STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός - Πλατανιάς 3-0

Παναθηναϊκός - Πλατανιάς 3-0
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός έχοντας πολύ καλή εικόνα σε όλη την αναμέτρηση με τον Πλατανιά επικράτησε με 3-0 και έδειξε την αντίδραση που έψαχνε μετά την ήττα αποκλεισμό από το Κύπελλο.

Το ζητούμενο μετά την ήττα αποκλεισμό από την Ξάνθη για το Κύπελλο Ελλάδος ήταν η αντίδραση για τον Παναθηναϊκό και αυτή ήρθε με τους πράσινους να επικρατούν με 3-0 του Πλατανιά έχοντας πολύ καλή απόδοση σε όλη την διάρκεια του αγώνα.

Οι παίκτες του τριφυλλιού πήραν μια ακόμα εντός έδρας νίκη στην Λεωφόρο έχοντας τρεις διαφορετικούς σκόρερ και πολλές ευκαιρίες για να αυξήσουν και άλλο τον δείκτη του σκορ καθώς ο Μπεργκ έχασε σωρεία ευκαιριών αλλά και πέναλτι που έπιασε ο Ολιμπά.

Ο Πλατανιάς που βρέθηκε πίσω στο σκορ, μόλις στο 7, δεν έπαιξε αντιποδόσφαιρο αλλά προσπάθησε να παίξει μπάλα και είχε κάποιες καλές στιγμές στην διάρκεια του αγώνα που πέρασαν χωρίς να τις εκμεταλλευτούν.

Το 3-0 έδωσε την ευκαιρία στον Γιάννη Αναστασίου να ρίξει στην μάχη και τον Βασίλη Αγγελόπουλο που έπαιξε για πρώτη φορά την φετινή σεζόν.

Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε τον Παναθηναϊκό με έξι νέα πρόσωπα σε σχέση με το ματς Κυπέλλου κόντρα στην Ξάνθη που είχε προηγηθεί τρεις μέρες νωρίτερα. Ο 42χρονος τεχνικός χρησιμοποίησε τους Στιλ, Τριανταφυλλόπουλο, Χουχούμη, Κλωναρίδη, Λαγό και Ατζαγκούν στο αρχικό σχήμα και διατήρησε στην ενδεκάδα τους Ταυλαρίδη, Σίλντενφελντ, Πέτριτς, Ζέκα και Μπεργκ.

Οι πράσινοι παρατάχθηκαν με ένα 4-3-2-1 και σαφείς επιθετικούς προσανατολιστας να βάλουν ένα γρήγορο γκολ που θα άνοιγε την άμυνα της ομάδας των Χανίων.

Από την πλευρά του και ο Γιάννης Χριστόπουλος χρησιμοποίησε κάποια νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα της ομάδας του με τον Μαχλελή να κάνει το ντεμπούτο του και τους Ζαραδούκα, Γιακουμάκη να ξεκινάνε στο αρχικό σχήμα ενώ στον πάγκο έμειναν οι Δημήτρης, Τσουράκης και Τόρες.

Οι πράσινοι όπως συνηθίζουν σε κάθε ματς προσπάθησαν από την αρχή του αγώνα να πάρουν τα ηνία του ματς και το κατάφεραν καθώς σκόραραν μόλις στο 7' με τον Πέτριτς. Αυτό οδήγησε την ομάδα των Χανίων να ανοίξει την άμυνα της και να βρει διαδρόμους ο Παναθηναϊκός με τις δυο ομάδες να έχουν ευκαιρίες για κάποιο γκολ με τον Μιλούνοβιτς να πλασάρει πάνω στον Σίλντενφελντ σε κενή εστία και τον Μπεργκ να χάνει τρεις ευκαιρίες ενώ αστόχησε και σε πέναλτι.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε και πάλι με πολύ καλούς "οιωνούς" για το τριφύλλι καθώς στο 47' ήρθε το 2-0 από τον Τριανταφυλλόπουλο δίνοντας αέρα δυο γκολ στους "πράσινους".

Παναθηναϊκός - Πλατανιάς 3-0
INTIME SPORTS

Ο Πλατανιάς προσπάθησε μετά το 2-0 να αντιδράσει και είχε και δυο καλές στιγμές για να μειώσει το σκορ αλλά στάθηκε άτυχος με τους Γιακουμάκη και Τσουράκη να βλέπουν τις προσπάθειες τους να χτυπούν στο δοκάρι.

Το παιχνίδι τελείωσε ουσιαστικά στο 78' με το γκολ του Κλωναρίδη, μια οβίδα από τον άσο του Παναθηναϊκού που άφησε ανήμπορο να αντιδράσει και τον Ολιμπά ο οποίος μέχρι εκείνο το σημείο ήταν ο καλύτερος του Πλατανιά.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαϊδης"

Διαιτητής: Δ. Στυλιάρας (Αιτ/νιας)

Βοηθοί: Χ. Κούλα (Ξάνθης), Ν. Φαντόπουλος (Πειραιά

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ, Χουχούμης (47' Νάνο), Λαγός, Ζέκα, Ατζαγκούν, Πέτριτς (71' Νίνης), Μπεργκ, Κλωναρίδης (80' Αγγελόπουλος).

Πλατανιάς (Χριστόπουλος): Ολιμπά, Μαχλελής (64' Τσουράκης), Μπανανά, Ιτούα, Ζαραδούκας, Αποστολόπουλος, Τετέ, Μαχαμάτ, Γιακουμάκης (71' Κάσιο), Αγκιλέρα (68' Γουνδουλάκης), Μιλούνοβιτς.

Γκολ: 7' Πέτριτς, 47' Τριανταφυλλόπουλος, 78' Κλωναρίδης

Κάρτες: 10' Τριανταφυλλόπουλος, 23' Χουχούμης, 52' Ατζαγκούν, 57' Ταυλαρίδης, 71' Πέτριτς/38' Αποστολόπουλος, 45' Ολιμπά, 59' Τετέ

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης

Άνοιξε την άμυνα του Πλατανιά με το... καλημέρα

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση έχοντας σε ένα ακόμα ματς την κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας και προσπαθώντας να ανοίξει την άμυνα των φιλοξενούμενων. Αυτό το πέτυχε πολύ γρήγορα με μια ωραία έμπνευση του Λαγού. Ο μέσος των πράσινων είδε την κίνηση του Πέτριτς στην πλάτη της άμυνας και του πέρασε ψιλοκρεμαστά την μπάλα με τον Κροάτη να κατεβάζει με το αριστερό μπούτι την μπάλα και να τελειώνει την φάση με το δεξί ανοίγοντας το σκορ.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 11' όταν ο Μιλούνοβιτς έκανε απευθείας ένα φάουλ με την μπάλα να περνάει πάνω από το δοκάρι του Στιλ.

Οι πράσινοι θα μπορούσαν να κάνουν δυο τα τέρματα τους στο 17' όταν ο Μπεργκ βγήκε τετ α τετ από τα αριστερά και έπιασε το σουτ με τον Ολιμπά να αποκρούει σωτήρια.

Η μεγάλη ευκαιρία των φιλοξενούμενων

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του Πλατανιά χάθηκε στο 20' όταν ο Μιλούνοβιτς έφυγε από τα αριστερά προς την εστία του Παναθηναϊκού ο Στιλ βγήκε για να διώξει αλλά μπερδεύτηκε με τον Ταυλαρίδη με τον Σέρβο άσο να παίρνει την μπάλα αλλά προσπάθησε να πλασάρει σε κενή εστία από μακριά με τον Σίλντενφελντ να έχει προλάβει να καλύψει και να απομακρύνει την μπάλα.

Το τριφύλλι συνέχισε τις προσπάθειες του για ένα ακόμα τέρμα αλλά στο 23' το σουτ του Μπεργκ το έδιωξε και πάλι ο Ολιμπά ενώ στο 35' ο Πέτριτς σε μια σέντρα που επιχείρησε είδε την μπάλα να πηγαίνει προς τα δίχτυα και τον Ολιμπά και πάλι να διώχνει σε κόρνερ.

Χαμένο πέναλτι με τον Μπεργκ

Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 όταν ο Ολιμπά ανέτρεψε τον Πέτριτς και ο Στυλιάρας έδωσε το πέναλτι. Ο Μπεργκ ανέλαβε την εκτέλεση του αλλά ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων μάντεψε σωστά και έπεσε στην αριστερή του γωνία μπλοκάρον

Προβάδισμα δυο γκολ

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου το τριφύλλι βρήκε το γκολ που έψαχνε προκειμένου να έχει ένα εύκολο απόγευμα. Σε κόρνερ από τα αριστερά η μπάλα έφτασε στον Πέτριτς αυτός έκανε το σουτ με την μπάλα να κοντράρει στον Τριανταφυλλόπουλο και να γυρνάει στον Μπεργκ. Ο Σουηδός έπιασε το σουτ με τον Ολιμπά να μπλοκάρει ασθενώς και το "Τριάντα" από κοντά να κάνει το 2-0 πανηγυρίζοντας έξαλλα μπροστά από την Θύρα 13.

Οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν άτυχοι στο 50' όταν σε σέντρα από τα δεξιά ο Γιακουμάκης πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι του Στιλ.

Οι πράσινοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 67' ο Πέτριτς έχασε μια πολύ καλή στιγμή για το 3-0. Ο Κροάτης δυο φορές προσπάθησε να νικήσει τον Ολιμπά ο οποίος όμως είπε όχι και τις δυο φορές.

Γκολάρα από Κλωναρίδη

Στην αντεπίθεση η ομάδα του Πλατανιά είχε και δεύτερο δοκάρι όταν μετά από βαθιά μπαλιά στον Τσουράκη ο νεαρός επιθετικός πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Στιλ και αυτή βρήκε πρώτα το αριστερό κάθετο δοκάρι και μετά έφυγε έξω.

Ο Παναθηναϊκός που δεν αισθανόταν ιδιαίτερη πίεση και είχε την κυκλοφορία στο ματς έψαξε ένα ακόμα γκολ και αυτό ήρθε με την γκολάρα-οβίδα του Κλωναρίδη στο 78'. Οι πράσινοι είχαν κερδίσει κόρνερ η ομάδα του Πλατανιά δεν έδιωξε καλά με τον Ατζαγκούν να δίνει στον Κλωναρίδη αυτός άνοιξε ωραία την μπάλα και με μια οβίδα από τα δεξιά έστειλε την μπάλα στο απέναντι γάμα στην τελευταία καλή στιγμή της αναμέτρησης.

Η φάση του αγώνα

Η διπλή ευκαιρία του Πέτριτς. Και αυτό όχι μόνο για τα δυο σουτ που έχασε ο Κροάτης αλλά για την διπλή επέμβαση του Ολιμπά ο οποίος ήταν φανταστικός σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης.

Ο διαιτητής

Ο Στυλιάρας. Άψογος τόσο αυτός όσο και οι βοηθοί του. Δίπλα σε όλες τις φάσεις με το 90% των αποφάσεων του να είναι σωστές όπως και οι κάρτες που έδειξε.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Τάσος Λαγός. Καταπληκτικό παιχνίδι από τον Τάσο Λαγό που έκανε ένα από τα καλύτερα του ματς στον Παναθηναϊκό βοηθώντας σε άμυνα και επίθεση.

Μας άρεσε

Η εικόνα του Πλατανιά που δεν κλείστηκε. Ο Γιάννης Χριστοπουλος δεν παρέταξε την ομάδα του για να παίξει αντιποδόσφαιρο αλλά για να παίξει το ματς στα ίσια. Αναγκάστηκε να δώσει παραπάνω χώρους από το 7΄και μετά βέβαια αλλά από την αρχή οι προθέσεις της ομάδας των Χανίων δεν ήταν να καταστρέψουν το ματς.

Δεν μας άρεσε

Η δυστοκία του Μπεργκ. Ο Σουηδός άσος δεν μας έχει συνηθίσει να έχει τόσες ευκαιρίες και να μην κάνει γκολ. Πόσο μάλλον από την στιγμή που έχασε και ένα πέναλτι.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ