STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Οι μεταγραφές στο μικροσκόπιο

Οι μεταγραφές στο μικροσκόπιο

Μεταγραφές... σχεδόν τέλος! Το Sport24.gr αξιολογεί τις κινήσεις των ομάδων της Superleague τον Γενάρη και ξεχωρίζει ποιοι βγήκαν κερδισμένοι και ποιοι χαμένοι.

Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου... σχεδόν ολοκληρώθηκε και λέμε σχεδόν γιατί οι ομάδες έχουν δικαίωμα υπογραφής παικτών, από εκείνους που έμειναν ελεύθεροι το καλοκαίρι, μέχρι και τις 13/2/2015.

Εμείς θα εξετάσουμε τις κινήσεις των 17 ομάδων (που ίσως γίνουν 16 λόγω ΟΦΗ) με μία πρόχειρη ματιά και στη συνέχεια θα αναλύσουμε τις κινήσεις τους μία προς μία.

Δείτε το αναλυτικό μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου με όλες τις κινήσεις των ομάδων της Superleague.

Με λίγα λόγια

Οι κερδισμένοι: Ατρόμητος, ΠΑΟΚ, Πανιώνιος, Πανθρακικός, Παναθηναϊκός, Λεβαδειακός, Αστέρας Τρίπολης.

Ούτε κρύο, ούτε ζέστη: Παναιτωλικός, Ολυμπιακός, Ξάνθη, Κέρκυρα, Εργοτέλης, Βέροια, ΑΕΛ Καλλονής.

Οι χαμένοι: Πλατανιάς, ΠΑΣ Γιάννινα, ΟΦΗ.

Στην πρώτη κατηγορία είναι ομάδες που έκαναν μεταγραφές ουσίας, ποιότητας και σε θέσεις που είχαν μεγάλη ανάγκη. Μεταγραφές δηλαδή που επηρεάζουν τον τρόπο που αγωνίζονταν μέχρι πρόσφατα.

Στη δεύτερη κατηγορία είναι ομάδες είτε ερωτηματικά ( πχ ο Εργοτέλης έδιωξε και πήρε με το... κιλό), είτε με κινήσεις που στο πρωτάθλημα δεν αναμένεται να κάνουν μεγάλη διαφορά.

Τέλος στην τρίτη κατηγορία είναι εκείνοι που δεν εκμεταλλεύτηκαν σωστά το παζάρι του Ιανουαρίου. Ας τα δούμε όμως ακόμα πιο αναλυτικά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Λίγες κινήσεις από τους πρωταθλητές Ελλάδας που ήδη έχουν πάρει ένα προβάδισμα πέντε βαθμών από τη δεύτερη θέση του πίνακα.

Ο Χάρα θα πάει σε μία γραμμή που ούτως ή άλλως δεν υπήρχε πρόβλημα στην Superleague, ενώ ο Σαντάνα ναι μεν είναι έμπειρος παίκτης, όμως ο Ολυμπιακός σπάνια δυσκολεύεται στο πρωτάθλημα ( στα τελευταία εννιά ματς έχει δεχθεί μόλις 3 γκολ, στα τελευταία τέσσερα κανένα).

ΠΑΟΚ

Ο Δικέφαλος του Βορρά άργησε αρκετά να κάνει μεταγραφές είναι η αλήθεια, όμως οι παίκτες που ήρθαν διαθέτουν μεγάλη ποιότητα και αναμένεται να βοηθήσουν αρκετά. Ο Νομπόα, όταν επιστρέψει και ο Τζιόλης, θα κάνει ωραία τριάδα μαζί και με τον Κάτσε στην μεσαία γραμμή.

Τέλος στο κέντρο της άμυνας ήρθε ο έμπειρος και ποιοτικός Ρικάρντο Κόστα. Μπορεί να μην ξεκίνησε καλά ( έκανε λάθος στο δεύτερο γκολ του Παναιτωλικού), όμως σταδιακά θα ανεβάσει στροφές.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Λίγες κινήσεις και από τον Παναθηναϊκό. Ο Ταυλαρίδης αποτελεί εδώ και χρόνια έναν από τους κορυφαίους σέντερ μπακ στην Ελλάδα και με το καλημέρα έδεσε στην άμυνα του "τριφυλλιού". Ο Σωτήρης Νίνης έδωσε στοιχεία που λείπουν από τη μεσαία γραμμή, ενώ και ο Μαυρίας θα δώσει λύσεις τόσο στα άκρα όσο και στην άμυνα.

Μην ξεχνάμε πως στην Αγγλία τον χρησιμοποιούσαν ως δεξί φουλ-μπακ. Μία θέση που "πονάνε" οι πράσινοι.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Ένας παίκτης σε κάθε γραμμή. Ο Αλόκο θα δώσει ανάσες στους Σανκαρέ, Γκοϊάν και θα δώσει τη δυνατότητα στον Ζησόπουλο να παίξει στο κέντρο όποτε χρειαστεί. Τον Ιγκλέσιας τον ξέρουμε καλά. Ποιοτικός ποδοσφαιριστής για τα επίπεδα της Superleague.

Τέλος ο Σκούρτης ήταν από τις ευχάριστες εκπλήξεις του φετινού πρωταθλήματος και θα δώσει φαντασία στην επίθεση.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Λίγες πινελιές χρειαζόταν ο Παναιτωλικός τον Γενάρη. Η πιο σημαντική κίνηση ίσως είναι αυτή του Λάζαρ στη μεσαία γραμμή.

Έμπειρος για την Ελλάδα και μπορεί να βοηθήσει δημιουργικά. Σκαραμοτσίνο και Ρουσκουγιέδα είναι παίκτες για το ροτέισον. Μένει να φανεί πόσο θα βοηθήσουν ειδικότερα αν μπουν τα "καναρίνια" στα πλέι οφ.

SKODA ΞΑΝΘΗ

Λίγες κινήσεις και από τους Ακρίτες. Ο Γκομσί δείχνει καλά στοιχεία και μάλιστα σκόραρε στο ματς με τον Λεβαδειακό. Σε αυτή τη θέση είχε χρόνια πρόβλημα η Ξάνθη. Ο Μπαλούφο από την άλλη περισσότερο απογοητεύει παρά βοηθάει.

Ο Μπέλιτς είναι σταθερή δύναμη στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και θα ξεκουράσει τους Σολτάνι, Λουσέρο, ενώ ο Παπάζογλου μένει να φανεί αν έχει την ποιότητα να δώσει λύσεις στο κέντρο της άμυνας.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Δύσκολα τα πράγματα για τον ΠΑΣ. Στηρίζεται στην ομοιογένεια, όμως κάθε τρεις και λίγο ένα κομμάτι αποχωρεί (όπως για παράδειγμα ο Λίλα). Τον Γενάρη δεν έγινε καμία μεταγραφή, οπότε έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσο θα αντέξει η ομάδα.

ΒΕΡΟΙΑ

Στο τέλος κράταγε τα καλύτερα η Βέροια. Ο Ναζλίδης είναι εξαιρετική περίπτωση επιθετικού και θέλει να δώσει απαντήσεις για το γεγονός πως δεν έπαιζε στον Πλατανιά.

Νέτο και Τάτος αποτελούν τα μεγάλα ερωτηματικά, αφού ναι μεν διαθέτουν ποιότητα, όμως η καριέρας τους έχει πάρει την κάτω βόλτα. Για τον Έλληνα μέσο βέβαια πιστεύουμε πως σταδιακά θα βοηθήσει.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Ίσως οι πιο επιτυχημένες μεταγραφές. Για τον Κατσουράνη δεν χρειάζεται να πούμε πολλά πράγματα. Μπορεί να παίξει και σαν στόπερ και σαν μέσος. Ο Καράσκο θα δώσει γκολ και ασίστ πίσω από τον φορ, ενώ ο Μαρσελίνιο από τα άκρα θα ανοίξει τις κλειστές άμυνες. Εξαιρετικές κινήσεις και οι τρεις.

ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ

Αν εξαιρέσουμε τον Πετρόπουλο που έχει το γκολ, Ρόχας και Μαρσέλο δεν είναι σίγουρο πως θα κάνουν τη διαφορά. Η ΑΕΛΚ χρειαζόταν έναν ακόμα παίκτη στη μεσαία γραμμή για να βοηθήσει λίγο τον Λεοζίνιο. Μέχρι τις 13 του μήνα βέβαια όλα είναι πιθανά.

ΚΕΡΚΥΡΑ

Πολλές μεταγραφές, πολλές αποχωρήσεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο χρόνος θα δείξει ποιοι θα βοηθήσουν και πόσο. Ο Λεάλ είναι σπουδαίος ποδοσφαιριστής, όμως δεν γνωρίζουμε σε τι κατάσταση βρίσκεται. Από εκεί και πέρα για τον Γκαζαριάν είναι μία ευκαιρία να ξεχωρίσει και ίσως να επιστρέψει στον Ολυμπιακό.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

Η λογική λέει πως θα αποκτηθεί ένας επιθετικός. Αν αυτός είναι ο Μπεν, τότε αλλάζουν τα πάντα. Σε διαφορετική περίπτωση οι Κρητικοί έμειναν πίσω στο μεταγραφικό κομμάτι. Οι παίκτες που πήραν δεν κάνουν τη διαφορά και μένει να δούμε αν θα το πληρώσει η ομάδα στο τέλος.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ

Ο Ρόκα "φώναζε" για μεταγραφές. Η διοίκηση της έκανε, δίνοντας του περισσότερα εργαλεία για να "παίξει". Ροτζέριο, Ηλιάδης και Σέτι αναμένεται να βοηθήσουν πολύ τους "κροκόδειλους", ενώ περιμένουμε να δούμε τι ψάρια πιάνει ο Μπαλντά.

Σε περίπτωση που δεν βοηθήσει ο Ιγκόρ θα τραβήξει μόνος του κουπί. Και δεν θα είναι εύκολο.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Πολλές και καλές μεταγραφές. Ειδικότερα στην άμυνα, Στάθης και Μιλιάζες κάνουν τη διαφορά στην Ελλάδα. Μεσοεπιθετικά ο Μπουσταμάντε σιγά σιγά δείχνει καλά στοιχεία, ενώ ο Πουλίδο όταν θα είναι έτοιμος αναμένεται να μας χαρίσει όμορφες στιγμές. Τέλος ο Πελέ αποκτήθηκε για αντι-Κονέ.

Οι Βοιωτοί βγήκαν πιο δυνατοί τον Γενάρη και μένει να αποτυπωθεί στο χορτάρι.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Για τα δεδομένα του Πανιώνιου οι κινήσεις που έγιναν είναι εξαιρετικές. Ο Κόρμπος θα δέσει ιδανικά με τους Μητρόπουλο, Ιμπαγάσα στο κέντρο, ενώ ο Μπακασέτας με την ταχύτητα και την διεισδυτικότητα του θα δώσει λύσεις στον Ουζουνίδη.

Περιμένουμε και τον Καθάριο με τον Βλάχο, ενώ ο Ρισβάνης πρέπει να ανεβάσει την απόδοση του. Γενικότερα ο Πανιώνιος εκμεταλλεύεται την Νέα Σμύρνη.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

Χάσαμε το μέτρημα για το πόσοι έφυγαν και πόσοι ήρθαν. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι σαν να παίρνεις λαχείο. Είτε θα σου κάτσει, είτε θα μείνεις να σκέφτεσαι τι θα γινόταν αν... Το παλεύει πάντως ο Εργοτέλης και το έδειξε με την απόκτηση του Σολάρι. Μένει να φανεί σε τι κατάσταση βρίσκεται.

ΟΦΗ

Πήρε κάποιους παίκτες την τελευταία στιγμή, όμως τα πράγματα είναι δύσκολα και λόγω της βαθμολογικής διαφοράς. Περισσότερο λύσεις για να γεμίσει ο πάγκος, παρά ουσίας. Αν τα καταφέρει ο ΟΦΗ πάντως και παραμείνει θα μιλάμε για έπος.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ