητο, όπου από τους 17 παίκτες που έχουν καταγράψει λεπτά συμμετοχής στη Super League, οι 12 είναι ξένοι. Δείτε τη λίστα...

1. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (84,21%)

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει χρησιμοποιήσει 19 ποδοσφαιριστές. Οι 16 είναι Έλληνες. Μόλις τρεις ξένοι! ( Παπαδόπουλος, Τασουλής, Χατζηϊσαΐας, Οικονόμου, Αργυρόπουλος, Β. Βλάχος, Ρισβάνης, Κόρμπος, Χαλκιαδάκης, Μασούρας, Σιώπης, Καθάριος, Μητρόπουλος, Καραμάνος, Μπακασέτας, Ντουρμισάι)

2. ΗΡΑΚΛΗΣ (61,9%)

Ο Νίκος Παπαδόπουλος έχει ρίξει στη "μάχη" 21 παίκτες. Από αυτούς Έλληνες είναι οι 13 ( Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Ζιαμπάρης, Στάμου, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης, Πασάς, Κυριακίδης, Μακρής, Τσιλιανίδης, Χαντί, Λουκίνας, Βέλλιος).

3. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (61,1%)

Έχουν παίξει 18 ποδοσφαιριστές. Από αυτούς Έλληνες είναι οι 11 (Β ελλίδης, Μπέριος, Μιχαήλ, Καρανίκας, Σκόνδρας, Τσουκαλάς, Κοζορώνης, Γιάκος, Σαπαλίδης, Μανιάς, Φερφελής).

4. ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (59%)

Οι 13 από τους 22 παίκτες οι οποίοι έχουν αγωνιστεί είναι Έλληνες ( Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Παπαχρήστος, Μελίσσης, Χρήστου, Ποτουρίδης, Ηλιάδης, Ζδράβος, Λαδάκης, Τζάνης, Χασομέρης. Νικόλτσης, Μαρκόπουλος).

5. SKODA ΞΑΝΘΗ (58,8%)

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει χρησιμοποιήσει 17 παίκτες. Οι 10 είναι Έλληνες ( Τσέναμο, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Καρυπίδης, Βασιλακάκης, Παπαστεριανός, Φλίσκας, Καπετάνος, Ράνος).

6. ΚΑΛΛΟΝΗ (50%)

Από τους 20 παίκτες που έχουν αγωνιστεί, οι μισοί είναι Έλληνες ( Αναστασιάδης, Γιουκαρής, Βαλιός, Γεωργίου, Καλτσάς, Τσαμπούρης, Μπουρούς, Μανούσος. Ξύδας, Μπαργκάν).

- ΒΕΡΟΙΑ (50%)

Ο Γιώργος Γεωργιάδης στη Βέροια έχει χρησιμοποιήσει 24 παίκτες. Οι 12 είναι Έλληνες, άλλοι τόσοι οι ξένοι ( Καντιμοίρης, Τσουμάνης, Σιόντης, Νάστος, Πούγγουρας, Μαραγκός, Τάτος, Βεργώνης, Γιαννούλης, Γεωργιάδης, Ναζλίδης, Μάνος).

8. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (47,3%)

Από τους 19 παίκτες που έχει χρησιμοποιήσει ο Άκης Μάντζιος, οι 9 είναι Έλληνες ( Τσιντώτας, Τριποτσέρης, Στάθης, Μουλόπουλος, Μαχαίρας, Μίνγκας, Γιακουμάκης, Μάντζιος, Θέος).

9. ΠΑΟΚ (45%)

Ο Ίγκορ Τούντορ έχει χρησιμοποιήσει 20 παίκτες. Από αυτούς Έλληνες είναι οι 9 ( Μαλεζάς, Κωνσταντινίδης, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Κίτσιου, Πέλκας, Σαββίδης, Μυστακίδης, Αθανασιάδης).

- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (45%)

Ο Γιάννης Αναστασίου έχει χρησιμοποιήσει 20 παίκτες, εκ των οποίων οι Έλληνες είναι 9 ( Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Μαρινάκης, Ταυλαρίδης, Μπούρμπος, Λαγός, Καλτσάς, Νίνης, Καρέλης).

- ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (45%)

Από τους 20 ποδοσφαιριστές που χρησιμοποίησε ο τέως πια τεχνικός του Παναιτωλικού, Λιονέλ Πόντες, Ελληνες ήταν 9 ( Στεφανάκος, Κυριακίδης, Κουτρομάνος, Κούσας, Παπάζογλου, Μάκος, Ρουμπουλάκου, Παπουτσογιαννόπουλος, Βασιλείου).

12. ΑΕΚ (42,1%)

Ο Τραϊανός Δέλλας έχει χρησιμοποιήσει 19 ποδοσφαιριστές. Από αυτούς Έλληνες είναι οι 8 ( Σοϊλέδης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Τζανετόπουλος, Ανάκογλου, Πλατέλλας, Μάνταλος, Αραβίδης).

13. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (41,6%)

Ο Στάικος Βεργέτης έχει χρησιμοποιήσει 24 ποδοσφαιριστές. Οι δέκα είναι Έλληνες ( Θεοδωρόπουλος, Γιαννούλης, Δημούτσος, Ζησόπουλος, Τσοκάνης, Φούντας, Κουρμπέλης, Παπαδόπουλος, Σκούρτης, Γιάννου).

14. ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (36,3%)

Από τους 22 ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί, οι 8 είναι Έλληνες ( Σωτηρίου, Αποστολόπουλος, Μενδρινός, Γουνδουλάκης, Τσουράκης, Ντίνας, Πάγκαλος, Γιακουμάκης).

15. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (29,4%)

Ο Μιχάλης Γρηγορίου στον Ατρόμητο έχει χρησιμοποιήσει 17 παίκτες. Μόνοι οι 5 είναι Έλληνες ( Κοντοές, Φυτανίδης, Κιβρακίδης, Λαζαρίδης, Μπάλλας).

16. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (17,3%)

Ο Μάρκο Σίλβα έχει χρησιμοποιήσει 23 ποδοσφαιριστές. Οι 19 είναι ξένοι, μόλις οι 4 Έλληνες ( Κολοβός, Σιόβας, Φορτούνης, Μπουχαλάκης).

Follow me on twitter: Dimitris Samolis

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ