STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 3-1

Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 3-1
INTIME SPORTS

Με δύο γκολ του Λέτο, ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-1 τον Αστέρα Τρίπολης επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας (έστω προσωρινά) και αποχαιρέτησε με χαμόγελα το 2011.

Αντίο στο 2011 (στη Superleague) με την ένατη νίκη του στο πρωτάθλημα είπε ο Παναθηναϊκός που επικράτησε με 3-1 του Αστέρα Τρίπολης.

Πρώτο βιολί ο Λέτο που πέτυχε δύο ακόμα γκολ φτάνοντας τα 14 στο πρωτάθλημα αλλά MVP ο εξαιρετικός Καπίνο που σταμάτησε σε καίρια σημεία τους αντιπάλους του, που μείωσαν στο 84' με τον Ουσέρο.

Υπό το βλέμμα των σκάουτερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Γιουβέντους, οι Λέτο και Καπίνο πήραν στην πλάτη τους τον Παναθηναϊκό και με δύο γκολ του Αργεντίνου και πρώτου σκόρερ στο πρωτάθλημα αλλά και τις εκπληκτικές επεμβάσεις στο 1-0, του 17χρονου πορτιέρο οι "πράσινοι" πήραν ένα ακόμα τρίποντο φτάνοντας έτσι τους 29 βαθμούς έχοντας και δύο ματς λιγότερα.

Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης.

Ταυτότητα του αγώνα


Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο

Διαιτητές/ Βοηθοί διαιτητή: Σιδηρόπουλος Αναστάσιος (Δωδεκ/σου) / Πάνου Γρηγόριος (Αιτωλ/νιας) / Γρεβένης Αλέξανδρος (Χαλκιδικής).

4ος Διαιτητής/ Παρατηρητής: Παπαδόπουλος Ιωάννης (Μακεδονίας) / Μπέγκος Δημήτριος (Αργολίδας).

Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους

Παναθηναϊκός (Ζοσέ Γκόμες, βοηθός Φερέιρα): Καπίνο, Μαρίνος, Καντέ, Μπουμσόνγκ, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Σιμάο, Ζέκα (82' Βιτόλο), Κουίνσι (62' Ρούντολφ), Λέτο, Κλέιτον (63' Μαυρίας).

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Χακόμπο, Τσαμπούρης, Πουλίδο, Κωστούλας, Πιπίνης, Μπρέσκα (81' Αλβάρεζ), Χουανίτο, Ουσέρο, Ράγιος, Ναβάρο (46' Φορμίκα), Σολάκης (58' Χούλι).

Σκόρερ: 8', 79' Λέτο, 66' Μπουμσόνγκ / 84' Ουσέρο


Κίτρινες: Κατσουράνης, Λέτο, Σιμάο / Χακόμπο, Τσαμπούρης, Χούλι

Ανασκόπηση αγώνα:

Με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα να μην κάθεται στον πάγκο αλλά σε κάποιο μπουθ προκειμένου να προφυλαχθεί μετά το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε και τον βοηθό του Ζοσέ Γκόμες στην θέση του για ένα ακόμα ματς, εμφανίστηκε ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Σε αγωνιστικό επίπεδο, δεν υπήρξε αλλαγή με τα πρόσωπα ενδεκάδας που εμφανίστηκαν και με τον Πανιώνιο. Ο Καπίνος ήταν και πάλι κάτω από τα δοκάρια με τον Μαρίνο στο δεξί άκρο και τον Σπυρόπουλο αριστερά ενώ στο κέντρο της άμυνας οι Μπουμσόνγκ και Καντέ. Αμυντικά χάφ οι Σιμάο και Κατσουράνης με τους Ζέκα και Κουίνσι στα άκρα και επιθετικό δίδυμο στο 4-4-1-1 τους Κλέιτον και Λέτο.

Χωρίς αρκετά βασικά στελέχη του λόγω προβλημάτων και τιμωριών εμφανίστηκε ο Αστέρας Τρίπολης στο ΟΑΚΑ. Ροτζέριο, Αρσενίεβιτς, Περόνε και Μπαρτολίνι δεν ήταν στην αποστολή σε αντίθεση με τους Μπακασέτας, Κερ και Ράγιος που έδωσαν το παρών και τον τελευταίο να έχει και θέση βασικού.

Η εξαιρετική κατοχή της μπάλας από τα πρώτα λεπτά των γηπεδούχων απέδωσε καρπούς πολύ γρήγορα στο ματς και ενώ στο 4' ο Χακόμπο με εκπληκτική επέμβαση σταμάτησε ένα κοντινό σουτ (με το γόνατο) του Σιμάο στην πρώτη καλή φάση των "πράσινων". Τέσσερα λεπτά αργότερα, ένα λάθος γύρισμα του Πουλίδο στον Χακόμπο και την πίεση του Λέτο ανάγκασε τον Ισπανό τερματοφύλακα να πιάσει την μπάλα μέσα στην μεγάλη περιοχή με τον Σιδηρόπουλο να υποδεικνύει την παράβαση. Μετά από κομπίνα... των Κουίνσι, Κλέιτον (που άνοιξε το τείχος) ο Λέτο σούταρε ευθύβολα η μπάλα χτύπησε και σε έναν αντίπαλο, και κατέληξε στα δίχτυα ανοίγοντας έτσι το σκορ για τον Παναθηναϊκό σε ιδανικό σημείο του ματς.

Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν άμεσα μετά το γκολ που δέχθηκαν και στο 15' έφτασαν μια ανάσα από την ισοφάριση. Μετά την σέντρα του Τσαμπουρή, οι Καντέ και Μπουμσόνγκ άφησαν την μπάλα και ο Σολάκης πλάσαρε αλλά ο Καπίνος εξ' επαφής απέκρουσε και στάθηκε τυχερός αφού η μπάλα στην συνέχεια χτύπησε στο κάθετο δοκάρι και απομακρύνθηκε από τον συμπαίκτη του Καντέ.

Οι παίκτες του Φερέιρα αφυπνίστηκαν και δύο λεπτά αργότερα, έχασαν με την σειρά τους μια σπουδαία φάση για να πετύχουν και άλλο γκολ, όταν ο Κατσουράνης βρήκε με κάθετη πάσα τον Λέτο που καλύπτονταν από έναν αμυντικό, εκείνος καθυστέρησε και δεν έδωσε και πάσα στον αμαρκάριστο Ζέκα δεξιά του και βγαίνοντας στα πλάγια υπό την πίεση του Χακόμπο και Κωστούλα και πλάσαρε στην εξωτερική πλευρά της εστίας.

Από το λεπτό αυτό και μετά οι γηπεδούχοι επιδόθηκαν σε ενέργειες με τακουνάκια και έριξαν τους ρυθμούς τους δίνοντας εύλογα το δικαίωμα στους Αρκάδες να πάρουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και με τις εντολές του Τσιώλη να πιέσουν έγιναν πιο απειλητικοί. Λίγο πριν συμπληρωθεί το ημίωρο ο Τσαμπουρής έκανε νέα σέντρα ο Ράγιος πήρε την πρώτη κεφαλιά και την δεύτερη ο Σολάκης πίσω από τον Καντέ (με τους "πράσινους" να διαμαρτύρονται για οφ-σάιντ) αλλά και πάλι ο Καπίνο εκπληκτικά σταμάτησε στο "γάμα" του την μπάλα που αφού χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι απομακρύνθηκε.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας αλλά χωρίς ουσία και η μοναδική ευκαιρία που έκαναν ήταν στο 37' όταν ο Μαρίνος πραγματοποίησε την σέντρα αλλά η κεφαλιά του Λέτο πέρασε μόλις άουτ. Ένα λεπτό αργότερα, οι παίκτες του Αστέρα απείλησαν και πάλι όταν ο Μπρέσκα έβγαλε την σέντρα η "πράσινη" άμυνα και πάλι αδράνησε και ο Ράγιος πλάσαρε στην γωνία αλλά και πάλι ο Καπίνος σταμάτησε σωτήρια την μπάλα.

Στο ίδιο μοτίβο με τα τελευταία 15 λεπτά του πρώτου μέρους, ήταν το ξεκίνημα της επανάληψης με την διαφορά πως οι φιλοξενούμενοι που έδειχναν να "ψάχνουν" κάτι θετικό στο ματς είχαν νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα με τους Φορμίκα και Χούλι να αντικαθιστούν τους Σολάκη και Ναβάρο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι Αρκάδες να ανέβουν και να απειλήσουν εκ νέο και σε δύο λεπτά (55'-56') να χάνουν δύο σημαντικές ευκαιρίες με τους Ουσέρο (σουτ άουτ) και Πουλίδο (κεφαλιά μπλόκαρε ο Καπίνο).

Την σκυτάλη στην σκακιέρα του ματς πήρε ο Γκόμεζ (προφανώς με εντολή του Φερέιρα) και έριξε στο ματς τους Μαυρία και Ρούντολφ αντί των Κουίνσι και Κλέιτον, φρεσκάροντας με την σειρά του τους γηπεδούχους. Αυτό είχε άμεσα αποτέλεσμα και τρία λεπτά αργότερα (66') μετά το κόρνερ του Λέτο ο Μπουμσόνγκ με κοντινή κεφαλιά να νικάει τον Χακόμπο και με το τρίτο του προσωπικό γκολ φέτος, διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Το ματς ουσιαστικά τελείωσε στο 79' όταν ο Ρούντολφ που νωρίτερα είχε χάσει μια σημαντική ευκαιρία σε ξαφνική αντεπίθεση, άφησε την μπάλα στον Κατσουράνη, εκείνος έστρωσε στον Λέτο και ο Αργεντίνος μέσος ευστόχησε από το σημείο του πέναλτι, πετυχαίνοντας το 14ο γκολ του με την "πράσινη" φανέλα.

Παρά την είσοδο του Βιτόλο στο ματς, οι γηπεδούχοι που είχαν αρκετές αδυναμίες στο παιχνίδι με τους Αρκάδες, δέχθηκαν το γκολ λίγο πριν το φινάλε με τους φιλοξενούμενους να το δικαιούνται εξάλλου. Ο Ουσέρο άλλαξε ωραία την μπάλα στο 84' με τον Χουλί και εκείνος του την έδωσε νικώντας με δυνατό σουτ τον πολυτιμότερο παίκτη του αγώνα, Στέφανο Καπίνο.

Το κλειδί της αναμέτρησης

Οι εκπληκτικές αποκρούσεις του Καπίνο που διατήρησαν το μηδέν στην εστία του σε κρίσιμα σημεία και ενώ το σκορ ήταν στο 1-0. Ο 17χρονος διεθνής πορτιέρο έδειξε και πάλι το πλούσιο ταλέντο του υπό το βλέμμα μάλιστα των σκάουτερ από τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Γιουβέντους και μάλιστα αναδείχθηκε MVP του αγώνα.

Η Συνέντευξη Τύπου


Ζοσέ Γκόμες: " Είχαμε καλά και άσχημα διαστήματα. Το σημαντικό ήταν η νίκη και ο τρόπος που το διαχειριστήκαμε, που το κρατήσαμε"

Σάκης Τσιώλης: " Αυτή η ομάδα έχει ποιότητα και ένα μεγάλο ρόστερ. Σταδιακά μπορούμε να περάσουμε τη φιλοσοφία μας και να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο."

Στατιστικά Αγώνα



3

Γκολ

1

3

Ασίστ 1

12

Τελικές προσπάθειες

15

6

Σουτ εντός μεγάλης περιοχής

7

4

Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής

5

2

Κεφαλιές

3

7

Αποκρούσεις

4

11

Επεμβάσεις

11

9

Κλεψίματα

19

18

Φάουλ

16

4

Οφσάιντ

7

5

Κόρνερ

1

52

Λάθη

47

5/14

Γεμίσματα

13/22


Το φιλμ του αγώνα

4' Κόρνερ ο Λέτο κεφαλιά προς τα πίσω του Μπουμσόνγκ και ο Σιμάο με το γόνατο από κοντά δεν σημάδεψε σωστά με τον Χακόμπο πάνω στην γραμμή να απομακρύνει εντυπωσιακά.

7' Κίτρινη κάρτα στον Χακόμπο για παράβαση, αφού μπλόκαρε την μπάλα μέσα στην περιοχή από γύρισμα συμπαίκτη του.

8' ΓΚΟΛ 1-0 Κουίνσι και Κλέιτον πάτησαν την μπάλα στο φάουλ και ο Λέτο με δυνατό σουτ (η μπάλα χτύπησε και στο τείχος) νίκησε τον πορτιέρο του Αστέρα και άνοιξε το σκορ.

15' Εντυπωσιακή επέμβαση του Καπίνο, όταν ο Καντέ αρχικά και ο Μπουμσόνγκ εν συνεχεία άφησαν την μπάλα με τον Σολάκη να πλασάρει και τον 17χρονο πορτιέρο των "πράσινων" εξ' επαφής να αποκρούει και να στέκεται τυχερός αφού η μπάλα στην συνέχεια χτύπησε στο κάθετο δοκάρι και απομακρύνθηκε.

17' Ο Κατσουράνης βρήκε με κάθετη πάσα τον Λέτο που καλύπτονταν από έναν αμυντικό, εκείνος καθυστέρησε και δεν έδωσε και πάσα στον αμαρκάριστο Ζέκα δεξιά του και βγαίνοντας στα πλάγια υπό την πίεση του Χακόμπο και Κωστούλα και πλάσαρε στην εξωτερική πλευρά της εστίας.

27' Τσαμπουρής σέντρα ο Ράγιος την πρώτη κεφαλιά και την δεύτερη ο Σολάκης πίσω από τον Καντέ με τον Καπίνο εκπληκτικά να σταματάει στο "γάμα" την μπάλα που αφού χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι απομακρύνθηκε.

29' Κίτρινη κάρτα σε Κατσουράνη για διαμαρτυρία.

37' Μαρίνος σέντρα από δεξιά κεφαλιά του Λέτο μόλις άουτ.

38' Μπρέσκα από δεξιά σέντρα αδράνεια της άμυνας να απομακρύνει και ο Ράγιος πλάσαρε στην γωνία αλλά και πάλι ο Καπίνος σταμάτησε την μπάλα.

46' Πρώτη αλλαγή για τον Αστέρα Τρίπολης με τον Φορμίκα να αντικαθιστά τον Ναβάρο.

55' Σέντρα του Φορμίκα ο Σολάκης γύρισε την μπάλα πίσω στον Ουσέρο εκείνος σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

56' Σέντρα Μπρέσκα ο Πουλίδο που μπήκε στην περιοχή θα πάρει την κεφαλιά αλλά αυτή θα σταματήσει στην αγκαλιά του σωστά τοποθετημένου, Καπίνο.

58' Δεύτερη αλλαγή για τον Τσιώλη και τους Αρκάδες, με τον Χούλι να μπαίνι στην θέση του Σολάκη

63' Διπλή αλλαγή για τον Παναθηναϊκό με τους Ρούντολφ και Μαυρία να αντικαθιστούν τους Κουίνσι και Κλέιτον.

64' Κίτρινη κάρτα στον Λέτο για μαρκάρισμα.

65' Κίτρινη κάρτα στον Τσαμπουρή για μαρκάρισμα στον Μαυρία.

66' ΓΚΟΛ 2-0 Κόρνερ ο Λέτο καρφωτή κεφαλιά του Μπουμσόνγκ μέσα από την μικρή περιοχή και η μπάλα στα δίχτυα του Χακόμπο.

70' Ρούντολφ σουτ μέσα από την περιοχή αλλά ο Χακόμπο απομάκρυνε σωτήρια.

73' Κίτρινη κάρτα στον Μαρίνο για μαρκάρισμα στον Χούλι.

79' ΓΚΟΛ 3-0 Σε αντεπίθεση με τον Ρούντολφ, ο Μαγυάρος άφησε την μπάλα στον Κατσουράνη εκείνος την "σέρβιρε" στον Λέτο και ο Αργεντίνος μέσος με πλασέ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο ματς.

80' Κίτρινη κάρτα στον Χουλί για πλασέ ενώ είχε σφυρίξει ο

81' Τρίτη αλλαγή για τον Αστέρα Τρίπολης με τον Αλβάρεζ να μπαίνει αντί του Μπρέσκα.

82' Τρίτη αλλαγή και για τον Παναθηναϊκό με τον Ζέκα να αποχωρεί και τον Βιτόλο να εισέρχεται στον αγωνιστικό χώρο.

84' ΓΚΟΛ 3-1 Ο Ουσέρο βρήκε τον Χουλί εκείνος του έστρωσε και πάλι την μπάλα και με δυνατό σουτ ο Ισπανός μπακ από διαγώνια θέση μείωσε για τους φιλοξενούμενους.

87' Κίτρινη κάρτα στον Σιμάο για μαρκάρισμα.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ