ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY

Αναστασίου: "Ήμασταν καλύτεροι και κερδίσαμε δίκαια"

Αναστασίου: "Ήμασταν καλύτεροι και κερδίσαμε δίκαια"
INTIME SPORTS

Για ανωτερότητα από πλευράς Παναθηναϊκού σε όλη την διάρκεια του αγώνα μίλησε ο Γιάννης Αναστασίου ο οποίος καταδίκασε τα επεισόδια που έγιναν πριν την έναρξη του ματς.

Απόλυτα ικανοποιημένος από τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του "αιωνίου" αντιπάλου ήταν ο Γιάννης Αναστασίου στην συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τον Έλληνα τεχνικό να δηλώνει χαρακτηριστικά πως το τριφύλλι είχε τον έλεγχο του αγώνα και ήταν καλύτερο στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Ο τεχνικός των πράσινων καταδίκασε τα επεισόδια που έγιναν πριν την έναρξη του ματς αλλά μίλησε και για προκλητική συμπεριφορά εκ μέρους του κ. Περέιρα λέγοντας χαρακτηριστικά:

“Είναι πάντα ωραίο μετά από ένα ντέρμπι να μιλάς για ποδόσφαιρο. Θέλαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο και εμείς και οι παίκτες του Ολυμπιακού πιστεύω. Στο πρώτο ημίχρονο βγάλαμε μια νευρικότητα δεν είχαμε καθαρό μυαλό καθώς υπήρχε πίεση. Είχαμε την θέληση αλλά δεν μπορούσαμε να λειτουργήσουμε επιθετικά. Αμυντικά δεν είχαμε κανένα πρόβλημα καθώς ελέγχαμε τον αγώνα.

Ηρεμώντας στο δεύτερο μέρος και ξέροντας ότι θα μας δοθούν περισσότερες ευκαιρίες βάσει του τέμπο στο οποίο αγωνιζόμαστε και λόγω των καιρικών συνθηκών θα γινόταν κάποιο λάθος πίσω θέλαμε να το εκμεταλλευτούμε. Το εκμεταλλευτήκαμε στο έπακρο, σημειώσαμε δυο γκολ και θα μπορούσαμε να βάλουμε και άλλα αλλά το κακό ήταν ότι δεχτήκαμε το γκολ στο 96'. Ήμασταν καλύτεροι μέσα στο γήπεδο.

Θα ήθελα να καταδικάσω αυτά που έγιναν από μερίδα του κόσμου μας. Πάντα είναι εύκολο να ρίχνουμε ευθύνες αλλά υπήρξε και μια σχετική πρόκληση από τον συνάδελφο μου προς τους οπαδούς μας. Αν θέλουμε καλύτερο ποδόσφαιρο πρέπει εμείς πρώτοι να δίνουμε το καλό παράδειγμα".

Πως καταφέρατε να ηρεμήσετε τους παίκτες σας στο ημίχρονο;
“Αυτό που τονίζαμε όλη την εβδομάδα και έβγαινε έξω είναι ότι δεν είχα δοκιμάσει την ενδεκάδα και δεν ήξερα πως θα παίξουμε. Εγώ ήξερα τον τρόπο από την πρώτη μέρα απλά ήθελα να μείνουν ήρεμοι και συγκεντρωμένοι οι παίκτες μου καθώς σε τέτοιο παιχνίδι γνώριζα ότι θα παίξει ρόλο η αυτοσυγκέντρωση και η ηρεμία. Γνωρίζαμε ότι είμαστε σε καλό επίπεδο και αν είμαστε συγκεντρωμένοι και ήρεμοι και κάναμε τα βασικά θα είχαμε τον πρώτο λόγο. Όπως και έγινε στο δεύτερο ημίχρονο. Η εικόνα μας στο πρώτο μέρος μπορεί να δικαιολογηθεί καθώς δεν έχουμε την ωριμότητα αλλά όσο πέρναγε ο χρόνος γινόμασταν καλύτεροι”.

Σε λίγες ώρες έχουμε και τα όσκαρ εσείς που θα δίνατε το όσκαρ πρώτου και δεύτερου ανδρικού ρόλου;“Θα έλεγα ότι όλα τα παιδιά προσπάθησαν. Όταν έχεις ένα αρχηγό που δίνει και την ψυχή του στο γήπεδο τότε δεν μπορεί να πάει πουθενά αλλού οπότε το δίνω στον Ζέκα το Όσκαρ".

Έπαιξε ρόλο και η ψυχή;
“Συνήθως σε αυτά τα παιχνίδια χρειάζεται ψυχή. Ήμασταν διψασμένοι και πεινασμένοι. Προσπαθούμε να δίνουμε και την ψυχή μας. Σε τέτοια ματς χρειάζεται περισσότερο πάθος. Η απόδοση μας στο δεύτερο γύρο έχει βελτιωθεί και έχουμε και ποιότητα, οπότε είναι θέμα ημέρας η συγκυριών για να κερδίσουμε τα παιχνίδια”.

Με το χέρι στην καρδιά μιλάτε πλέον για πρωτάθλημα στους παίκτες σας ή πάτε παιχνίδι, παιχνίδι;
"Ακριβώς είναι εννέα παιχνίδια, τα πάντα μπορούν να συμβούν, πιστεύουμε και θα συνεχίσουμε να πιστεύουμε ώστε να κάνουμε σε κάθε παιχνίδι το καλύτερο δυνατό και να παίζουμε για τη νίκη".

TAGS ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ