STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός - Skoda Ξάνθη 4-0

Ολυμπιακός - Skoda Ξάνθη 4-0
INTIME SPORTS

Το πάρτι με την βράβευση του Ζιοβάνι στο "Καραϊσκάκης" συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια του ματς με την Ξάνθη, αφού ο Ολυμπιακός νίκησε με το εντυπωσιακό 4-0 και έδειξε το καλό του αγωνιστικό πρόσωπο. Γκολάρες από Τζιμπούρ. Ποιος είναι ο MVP και ποιος ο αδύναμος κρίκος.

Η έλευση του Ζιοβάνι φαίνεται πως λειτούργησε ευεργετικά για την ομάδα του Ολυμπιακού, αφού στο ματς που παρακολούθησε ο Βραζιλιάνος από κοντά, οι Πειραιώτες πραγματοποίησαν την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση και ξέσπασαν στην Ξάνθη, επικρατώντας με το εμφατικό 4-0.

Το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" κινούνταν σε ρυθμούς "Ζίο" τόσο κατά την βράβευσή του... μάγου, όσο και κατά τη διάρκεια του ματς και έτσι ο Ολυμπιακός έδειξε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα, το καλό του αγωνιστικό πρόσωπο.

Η εκπομπή SUPER BALL και αυτή την Κυριακή (22:45) μαζί σας, με ρεπορτάζ, ανάλυση και σχόλιο για την 7η αγωνιστική της Super League. Παρουσιάζουν Παντελής Βλαχόπουλος και Θέμης Καίσαρης. Καλεσμένος ο αρχηγός της Εθνικής, Γιώργος Καραγκούνης.

Τα πράγματα δεν ξεκίνησαν τόσο καλά για τους Πειραιώτες που είχαν αρκετά προβλήματα στην ανάπτυξη, όμως το γκολ του Μανωλά (38') τους... ξελάφρωσε και έτσι στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε η "ερυθρόλευκη" καταιγίδα. Ο εξαιρετικός Χολέμπας και ο πρώτος σκόρερ ( 8 γκολ) Τζιμπούρ με τρία εντυπωσιακά γκολ διαμόρφωσαν το τελικό 4-0 και το πάρτι στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" κράτησε για αρκετή ώρα. Ακόμα και μετά την λήξη του ματς αρκετοί οπαδοί του Ολυμπιακού είχαν μείνει στο πέταλο και τραγουδούσαν ασταμάτητα, δείχνοντας την ικανοποίησή τους για την εμφάνιση της ομάδας.

Κάπως έτσι, ήρθε το 7 στα 7 για την ομάδα του Πειραιά που συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της για την κατάκτηση του 40ου πρωταθλήματος Ελλάδας κι αυτή τη φορά μάλιστα ικανοποίησε με την απόδοσή της τους φιλάθλους.

Από την άλλη πλευρά, η Ξάνθη πραγματοποίησε αξιοπρεπέστατη εμφάνιση στο πρώτο μέρος, κόντραρε στα ίσα τους Νταμπλούχους Ελλάδας, όμως όλα αυτά μέχρι το γκολ του Μανωλά. Από τη στιγμή που οι Πειραιώτες άνοιξαν το σκορ, οι παίκτες του Νίκου Κωστένογλου δεν είχαν σωστή αντίδραση, κατέρρευσαν και παραδόθηκαν στις άγριες ορέξεις των γηπεδούχων.

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Καιρός: Αίθριος

Διαιτητής: Στυλιάρας (Αιτωλοακαρνανίας)

Βοηθοί: Καρατζίκας, Ταρανάς (Αθηνών)

Τέταρτος: Ντίτσος (Πρέβεζας

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Μανιάτης, Κοντρέρας, Μανωλάς, Χολέμπας (70' Τοροσίδης), Μοδέστο, Γκρέκο, Αμπντούν, Φουστέρ, Μασάντο (71' Μήτρογλου), Τζιμπούρ (79' Βλαχοδήμος).

Skoda Ξάνθη (Νίκος Κωστένογλου): Βιβιανί, Κομεσίδης, Βάλλας, Φλίσκας, Καζούμπα, Βασιλακάκης, Ντάνι, Μαρσελίνιο, Μάνταλος (70' Τριάδης), Πλατέλλας (46' Μαρίν), Μαρκόφσκι (83' Ράνος).

Γκολ: 38' Μανωλάς, 51' Χολέμπας, 54' Τζιμπούρ

Κίτρινες κάρτες: 66' Φουστέρ / 29' Μαρσελίνιο, 33' Πλατέλλας, 53' Βάλλας

Ο αγώνας

Με τον Γκρέκο στην βασική ενδεκάδα, τον Μανιάτη δεξί μπακ και τον Φουστέρ στα δεξιά της επίθεσης παρέταξε την ομάδα του ο Λεονάρντο Ζαρντίμ στο γνωστό και αγαπημένο του σύστημα 4-2-3-1. Ίδιο σύστημα και από τον Νίκο Κωστένογλου, με τον Μαρκόφσκι στην κορυφή της επίθεσης και πιο πίσω τους Μαρσελίνιο, Μάνταλο και Πλατέλλα.

Ο ενθουσιασμός που έφερε η έλευση και η βράβευση του Ζιοβάνι στις εξέδρες του "Γεώργιος Καραϊσκάκης" δεν φάνηκε να παρασύρει τους παίκτες του Λεονάρντο Ζαρντίμ, που μπήκαν νωθρά και παραλίγο να βρεθούν πίσω στο σκορ από το 52ο δευτερόλεπτο του ματς. Ο Μαρσελίνιο έκανε ωραία κίνηση από τα αριστερά εντός περιοχής, αλλά το σουτ κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Σε ρυθμούς Ζιοβάνι, μόνο η εξέδρα

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός δεν άργησε να πάρει τον έλεγχο της αναμέτρησης και να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι Πειραιώτες είχαν την κατοχή της μπάλας, την κυκλοφορούσαν σωστά, όμως είχαν πρόβλημα στην τελική πάσα και στον τρόπο που θα έφταναν απέναντι στον Βιβιανί.

Έτσι τα λεπτά περνούσαν με τους γηπεδούχους να είναι το αφεντικό της αναμέτρησης, όμως δημιουργούσαν με δυσκολία καλές φάσεις στην αντίπαλη εστία. Εξαίρεση ήταν μια ευκαιρία που έχασε ο Μασάντο από πλάγια αριστερή θέση εντός περιοχής, με τον Βιβιανί να διώχνει στο 24ο λεπτό.

Ο Μανωλάς έδειξε το δρόμο προς τη νίκη (1-0)

Οι "ερυθρόλευκοι" δεν εντυπωσίασαν με το ποδόσφαιρό που έπαιζαν και έτσι ο κόσμος ξαναθυμήθηκε το Ζιοβάνι, απαιτώντας να μπει και να παίξει, μπας και δει λίγο θέαμα. Και εκεί που υπήρχε απογοήτευση για την μέτρια εικόνα της ομάδας του Ολυμπιακού, ο Κώστας Μανωλάς άνοιξε το σκορ και έφερε χαμόγελα στο "Καραϊσκάκης". Έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μασάντο, ο Έλληνας σέντερ μπακ των Πειραιωτών πετάχτηκε και πήρε την κεφαλιά, γράφοντας το 1-0 στο 37'. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου, ενώ νωρίτερα η Ξάνθη είχε χάσει σπουδαία ευκαιρία με τον Καζούμπα (33').

Στην επανάληψη οι παίκτες του Λεονάρντο Ζαρντίμ παρουσιάστηκαν εντελώς διαφορετικοί και μεταμορφωμένοι προς το καλύτερο. Το μάτι τους γυάλιζε, το πόδι ήταν στο γκάζι και η Ξάνθη απλά παρακολουθούσε και ήταν το άτυχο θύμα στις άγριες ορέξεις των "ερυθρολεύκων".

Χολέμπας και Τζιμπούρ ξεκίνησαν το πάρτι (4-0)!

Στο 48' ο Τζιμπούρ ήταν άστοχος σε κοντινή προβολή, ένα λεπτό αργότερα ο Φουστέρ με δυνατό σουτ τράνταξε το δοκάρι του Βιβιανί, όμως ο Χολέμπας στο 51' βρήκε δίχτυα και με δυνατό σουτ εκτός περιοχής διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του. Πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για το 2-0 ήρθε και ένα τρίτο, με τον πρώτο σκόρερ της ομάδας του Λιμανιού. Ο Χολέμπας εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Τζιμπούρ έκανε την προβολή και στο 54' έγινε το 3-0.

Το αποτέλεσμα πλέον είχε κριθεί και οι "ερυθρόλευκοι" έμοιαζαν πιο ήρεμοι, με περισσότερη σιγουριά και με ουσία στις κινήσεις τους. Μετά το 1-0 ήταν φανερό πως τους έφυγε ένα βάρος και ξέσπασαν στην άτυχη Skoda Ξάνθη.

Ο δείκτης του σκορ αυξήθηκε κι άλλο και μάλιστα με άκρως εντυπωσιακό τρόπο. Ο Τζιμπούρ έκανε μια ωραία κίνηση και σουτ με τη μία, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Βιβιανί για τέταρτη φορά στο σημερινό ματς (64'). Ένα πραγματικό όμορφο γκολ από τον Αλγερινό, που δεν συνηθίζουμε να βλέπουμε στα ελληνικά γήπεδα.

Η νίκη του Ολυμπιακού είχε πάρει διαστάσεις θριάμβου και από κει και πέρα, ο Λεονάρντο Ζαρντίμ προχώρησε σε αλλαγές για να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν έχουν αγωνιστεί. Τρανό παράδειγμα το ντεμπούτο του Βλαχοδήμου, που πέρασε στη θέση του Τζιμπούρ και καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο.

Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες να πετύχουν και πέμπτο γκολ, όμως το σουτ του Μήτρογλου στο 85' τράνταξε το δοκάρι, ενώ ένα άλλο του Βλαχοδήμου στο 90ο λεπτό κατέληξε άουτ.

MVP της αναμέτρησης

Ο Χολέμπας ήταν εξαιρετικός και στα αμυντικά και στα επιθετικά του καθήκοντα, πέτυχε ένα όμορφο τέρμα, όμως με τα δύο εντυπωσιακά γκολ που έβαλε ο Τζιμπούρ, του έκλεψε την δόξα και τον τίτλο του MVP. Ο "τρομοκράτης" είχε κέφια και πέτυχε ένα από τα πιο ωραία γκολ της καριέρας του.

Αδύναμος κρίκος

Η αντίδραση και η συνολική εμφάνιση της Ξάνθης στο ξεκίνημα της επανάληψης ήταν για κλάματα. Ειδικά στα στημένα, οι Ακρίτες ήταν πολύ κακοί. Τρία γκολ από στημένα δέχτηκαν και σίγουρα δεν είναι λίγα. Θα έπρεπε να τα προσέξουν από τη στιγμή που είναι το δυνατό σημείο των Πειραιωτών.

Στατιστικά αγώνα

Γκολ
Ασίστ
Τελικές Προσπάθειες
Σουτ εντός μεγάλης περιοχής
Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής
Κεφαλιές
Αποκρούσεις
Επεμβάσεις
Κλεψίματα
Φάουλ
Οφσάιντ
Κόρνερ
Λάθη
5/13 Γεμίσματα 8/20
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ