STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-1

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-1
INTIME SPORTS

Σ' ένα επεισοδιακό ντέρμπι με πολλή ένταση και λίγες φάσεις, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έμειναν στο 1-1. Καλύτεροι οι "πράσινοι" που προηγήθηκαν με τον Φιγκερόα, όμως οι Πειραιώτες ισοφάρισαν στο 86' με τον Μήτρογλου. ΄Άθλια εμφάνιση των Πειραιωτών και αποδοκιμασίες του κόσμου σε παίκτες-διοίκηση.

Για δεύτερη φορά σε ισάριθμα ματς τη φετινή χρονιά, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έμειναν στο "Χ". Οι "πράσινοι" παρά την τραγική τους εικόνα όλη την σεζόν και την χαμηλή βαθμολογική τους θέση, έπαιξαν σαν πραγματικός Παναθηναϊκός και θα μπορούσαν να φύγουν νικητές από το "Γ. Καραϊσκάκης".

Οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Βονόρτα, ήταν ανώτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, έκλεισαν μαεστρικά τους διαδρόμους προς την εστία του Καρνέζη, μπλόκαραν τον αντίπαλό τους και ακολούθησαν με πλήρη αφοσίωση το πλάνο τους, "χτυπώντας" στις αντεπιθέσεις.

Παρακολουθήστε την Κυριακή (21:30) την εκπομπή SUPER BALL. Σχόλια, ρεπορτάζ και στιγμιότυπα από το σπουδαίο παιχνίδι στο "Γ. Καραϊσκάκης" μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού καθώς και από όλα τα γήπεδα της Super League. Η “μάχη” της παραμονής και των play – off. Παρουσιάζουν οι Παντελής Βλαχόπουλος και Θέμης Καίσαρης. Επίμαχες φάσεις ο Ηρακλής Τσίκινης .

Σε μια από τις επικίνδυνες αντεπιθέσεις του, το "τριφύλλι" κατάφερε να σκοράρει και να "παγώσει" το φαληρικό γήπεδο. Θύτης ήταν ο Φιγκερόα, ο οποίος 13 λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Ζέκα και άνοιξε το σκορ.

Οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν ικανοί να κρατήσουν το 1-0 από το 73' μέχρι το τέλος, όμως ο Μήτρογλου είχε διαφορετική άποψη και δεν τους επέτρεψε να πανηγυρίσουν μια νίκη στο "Γ. Καραϊσκάκης" μετά από 6 χρόνια.

Κόντρα στη ροή του αγώνα κι ενώ οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν μπορούσαν να αλλάξουν πάνω από τρεις πάσες, ο "πιστολέρο" έκανε κοντινή προβολή μετά από ένα σουτ του Τζιμπούρ και έγραψε το τελικό 1-1. Οι διαμαρτυρίες ήταν έντονες από πλευράς Παναθηναϊκού, αφού θεωρούσαν πως ο Μήτρογλου ήταν σε θέση οφσάιντ, όμως το ριπλέι δικαιώνει τον διαιτητή που μέτρησε το γκολ.

Σ' ό,τι αφορά στη συνολική εμφάνιση του Ολυμπιακού, πλην του Μέγιερι που είχε σωτήριες επεμβάσεις, του Μήτρογλου που πέτυχε το γκολ, ίσως και του Φουστέρ που προσπάθησε, όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές ήταν σε πολύ άσχημη μέρα. Ο Μανωλάς έκανε παιδικά λάθη, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος ψάχνει τον παλιό καλό του εαυτό, οι Παπάζογλου-Χολέμπας αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα και επιθετικά ήταν σε κακά χάλια, ενώ τόσο τα χαφ όσο και ο Τζιμπούρ έμοιαζαν με φαντάσματα.

Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός είχε σε πολύ καλή μέρα τους περισσότερους ποδοσφαιριστές του. Τόσο τον Μπουμσόνγκ, τον Βιτόλο, τον Ζέκα και τον Σισοκό, όσο και τον σκόρερ του, Λουτσιάνο Φιγκερόα.

Δεν έλειψαν οι αποδοκιμασίες και η ένταση, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο:


Δείτε το LIVE της αναμέτρησης όπως το επιμελήθηκε ο Θοδωρής Κουνάδης, αλλά και videos πριν από την έναρξη

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Χωρητικότητα: 33.334 θεατές

Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς (ΕΠΣ Αθηνών)

Βοηθοί διαιτητές: Αντώνης Καρατζίκας (ΕΠΣ Αθηνών), Νικόλαος Γεωργαράκος (ΕΠΣ Αθηνών)

Τέταρτος διαιτητής: Αθανάσιος Γιάχος (ΕΠΣ Χίου)

Παρατηρητής: Θεόδωρος Γκαϊτατζής (ΕΠΣ Δράμας)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Χοσέ Μιγκέλ Γκονθάλεθ Μαρτίν ντελ Κάμπο "Μίτσελ"): Μέγιερι, Μανιάτης, Παπάζογλου (73' Μασάντο), Φέισα, Τζιμπούρ, Παπαδόπουλος, Φουστέρ, Χολέμπας, Μανωλάς, Αμπντούν (68' Μήτρογλου), Γκρέκο (46' Ιμπαγάσα).

Αναπληρωματικοί: Κάρολ, Φετφατζίδης, Μήτρογλου, Μασάντο, Μοδέστο, Ιμπαγάσα, Βλαχοδήμος.

Παναθηναϊκός (Γιάννης Βονόρτας): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Μπουμσόνγκ, Τριανταφυλλόπουλος, Μαρίνος (69' Χουχούμης), Βιτόλο, Σο, Ζέκα, Μπαρμπαρούσης, Τοτσέ (60' Φιγκερόα), Σισοκό.

Αναπληρωματικοί: Καπίνο, Λαγός, Εσπάρθα, Χουχούμης, Καζιγιάμα, Ντίνας, Φιγκερόα, Σπυρόπουλος, Πίντο.

Γκολ: 86' Μήτρογλου / 72' Φιγκερόα

Κίτρινες κάρτες: 20' Τοτσέ, 51' Σο

Κόκκινες κάρτες: -

Ο αγώνας

Η μάχη των πάγκων

Τόσο ο Μίτσελ, όσο κι ο Βονόρτας παρέταξαν τις ομάδες τους με σύστημα 4-3-3, προκειμένου να κερδίσουν τη μάχη του κέντρου. Από τη μια ήταν ο Φέισα έχοντας δίπλα του τους Μανιάτη και Γκρέκο, ενώ από την άλλη ήταν ο Βιτόλο, με τον Σο και τον Ζέκα στο πλάι του. Στην "ερυθρόλευκη" επίθεση ήταν οι Αμπντούν (αριστερά), Φουστέρ (δεξιά) και Τζιμπούρ (κορυφή), ενώ οι "πράσινοι" έπαιξαν με τους Μπαρμπαρούση (δεξιά), Σισοκό (αριστερά) και Τοτσέ (κορυφή). Δείτε αναλυτικά τις διατάξεις των ομάδων

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-1
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-1

Το παιχνίδι καθυστέρησε περίπου 5 λεπτά να ξεκινήσει λόγω των πολλών καπνογόνων, ενώ στο 9' ο διαιτητής διέκοψε το παιχνίδι για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Η ορατότητα ήταν περιορισμένη και οι ποδοσφαιριστές δεν μπορούσαν να παίξουν ποδόσφαιρο, κάτι που φυσικά δεν ευνόησε τον ρυθμό του αγώνα. Οι εκκλήσεις από τα μεγάφωνα ήταν δεκάδες και τελικά έπιασαν τόπο.

Το "πράσινο" ξεκίνημα...

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, ο Παναθηναϊκός μπήκε με αρκετή όρεξη και πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, ο Σισοκό βρήκε χώρο και έκανε το σουτ, όμως ο Μέγιερι μπλόκαρε σταθερά την μπάλα. Το ματς ήταν ισορροπημένο και ο Ολυμπιακός ήταν έτοιμος να απαντήσει στην ευκαιρία του Σισοκό, όμως ο Αμπντούν μπερδεύτηκε με τον Γκρέκο και έπειτα από σέντρα του Μανιάτη, κανείς από τους δύο δεν κατάφερε να σουτάρει.

Μετά την 3λεπτη διακοπή και ενώ είχαμε φτάσει στο πρώτο τέταρτο, οι ποδοσφαιριστές του Μίτσελ προσπαθούσαν να κυριαρχήσουν και να κάνουν το παιχνίδι τους, παίζοντας κυρίως από τα αριστερά, με Χολέμπας και Αμπντούν. Οι "πράσινοι" βέβαια παρουσιάστηκαν διαβασμένοι, είχαν κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Καρνέζη και προσπαθούσαν να "χτυπήσουν" στις αντεπιθέσεις.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, τόσο οι παίκτες των δύο ομάδων αποκτούσαν ρυθμό και το θέαμα βελτιωνόταν. Στο 22' οι "ερυθρόλευκοι" έφτασαν μια ανάσα από το γκολ, όταν ο Χολέμπας εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ από πολύ πλάγια θέση δεξιά, όμως η μπάλα τράνταξε το αριστερό δοκάρι του Καρνέζη. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απαντήσουν, όμως τα επόμενα λεπτά δέχτηκαν την πίεση των αντιπάλων τους. Πίεση κυρίως από τα πλάγια, αφού ο Ολυμπιακός δεν έπαιζε σχεδόν καθόλου από τον άξονα.

... οι αποδοκιμασίες και τα άχαστα του ΠΑΟ

Η αντεπίθεση των Πειραιωτών δεν κράτησε βέβαια πολύ και δεν έφερε κάποια καλή ευκαιρία. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός έπαιζε οργανωμένα και ώριμα, ενώ είχε πλάνο που το ακολουθούσε πιστά. Κάπως έτσι έβρισκε τρόπους να διασπάσει την κοιμισμένη "ερυθρόλευκη" άμυνα και έφτασε κοντά στο γκολ. Στο 34' ο Μπαρμπαρούσης βγήκε μόνος του απέναντι από τον Μέγιερι, προσπάθησε να τον "κρεμάσει" αλλά ο Ούγγρος τον νίκησε και κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Λίγο πριν τελειώσει το πρώτο μέρος, οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού αγανάκτησαν με την εικόνα της ομάδας τους, φώναζαν ρυθμικά "Αριέλ Ιμπαγάσα" μπας και μπει αλλαγή και δουν κανονικό ποδόσφαιρο, ενώ το "τριφύλλι" έχασε μια ευκαιρία που δεν χάνεται. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Μανωλάς έκανε τραγικό λάθος γύρισμα, ο Ζέκα βγήκε μόνος του σε άδεια εστία και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Απίστευτη ευκαιρία, που πήγε χαμένη και έτσι το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Έντονες ήταν οι αποδοκιμασίες των φίλων του Ολυμπιακού προς την ομάδα του...

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Μίτσελ έκανε την πρώτη του αλλαγή, βάζοντας τον Αριέλ Ιμπαγάσα στη θέση του πολύ κακού Γκρέκο. Παρόλα αυτά και πάλι ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που δημιούργησε την πρώτη ευκαιρία, με τον Μπαρμπαρούση να παίρνει την κεφαλιά ανενόχλητος στην καρδιάς της ερυθρόλευκης άμυνας, όμως ο Μέγιερι μπλόκαρε εύκολα στο 50'.

Η απάντηση των Πειραιωτών ήρθε πέντε λεπτά αργότερα (55') με τον Φουστέρ να σουτάρει και τον Καρνέζη να διώχνει ενστικτωδώς, όμως ήταν ένα απλό ξέσπασμα, αφού στη συνέχεια ο ρυθμός διατηρήθηκε στα ίδια χαμηλά επίπεδα. Οι προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές, με τον Βονόρτα να βάζει Φιγκερόα και Χουχούμη, ενώ ο Μίτσελ έβαλε τον Μήτρογλου.

Ο Φιγκερόα έδειξε το δρόμο για το "διπλό"...

Από τις τρεις αλλαγές που σας προαναφέραμε, η μια άλλαξε όλο τον αγώνα. Αναφερόμαστε στον Φιγκερόα, που με ωραίο σουτ πάνω στην κίνηση έπειτα από ασίστ του Ζέκα, άνοιξε το σκορ και "πάγωσε" το "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Τρελοί πανηγυρισμοί στο πράσινο στρατόπεδο, με τον Αργεντινό να σκοράρει 13 λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.

Από 'κει και πέρα, ο Παναθηναϊκός "ροκάνιζε" τον χρόνο και ο Ολυμπιακός έμοιαζε ανήμπορος να αντιδράσει. Το έργο των "πρασίνων" έμοιαζε πολύ εύκολο, αφού οι Πειραιώτες δεν μπορούσαν να αλλάξουν δύο πάσες και ο κόσμος φώναζε συνθήματα κατά των παικτών και του Βαγγέλη Μαρινάκη.

... ο Μήτρογλου έσωσε την ομάδα του (1-1)

Κι ενώ όλα έμοιαζαν τελειωμένα και ο κόσμος αποδοκίμαζε συνεχώς παίκτες και διοίκηση, ήρθε το γκολ του Μήτρογλου από το πουθενά στο 86'. Ο Τζιμπούρ σούταρε εντός περιοχής, ο Μήτρογλου έκανε το πλασέ από κοντά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καρνέζη. Οι "πράσινοι" διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον επόπτη θεωρώντας πως το γκολ είναι οφσάιντ και υπήρξε άλλη μια μίνι διακοπή. Τελικά το γκολ καλώς μέτρησε όπως φάνηκε στο ριπλέι και είχαμε 7 λεπτά καθυστερήσεις. Σ' αυτά τα λεπτά δεν είδαμε κάτι σπουδαίο, εκτός από ένα γκολ του Μήτρογλου που σωστά ακυρώθηκε, καθώς ο Έλληνας φορ ήταν εκτεθειμένος.

MVP της αναμέτρησης

Πως να διαλέξεις μόνο έναν παίκτη από τον εξαιρετικό Παναθηναϊκό; Αυτός που δικαιούται τα μπράβο είναι ο Γιάννης Βονόρτας που παρέταξε μια ομάδα διαβασμένη, ώριμη, πειθαρχημένη και με πλάνο. Όσο για τους παίκτες, ξεχωρίζουμε τον Μπουμσόνγκ, τον Σισοκό και τον σκόρερ Φιγκερόα, που πέτυχε γκολ 13 λεπτά μετά την είσοδό του.

Ο αδύναμος κρίκος

Ούτε σ' αυτή την κατηγορία δεν μπορούμε να βάλουμε μονάχα έναν παίκτη σήμερα, για τον πολύ απλό λόγο πως όλοι οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού ήταν σε μαύρα χάλια, εκτός του Μέγιερι. Ίσως η χειρότερη εμφάνιση της ομάδας του Πειραιά σε ντέρμπι, τα τελευταία 6 χρόνια. Αν δεν ήταν ο Μέγιερι με τις εξαιρετικές του επεμβάσεις, ίσως τα πράγματα να ήταν χειρότερα για τους Πειραιώτες.

Στατιστικά αγώνα

1 Γκολ 1
1 Ασίστ 1
13 Τελικές Προσπάθειες 8
6 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 3
5 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 4
2 Κεφαλιές 1
4 Αποκρούσεις 8
10 Επεμβάσεις 33
20 Κλεψίματα 23
11 Φάουλ 24
3 Οφσάιντ 1
11 Κόρνερ 2
40 Λάθη 43
14/47 Γεμίσματα 2/12
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ