ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY

Kελεσίδης: "Ο Παναθηναϊκός το άγχος"

Kελεσίδης: "Ο Παναθηναϊκός το άγχος"
INTIME SPORTS

Ο Παναγιώτης Κελεσίδης μίλησε στον "Sport24 Radio 103.3" για το μεγάλο ματς του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακού στη Λεωφόρο, κάνοντας την πρόβλεψη ότι το ντέρμπι θα κριθεί στο γκολ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού στην εκπομπή "Ιστορίες για παρέες" με τους Γιώργο Περπερίδη και Μπάμπη Τσιμπίδα.

Για το ντέρμπι στο «Απόστολος Νικολαΐδης»: «Περιμένω αποφασιστικό τον Παναθηναϊκό γιατί θέλει τη νίκη και θα προσπαθήσει να επιβάλλει τον ρυθμό του. Ο Ολυμπιακός από την άλλη με το προβάδισμα των έξι βαθμών θα παίξει χωρίς άγχος, δεν πιστεύω ότι οι παίκτες θα επηρεαστούν από τον κόσμο, ενώ έχουν καταλάβει ότι με νίκη τελειώνει το πρωτάθλημα. Το παιχνίδι θα κριθεί στο γκολ.

Το άγχος θα το έχει ο Παναθηναϊκός, όχι ο Ολυμπιακός. Να μην υπάρξουν επεισόδια και όποιος είναι καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο να νικήσει. Όσο πιο… μουγκά πας να νικήσεις μια ομάδα τόσο περισσότερες πιθανότητες έχεις να το καταφέρεις».

Τι παίζει ρόλο σε αυτούς τους αγώνες : «Έχουν ιδιομορφία αυτοί οι αγώνες, παίζει ρόλο η αποφασιστικότητα και το πρεστίζ».

Πως προετοιμαζόταν για αυτούς τους αγώνες: «Εγώ έπαιζα καλύτερα σε τέτοιες έδρες, πωρωνόμουν… Έκανα πλάκα με τους παίκτες του Παναθηναϊκού και τους οπαδούς, δεν είχα πρόβλημα».

Ποιο ντέρμπι του έχει μείνει αξέχαστο: «Όντως ο αγώνας του ’73 έχει αποτυπωθεί. Ο Παναθηναϊκός έχανε την μια ευκαιρία μετά την άλλη, ένα σκορ 5-1 ή 7-1 δεν θα ήταν περίεργο.

Επίσης υπάρχει ένας αγώνας στο Καραϊσκάκη όπου είχαν γίνει επεισόδια ανάμεσα στους παίκτες και ένας ακόμη στη Λεωφόρο που μου έβαλε ο Δομάζος γκολ από κόρνερ».

Για τους Ρομπέρτο και Στιλ: «Μια καλή επέμβαση μπορεί να κρατήσει το μηδέν ή να γίνει το αντίθετο, ο τερματοφύλακας παίζει μεγάλο ρόλο στα ντέρμπι. Είναι καλοί και οι δύο και πιστεύω ότι στο γκολ θα κριθεί το ντέρμπι».

Για το γεγονός ότι στο παρελθόν οι οπαδοί των δύο ομάδων ήταν μαζί στις εξέδρες: «Εμείς οι παλιοί πλέον δεν τολμάμε να πάμε εκτός έδρας, σκεφτείτε τι φόβος υπάρχει. Τότε ήταν άλλα χρόνια… κάναμε παρέα εκτός γηπέδου, δεν είχαμε να χωρίσουμε τίποτα».

TAGS ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ