STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 0-1

ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 0-1
INTIME SPORTS

Μετά από τρία ανεπιτυχή αποτελέσματα ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας εκτός έδρας του ΟΦΗ με 1-0 και παίζοντας αρκετά καλά για 60 λεπτά. Μόνο με μακρινά σουτ απείλησαν οι γηπεδούχοι.

Το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό στον αγώνα με τον ΟΦΗ ήταν η επιστροφή στις νίκες και η αγωνιστική ηρεμία για το Τριφύλλι.

Οι πράσινοι επικράτησαν με 1-0 του ΟΦΗ χάρη σε γκολ του Σίλβα Κλέιτον ενώ είχαν ευκαιρίες για να βάλουν δύο και τρία γκολ καθώς μέχρι το 60' ήταν καθόλα ανώτεροι. Από την πλευρά του ο ΟΦΗ δεν κατόρθωσε σε καμία περίπτωση να απειλήσει ουσιαστικά τους πράσινους.

Ο Παναθηναϊκός στο Ηράκλειο έψαχνε την επιστροφή στις νίκες μετά από τρεις σερί ήττες και να δείξει ότι δεν έχει επηρεαστεί από τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Από την άλλη ο ΟΦΗ ο οποίος προερχόταν και αυτός από πέντε παιχνίδια χωρίς νίκη αναζητούσε τους τρεις πολυπόθητους βαθμούς.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ο οποίος δεν είχε στην διάθεση του τους τιμωρημένους Σιμάο και Κατσουράνη παρέταξε τον Παναθηναϊκό με πολλές αλλαγές σε σχέση με το ντέρμπι της περασμένης εβδομάδας.

Το αρχικό σχήμα των πράσινων είχε τέσσερα νέα πρόσωπα καθώς τις θέσεις των Μαρίνου, Καντέ, Σιμάο και Κατσουράνη πήραν οι Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Νίνης και Κλέιτον.

Οι δυο τελευταίοι μάλιστα ήταν αυτοί που έκαναν όλο το παιχνίδι του Παναθηναϊκού ο οποίος μετά από ένα μήνα σχεδόν απέδωσε και πάλι καλό ποδόσφαιρο, σκόραρε ενώ είχε και αρκετές κλασικές ευκαιρίες.

Από την άλλη ο ΟΦΗ απείλησε ουσιαστικά τους πράσινους με μακρινά σουτ έξω από την εστία του Ορέστη Καρνέζη τα οποία είτε έφυγαν άουτ, είτε έδιωξε ο Καρνέζης.

Γήπεδο: "Θ. Βαρδινογιάννης"

Διαιτητής/Βοηθοί: Τριτσώνης (Αθηνών)/ Τρύφων (Δράμας), Καρατζάς (Αθηνών)

4ος Διαιτητής/Παρατηρητής: Σελίμος (Λακωνίας)/ Μυντιούρης (Σερρών)

ΟΦΗ (Αναστόπουλος): Σαχσανίδης, Γαλανόπουλος (55' Ζόρντι Λόπεζ), Ταυλαρίδης, Γεωργίου, Βάντο, Καλάιτζιτς (89' Καμπάνταης), Βερόν, Μπούρμπος, Παπουλής, Σίσιτς (68' Ζόρχε Λόπεζ), Μάντζιος

Παναθηναϊκός (Φερέιρα): Καρνέζης, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Νίνης (64' Λαγός), Ζέκα, Κλέιτον (73' Καραγκούνης), Κούινσι, Χριστοδουλόπουλος (90+ Μαυρίας).

Κίτρινες κάρτες: 49' Βύντρα, 63' Βέρον, 66' Βάντο, 75΄Λαγός, 90+ Καρνέζης.

Σκόρερ: 18' Κλέιτον.

Υπεροχή και γρήγορο γκολ

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο ζωηρά στο παιχνίδι και έφτασαν πρώτοι μπροστά από την εστία του Παναθηναϊκού. Απείλησαν μάλιστα στο 5' με σουτ του Παπουλή και στο 13' με σουτ του Καλάιτζιτς. Το μεν πρώτο έφυγε έξω και στο δεύτερο ο Καρνέζης πέφτοντας σωστά έδιωξε σε κόρνερ.

Στο ίδιο διάστημα ο Παναθηναϊκός ο οποίος έπαιζε σε ένα ακόμη ματς χωρίς σέντερ φορ και με τους Ζέκα, Κουίνσι, Λάζαρο και Κλέιτον να αλλάζουν θέσεις έψαχνε τα πατήματα του.

Το Τριφύλλι απείλησε για πρώτη φορά στο 15' όταν 15' ο Λάζαρος έκλεψε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου έφτασε έξω από την περιοχή του ΟΦΗ σούταρε αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

Τρία λεπτά αργότερα όμως ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ όταν ο Χριστοδουλόπουλος βρήκε τον Κλέιτον μέσα στην περιοχή. Ο Βραζιλιάνος απέφυγε δυο παίκτες του ΟΦΗ, πέρασε και τον γκολκίπερ των γηπεδούχων και πλάσαρε εύστοχα.

Το γκολ των πράσινων έδωσε άλλο αέρα στο Τριφύλλι και ο Παναθηναϊκός στο 25' είχε ακόμη μια καλή στιγμή. Ο Νίνης εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά και οι Μπουμσόνγκ, Βύντρα δεν βρήκαν τη μπάλα για να την σπρώξουν στα δίχτυα.

Στο 29' ο Νίνης πήρε ωραία την μπάλα έκανε το σουτ αλλά αυτό κόντραρε στον Ταυλαρίδη και έφυγε δίπλα από τα δοκάρια σου Σαχσανίδη.

Ο Παναθηναϊκός είχε μια ακόμη ευκαιρία για γκολ στο 38' όταν ο Νίνης εκτέλεσε με πάσα το κόρνερ από τα αριστερά στον Κλέιτον ο οποίος μπήκε στην περιοχή σούταρε δυνατά αλλά ο πορτιέρο του ΟΦΗ έδιωξε με τα πόδια. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή για το πρώτο μέρος.

Κλασικές ευκαιρίες για τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός με το υπέρ του 1-0 από το πρώτο μέρος μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με σκοπό να καθαρίσει το παιχνίδι και στο 48' έχασε κλασική ευκαιρία για το 0-2. Ο Κλέιτον έκανε την πάσα προς τον Κουίνσι ο οποίος εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα του πέρασε τον Γεωργίου, πήρε την μπάλα, μπήκε μέσα στην περιοχή αλλά το πλασέ του πέρασε σύριζα από το δεξί δοκάρι του Σαχσανίδη.

Στο 52' νένα μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό καθώς μετά το ωραίο ένα-δυο του Κλέιτον με τον Κουίνσι, ο Βραζιλιάνος έγινε αποδέκτης της μπάλας βγήκε τετ α τετ με τον Σαχσανίδη ο οποίος και έδιωξε με το πόδι το σουτ του Κλέιτον.

Ο ΟΦΗ απείλησε για πρώτη φορά τον Παναθηναϊκό στο 59' όταν έξω από την περιοχή ο Μάντζιος έκανε το σουτ ο Καρνέζης έπεσε στην αριστερή του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ.

Οι αλλαγές του Ζόρντι Λόπεζ στο 55' και του Χόρχε Λόπεζ στο 68' έκαναν τον ΟΦΗ πιο επιθετικό με τους Κρητικούς να έχουν την υπεροχή και να προσπαθούν να φτάσουν στην ισοφάριση με σουτ έξω από την περιοχή τα οποία όμως δεν ήταν απειλητικά για την πράσινη εστία.

Στο 77' ο Τριτσώνης διέκοψε τον αγώνα για επτά λεπτά περίπου κόβοντας ουσιαστικά και τον ρυθμό του ΟΦΗ ο οποίος είχε ανέβει σε εκείνο το διάστημα.

Με την επανέναρξη του ματς μάλιστα οι πράσινοι ήταν αυτοί που είχαν δυο καλές στιγμές. Η πρώτη στο 89' όταν ο Κουίνσι με έξυπνο σουτ προσπάθησε να νικήσει τον Σαχσανίδη δίχως να τα καταφέρει ενώ στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Λάζαρος από τα δεξιά έκλεψε την μπάλα μπήκε στην περιοχή αλλά δεν τη γύρισε σωστά προς τον επερχόμενο Καραγκούνη που δεν πρόλαβε.

Ο MVP του αγώνα

Κάλλιστα ο τίτλος του MVP μπορεί να πάει σε δυο παίκτες του Παναθηναϊκού. Ο λόγος για τους Σωτήρη Νίνη και Σίλβα Κλέιτον οι οποίοι ήταν ότι καλύτερο είχε να επιδείξει το Τριφύλλι κόντρα στον ΟΦΗ. Ο μεν έραβε και ο άλλος εκτελούσε και ο Βραζιλιάνος αν ήταν πιο εύστοχος σίγουρα θα μπορούσε να είχε κάνει ακόμα και χατ τρικ.

Ο αδύναμος κρίκος

Η επιθετική γραμμή του ΟΦΗ καθώς ουσιαστικά σε 90' αγώνα οι Κρητικοί δεν απείλησαν ούτε μια φορά μέσα από την εστία του Καρνέζη. Μόνο με μακρινά σουτ και όλα έξω από την περιοχή προσπαθούσαν να φτάσουν στο γκολ με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να μην απειληθεί σχεδόν ποτέ ουσιαστικά.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ