STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός-Κέρκυρα 1-0

Παναθηναϊκός-Κέρκυρα 1-0
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός με το πρώτο γκολ του Λουτσιάνο Φιγκερόα με πέναλτι σε χέρι του Έντερ, έχει προηγηθεί σπρώξιμο του Σο, επιβλήθηκε της Κέρκυρας με 1-0 στο ΟΑΚΑ, πέτυχε την τρίτη συνεχόμενη νίκη του, αλλά κρατάει μόνο τους τρεις βαθμούς καθώς ήταν τραγικός στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. (VIDEOS)

Την τρίτη συνεχόμενη νίκη του πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός το απόγευμα του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ επικρατώντας της Κέρκυρας με 1-0 χάρη σε γκολ-λύτρωση από τον Λουτσιάνο Φιγκερόα, το πρώτο του Αργεντινού, στο 79' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Το Τριφύλλι δεν έπαιξε καθόλου καλά, δεν βρήκε λύσεις για να ανοίξει την άμυνα της Κέρκυρας που για 79 λεπτά κρατούσε το 0-0 και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το λάθος του Έντερ, έκανε χέρι μέσα στην μεγάλη περιοχή, και έλυσε τον γόρδιο δεσμό.

Οι φιλοξενούμενοι δέχτηκαν σε ένα κρίσιμο σημείο γκολ και εν συνεχεία βγήκαν στην επίθεση αλλά δεν μπόρεσαν στις δυο-τρεις φάσεις μπροστά από την εστία του Καρνέζη να πετύχουν ένα τέρμα που θα τους έδινε έστω έναν βαθμό.

Οι πράσινοι εδραιώθηκαν έτσι στην 5η θέση και περιμένουν την Κυριακή στραβοπάτημα του ΠΑΣ Γιάννινα για να μείνουν μόνη στην θέση που οδηγεί στα πλέι οφ.

Δείτε την Κυριακή στις 21:45, την εκπομπή SUPER BALL, με ρεπορτάζ, σχόλια και συνεντεύξεις από το Φάληρο και παρακολουθήστε τα γκολ των αγώνων και σχολιάστε μαζί με τον Παντελή Βλαχόπουλο, τον Θέμη Καίσαρη και μια εκλεκτή ομάδα δημοσιογράφων, όσα συνέβησαν στην 25η αγωνιστική της Superleague.

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής/Βοηθοί: Κουκουλάκης .

Κίτρινες Κάρτες: 17' Μπουμσόνγκ, 55' Πίντο, 72' Φιγκερόα /18' Αγρίτης, 45' Αθανασίου, 72' Βενέτης, 78' Έντερ, 83' Βασιλόγιαννης

Κόκκινες Κάρτες:

Σκόρερ: 79' Φιγκερόα

Παναθηναϊκός (Φάμπρι): Καρνέζης, Μπουμσόνγκ, Πίντο, Σπυρόπουλος, Κάιπερ, Σο, Τριανταφυλλόπουλος (46' Φιγκερόα), Σισοκό, Εσπάρθα (77' Μπαρμπαρούσης), Μαυρίας (64' Φορναρόλι), Ζέκα.

Κέρκυρα (Παπακώστας): Αναστασόπουλος, Βενέτης, Σταμόγιαννος (83' Κρητικός), Αγρίτης (68' Βασιλόγιαννης), Λεόν, Έντερ (83' Σίμωσης), Τσουμάνης, Γκέσιος, Τσοκάνης, Κυβελίδης, Αθανασίου.

Με τρεις και όχι δυο τελικά αλλαγές σε σχέση με το ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ παρατάχθηκε ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Κέρκυρα καθώς λίγο πριν την έναρξη του αγώνα ο Γιούρκας Σεϊταρίδης είπε στον Φάμπρι ότι δεν μπορούσε να παίξει λόγω στομαχικών διαταραχών.

Έτσι ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα και η ενδεκάδα των πράσινων αποτελούνταν από τους Καρνέζη, Σπυρόπουλο, Πίντο, Μπουμσόνγκ, Κάιπερ, Σο, Τριανταφυλλόπουλο, Μαυρία, Σισοκό, Ζέκα και Εσπάρθα.

Την ίδια ώρα οι φιλοξενούμενοι έχοντας να αντιμετωπίσουν πολλές απουσίες κατέβηκαν με αμυντικές διαθέσεις στην αναμέτρηση και έχοντας ως κυρίαρχο σκοπό να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα.

Μόλις τέσσερις φάσεις

Ο Παναθηναϊκός παρά το γεγονός ότι προερχόταν από δυο συνεχόμενες νίκες μπήκε χαλαρά στο παιχνίδι και στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ κακός πετώντας ουσιαστικά ένα 45λεπτο.

Την ίδια ώρα η Κέρκυρα με μαζική άμυνα κρατούσε το Τριφύλλι μακριά από την εστία της και ο Αναστασόπουλος είχε ουσιαστικά εύκολη δουλειά ενώ τις λίγες φορές που χρειάστηκε έπιασε εύκολα την μπάλα.

Η πρώτη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 10' με καλή εκτέλεση φάουλ του Σο αλλά ο Αναστασόπουλος έδιωξε σε κόρνερ. Το Τριφύλλι συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία χωρίς όμως να μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά την εστία της Κέρκυρας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρασε αρκετός χρόνος μέχρι την επόμενη καλή στιγμή του Παναθηναϊκού που ήρθε στο 29' από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά και κεφαλιά του Σο την οποία δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει ο γκολκίπερ της Κέρκυρας.

Επτά λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον Μπουμσόνγκ ο οποίος μέσα στην περιοχή δέχτηκε την μπάλα από τον Ζέκα, σούταρε από το ύψος του πέναλτι αλλά η μπάλα έφυγε μόλις άουτ.

Η τελευταία καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 39' με σουτ του Σισοκό από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά η μπάλα κόντραρε στον Βενέτη λίγο πριν περάσει την γραμμή του τέρματος και με τον Αναστασόπουλο εξουδετερωμένο.

Μέσα ο Φιγκερόα

Ο Φάμπρι βλέποντας ότι η ομάδα του δεν μπορεί να απειλήσει στο πρώτο μέρος με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου έριξε στην μάχη τον Φιγκερόα αντί για τον Τριανταφυλλόπουλο.

Ο Ισπανός γύρισε τον Ζέκα στα χαφ και άφησε τον Αργεντινό επιθετικό στην κορυφή θέλοντας να αποκτήσει περισσότερη δύναμη μέσα στην περιοχή της Κέρκυρας.

Κάτι το οποίο όμως δεν έγινε καθώς οι πράσινοι απείλησαν τους φιλοξενούμενους μόνο με μακρινά σουτ τα οποία δεν είχε πρόβλημα να βγάλει ο Αναστασόπουλος.

Η πρώτη καλή στιγμή του Τριφυλλιού στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 50' όταν ο Σισοκό έπιασε ένα ωραίο σουτ έξω από την περιοχή το οποίο μπλόκαρε ο Αναστασόπουλος.

Στο 63' ο Ζέκα από τα δεξιά προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα στον Φιγκερόα μέσα στην περιοχή, αυτός την άφησε ωραία η μπάλα βρήκε στον Έντερ και έφυγε δίπλα από την εστία του γκολκίπερ της Κέρκυρας.

Δυο λεπτά αργότερα και πάλι ο Πορτογάλος ο οποίος ανέβηκε παίζοντας στα χαφ σούταρε με την μπάλα όμως να φεύγει δίπλα και πάλι από την εστία του Αναστασόπουλου.

Γκολ λύτρωση από τον... Φιγκερόα

Στο 78' ο Ζέκα από τα δεξιά εκτέλεσε φάουλ για τον Παναθηναϊκό ο Έντερ προσπάθησε να απομακρύνει ο Σο τον έσπρωξε με τον αμυντικό της Κέρκυρας να βρίσκει την μπάλα με το χέρι και ο διαιτητής Κουκουλάκης έδειξε την άσπρη βούλα και ο Λουτσιάνο Φιγκερόα ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι.

Ο Αργεντινός πήρε λίγα μέτρα φόρα και με το αριστερό έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Αναστασόπουλου και τον γκολκίπερ της Κέρκυρας από την άλλη πλευρά. Έκανε έτσι το 1-0 και έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό σε ένα κρίσιμο σημείο του αγώνα.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, ο Γιάννης Παπακώστας έκανε δυο αλλαγές, και είναι γεγονός ότι η Κέρκυρα μέχρι τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης έφτασε στην εστία του Καρνέζη δυο-τρεις φορές χωρίς όμως να μπορέσει να γίνει απειλητική.

MVP της αναμέτρησης

Ο μοναδικός από τους 24 ποδοσφαιριστές στο ΟΑΚΑ που μπορεί να πάρει τον τίτλο του MVP είναι ο Λουτσιάνο Φιγκερόα μόνο και μόνο για το γκολ που πέτυχε. Ο Αργεντινός σε ένα σημείο που η μπάλα έκαιγε πήγε από τη στιγμή που σφύριξε ο Κουκουλάκης να πάρει την μπάκα και με ψύχραιμη και εύστοχη εκτέλεση έκανε το 1-0 δίνοντας τη νίκη και τους τρεις βαθμούς στους πράσινους.

Η απογοήτευση

Πολύ κακό παιχνίδι και από τις δυο ομάδες αλλά είναι γεγονός ότι τόσο ο Κάιπερ όσο και ο Εσπάρθα δεν δικαιολόγησαν σε κανένα σημείο του αγώνα με την Κέρκυρα ότι αξίζουν να φοράνε τη φανέλα του Παναθηναϊκού και να αγωνίζονται στο Τριφύλλι.

Στατιστικά Αγώνα

1 Γκολ 0
0 Ασίστ 0
16 Τελικές Προσπάθειες 8
7 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 1
8 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 7
1 Κεφαλιές 0
4 Αποκρούσεις 12
9 Επεμβάσεις 16
24 Κλεψίματα 31
25 Φάουλ 17
0 Οφσάιντ 1
7 Κόρνερ 1
76 Λάθη 63
14/28 Γεμίσματα 1/11
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ