ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY

Σίλβα Κλέιτον: "Ο κόσμος θα δώσει ώθηση στον Παναθηναϊκό"

Σίλβα Κλέιτον: "Ο κόσμος θα δώσει ώθηση στον Παναθηναϊκό"
INTIME SPORTS

Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού, Σίλβα Κλέιτον μίλησε από την Καισάρεια στο Sport24.gr για το σαββατιάτικο ντέρμπι. "Ο Ολυμπιακός είναι ένα βήμα μπροστά όμως δεν τον θεωρώ φαβορί. Μπορεί να τα καταφέρει στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός". Τα εγκώμια του για Φιγκερόα και Μπεργκ (video).

Ο Κλέιτον μπορεί να διάγει την δεύτερη σεζόν του στο τουρκικό πρωτάθλημα φορώντας τη φανέλα της Καϊσερίσπορ, ωστόσο το μυαλό του τριβελίζει συνεχώς στην Ελλάδα.

Άλλωστε εδώ είναι η βάση της οικογένεια του.

Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός, με εξαίρεση ένα μικρό διάλειμμα στη Μέταλουργκ Ντόνετσκ αγωνίστηκε για τέσσερις σεζόν στους "πράσινους".

Αν και το χρονικό διάστημα από το καλοκαίρι του 2012 όπου αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό δεν είναι μεγάλο εντούτοις έχουν συντελεστεί ριζικές αλλαγές στον σύλλογο.

"Δεν παρακολουθώ από κοντά τον Παναθηναϊκό ωστόσο έχω δει κάποια παιχνίδια όπως για παράδειγμα το ματς πρωταθλήματος κόντρα στον Εργοτέλη.

Ο Παναθηναϊκός βελτιώνεται συνεχώς και γίνεται ολοένα και καλύτερος. Είναι δύσκολο να κάνεις προγνωστικά όμως για αυτό το ντέρμπι. Ανεξάρτητα από την κατάσταση της ομάδας τα πάντα μπορούν να συμβούν.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στα πάνω του τελευταία, κερδίζει συνεχώς. Παρότι είναι ένα βήμα μπροστά όμως έναντι του Παναθηναϊκού, δεν τον θεωρώ φαβορί".

Σίλβα Κλέιτον: "Ο κόσμος θα δώσει ώθηση στον Παναθηναϊκό"
INTIME SPORTS

Ο πρώην παίκτης του "τριφυλλιού" αναφέρθηκε στην ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού σε τέτοια ντέρμπι.

"Ξέρω πως όλοι σκέφτονται το ματς στο 150%. Θα τα δώσουν όλα, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Ο Παναθηναϊκός θέλει τη νίκη για πολλούς λόγους".

Σύμφωνα με τον Κλέιτον ποδοσφαιριστές όπως οι Μπεργκ και Φιγκερόα μπορούν να παρασύρουν με την εμπειρία τους και τους υπόλοιπους παίκτες των "πρασίνων".

"Όπως είπα ο Παναθηναϊκός γίνεται καλύτερος. Υπάρχει βελτίωση. Η ομάδα διαθέτει πολλούς νέους ποδοσφαιριστές, όμως υπάρχουν παίκτες όπως ο Μπεργκ και ο Φιγκερόα, οι οποίοι μπορούν τα τους απελευθερώσουν και να τους απαλλάξουν από το άγχος. Είναι ποδοσφαιριστές που μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα.

Είναι καλό για κάθε ποδοσφαιριστή αυτά τα ντέρμπι. Όλοι ζούνε για τέτοιου είδους παιχνίδια".

Σίλβα Κλέιτον: "Ο κόσμος θα δώσει ώθηση στον Παναθηναϊκό"
INTIME SPORTS

Ο Ελληνοβραζιλιάνος άσος γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες της Λεωφόρου έχοντας παίξει ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού με τη φανέλα της Καλαμαριάς και της Λάρισας.

"Σίγουρα βοηθάει το γήπεδο. Έχω παίξει εκεί με την Λάρισα και την Καλαμαριά. Δύσκολη έδρα. Ακόμη και αν δεν πατάει καλά ο Παναθηναϊκός με το πάθος που υπάρχει εκεί και την ώθηση του κόσμου μπορεί να διεκδικήσει θετικό αποτέλεσμα".

Ο άλλοτε παίκτης της Λάρισας θεωρεί πως ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ωστόσο ΠΑΟΚ κατά κύριο λόγο και Παναθηναϊκός δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ξεγραμμένοι.

Σίλβα Κλέιτον: "Ο κόσμος θα δώσει ώθηση στον Παναθηναϊκό"
INTIME SPORTS

"Γιατί όχι; Ο ΠΑΟΚ μπορεί να φτάσει ψηλά, ενώ και ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερος πλέον. Ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα από την άποψη πως διαθέτει μεγαλύτερο βάθος στον πάγκο του.

Υπάρχουν περισσότερες λύσεις. Για παράδειγμα σε περίπτωση τραυματισμών διαθέτει παίκτες για να καλύψει τα κενά".

Δείτε γκολ από την καριέρα του Σίλβα Κλέιτον

TAGS ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ