STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Νίκη Βόλου - Εργοτέλης 1-4

Νίκη Βόλου - Εργοτέλης 1-4
INTIME SPORTS

Στο ντέρμπι των ουραγών ο Εργοτέλης πέρασε θριαμβευτικά από τον Πανθεσσαλικό Στάδιο, επικρατώντας με 4-1 της Νίκης Βόλου που παραμένει δίχως βαθμό μετά τις 4 πρώτες αγωνιστικές της Super League.

Μπορεί να βρισκόμαστε μόλις στην 4η αγωνιστική αλλά η αναμέτρηση της Νίκης Βόλου με τον Εργοτέλη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο είχε ήδη αποκτήσει τον χαρακτήρα του κομβικού, όσον αφορά την μάχη της παραμονής στην Super League.

Και αυτό διότι οι δύο ομάδες δεν είχαν κάνει ακόμη σεφτέ στους βαθμούς, όντας στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Το πέρας του 90λεπτου άφησε με πλατιά χαμόγελα τους Κρητικούς, που ήταν πιο αποτελεσματικοί στις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν και έφυγαν με το τρεις βαθμούς της νίκης, παίρνοντας ανάσα ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Αντίθετα για την Νίκη Βόλου τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, καθώς πλέον δεν έχει περιθώρια για επιπλέον απώλειες και είναι αναγκασμένη να ψάξει πόντους σε κάθε παιχνίδι, αρχής γενομένης από το ματς της 5ης αγωνιστικής κόντρα στον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Πανθεσσαλικό Στάδιο

Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς (ΕΠΣ Αθηνών)

Βοηθοί: Χρήστος Μπαλτάς (ΠΕΣ Αχαΐας), Αντώνιος Καρατζίκας (ΕΠΣ Αθηνών)

Νίκη Βόλου (Βάντερμπρουκ): Ταμπάκης, Μαρινάκης, Μαχλελής (54' Τσουκάνης), Ίβενς, Αργύρης, Λάουξ, Κοτσαρίδης, Μουζακίτης (59' Τζιώρας), Νικλητσιώτης, Γιαννιτσάνης (60' Μάρτινς), Σκουρτάι.

Εργοτέλης (Δερμιτζάκης): Τσέρνι, Βλαχοδήμος (66' Κούτρης), Μέγι, Γιοβάνοβιτς, Μπογκντάνοφ (49' Γκέντσογλου), Κοζορώνης, Τζανακάκης, Γιουσούφ, Λυκογιάννης, Χαλκιαδάκης, Νόσκοβιτς (82' Κούρεζ).

Γκολ: 20 Ίβενς / 12' Μπογκντάνοφ, 46' Νόσκοβιτς, 53' Χαλκιαδάκης, 79' Γιουσούφ

Κάρτες: 23' Κοτσαρίδης, 50' Λάουξ, 89' Μαρινάκης / 6' Γιοβάνοβιτς, 77' Τσέρνι

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα από τον Νίκο Συριώδη

Ανασκόπηση

Παρά την κρισιμότητα του αγώνα και την πίεση που αναμφίβολα θα ένιωθαν οι παίκτες των δύο ομάδων, όσοι βρέθηκαν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο παρακολουθήσαν ένα εξαιρετικό ενδιαφέρον παιχνίδι, με καλό ρυθμό, μπόλικες φάσεις και δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση, με τους φιλοξενούμενους να ψάχνουν τα πατήματα τους. Το πρώτο δεκάλεπτο ανήκε στην Νίκη Βόλου, εντούτοις ο Εργοτέλης ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ. Ο Γιουσούφ από δεξιά έφυγε ταχύτατα στην κόντρα και τροφοδότησε ιδανικά τον Μπογκντάνοφ, που με δεξί πλασέ έβαλε μπροστά τον Εργοτέλη (0-1) στο 12'.

Νίκη Βόλου - Εργοτέλης 1-4
INTIME SPORTS

Οι ποδοσφαιριστές του Βάντερμπρουκ δεν πτοήθηκαν και στο 20' έφεραν το ματς στα ίσα (20'), με τον Ίβενς να σκοράρει με εξαιρετική κεφαλιά έπειτα από την σέντρα του Μουζακίτη. Εκατέρωθεν καλές στιγμές ακολούθησαν για τις δύο ομάδες, ο ρυθμός συνέχιζε να είναι υψηλός αλλά το ημίχρονο ολοκληρώθηκε δίχως άλλο τέρμα.

Πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της επανάληψης ο Εργοτέλης πήρε εκ νέου κεφάλι στο σκορ. Ήταν και πάλι ο Γιουσούφ από δεξιά που σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο Νόσκοβιτς με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 1-2. Χωρίς καλά καλά να έχουν συνέλθει από το σοκ, οι γηπεδούχοι δέχτηκαν και τρίτο τέρμα. Ο Χαλκιαδάκης είχε πάρει καλή θέση στην περιοχή και με καρφωτή κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ, έδωσε αέρα δύο τερμάτων (1-3) στους Κρητικούς.

Η Νίκη Βόλου προσπάθησε να αντιδράσει, είχε ορισμένες καλές στιγμές να σκοράρει αλλά τα χάλαγε στην τελική προσπάθεια. Ο Εργοτέλης πλέον έπαιζε το παιχνίδι των αντεπιθέσεων, με τον Γιουσούφ στο 79' να δίνει διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση της ομάδας του, γράφοντας το 1-4. Σκορ που παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Παππά που άφησε τους φιλοξενούμενους με πλατιά χαμόγελα και τους γηπεδούχους με έντονο προβληματισμό ενόψει της συνέχειας.

Η φάση του αγώνα

Πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό στο δεύτερο μέρος, ο Εργοτέλης πήρε κεφάλι στο σκορ με δράστη τον Νόσκοβιτς. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο του αγώνα, "κόβοντας" τα πόδια των παικτών της Νίκης Βόλου.

Ο διαιτητής

Εύκολο απόγευμα για τον Παππά και τους βοηθούς του, που δεν αντιμετώπισαν δυσκολίες στο Πανθεσσαλικό. Σωστές στην πλειοψηφία τους οι αποφάσεις που πήραν. Το γεγονός πως κατάφεραν να περάσουν απαρατήρητοι συνιστά επιτυχία για τον ρέφερι και τους επόπτες.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Γιουσούφ με απλά λόγια οργίασε στον αγωνιστικό χώρο. Αυτός ήταν ο καταλυτικός παράγοντας που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του Εργοτέλη. Ετοίμασε τα δύο πρώτα γκολ της ομάδας του και ήταν ο σκόρερ του τέταρτου. Φανταστικό ματς από τον 26χρονο εξτρέμ.

Νίκη Βόλου - Εργοτέλης 1-4
INTIME SPORTS

Μας άρεσε

Το κοουτσάρισμα του Παύλου Δερμιτζάκη. Έχοντας περισσότερο έμπειρους ποδοσφαιριστές στην διάθεση του κατέβηκε να παίξει επιθετικά, αλλά όχι επιπόλαια. Ο Εργοτέλης έδωσε την μπάλα στους γηπεδούχους και "χτύπησε" με γρήγορες αντεπιθέσεις, έχοντας ως κινητήριο μοχλό τον εξαιρετικό Γιουσούφ στην δεξιά πτέρυγα.

Δεν μας άρεσε

Η αναποτελεσματικότητα των γηπεδούχων μέσα από την περιοχή. Σίγουρα το άγχος και η απειρία των παικτών της έπαιξε ρόλο, ωστόσο αν η Νίκη δεν μετουσιώνει σε γκολ τις ευκαιρίες της δύσκολα θα καταφέρει να σωθεί.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ