STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 3-2

Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 3-2
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε να χάνει στο 11' από το γκολ του Ίλιτς, ωστόσο με τέρματα των Σαβιόλα (21'), Μασάντο (51' πεν.) και Κάμπελ (71' πεν.), νίκησε τον ΠΑΣ με 3-2 και απέκτησε αέρα 10 πόντων από τον δεύτερο ΠΑΟΚ.

Την γκέλα του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι (1-1 με τον Ατρόμητο) εκμεταλλεύθηκε με τον καλύτερο τρόπο ο Ολυμπιακός, που κέρδισε με σκορ 3-2 τον ΠΑΣ Γιάννινα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" για την 16η αγωνιστική της Super League.

Οι Πειραιώτες απέκτησαν πλέον "αέρα" 10 πόντων από τον δεύτερο του βαθμολογικού πίνακα, μια στροφή πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου στο πρωτάθλημα.

Μη χάσετε σήμερα στις 21.30 την έκτακτη Super Ball για τα παιχνίδια της 16ης αγωνιστικής. Με συνεντεύξεις και ρεπορτάζ από όλα τα γήπεδα της Ελλάδας. Παρουσιάζουν ο Παντελής Βλαχόπουλος και ο Θέμης Καίσαρης. Επίμαχες φάσεις ο Ηρακλής Τσίκινης.

Ο Μίτσελ πιστός στο αγαπημένο του ροτέισον παρέταξε τον Ολυμπιακό με αρκετές αλλαγές και σε διάταξη 4-2-3-1. Ο Ισπανός τεχνικός είχε στο βασικό σχήμα της ομάδας του τους Ρομπέρτο, Σαλίνο, Παπάζογλου, Μανωλά, Μπονγκ, Μασάντο, Σαμάρη, Ολαϊτάν, Βάις, Ντομίνγκες και Σαβιόλα.

Ίδιος σχηματισμός και για τον ΠΑΣ Γιάννινα του Σάκη Τσιώλη που προτίμησε τους Βελλίδη, Ντάσιο, Στρούνα, Κολοβέτσιο, Τζημόπουλο, Αυγενικού, Τσουκαλά, Βίλα, Ρουμπουλάκου, Τσάβες και Ίλιτς στην αρχική ενδεκάδα των φιλοξενούμενων.

Οι φιλοξενούμενοι πάγωσαν το "Γ. Καραϊσκάκης", με τον Ίλιτς να σκοράρει το 0-1 μόλις στο 11'. Η αντίδραση του Ολυμπιακού ήρθε γρήγορα με τον Σαβιόλα να σκοράρει για το 1-1 δέκα λεπτά αργότερα, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της αναμέτρησης.

Στην επανάληψη με ισάριθμες εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι από τους Μασάντο (51') και Κάμπελ (71'), οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με 3-1, πριν ο Κρητικός με πολύ όμορφο τέρμα σημειώσει το τελικό 3-2.

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο:"Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Καιρός: Νεφελώδης

Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (ΕΠΣ Τρικάλων)

Α' Βοηθός: Δημήτριος Βερρής (ΕΠΣ Λέσβου)

Β' Βοηθός: Ιωάννης Καραγκιζόπουλος (ΕΠΣ Ημαθίας)

4ος Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (ΕΠΣ Δωδεκανήσου)

Παρατηρητής: Γεώργιος Αμυγδαλής (ΕΠΣ Σερρών)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ολυμπιακός (Μίτσελ):Ρομπέρτο, Σαλίνο, Παπάζογλου, Μανωλάς, Μπονγκ, Μασάντο, Σαμάρης, Ολαϊτάν, Βάις (70' Φουστέρ), Ντομίνγκες (46' Κάμπελ), Σαβιόλα (74' Στσέποβιτς).

Αναπληρωματικοί:Μέγκιερι, Τόρες, Σιόβας, Εντινγκά, Φουστέρ, Κάμπελ, Στσέποβιτς.

ΠΑΣ Γιάννινα (Σάκης Τσιώλης): Βελλίδης, Ντάσιος, Στρούνα, Κολοβέτσιος, Τζημόπουλος, Αυγενικού (51' Κρητικός), Τσουκαλάς, Βίλα, Ρουμπουλάκου, Τσάβες (65' Βισέντο), Ίλιτς (83' Μπέριος).

Αναπληρωματικοί: Αμπάρης, Μπέριος, Γιάκος, Νάκος, Κρητικός, Βισέντο, Σκόνδρας.

Γκολ: 21' Σαβιόλα, 51' Μασάντο, 71' Κάμπελ / 11' Ίλιτς, 87' Κρητικός

Κίτρινες: / 10' Ρουμπουλάκου, 40' Τσουκαλάς

Κόκκινες: -/ 70' Ρουμπουλάκου (2η κίτρινη)

Η ανασκόπηση της αναμέτρησης

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε το ματς με σαφή διάθεση να προσέξει τα νώτα του, ξεκινώντας το πρεσάρισμα από το ύψος της μεσαίας γραμμής. Ένα σουτ του Μασάντο στο 5' έδιωξε σε κόρνερ ο Βελλίδης και στην εξέλιξη της φάσης ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι σε ένα τράβηγμα πάνω στον Μπονγκ, με τον Αρετόπουλο να δείχνει πως πρέπει να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Το δεύτερο πούλημα στοίχισε

Ο Μανωλάς στο 7' πρόλαβε τον Ίλιτς που βγήκε στην κόντρα μετά από λάθος του Ντομίνγκες στον χώρο του κέντρου, στο 11' όμως ο φορ του ΠΑΣ κατάφερε να σκοράρει για το 0-1 των φιλοξενούμενων στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης"!

Νέο λάθος, αυτή την φορά από τον Σάμαρη, ο Αυγενικού βρήκε τον Ίλιτς στην πλάτη της "ερυθρόλευκης" άμυνας και ο Σέρβος επιθετικός αφού αρχικά νικήθηκε από τον Ρομπέρτο (εκπληκτική επέμβαση του Ισπανού γκολκίπερ), με δεύτερη προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 13' η άμυνα του ΠΑΣ απομάκρυνε το γύρισμα του Σάμαρη μέσα στην μικρή περιοχή και δύο λεπτά αργότερα το σουτ του Σαβιόλα από το ύψος της μεγάλης περιοχής πέρασε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Βελλίδη.

Έβγαλε... κουνέλι απ' το καπέλο

Στο 21' ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 1-1, με σκόρερ τον Σαβιόλα. Ο Βάις ελίχθηκε ωραία από δεξιά και γύρισε στον Ολαϊτάν, ο οποίος από οριακή θέση οφσάιντ στην μικρή περιοχή πάτησε με τακουνάκι στον Αργεντίνο επιθετικό, που έστω και με περιπετειώδη τρόπο νίκησε τον Βελλίδη φέρνοντας το ματς στα ίσα.

Η επόμενη αξιοσημείωτη φάση ήρθε στο 31' και ήταν για τους φιλοξενούμενους. Ο Ρομπέρτο επενέβη σωτήρια στο σουτ του Τσάβες έξω από την μεγάλη περιοχή και ο Ίλιτς πήρε ανενόχλητος το ριμπάουντ αλλά πλάσαρε άουτ προ κενής εστίας!

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία στον αγωνιστικό χώρο, δίχως όμως να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του ΠΑΣ, που στο ίδιο διάστημα είχε πολύ καλή ανασταλτική λειτουργία αλλά και ευκαιρίες να βγει στην κόντρα.

Τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο ήταν στο 44', όταν ο Βελλίδης με εντυπωσιακή επέμβαση είπε "όχι" στο καλοχτυπημένο φάουλ του Σάμαρη από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής. Το 45λεπτο ολοκληρώθηκε στο 1-1, με τον ΠΑΣ να στέκεται πολύ καλά στο Φάληρο.

Μασάντο και Κάμπελ από τα 11 βήματα

Με τον Κάμπελ στην θέση του Ντομίνγκες ξεκίνησε στην επανάληψη ο Ολυμπιακός και τον Ολαϊτάν να περνά πλέον σε θέση φορ. Στο 49' από τακουνάκι του Κάμπελ ο Σαλίνο επιχείρησε να μπει στην περιοχή και βρέθηκε στο έδαφος από το μαρκάρισμα του Ρουμπουλάκου. Ο Αρετόπουλος έδειξε το σημείο του πέναλτι και ο Μασάντο από την άσπρη βούλα νίκησε τον Βελλίδη για το 2-1.

Το παιχνίδι δεν είχε καλό ρυθμό, με τους Πειραιώτες να διατηρούν την πρωτοβουλία των κινήσεων και τους φιλοξενούμενους να ψάχνουν τα πατήματα τους μετά την ψυχρολουσία του δεύτερου εις βάρος τους τέρματος. Από μεταβίβαση του Σαβιόλα στο 58', ο Βάις δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βελλίδη μέσα από την περιοχή που μπλόκαρε σταθερά το σουτ του Σλοβάκου εξτρέμ.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα δίχως να έχει την διάθεση αλλά και τον λόγο να μείνει πίσω, άρχισε σταδιακά να ανεβάζει τις γραμμές του και να γίνεται πιο επιθετικός, με εμφανή ωστόσο την αδυναμία να φανεί απειλητικός για την εστία του Ρομπέρτο.

Αντιθέτως ο Ολυμπιακός αφυπνίστηκε στο διάστημα 69'-70' και αφού ο Ολαϊτάν σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Βελλίδη, στην εξέλιξη της φάσης ο Κάμπελ κέρδισε πέναλτι και την 2η κίτρινη - κόκκινη του Ρουμπουλάκου.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κοσταρικανός διεθνής άσος και με ψύχραιμο σουτ στην αριστερή γωνία έδωσε "αέρα" δύο τερμάτων (3-1) στους "ερυθρόλευκους".

Με τον ΠΑΣ να έχει μείνει με δέκα παίκτες στο γήπεδο το ματς έμοιαζε να "σβήνει" σταδιακά, ωστόσο η ομάδα του Σάκη Τσιώλη δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Με ένα πολύ ωραίο γκολ του Κρητικού στο 87' (βγήκε στην πλάτη της άμυνας, έμεινε όρθιος στο μαρκάρισμα του Μπονγκ, πέρασε τον Ρομπέρτο και πλάσαρε στην κενή εστία) το σκορ έγινε 3-2, δίνοντας έναν τόνο σασπένς μέχρι την λήξη του αγώνα.

Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν κάτι περισσότερο και το τελευταίο σφύριγμα του Αρετόπουλου βρήκε νικητή τον Ολυμπιακό, που πλέον αύξησε την διαφορά στους 10 πόντους από τον δεύτερο της βαθμολογίας ΠΑΟΚ.

Ο MVP της αναμέτρησης

Ο Πάουλο Μασάντο δεν ήταν μόνο ο άνθρωπος που υπέγραψε την ολική ανατροπή του σκορ για τον Ολυμπιακό αλλά και ο παίκτης με την μεγαλύτερη διάθεση και την πιο σταθερή απόδοση σε όλη την διάρκεια του 90λεπτου από την πλευρά των νικητών.

Η απογοήτευση

Αρκετοί ήταν οι παίκτες των δύο ομάδων που δεν βρέθηκαν σε καλή βραδιά στο "Γ. Καραϊσκάκης" και θα διεκδικούσαν την συγκεκριμένη... διάκριση (Ρουμπουλάκου, Τσάβες, Σάμαρης, Μπονγκ). Ωστόσο ο Ίλιτς τους ξεπερνάει εξαιτίας της φοβερής χαμένης ευκαιρίας στο 31'. Μπορεί ο Σέρβος φορ να άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΣ, όμως κατάφερε να στείλει την μπάλα άουτ σε κενή εστία με το σκορ 1-1, χάνοντας την ευκαιρία να αλλάξει ενδεχομένως την ιστορία του αγώνα.

Στατιστικά αγώνα

3 Γκολ 2
0 Ασίστ 1
12 Τελικές Προσπάθειες 7

5

Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 4
7 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 3
0 Κεφαλιές 0
3 Αποκρούσεις 4
6 Επεμβάσεις 17
17 Κλεψίματα 15
7 Φάουλ 18
1 Οφσάιντ 3
3 Κόρνερ 2
56 Λάθη 47
6/22 Γεμίσματα 4/8
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ