STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός - Εργοτέλης 3-0

Ολυμπιακός - Εργοτέλης 3-0
INTIME SPORTS

Πραγματοποιώντας την καλύτερή του εμφάνιση μέσα στο 2012, ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-0 τον Εργοτέλη., Κορυφαίος ο Μανιάτης, ακολούθησε ο Αμπντούν (που αποδοκιμάστηκε πριν το ξεκίνημα), ενώ τα γκολ πέτυχαν οι Πάντελιτς, Μέλμπεργκ και Φετφατζίδης. Η ανασκόπηση, που κρίθηκε το ματς, τα στατιστικά και videos με τα γκολ και τα highlights.

Πιο αποφασισμένο, πιο παθιασμένο και καλύτερο Ολυμπιακό δεν έχουμε ξαναδεί το 2012. Όχι, οι Πειραιώτες δεν έγιναν Μπαρτσελόνα, όμως έπαιξε μετά από καιρό ωραίο ποδόσφαιρο, είχε καλή κυκλοφορία, δημιούργησε ευκαιρίες και τελικά πήρε τη νίκη, ικανοποιώντας παράλληλα και το κοινό του.

Πριν το ξεκίνημα είχαμε πάλι αποδοκιμασίες προς τον Αμπντούν και τον Μαρκάνο (όχι και τον Βαλβέρδε, που αυτή τη φορά χειροκροτήθηκε), αλλά ο πρώτος έμελλε να ήταν από τους καλύτερους του γηπέδου. Αν δεν υπήρχε ο φοβερός και τρομερός Μανιάτης (έτρεχε, έκοβε και μοίραζε), ο Αλγερινός ίσως ήταν ο MVP.

Η νίκη πάντως δεν ήρθε εύκολα για τους "ερυθρολεύκους" παρά την καλή τους εμφάνιση, αφού για περίπου μια ώρα, ο Εργοτέλης κατάφερε να κρατήσει το 0-0, με τη βοήθεια της τύχης αλλά και της αστοχίας των γηπεδούχων, ειδικά του Μάρκο Πάντελιτς.

Τελικά στο 58' ο Μάρκο διόρθωσε τις χαμένες ευκαιρίες και έδειξε το δρόμο προς τη νίκη με το 16ο φετινό του γκολ. Ακολούθησε η κεφαλιά του Μέλμπεργκ (65') και η γκολάρα του Φετφατζίδη (90') για να ολοκληρώσουν τη σημαντική νίκη του Ολυμπιακού, μετά την ήττα στην Ξάνθη.

Εκτός από τον Μανιάτη και τον Αμπντούν, πολύ καλά τα πήγε γι' άλλο ένα ματς ο Ντιόγκο (αναδείχθηκε MVP από τους δημοσιογράφους), αλλά και ο Μαρκάνο, ενώ σε γενικές γραμμές όλοι οι ποδοσφαιριστές του Ερνέστο Βαλβέρδε βρέθηκαν μετά από καιρό σε καλή μέρα. Αυτό είναι πολύ καλό, αφού έρχεται το ματς στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ, όπου η νίκη είναι μονόδρομος για τους Πειραιώτες.

Αντίθετα, ο Εργοτέλης δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις απουσίες που είχε και παραδόθηκε άνευ όρων στον Ολυμπιακό. Φυσικά έπαιξαν ρόλο και οι δύο (σωστές) αποβολές (Χίμπλινγκερ και Μπουχαλάκης) που τον ανάγκασαν να παίζει με 9 παίκτες για παραπάνω από μισή ώρα.

Δείτε αναλυτικά το LIVE της αναμέτρησης και όλες τις φάσεις

Ταυτότητα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Καιρός: Συννεφιασμένος

Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)

Α' Βοηθός: Πάνου (Αιτωλ/νιας)

Β' Βοηθός: Γουργιώτης (Φθιώτιδας)

4ος: Αμπάρκιολης (Μακεδονίας)

Παρατηρητής: Σωμαρακάκης (Αθηνών)

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Μοδέστο, Μέλμπεργκ (83' Παπάζογλου), Α. Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Μανιάτης, Ιμπαγάσα (69' Μακούν), Αμπντούν (74' Φετφατζίδης), Ντιόγκο, Πάντελιτς.

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Πίρσον, Σαρρής, Χίμπλινγκερ, Δάρλας (51' Γιαλούσης), Σασιασβίλ (55' Τζανακάκης)ι, Μπουχαλάκης, Ολίσε, Κυριακίδης, Λεάλ, Κατσικοκέρης, Μπούντιμιρ (62' Γιοβάνοβιτς).

Σκόρερ: 58' Πάντελιτς, 65' Μέλμπεργκ, 90' Φετφατζίδης

Κίτρινες κάρτες: 72' Αμπντούν, 85' Παπάζογλου / 23' Μπουχαλάκης, 34' Χίμπλινγκερ, 70' Κατσικοκέρης

Κόκκινες κάρτες: 56' Χίμπλινγκερ, 60' Μπουχαλάκης

Ανασκόπηση

Δύο αλλαγές έκανε στην ενδεκάδα σε σχέση με το ματς Κυπέλλου με τον Πανιώνιο ο Βαλβέρδε. Ο Ντιόγκο ξεκίνησε βασικός αντί του Φετφατζίδη και ο Ιμπαγάσα έπαιξε αντί του Μακούν. Πιο επιθετική και πιο δημιουργική ενδεκάδα για τους Πειραιώτες. Από την άλλη πλευρά, ο Καραγεωργίου είχε αρκετές απουσίες, ενώ έπαιξε με τρεις στην επίθεση (Λεάλ, Κατσικοκέρη και Μπούντιμιρ).

Όπως στα περισσότερα παιχνίδια στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" έτσι και σ' αυτό, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά και έδειξε από τα πρώτα κιόλας λεπτά τις άγριες διαθέσεις του. Δεν άργησε μάλιστα να πάρει την κυριαρχία της αναμέτρησης και να δημιουργήσει επικίνδυνες φάσεις μπροστά από την αντίπαλη εστία.

Στο 8' ο Αμπντούν (που πάλι αποδοκιμάστηκε πριν το ματς μαζί με τον Μαρκάνο) έκανε ωραία ενέργεια, έδωσε μισό γκολ στον Πάντελιτς, όμως ο Σέρβος κόντρα στη συνήθειά του, δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ο Πίρσον έκανε ωραία απόκρουση και κράτησε το μηδέν.

"Ερυθρόλευκη" κυριαρχία και... αστοχία (0-0)

Στη συνέχεια ήταν σειρά για τον Ντιόγκο να χάσει μεγάλη ευκαιρία με ωραία κεφαλιά, αλλά ήταν λίγο άστοχος. Έτσι πήγε το ματς σ' όλο το πρώτο 45λεπτο. Οι Πειραιώτες κυριάρχησαν, έπαιξαν ωραίο ποδόσφαιρο και έφτιαχναν φάσεις, όμως δεν κατάφεραν να το κάνουν το πιο σημαντικό. Να στείλουν την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Μπροστάρηδες ήταν οι Μανιάτης, Ντιόγκο, Αμπντούν και Μαρκάνο. Ειδικά ο Μανιάτης ήταν τρομερός. Έτρεχε σ' όλο το γήπεδο και έβγαζε εξαιρετικές μπαλιές.

Παρόλα αυτά, ούτε το σουτ του Ντιόγκο (28'), ούτε η σέντρα του Ιμπαγάσα βρήκε αποδέκτη, ενώ ο Πάντελιτς έχασε άλλες δύο μεγάλες φάσεις στο 40' και στο 43' και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0. Όσο για τον Εργοτέλη, δεν φάνηκε ιδιαίτερα στο ματς, αφού είχε ρόλο κομπάρσου και σε λίγες περιπτώσεις πάτησε στην αντίπαλη περιοχή.

Στην επανάληψη, οι "ερυθρόλευκοι" είχαν ένα λόγο παραπάνω για να παίξουν καλύτερα και να πιέσουν, αφού τα χρονικά περιθώρια στένευαν και ήθελαν πάση θυσία ένα γκολ. Έτσι έφτασαν και πάλι με αξιώσεις μπροστά από την εστία του Πίρσον, αλλά πάλι δεν κατάφεραν να σκοράρουν ούτε με τον Πάντελιτς (50'), ούτε με τον Μανιάτη (53').

Δύο γκολ, δύο αποβολές (2-0)

Η πίεση τελικά απέφερε καρπούς στους γηπεδούχους στο 58', όταν ο Μαρκάνο έκανε ασίστ και ο Πάντελιτς μπήκε στην πορεία της μπάλας και μέσα από την μικρή περιοχή άνοιξε το σκορ, διώχνοντας το άγχος από την ομάδα του. Δύο λεπτά νωρίτερα (56'), ο Εργοτέλης είχε μείνει με 10 παίκτες, λόγω δεύτερης κίτρινης κάρτας στον Χίμπλινγκερ για μαρκάρισμα στον Ντιόγκο, που έβγαινε στην αντεπίθεση.

Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για τους Κρητικούς, αφού από το 60' έπαιζαν με δύο παίκτες λιγότερους. Ο Μπουχαλάκης έπεσε δυνατά πάνω στον Αμπντούν, πήρε δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με 9 παίκτες.

Και μέσα σ' όλα αυτά, ήρθε και το 2-0 από τον Ολυμπιακό να... αποτελειώσει την ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου. Ο εξαιρετικός Αμπντούν σέντραρε άψογα, ο Μέλμπεργκ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πίρσον για δεύτερη φορά και ουσιαστικά το ματς είχε τελειώσει.

Γκολάρα από "Φέτφα" και... 3-0!

Στη συνέχεια, οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε δίχως άγχος, με πιο ελαφριά πόδια και φυσικά με αριθμητικό πλεονέκτημα, έκαναν ό,τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο. Ο Πίρσον δεν βρήκε... ησυχία και ενώ προσπάθησε να κρατήσει το 2-0, δεν τα κατάφερε τελικά. Στο 90' ο Φετφατζίδης με σουτάρα από το ύψος της περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Που κρίθηκε το ματς

Στην αποφασιστικότητα των παικτών του Ολυμπιακού από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Οι γηπεδούχοι ήθελαν τη νίκη και το έδειξαν, παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο και δημιουργώντας ευκαιρίες. Τα γκολ άργησαν, αλλά τελικά ήρθαν κι αυτό είναι που μετράει στο τέλος. Ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που άξιζε. Τη νίκη.

Συνέντευξη Τύπου

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε στην συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τον Εργοτέλη τόνισε πως το ότι χάνει ο Ολυμπιακός ευκαιρίες δεν είναι ψυχολογικό, αλλά σε τι μέρα θα βρεθεί. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην απόκτηση του Ρόι Κάρολ, ενώ για άλλες προσθήκες ανέφερε πως ο παίκτης που θα έρθει, αν έρθει, θα πρέπει πραγματικά να μπορεί να βοηθήσει τους πρωταθλητές.

Από την πλευρά του ο Νίκος Καραγεωργίου αφού έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες για την προσπάθεια που έκαναν, τόνισε πως δεν περίμενε το τελικό 3-0 του Ολυμπιακού.

Στατιστικά

3

Γκολ

0

2

Ασίστ

0

25

Τελικές προσπάθειες

3

10

Σουτ εντός μεγάλης περιοχής

0

8

Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής

3

7

Κεφαλιές

0

1

Αποκρούσεις

9

6

Επεμβάσεις

38

19

Κλεψίματα

17

20

Φάουλ

12

3

Οφσάιντ

2

18

Κόρνερ

2

38

Λάθη

53

25/59

Γεμίσματα

2/7

Το φιλμ

8' Μεγάλη φάση για τον Ολυμπιακό. Ο Αμπντούν χόρεψε δυο παίκτες από τα αριστερά και έβγαλε στον Πάντελιτς στο ύψος της μικρής περιοχής, ο Σέρβος έκανε το σουτ όμως ο Πίρσον εντυπωσιακά απέκρουσε.

13' Νέα μεγάλη φάση για τον Ολυμπιακό. Ο Ιμπαγάσα, που είναι καλός σήμερα, έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, Ντιόγκο πήδηξε για την κεφαλιά όμως έστειλε τη μπάλα για λίγο άουτ!

28' Όμορφη ενέργεια από τον Ντιόγκο που "χόρεψε" τρεις παίκτες στο ύψος της μεγάλης περιοχής, το σουτ του όμως δεν ήταν το ίδιο καλό.

29' Κεφαλιά του Ντιόγκο για τον Ολυμπιακό και μπλοκάρει ο Πίρσον.

36' Ο Ιμπαγάσα έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, όμως τρεις παίκτες των γηπεδούχων δεν μπόρεσαν να τη στείλουν στα δίχτυα.

40' Η μεγαλύτερη φάση για τον Ολυμπιακό στο 40'. Ο Ορμπάιθ βρήκε στον Πάντελιτς μόνο μέσα τη μεγάλη περιοχή, όμως ο Σέρβος άργησε πολύ να κάνει το κοντρολ κι έτσι ο Σαρρής τον πίεσε με αποτέλεσμα το σουτ του να περάσει άουτ.

43' Νέα μεγάλη φάση με πρωταγωνιστή τον Πάντελιτς. Ο Μαρκάνο έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Σέρβος έκανε την προβολή όμως έστειλε τη μπάλα άουτ.

49' Ο Λεάλ έκανε τη γνωστή κίνηση από τα αριστερά. Ξεπέρασε έναν αντίπαλο στο ύψος της μεγάλη περιοχής και αλλάζοντας πόδι έκανε σουτ-λόμπα.

50' Άστοχη κεφαλιά του Πάντελιτς για τον Ολυμπιακό.

53' Τεράστια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Ιμπαγάσα βρήκε μόνο τον Μανιάτη από τα αριστερά, μέσα στη μεγάλη περιοχή, όμως το σουτ του 25χρονου άσου πέρασε για λίγο άουτ.

56' ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ στον Χίμπλινγκερ! Με δέκα παίκτες ο Εργοτέλης. Ο Χίμπλιγκερ έκοψε αντικανονικά τον Ντιόγκο που έβγαινε στην αντεπίθεση και πήρε σωστά δεύτερη κίτρινη κάρτα.

58' 1-0 ΓΚΟΟΟΛΛΛ του Μάρκο Πάντελιτς! Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με τον Μάρκο Πάντελιτς. Η μπάλα μετά από κόντρες στρώθηκε στον Σέρβο που "εκτέλεσε" από κοντά τον Πίρσον. Αυτό είναι το τρίτο γκολ του Πάντελιτς με αντίπαλο τον Εργοτέλη.

60' ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ στον Μπουχαλάκη! Με εννέα παίκτες ο Εργοτέλης. Ο Μπουχαλάκης σωστά πήρε δεύτερη κίτρινη, καθώς βρήκε από πίσω τον Αμπντούν.

65' 2-0 ΓΚΟΟΟΛΛΛ του Όλοφ Μέλμπεργκ! Ο εξαιρετικός σήμερα Αμπντούν έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Μέλμπεργκ με κεφαλιά νίκησε τον Πίρσον

77' Εκπληκτικό παιχνίδι από τον Γιάννη Μανιάτη. Θυμίζει Στολτίδη στα καλά του. Έχει τα τρεξίματα, έχει το καλό σουτ και μπορεί να βγάλει μπροστά την ομάδα. Ανεβασμένος σε ένα ακόμα παιχνίδι και ο Κυριακίδης για τον Εργοτέλη.

79' Ο Ντιόγκο βρέθηκε φάτσα με τον Πίρσον, όμως φοβήθηκε και δεν έκανε καλό πλασέ.

81' Μεγάλη απόκρουση από τον Πίρσον. Ο Μανιάτης βρέθηκε απέναντι από τον Γερμανό πορτιέρο, που τινάχθηκε ωραία στη γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ.

85' Άστοχο σουτ του Α. Παπαδόπουλου για τον Ολυμπιακό.

88' Σουτ του Μανιάτη για τον Ολυμπιακό και μπλοκάρει ο Πίρσον.

90' 3-0 ΓΚΟΟΟΛΛΛ του Γιάννη Φετφατζίδη! Γκολάρα του Φετφατζίδη στο 90'. Κράτησε τη μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής, γύρισε ωραία το σώμα του και με δυνατό σουτ νίκησε τον Πίρσον στέλνοντας τη μπάλα στο "παραθυράκι".

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ