ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY

Γοητεύει το ντέρμπι της νέας γενιάς

Γοητεύει το ντέρμπι της νέας γενιάς
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος Κ-20 της Super League, ο Ολυμπιακός υποδέχεται (6/11, 12:00) τον Παναθηναϊκό στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη. Σε ένα ντέρμπι που προσφέρει βαθμολογικό σασπένς, κρίνει σερί και αήττητο, ενώ κρύβει πολύ ταλέντο στα δύο στρατόπεδα.

Το "αιώνιο" ντέρμπι των Νέων των δυο ομάδων θα προηγηθεί του αντίστοιχου που θα γίνει στο "Γ. Καραϊσκάκης" το βράδυ της Κυριακής (6/11) και αναμένεται και αυτό με αρκετό ενδιαφέρον. Και αυτό γιατί την Κυριακή (6/11) το μεσημέρι (12:00) στου Ρέντη, θα βρεθούν αντιμέτωπες οι δυο καλύτερες ομάδες του φετινού πρωταθλήματος.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός φιγουράρουν στις κορυφαίες θέσεις της βαθμολογίας με τους πράσινους να είναι στην κορυφή με 7 νίκες σε 7 ματς, δυο βαθμούς μπροστά από τους "ερυθρόλευκους", που στον ίδιο αριθμό αγώνων έχουν 6 νίκες και 1 ισοπαλία.

Οι γηπεδούχοι μάλιστα θέλουν μόνο τη νίκη προκειμένου να σκαρφαλώσουν στην κορυφή ενώ το "τριφύλλι" θα ήταν ικανοποιημένο και με την ισοπαλία ώστε να παραμείνει αήττητο και φυσικά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

ΜΕ ΜΑΝΘΑΤΗ ΚΑΙ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟ

Πρακτικά πλήρη αποστολή έχει στην διάθεση του ο Βασίλης Βούζας, εκτός αν προκύψει απρόοπτο της τελευταίας στιγμής. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού είναι στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει στα πλάνα του κανονικά τόσο τον Γιώργο Μανθάτη, όσο και τον Θανάση Ανδρούτσο, παίκτες που ανήκουν στο ρόστερ και προπονούνται με την πρώτη ομάδα, όμως θα αγωνιστούν στο ντέρμπι της Κ-20 την Κυριακή.

Ο Βασίλης Βούζας έχει στο μυαλό του τον τρόπο που θα παρατάξει τους Πειραιώτες κόντρα στους "πράσινους", ωστόσο η 18άδα θα γίνει γνωστή λίγες ώρες πριν τη σέντρα της αναμέτρησης. Ο Ολυμπιακός φτάνει στο ντέρμπι έχοντας νικήσει τα ματς με Βέροια (2-0, Μεγαρίτης - Βρουσάι), Ηρακλή (0-4, Μανθάτης 2 - Βρουσάι - Ανδρούτσος), ΑΕΛ (0-2, Βρουσάι - Αντωνόπουλος), ΑΕΚ (7-0, Ανδρούτσος 3 - Βρουσάι 2 - Μανθάτης - Κηπουρός), ΠΑΟΚ (2-0, Ανδρούτσος - Ξενιτίδης) και Ατρόμητο (0-1, Ανδρούτσος), ενώ έμεινε στο 0-0 με τον Πανιώνιο.

Γοητεύει το ντέρμπι της νέας γενιάς
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ακολούθησαν 4 σερί νίκες με τον Βασίλη Βούζα στον πάγκο. Είναι στις 26/10/2014 με 3-0 (Γαρεφαλάκης 2, Βέργος 1), στις 06/05/2015) με 2-3 (Μεγαρίτης, Σάλιακας, Γαρεφαλάκης), στις 21/11/2015 με 0-4 (Λάτσι 2, Σάλικας, αυτ. Τζανουλίνος) και στις 12/03/2016 με 1-0 (Ανδρούτσος).

ΟΛΟΙ ΟΙ "ΠΡΑΣΙΝΟΙ" ΣΤΟΥ ΡΕΝΤΗ

Οι Σαμαράς - Σάμιος μετά την τελευταία προπόνηση των πράσινων δεν ανακοίνωσαν αποστολή αλλά ζήτησαν απ' όλους τους ποδοσφαιριστές τους να βρίσκονται την Κυριακή το πρωί στο "Γ. Καλαφάτης", για να πάνε όλοι μαζί στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη και εκεί θα ανακοινωθεί η 18άδα.

Το τεχνικό δίδυμο του "τριφυλλιού" δεν μπορεί να υπολογίζει μόνο στους Τριανταφυλλόπουλο, Ξηρό που είναι τραυματίες και δεν μπορούν να προσφέρουν.

Γοητεύει το ντέρμπι της νέας γενιάς
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στην προπόνηση του Σαββάτου (5/11) οι Σαμαράς - Σάμιος δεν άνοιξαν τα χαρτιά τους για την ενδεκάδα, καθώς υπάρχει και ένα δίλημμα στην αμυντική γραμμή το οποίο θα ξεκαθαρίσει στο μυαλό του τεχνικού τιμ λίγη ώρα πριν την έναρξη της αναμέτρησης.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ VS ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΜΥΝΑ

Το παιχνίδι της Κυριακής αναμένεται αρκετά ενδιαφέρον καθώς θα αναμετρηθούν οι δυο πρωτοπόροι του πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται στην πρώτη θέση έχοντας το απόλυτο με επτά νίκες σε ισάριθμα ματς και 21 βαθμούς ενώ ο Ολυμπιακός έχει μια ισοπαλία σε επτά παιχνίδια και 19 βαθμούς.

Παράλληλα στην αναμέτρηση της Κυριακής θα συγκρουστούν η καλύτερη επίθεση, αυτή του Παναθηναϊκού, με την καλύτερη άμυνα, αυτή του Ολυμπιακού. Το τριφύλλι έχει πετύχει 22 τέρματα και έχει δεχθεί 4, ενώ οι "ερυθρόλευκοι" είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει παραβιαστεί η εστία της στην διοργάνωση και έχουν σκοράρει 18 φορές.

ΓΚΟΛΕΑΔΟΡ Ο ΠΙΣΠΑΣ, ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ

Σε ότι έχει να κάνει με τους σκόρερ των δυο ομάδων ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει να βρει δίχτυα με εννιά διαφορετικούς ποδοσφαιριστές έως τώρα, ενώ ο Ολυμπιακός με έξι. Οι πράσινοι διαθέτουν και τον παίκτη με τα περισσότερα τέρματα, τον Πίσπα που έχει 8, ενώ τον ακολουθεί ο Ανδρούτσος με 6.

Γοητεύει το ντέρμπι της νέας γενιάς
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Από πλευράς Ολυμπιακού τα 18 γκολ έχουν επιτευχθεί από τους Ανδρούτσο (6), Βρουσάι (5), Μανθάτη (3), Μεγαρίτη (1), Αντωνόπουλο (1), Κηπουρό (1) και Ξενιτίδη (1).

ΑΠΟ ΤΟ EUROPA LEAGUE ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ

Στα αξιοσημείωτα του ντέρμπι των Νέων, ότι και στις δύο ομάδες συναντά κανείς ποδοσφαιριστές που ήταν την Πέμπτη (3/11) με τις πρώτες ομάδες σε αποστολή για παιχνίδια του Europa League. Για τον Ολυμπιακό ο Μανθάτης ξεκίνησε βασικός και είχε την ασίστ στο γκολ των "ερυθρολεύκων" για το 1-1 με την Αστάνα στο Καζακστάν, ενώ ο Ανδρούτσος αντικατέστησε τον Μαρτίνς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Με την αποστολή είχε ταξιδέψει και ο Τσιμίκας, που ωστόσο έμεινε εκτός 18άδας.

Γοητεύει το ντέρμπι της νέας γενιάς
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μια ευχάριστη εξέλιξη για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, που συνάμα έκανε πιο δύσκολη την προετοιμασία για τις Κ-20, αφού έλειψαν από προπονήσεις μέσα στην εβδομάδα.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Βαθμολογία Αγώνες Βαθμοί
1. Παναθηναϊκός 7 21
2. Ολυμπιακός 7 19
3. Πανιώνιος 7 16
4. Ατρόμητος 7 16
5. Αστέρας 7 11
6. ΠΑΟΚ 7 11
7. ΑΕΛ 7 11
8. Παναιτωλικός 7 11
9. ΑΕΚ 7 7
10. Ξάνθη 7 7
11. Κέρκυρα 7 6
12. Πλατανιάς 6 5
13. Λεβαδειακός 6 4
14. Βέροια 6 3
15. ΠΑΣ Γιάννινα 6 2
16. Ηρακλής 7 0

Photo credits: ACTION IMAGES

TAGS ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ