STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΟΦΗ-ΑΕΚ 3-1

ΟΦΗ-ΑΕΚ 3-1
INTIME SPORTS

Με τον Βαγγέλη Μάντζιο οδηγό (2 γκολ), ο ΟΦΗ επιβλήθηκε με 3-1 της ΑΕΚ και έμεινε για τρίτο σερί παιχνίδι αήττητος. Δείτε όλα τα γκολ και τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης.

Σε ένα ματς που είχε πολλές και καλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες και αποζημίωσε όσους βρέθηκαν στο Γεντί Κουλέ, ο ΟΦΗ πήρε το πολύτιμο τρίποντο απέναντι στην ΑΕΚ, με τους παίκτες του να αποδεικνύονται πολύ πιο αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια σε σύγκριση με τους ομολόγους τους της ΑΕΚ.

Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη 1-0 με τον Μάντζιο (12') και έκανε γρήγορα το 2-0 στην επανάληψη με τον Σουμπίνιο (49'), η ΑΕΚ μείωσε σε 2-1 με τον Μπέλεκ (60') και άσκησε πίεση για να φτάσει στην ισοφάριση, όμως ο τελευταίος λόγος στο ματς άνηκε και πάλι στους Κρητικούς που καθάρισαν τη μπουγάδα και πάλι με τον Βαγγέλη Μάντζιο (αυτά ήταν τα δύο πρώτα γκολ στο πρωτάθλημα για τον MVP του αγώνα).

Με αυτό το αποτέλεσμα, ο ΟΦΗ έμεινε για τρίτο συνεχόμενο ματς αήττητος και διατήρησε και το εντός έδρας αήττητο (2 νίκες-1 ισοπαλία), ενώ στον αντίποδα η Ένωση γνώρισε τη δεύτερη ήττα της στο πρωτάθλημα που την αφήνει στο -3 από την κορυφή (και με ματς παραπάνω σε σύγκριση με τους πρωτοπόρους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό).

Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να αντιδράσει πέραν του γκολ που μείωσε σε 2-1. Διαβάστε το σχόλιο του Βαγγέλη Αρναούτογλου που δεν βλέπει άλλη λύση στην "Ένωση" εκτός από την παραίτηση Αδαμίδη

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Κρητικοί πέτυχαν μόλις την 2η νίκη τους στα 13 τελευταία παιχνίδια με αντίπαλο την ΑΕΚ στην Κρήτη, και την πρώτη μετά τις 3 Νοεμβρίου 2002 (1-0).

Γήπεδο: "Θόδωρος Βαρδινογιάννης"

Διαιτητής/Βοηθοί: Δημήτρης Στυλιάρας (Αιτ/νίας) / Δημήτρης Σαραϊδάρης (Μακεδονίας), Πολυχρόνης Κωστάρας (Αιτ/νίας)

4ος Διαιτητής/ Παρατηρητής: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας) / Γεράσιμος Μαζαράκης (Κεφ/νίας-Ιθάκης)

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Κάρολ, Γαλανόπουλος, Ταυλαρίδης, Μπουλούτ, Μάντζιος, Κάλατζιτς, Μπόντορ (73' Χόρντι Λόπεθ), Γεωργίου, Παπουλής, Σίσιτς (63' Χόρχε Λόπεθ), Σουμπίνιο (84' Καμπάνταης)

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Αραμπατζής, Καφές, Κοντοές, Μανωλάς, Δέλλας, Λεονάρντο, Χοσέ Κάρλος (46' Γκερέιρο), Σιαλμάς (46' Μπέλεκ), Καράμπελας, Βάργκας (84' Γκέντσογλου), Λυμπερόπουλος

Γκολ: 12', 81' Μάντζιος, 49' Σουμπίνιο / 60' Μπέλεκ

Κίτρινες κάρτες: 14' Μπουλούτ, 24' Γεωργίου, 38' Κάρολ, 45+3' Σίσιτς / 38' Βάργκας, 81' Δέλλας

Κόκκινες κάρτες: -

Ο Μάντζιος σκόραρε, οι Ενωσίτες όχι στο πρώτο μέρος

Η ΑΕΚ προσπάθησε να αιφνιδιάσει στο ξεκίνημα με τους Λεονάρντο και Βάργκας να δοκιμάζουν τα πόδια τους γύρω από την εστία του ΟΦΗ, με τους γηπεδούχους όμως να καταφέρνουν να "χύσουν το δηλητήριό" τους στην πρώτη μεγάλη φάση τους στο ματς.

Ο Παπουλής κινήθηκε όμορφα στα όρια της μεγάλης περιοχής και έβγαλε κάθετη πάσα στον Μάντζιο που βρισκόταν σε θέση δεξιά, ο Έλληνας φορ μπήκε στη μεγάλη περιοχή και με διαγώνιο χαμηλό πλασέ από πλάγια θέση πέρασε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Αραμπατζή για το 1-0.

Τρία λεπτά αργότερα, οι παίκτες του Νίκου Κωστένογλου έστειλαν τη μπάλα στα δίχτυα όμως το γκολ δεν μέτρησε έπειτα από υπόδειξη του βοηθού διαιτητή: μετά από εκτέλεση φάουλ και πρώτη κεφαλιά του Μανωλά, ο Σιαλμάς σκόραρε με νέα κεφαλιά όμως ο στόπερ της Ένωσης που τον τροφοδότησε δεν καλυπτόταν από την άμυνα των Κρητικών.

Η συνέχεια βρήκε τον ΟΦΗ να εγκαθίσταται εκ νέου στην αντίπαλη περιοχή και να απειλεί για το 2-0. Στο 18' ο Μπουλούτ έπιασε μονοκόμματο βολέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής υποχρεώνοντας τον Αραμπατζή σε δύσκολη επέμβαση, ενώ το σουτ του Μάντζιου από καλή θέση στο 20' έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Η ΑΕΚ φάνηκε απειλητική εκ νέου στο 26' με το απευθείας φάουλ του Λεονάρντο (ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι), ενώ στο 33' ο Χοσέ Κάρλος μιμήθηκε τον Λεονάρντο, με την εκτέλεση φάουλ του να αναγκάζει αυτή τη φορά τον Κάρολ να απογειωθεί στο "Γ" και να βγάλει σε κόρνερ.

Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, η ΑΕΚ άσκησε νέα πίεση στην άμυνα του ΟΦΗ και θα μπορούσε να φτάσει στην ισοφάριση αν ήταν στοιχειωδώς πιο ψύχραιμοι οι παίκτες της στην τελική προσπάθεια.

Ο Σιαλμάς στο 42' βρέθηκε σε ιδανική θέση μέσα στην περιοχή και φάτσα με το τέρμα, αλλά το σουτ με το δεξί έστειλε τη μπάλα έξω από το αριστερό δοκάρι, ενώ ο Λυμπερόπουλος σπατάλησε νέα μεγάλη ευκαιρία στο 44', με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής που έφυγε πάνω από το δοκάρι (ήταν μάλιστα αμαρκάριστος).

Με αυτή τη φάση ολοκληρώθηκε ουσιαστικά το χορταστικό πρώτο μέρος, το οποίο πέρα από το γκολ είχε αρκετές φάσεις και για τις δύο ομάδες, επεμβάσεις των δύο γκολκίπερ αλλά και αρκετές μονομαχίες εντός τερέν.

Έγκλημα Μπέλεκ & τιμωρία από Μάντζιο

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο, αφού στο πρώτο τέταρτο αμφότερες οι ομάδες βρήκαν δίχτυα.

Τον χορό των γκολ έσυρε πρώτος ο ΟΦΗ στο 49' με τον Σουμπίνιο: μετά από μπαλιά του Παπουλή (2η ασίστ στο ματς) ο Βραζιλιάνος μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και έκανε το δυνατό διαγώνιο σουτ, με τον Αραμπατζή να μαζεύει για δεύτερη φορά τη μπάλα από τα δίχτυα του.

Η ΑΕΚ πίεσε άμεσα για ένα γκολ ώστε να ξαναμπεί στο παιχνίδι και το κατάφερε στο 60'. Ο Λεονάρντο γύρισε ωραία στον Μπέλεκ, εκείνος έκανε δυνατό σουτ τραντάζοντας το οριζόντιο δοκάρι, η μπάλα στη συνέχεια αναπήδησε πάνω στη γραμμή και ο Λυμπερόπουλος την προώθησε στα δίχτυα.

Αρχικά το γκολ χρεώθηκε στον "Λύμπε" όμως στη συνέχεια πήρε τη δόξα ο Μπέλεκ, με τους υπεύθυνους της Super League να εκτιμούν πως η μπάλα είχε περάσει ολόκληρη τη γραμμή της εστίας μετά το σουτ του στο δοκάρι.

Το γκολ αυτό έδωσε ώθηση στους φιλοξενούμενους που ενέτειναν την πίεσή τους, όμως στο 72' ο Μπέλεκ δεν μπόρεσε να γίνει ήρωας για την ομάδα του, αστοχώντας με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής!

Στο 80' ο Κοντοές εμφανίστηκε ως από Μηχανής Θεός και απέτρεψε το 3-1 για τον ΟΦΗ βγάζοντας κόρνερ τη μπάλα σε σουτ του Σουμπίνιο, με το γκολ για τους Κρητικούς να έρχεται πάντως ένα λεπτό αργότερα (81').

Ο Σουμπίνιο απέφυγε το μαρκάρισμα του Δέλλα και μπήκε στην περιοχή της ΑΕΚ, με τον Μάντζιο να εκμεταλλεύεται την ασίστ του και με ψύχραιμο πλασέ να δίνει προβάδισμα δύο τερμάτων για την ομάδα του.

Η συνέχεια ήταν διαδικαστική. Οι παίκτες της Ένωσης δεν είχαν το κουράγιο να ψάξουν το δεύτερο γκολ για να πιστέψουν στο θαύμα της ισοφάρισης στο φινάλε και έτσι το 3-1 έμεινε φυσιολογικά μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Στυλιάρα.

Το γεγονός του αγώνα

Η τεράστια ευκαιρία που έχασε ο Μπέλεκ στο 72ο λεπτό, με την οποία θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ για δεύτερη φορά, να ισοφαρίσει σε 2-2 και να γράψει διαφορετικά το σενάριο του αγώνα. Ο επιθετικός της ΑΕΚ αστόχησε όμως εξ επαφής μετά τη μπαλιά πάρε-βάλε του Λεονάρντο και λίγο αργότερα ο Βαγγέλης Μάντζιος έκανε το 3-1 βάζοντας ταφόπλακα στις ελπίδες των "κιτρινόμαυρων" να φύγουν με βαθμό ή βαθμούς από την Κρήτη.

Η συνέντευξη Τύπου

Δίκαιη χαρακτήρισε την ήττα της ομάδας του ο Νίκος Κωστένογλου στη συνέντευξη Τύπου. Ο Νίκος Αναστόπουλος από την πλευρά του τόνισε πως ο ΟΦΗ χτίζει μία ομάδα που θα προσφέρει θέαμα και θα ικανοποιεί τον κόσμο που πάει στο γήπεδο.

Στατιστικά Αγώνα

3

Γκολ

1

2

Ασίστ

0

10

Τελικές προσπάθειες

17

6

Σουτ εντός μεγάλης περιοχής

6

3

Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής

7

1

Κεφαλιές

4

6

Αποκρούσεις

4

25

Επεμβάσεις

15

43

Κλεψίματα

21

21

Φάουλ

12

1

Οφσάιντ

1

5

Κόρνερ

5

70

Λάθη

65

4/21

Γεμίσματα

6/34

Το φιλμ του αγώνα

7': Καλό σουτ του Βάργκας στο ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα πάνω στα σώματα.

12': 1-0 για τον ΟΦΗ! Ο Παπουλής έβγαλε μπαλιά-τρύπα στον Μάντζιο μέσα στην περιοχή και ο Έλληνας φορ με υπέροχο δεξί πλασέ από αρκετά πλάγια θέση έστειλε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Αραμπατζή και στα δίχτυα.

15': Η ΑΕΚ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά το γκολ δεν μέτρησε καθώς ο βοηθός είχε σηκώσει (σωστά) το σημαιάκι. Μετά από εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά ο Μανωλάς έδωσε κεφαλιά-ασίστ στον Σιιαλμά που την έστειλε στα δίχτυα με νέα κεφαλιά, όμως το γκολ δεν μέτρησε καθώς ο στόπερ της ΑΕΚ ήταν εκτεθειμένος πίσω από την άμυνα του ΟΦΗ.

18': Ο Μπουλούτ είδε το σουτ του να αποκρούεται από τον Αραμπατζή, νέο σουτ από τον Τούρκο μπακ, η μπάλα έφυγε άουτ.

20': Σουτ από καλή θέση για τον Βαγγέλη Μάντζιο, χάθηκε η ευκαιρία να κάνει δύο τα προσωπικά του τέρματα και της ομάδας του, αφού η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας της ΑΕΚ.

26': Εκτέλεση φάουλ του Λεονάρντο, η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κάρολ.

33': Εξαιρετική εκτέλεση φάουλ με το αριστερό από τον Χοσέ Κάρλο, ο Κάρολ απογειώθηκε στο αριστερό "Γ" της εστίας του και έβγαλε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

37': Ένταση στον αγωνιστικό χώρο με τους Κάρολ και Βάργκας να πρωταγωνιστούν στις αψιμαχίες, αμφότεροι βλέπουν την κίτρινη κάρτα.

42': Ο Σιαλμάς είδε τη μπάλα να στρώνεται ιδανικά στα πόδια του σε πλεονεκτική θέση στη μεγάλη περιοχή (πρόσωπο προς το τέρμα), όμως το σουτ με το δεξί που επιχείρησε έστειλε τη μπάλα έξω από το αριστερό δοκάρι του ΟΦΗ.

45': Μετά τον Σιαλμά, ο Λυμπερόπουλος έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία για το 1-1. Ο Κοντοές έβγαλε καλοζυγισμένη σέντρα από τα δεξιά, ο Μεσσήνιος φορ πήρε αμαρκάριστος την κεφαλιά από το ύψος της μικρής πέριοχής, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κάρολ.

49': 2-0 για τον ΟΦΗ! Ο Παπουλής έβγαλε σε θέση βολής τον Σουμπίνιο και εκείνος με διαγώνιο σουτ από θέση δεξιά στην περιοχή νίκησε τον Αραμπατζή.

60': Απάντηση για την ΑΕΚ και 2-1! Γύρισμα του Λεονάρντο για τον Μπέλεκ και σουτ του Καμερουνέζου στο οριζόντιο δοκάρι, ο Λυμπερόπουλος ερχόταν ως τρέιλερ και με κεφαλιά στην άδεια εστία μείωσε στο σκορ.

70': Σουτ του Γκερέιρο έξω από την περιοχή, η μπάλια στην αγκαλιά του Κάρολ.

72': Ο Λεονάρντο έβγαλε παράλληλη μπαλιά από τα αριστερά για τον Μπέλεκ, με τον φορ της Ένωσης να χάνει τεράστια ευκαιρία εξ επαφής, στέλνοντας τη μπάλα πολύ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

76': Ο Παπουλής έκανε το σουτ όμως είδε τον Αραμπατζή να πέφτει στη γωνία του και να παραχωρεί κόρνερ.

80': Σουτ του Σουμπίνιο μέσα από την περιοχή, ο Κοντοές έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

82': 3-1 για τον ΟΦΗ! Ωραία ατομική ενέργεια του Σουμπίνιο και ασίστ για τον Μάντζιο, με τον Έλληνα φορ να νικάει με ψύχραιμο πλασέ τον Αραμπατζή και να κλειδώνει τη νίκη για την ομάδα του.

89': Σουτ του Λεονάρντο δεν βρήκε στόχο για την ΑΕΚ.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ