ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναιτωλικός - Λαμία 2-2: Πρώτος βαθμός στο 90'+9' για τους Φθιώτες

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναιτωλικός προηγήθηκε δύο φορές, αλλά η Λαμία ισοφάρισε ισάριθμες. Έφυγε με το 2-2 και τον πρώτο της βαθμό στη Super League. Ο Αντέτζο το γκολ στο 90'+9', σωστά ακυρώθηκε γκολ του Μαρινάκη στο 90'+12'. (VIDEO)

Απίθανο ματς διεξήχθη στο Αγρίνιο, ανάμεσα στον Παναιτωλικό και τη Λαμία για την τέταρτη αγωνιστική της Super League. Το ματς διήρκησε 112 λεπτά με τις καθυστερήσεις του δευτέρου ημιχρόνου.

Ο Παναιτωλικός άνοιξε το σκορ με τον Μασουρέκ στο 27', η Λαμία ισοφάρισε στο 74' με τον Επστάιν. Οι γηπεδούχοι πήραν ξανά προβάδισμα στο 88ο με τον Νικολάς Μανά, αλλά η Λαμία κατόρθωσε ισοφάρισε σε 2-2 στο ένατο λεπτό των καθυστερήσεων κι έφυγε με το βαθμό από την Αιτωλοακαρνανία. Αυτός, μάλιστα, ήταν κι ο πρώτος της για την τρέχουσα σεζόν του πρωταθλήματος.

Ο Κυριακίδης υπερασπίστηκε την εστία του Παναιτωλικού, ο Μαρινάκης ήταν στο δεξί αμυντικό άκρο, ο Τσοκάνης στο αριστερό, οι Άργκους και Μίχαΐ ενδιάμεσά τους ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Αντίστοιχο δίδυμο στους χαφ ηταν οι Μάρκος Πάουλο κι Έρικσον, ο Μασουρέκ βρέθηκε σε πιο επιτελικό ρόλο, οι Ντίας και Ουίλιαν στα φτερά κι ο τρίτος σκορερ στην ιστορία της ομάδας από την Αιτωλοακαρνανία, Βλαντ Μοράρ, στην κορυφή.

Παναιτωλικός - Λαμία 2-2: Πρώτος βαθμός στο 90'+9' για τους Φθιώτες

Από την άλλη ο Μάκης Χάβος επέλεξε τον Σαράνοβ να υπερασπιστεί την κυανόλευκη εστία. Ο Βασιλαντωνόπουλος υπερασπίστηκε το δεξί αμυντικό άκρο, ο Σκαρντοβέλι το αριστερό κι ενδιάμεσά τους οι Ανέστης Αναστασιάδης και Ντάνιελ Αντέζο.

Αντίστοιχο δίδυμο στους χαφ ήταν ο Μάρκο Μπλάζιτς με τον Γιάννη Σκόνδρα (αντικατέστησε τον τιμωρημένο Ελίνι Δημούτσο), ο Φακούντο Μπερτόγλιο σε πιο ελεύθερο ρόλο, ο Ντένις Επστάιν στο δεξί "φτερό", ο Τάσος Καραμάνος στο αριστερό κι ο Χερόνιμο Μπαράλες στην κορυφή.

Παναιτωλικός - Λαμία 2-2: Πρώτος βαθμός στο 90'+9' για τους Φθιώτες

1. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ (ΜΟΝΟ) Ο ΜΟΡΑΡ

Ο Βλαντ Μοράρ πέτυχε στην ισοπαλία με την Ξάνθη το 12ο του γκολ στην καριέρα του με τη φανέλα της ομάδας του Αγρινίου. Έγινε, δηλαδή μέσα σε μία μόνο σεζόν, ο τρίτος σκόρερ της ομάδας (κυνηγώντας τον Μάρκο Μαρκόβσκι των 14 γκολ και τον Ανρί Καμαρά των 16). Ο Παναιτωλικός είναι αλήθεια ότι έχει μια Μοραρ-εξάρτηση, αλλά κόντρα στη Λαμία φρόντισε να την αποβάλει. Όχι ότι δεν έπαιξε καλά ο Ρουμάνος φορ. Τουναντιον. Αλλά, φάνηκε ότι μπορούν να σκοράρουν κι άλλοι.

Το έκανε ο Μασουρέκ. Και με τι τρόπο! Ο 25χρονος Αργεντινός μεσοεπιθετικός πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ. Ήταν το 27ο λεπτό, όταν ο Μάρκος Πάουλο εκτέλεσε άσχημα ένα φάουλ, ο Καραμάνος δεν έκοψε, η μπάλα έφθασε στον Μασουρέκ, εκείνος γύρισε και με απίστευτο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας που υπερασπίστηκε ο Μπόγιαν Σαράνοβ (ο Σέρβος δεν μπορούσε να κάνει κάτι).

2. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΠΑΝΤΑΧΟΘΕΝ ΒΑΛΛΟΜΕΝΟΣ

Κι όμως, το γκολ ήλθε κόντρα στη ροή του ματς. Η Λαμία έχασε μεγάλες ευκαιρίες για ν' ανοίξει το σκορ. Οι "κυανόλευκοι" αδίκησαν τους εαυτούς τους σε τρεις φάσεις στο πρώτο ημίχρονο. Η για ν' αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι ο Κυριακίδης αντέδρασε εξαιρετικά.

Τόσο στην εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Μπερτόγλιο στο τρίτο λεπτό και στο σουτ του Επστάιν στο 16ο, όσο και στο τετ-α-τετ με τον Αργεντινό. Ο γκολκίπερ του Παναιτωλικό είχε άμεσες, έγκαιρες επεμβάσεις, προϊόν της αντιληπτικής του ικανότητας, καθώς η αμυντική τετράδα μπροστά του δεν απέδωσε καλά.

3. Η ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΠΕΡΤΟΓΛΙΟ

Μία φορά δεν μπόρεσε ν' αντιδράσει ο Δημήτρης Κυριακίδης και η Λαμία έφθασε στην ισοφάριση. Δεν υπέπεσε σε λάθος, ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού. Αντίθετα και πάλι η άμυνά του δεν ακολούθησε την κίνηση του Επστάιν στο 74ο.

Αλλά, πρέπει να πιστωθούν credits στον Φακούντο Μπερτόγλιο. Ο Αργεντινός ήταν μια "όαση" και η κάθετή του πάσα για τον Γερμανό εξαιρετική. Κι αυτό το γκολ ήλθε κόντρα στη ροή του ματς, καθώς ο Παναιτωλικός ήλεγχε την αναμέτρηση στο μισό του δευτέρου ημιχρόνου.

4. ΞΑΝΑ... ΜΑΝΑ ΤΑ ΙΔΙΑ

Κι όμως ο Παναιτωλικός κατάφερε και ξαναπήρε προβάδισμα. Το έκανε με τον Νικολάς Μανά, τον οποίον ο Τραϊανός Δέλλας είχε περάσει πριν από μερικά λεπτά. Σε μια φάση που δεν "μύριζε" κίνδυνο για τους φιλοξενούμενους στο 88ο λεπτό, ο Βασιλαντωνόπουλος υπέπεσε σε σοβαρό λάθος στην περιοχή, άργησε να διώξει, ο Αλχασάν Καμαρά πήρε την μπάλα, έκανε το σουτ, ο Σαράνοβ απομάκρυνε κι ο Αργεντινός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Όλα, έδειχναν ότι ο Παναιτωλικός άγγιζε τη δεύτερη νίκη στο γήπεδό του....

5. ΕΝΑ "ΘΕΟΤΡΕΛΟ" ΤΕΤΑΡΤΟ

Το γκολ του Μανά μπήκε στο 88ο λεπτό. Το ματς τελείωσε στο 90'+13'! Αρκεί να καταλάβετε ότι συνέβησαν απίστευτα πράγματα σε αυτόν τον χρόνο. Αρχικά στο τελευταίο λεπτό (πέμπτο) των καθυστερήσεων, ο Μαστούρ έκανε τη σέντρα, ο Μπαράλες πήγε να πάρει την κεφαλιά, ο Μιχάι όμως χρησιμοποίησε το χέρι του για να πάρει την μπάλα. Ο Μανούχος έδειξε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Χασίμ Μαστούρ.

Ο 20χρονος Αλγερινός και wonderkid από το 2014 έως το 2016 εκτέλεσε, ο Κυριακίδης απέκρουσε, αλλά ο πρώτος σκόρερ της Λαμίας σε αυτό το πρωτάθλημα, Ντάνιελ Αντέτζο, σκόραρε στο ριμπάουντ. Βέβαια, είχε μπει αντικανονικά στην περιοχή πριν την εκτέλεση. Στο 90'+12', ο Παναιτωλικό σκόραρε, αλλά το γκολ δεν μέτρησε! Ο Μαρινάκης, ο οποίος έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, ήταν σε θέση οφσάιντ.

Γήπεδο: Γήπεδο Παναιτωλικού

Διαιτητής: Βαγγέλης Μανούχος

Βοηθοί: Τρύφων Πετρόπουλος, Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου


ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας):
Κυριακίδης, Μαρινάκης, Μιχάι, Άργκους (87' Λουσέρο), Τσοκάνης, Έρικσον, Μάρκος Πάουλο (81' Καμαρά), Ντίας, Μασουρέκ, Ουίλιαν (70' Μανά), Μοράρ.

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Σαράνοβ, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Αναστασιάδης, Σκαρντοβέλι, Μπλάζιτς, Σκόνδρας, Επστάιν (85' Πλιάτσικας), Καραμάνος (60' Μαστούρ), Μπερτόγλιο (79' Καραγκούνης), Μπαράλες.

Γκολ: 27' Μασουρέκ, 88' Μανά / 74' Επστάιν, 90'+9' Αντέτζο

Κάρτες: 53' Μιχάι, 64' Ντίας, 90'+10' Κυριακίδης, 90'+12' Μανά / 7' Σκόνδρας, 37' Σκαρντοβέλι

Θυμηθείτε εδώ τοliveτου αγώνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ