STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Οι καλύτεροι/χειρότεροι του Ιανουαρίου

Οι καλύτεροι/χειρότεροι του Ιανουαρίου
Ντιέ Πίνο Μητρόπουλος

Το Sport24.gr παρουσιάζει τις καλύτερες και τις χειρότερες μεταγραφές της περιόδου του Ιανουαρίου που ήταν ιδιαίτερα "φτωχή".

Ο δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος έφερε κάποιες ανατροπές στο βαθμολογικό πίνακα, με τις ομάδες που ενισχύθηκαν ουσιαστικά τον Ιανουάριο να κάνουν την... αντεπίθεση τους.

Βέβαια, ίσως, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια το νέο έτος μπήκε αρκετά φτωχικά. Οι περισσότεροι σύλλογοι προτίμησαν να πάνε στα σίγουρα προχωρώντας στην απόκτηση δανεικών κι όχι κάνοντας επενδύσεις. Σημεία των καιρών βλέπετε...

Όπως και να χει, το Sport24.gr έφτιαξε το top10 των καλύτερων και των χειρότερων μεταγραφών για το παζάρι του Ιανουαρίου. Νικητές έχουμε τους δυο Δικέφαλους, ενώ στην πρωτιά υπάρχει... έκπληξη.

Κλείνοντας να πούμε πως τον Γενάρη είχαμε τρεις καλές μεταγραφές που δεν τις είδαμε όμως ποτέ στον αγωνιστικό χώρο!

Ο λόγος για τον Ντούσερ (ο γνωστός Ισπανός) που ανακοινώθηκε από την Βέροια και μετά από μία εβδομάδα έφυγε(!), τον Μπόατενγκ, που ακόμα περιμένουμε το ΟΚ για να παίξει, και τον Ντομπρασίνοβιτς πάλι από την Βέροια.

Οι καλύτερες μεταγραφές του Ιανουαρίου

Νο.10 Νίκος Παντίδος (Πανιώνιος)

Νο.9 Λεωνίδης Κυβελίδης (Κέρκυρα)

Νο.8 Αμπντούν Αζίζ Τετέ (Πλατανιάς)

Νο.7 Ανδρέας Τάτος (Άρης)

Νο.6 Αντώνης Πετρόπουλος (ΑΕΚ)

Νο.5 Αμπντούν Καμαρά (ΠΑΟΚ)

Νο.4 Λάσλο Λένσε (Αστέρας Τρίπολης)

Νο.3 Παύλος Μητρόπουλος (ΑΕΚ)

Νο.2 Γκόρντον Σίλντενφελντ (ΠΑΟΚ)

------------------------------------

Νο.1 Σερζ Ντιέ (Ξάνθη)

Παντίδος και Κυβελίδης αποδείχθηκαν εξαιρετικές μεταγραφές για Πανιώνιο και Κέρκυρα, με τον δεύτερο μάλιστα να μετρά τέσσερα γκολ σε έξι ματς. Ο Τετέ θυμίζει το στυλ του Τουρέ, ενώ ο Τάτος είναι όλο το κέντρο του Άρη.

Από εκεί και πέρα ο Αντώνης Πετρόπουλος ξεκίνησε εντυπωσιακά, αλλά ξεφούσκωσε (έχει να σκοράρει δυο μήνες), ο Καμαρά εντυπωσιάζει με την ταχύτητα του και ο Λένσε είναι φορ που ξέρει μπάλα. Μάλιστα ο Αστέρας θα δώσει κοντά στα 250.000 για να τον αποκτήσει.

Η τριάδα της κορυφής αποτελείται από τον Κροάτη στόπερ που ανέβασε επίπεδο τον ΠΑΟΚ στην άμυνα, τον Μητρόλπουλο που άλλαξε την εικόνα της ΑΕΚ στο κέντρο και φυσικά τον έμπειρο Ντιέ. Ο Ιβοριανός άσος είναι εκπληκτικός παρά τα 35 του χρόνια και έχει βάλει στόχο να βγάλει την Ξάνθη στην Ευρώπη. Θα τα καταφέρει;

Οι χειρότερες μεταγραφές του Ιανουαρίου

Νο.10 Φαμπιάν Στόλερ (Πλατανιάς)

Νο.9 Χρήστος Τζάνης (Πανθρακικός)

Νο.8 Νίκι Κάιπερ (Παναθηναϊκός)

Νο.7 Γιάννης Ζαραδούκας (Άρης)

Νο.6 Ράιαν Σμιθ (Ξάνθη)

Νο.5 Χοκίν Εσπράθα (Παναθηναϊκός)

Νο.4 Βαγγέλης Μάντζιος (Ατρόμητος)

Νο.3 Χουάν Κάφα (Αστέρας Τρίπολης)

Νο.2 Γιοχέι Καζιγιάμα (Παναθηναϊκός)

------------------------------

Νο.1 Χουάν Πάμπλο Πίνο (Ολυμπιακός)

Πάμε και σε αυτούς που δεν έχουν δείξει κάτι το ιδιαίτερο. Ο Στόλερ ήρθε ως μεγάλο ταλέντο αλλά έχει απογοητεύσει, ενώ ο Τζάνης δεν έχει βρει ρόλο ακόμα στον Πανθρακικό (έφυγε μετά από χρόνια από τον ΠΑΣ). Κάιπερ και Ζαραδούκας έχουν τεράστιο πρόβλημα στο αμυντικό κομμάτι.

Από εκεί και πέρα ο Σμιθ έχει ποιότητα και προσπαθεί σε κάθε ματς, όμως τα γκολ δεν έρχονται. Για τον Εσπράθα δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Τίμιος, αλλά δεν...

Στην τελευταία τετράδα έχουμε τον Βαγγέλη Μάντζιο που ήρθε για να λύσει το πρόβλημα στο σκοράρισμα, αλλά κλασικά αντί για την περιοχή κάθεται απ έξω, τον Κάφα με την σπουδαία καριέρα που ακόμα όμως δεν έχει προσαρμοστεί και τον Καζιγιάμα που είναι χαμένος στην μετάφραση.

Τέλος ο Χουάν Πάμπλο Πίνο θα μπορούσε να είναι άνετα η κορυφαία μεταγραφή ολόκληρης της σεζόν, όμως φρόντισε να τα κάνει θάλασσα λόγω χαρακτήρα (υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα) και να τεθεί σιωπηλά εκτός ομάδας.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ