STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Οταν "μιλούν" οι αριθμοί

Οταν "μιλούν" οι αριθμοί
INTIME SPORTS

Διαβάστε ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία που προέκυψαν μετά τη διεξαγωγή των αγώνων της 5ης αγωνιστικής της Superleague.

H 5η αγωνιστική ολοκληρώνεται τη Δευτέρα (29/9) με το παιχνίδι Καλλονή - Πανθρακικός. Μέχρι τότε ρίξτε μια ματιά στα 8 παιχνίδια που προηγήθηκαν.

ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 4-0

O ΠΑΟΚ είναι η μοναδική αήττητη ομάδα του πρωταθλήματος, μετά και την ήττα του Ολυμπιακού στο Περιστέρι.

Ο Δικέφαλος θα πάει στο ντέρμπι του «Γ. Καραϊσκάκης» προπορευόμενος του Ολυμπιακού, κάτι που είχε να συμβεί από τον Δεκέμβριο του 2002. Τότε ο ΠΑΟΚ είχε 21 βαθμούς έναντι 20 του Ολυμπιακού.

Ο ΟΦΗ έχει μόλις 2 ισοπαλίες και 11 ήττες στις τελευταίες 13 επισκέψεις του στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ είναι αήττητος στα τελευταία 20 (17 νίκες και 3 ισοπαλίες)!

Παναθηναϊκός - Νίκη Βόλου 1-0

Ο Παναθηναϊκός έφτασε τα τρία "τρίποντα" στο φετινό πρωτάθλημα. Σημειώνεται ότι και οι τρεις νίκες του ήταν στο γκολ. Με το Πανιώνιο 2-1, με τον Πλατανιά 3-2 και χθες με τη Νίκη Βόλου 1-0.

Η Νίκη Βόλου παραμένει καθηλωμένη στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, με μηδέν βαθμούς εις το πηλίκο. Οι Θεσσαλοί έχουν χάσει από Ολυμπιακό, Ατρόμητο, ΠΑΟΚ, Εργοτέλη και Παναθηναϊκό, με το παθητικό τους να έχει φτάσει στο 2-12!

Ο Παναθηναϊκός είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στις αναμετρήσεις του με τη Νίκη Βόλου. Είναι χαρακτηριστικό ότι 6 φορές που υποδέχθηκε τους Θεσσαλούς στο πλαίσιο της μεγάλης κατηγορίας, τους νίκησε ισάριθμες.

Βέροια - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

Η Βασίλισσα του Βορρά έφτασε τις 4 νίκες στις πρώτες 5 αγωνιστικές! Έχει χάσει μόνο από τον Ολυμπιακό (3-0 την προηγούμενη αγωνιστική στο Καραϊσκάκη). Πρόκειται φυσικά για το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία της στην μεγάλη κατηγορία.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα υποχρεώθηκε στην 2η διαδοχική ήττα, χάνοντας μετά την Κέρκυρα και στη Βέροια. Στις πρώτες αγωνιστικές είχε κερδίσει μόνο τον Αστέρα (3-1) και είχε αναδειχθεί ισόπαλος με Πανθρακικό (1-1) και Ξάνθη (2-2).

Σε 5 παιχνίδια που έχουν γίνει στη Βέροια, μεταξύ των δύο ομάδων σε επίπεδο Α' Εθνικής, η Βασίλισσα του Βορρά είναι αήττητη, μετρώντας 4 νίκες και μία ισοπαλία με συνολικά γκολ 10-4.

Εργοτέλης – Παναιτωλικός 1-1

Ο Εργοτέλης μπορεί να μην έδωσε συνέχεια στην εντυπωσιακή του νίκη επί της Νίκης Βόλου (1-4), ωστόσο πρόσθεσε ακόμη ένα βαθμό στο ενεργητικό του. Υπενθυμίζεται ότι οι Κρητικοί είχαν ξεκινήσει με τρεις ήττες από Πανιώνιο (2-1), Καλλονή (2-0) και Πλατανιά (0-3).

Ούτε τώρα κατάφερε ο Παναιτωλικός να κάνει σεφτέ στις νίκες, μένοντας στο 1-1 με τον Εργοτέλη στην Κρήτη. Στις πρώτες 5 αγωνιστικές έχει κάνει δύο ήττες (από ΟΦΗ και ΠΑΟΚ), ενώ έχει αποσπάσει ισοπαλίες από Ολυμπιακό (1-1), Ατρόμητο (0-0) και Εργοτέλη (1-1).

Ο Παναιτωλικός έχει αποδράσει με μία νίκη και δύο ισοπαλίες στα τρία ματς που αντιμετώπισε τον Εργοτέλη στην Κρήτη, στο πλαίσιο της Σούπερ Λίγκας.

Ο Μπάμπης Λυκογιάννης πέτυχε το παρθενικό του γκολ στην μεγάλη κατηγορία, στην 29η συμμετοχής του με Ολυμπιακό, Λεβαδειακό και Εργοτέλη.

Λεβαδειακός - Κέρκυρα 2-3

Ο Λεβαδειακός είναι η μία από τις μόλις 3 ομάδες που δεν έχουν καταφέρει ακόμα να πανηγυρίσουν νίκη στο πρωτάθλημα (Παναιτωλικός και Νίκη Βόλου οι άλλες δύο). Οι Βοιωτοί έχουν αποσπάσει μόλις δύο βαθμούς, κι αυτούς ως γηπεδούχοι με Παναθηναϊκό (1-1 στο ΟΑΚΑ) και με Πανθρακικό (1-1 στη Λιβαδειά). Χθες υποχρεώθηκαν από την Κέρκυρα στην πρώτη τους εντός έδρας ήττα και συνολικά 3η σε αυτές τις 5 πρώτες αγωνιστικές.

Η Κέρκυρα έχει φτάσει ήδη τους 10 βαθμούς, έχοντας χάσει μόνο από τη Βέροια εκτός έδρας.

Στα 5 παιχνίδια, στα οποία έχουν αναμετρηθεί οι δύο ομάδες στην Βοιωτία, στο πλαίσιο της μεγάλης κατηγορίας, ο Λεβαδειακός μετραει 3 νίκες και η Κέρκυρα δύο. Το χαρακτηριστικό αυτών των αγώνων ήταν τα πολλά γκολ, αφού συνολικά επιτεύχθηκαν 22 γκολ (4,4 μ.ο.)!

Ατρόμητος - Ολυμπιακός 1-0

Οπως πέρυσι έτσι και φέτος, ο Ολυμπιακός “έπεσε” στα ίδια μπλόκα. Δεν νίκησε στο Αγρίνιο και έχασε στο Περιστέρι, παραμένοντας για 4ο διαδοχικό εκτός έδρας παιχνίδι χωρίς νίκη (αν επεκτείνουμε και στο φινάλε της περσινής περιόδου).

Ανάλογο ξεκίνημα, χωρίς νίκη στα πρώτα δύο εκτός έδρας παιχνίδια, είχε να κάνει 7 χρόνια. Από το 2007. Τότε, είχε ξεκινήσει με ισοπαλία 0-0 με τον Παναθηναϊκό και συνέχισε επίσης με ισοπαλία (1-1) με τον Αρη στο Κλ. Βικελίδης.

Τελευταία φορά που οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν με μία ισοπαλία και μία ήττα στα δύο πρώτα μακριά από την έδρα τους, ήταν το 1988! Τότε είχαν αναδειχθεί ισόπαλοι 2-2 με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο και εν συνεχεία υποχρεώθηκαν σε ήττα 2-1 από τον ΟΦΗ στο “Θ. Βαρδινογιάννης”.

Ο Ατρόμητος είναι αήττητος στα τελευταία 4 επίσημα παιχνίδια με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, τον οποίο έπιασε στους 10 βαθμούς έχοντας σκοράρει 7 γκολ λιγότερα!

Ο Τάσος Καραμάνος πέρυσι σκόραρε 5 φορές με τον Ατρόμητο. Είχε να βρει δίχτυα από τις 9/2/14, από το παιχνίδι Ατρόμητος – Αστέρας 3-1

Ο Σα Πίντο συνδύασε με νίκη το ντεμπούτο του στην τεχνική ηγεσία του Ατρόμητου. Υπενθυμίζεται ότι ο Πορτογάλος δέχθηκε πέρυσι ως προπονητής του ΟΦΗ 9 γκολ από τους ερυθρόλευκους!

Ο Ατρόμητος, ο οποίος έχει χάσει μόνο από τον ΟΦΗ φέτος, διατήρησε το αήττητο της έδρας (2 νίκες και 1 ισοπαλία) και έπιασε τον Ολυμπιακό στους 10 βαθμούς, έχοντας σημειώσει 7 γκολ λιγότερα από τους ερυθρόλευκους (και οι τρεις νίκες του είναι με σκορ 1-0)!

Στα τελευταία 6 επίσημα παιχνίδια ο Ατρόμητος έχει 2 νίκες και ο Ολυμπιακός 1, με 3 παιχνίδια να λήγουν ισόπαλα.

Στα τελευταία 396' στα ματς των δύο ομάδων (περίπου 4,5 παιχνίδια), ο Ατρόμητος έχει δεχθεί 1 γκολ και αυτό με πέναλτι.

Τα 9 από τα 14 παιχνίδια που έχουν γίνει με γηπεδούχο τον Ατρόμητο τελείωσαν με σκορ 1-0 υπέρ της μίας ή της άλλης ομάδας!

Πλατανιάς - Αστέρας Τρίπολης 0-1

Η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου έχει κερδίσει μόνο τον Εργοτέλη στις πρώτες 5 αγωνιστικές, έχοντας υποχρεωθεί σε 4 ήττες στα υπόλοιπα ισάριθμα παιχνίδια. Το εντυπωσιακό είναι ότι από τα 9 γκολ που έχει παθητικό, τα 8 τα έχει δεχθεί στο γήπεδό της.

Ο Αστέρας κατάφερε να πάρει τους πρώτους του βαθμούς εκτός έδρας, όπου μέχρι πρότινος είχε δύο ήττες σε ισάριθμες εξόδους του από την Τρίπολη.

Ο Μπαράλες χάρισε το πρώτο φετινό “διπλό” στον Αστέρα, σκοράροντας για 2η διαδοχική χρονιά στα Χανιά σε βάρος του Πλατανιά.

Ο Αστέρας παρέμεινε το απόλυτο αφεντικό στις αναμετρήσεις με αντίπαλο τον Πλατανιά. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε 7 ανεξαρτήτως έδρας παιχνίδια (5 πρωταθλήματος και 2 Κυπέλλου) η ομάδα της Αρκαδίας έχει κάνει 6 νίκες και μόλις μία ισοπαλία.

Πανιώνιος – Ξάνθη 1-1

Μπορεί να μην διεύρυνε το απόλυτο των νικών στο γήπεδό του, ωστόσο ο Πανιώνιος διατήρησε το αήττητο στο παιχνίδι με αντίπαλο την Ξάνθη, με την οποία αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1. Οι κυανέρυθροι έχουν συγκεντρώσει και τους 7 βαθμούς στη Νέα Σμύρνη, καθώς προηγήθηκαν οι νίκες σε βάρος του Εργοτέλη (2-0) και του Αστέρα (2-1).

Η Ξάνθη δεν κέρδισε, αλλά παρέμεινε αήττητη για 4η διαδοχική αγωνιστική! Μετά την ήττα από τη Βέροια στην πρεμιέρα, η ακριτική ομάδα έχει κάνει τρεις ισοπαλίες (Κέρκυρα, ΠΑΣ και Πανιώνιο), ενώ έχει κερδίσει μόνο τον Λεβαδειακό (2-0 την προηγούμενη αγωνιστική).

Για ακόμη μία φορά αποδείχθηκε ότι τα παιχνίδια μεταξύ Πανιωνίου και Ξάνθης στη Νέα Σμύρνη, είναι... ανοιχτά σε κάθε αποτέλεσμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Πανιώνιος έχει κερδίσει μόλις τα 3 από τα τελευταία 13 ματς στα οποία υποδέχθηκε την Ξάνθη! Στα υπόλοιπα 10 η ακριτική ομάδα έκανε 5 νίκες και 5 ισοπαλίες.

Ο Κολοβός επέστρεψε στον Πανιώνιο και χθες και στο σκοράρισμα. Τελευταία φορά είχε πετύχει γκολ στο 4-2 επί του Λεβαδειακού, σκοράροντας δις.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ