STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Μώραλης: "Πετύχαμε ένα όραμα για το μέλλον"

Μώραλης: "Πετύχαμε ένα όραμα για το μέλλον"
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Μώραλης μίλησε, στο πλαίσιο της κλήρωσης του πρωταθλήματος 2013/2014, για τα πεπραγμένα της Super League την περσινή χρονιά.

"Στόχος μας σήμερα είναι η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος, αλλά και να δούμε τα πεπραγμένα της περσινής σεζόν", ξεκίνησε την ομιλία του ο Γιάννης Μώραλης και συνέχισε:

"Οι περσινοί στόχοι ήταν απλοί, κατανοητοί και συγκεκριμένοι. Είχαμε θέσει έναν τριπλό στόχο. Ο πρώτος μας στόχος να ολοκληρώσουμε με αξιοπρέπεια το πρωτάθλημα με 16 ομάδες, θέλαμε να πετύχουμε τον ανταγωνισμό. Όλες οι ομάδες, κατάφεραν να ολοκληρώσουν το πρωτάθλημα. Η ποιότητα του ποδοσφαίρου δεν ήταν αυτή που επιθυμούμε.

Δεύτερος στόχος ήταν να συνεχίσουμε τα πρωταθλήματα υποδομής. Θέλαμε να διατηρήσουμε την ποιότητά μας για τις ομάδας Κ20 και Κ17. Πολλά παιδιά απαρτίζουν τα ρόστερ των ομάδων και των εθνικών ομάδων και αυτή είναι μια δουλειά πρέπει να πιστωθεί στην Λίγκα και τις ΠΑΕ που επενδύουν στα παιδιά. Η μεγαλύτερη συμμετοχή των Ελλήνων ποδοσφαιριστών, μας κάνει να ονειρευόμαστε για τη συνέχεια. Νομίζω ότι πήγαμε αρκετά καλά και ο κ. Σάντος μας προτρέπει να διοργανώσουμε και πρωτάθλημα Κ15.

Ο τρίτος στόχος ήταν οι συμφωνίες, η μία αφορά την ανανέωση με την ΟΠΑΠ ΑΕ και την μετονομασία της Σούπερ Λίγκας. Τις υποδομές των γηπέδων, τα πρωταθλήματα υποδομών. Πετύχαμε συμφωνία με τον ΠΣΑΠ μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις, με την καλή έννοια. Δεν είναι κακή η διαφωνία, μέχρι να φτάνει σε κάποιο σημείο. Καταλήξαμε σε συμφωνία και έδωσε ανάσες στις ομάδες και επέτρεψαν να τελειώσουμε το πρωτάθλημα. Ήταν σημαντική συμφωνία. Ήδη μετά από σημερινή απόφαση και απόφαση της Nova σκοπεύουμε να επεκτείνουμε τη συμφωνία για δύο χρόνια, κάτι που κρίνουμε, όσοι ήμασταν υπέρ, μας δίνει την ευκαιρία για μακροχρόνιο πλάνο. Είμαστε σε επαφή με την ΟΠΑΠ για να λύσουμε το θέμα με τις ατομικές συμβάσεις και διαφημίζουν την ΟΠΑΠ και τα παιχνίδια του Οργανισμού. Πετύχαμε ένα όραμα για το μέλλον και πιστεύουμε ότι υπάρχουν και άλλοι τομείς για μακροχρόνιο σχεδιασμό.

Για τα επεισόδια, ήταν το πρωτάθλημα με τις λιγότερες αρνητικές συμπεριφορές. Με την Πολιτεία και των ΠΑΕ θα πρέπει να κάνουμε μια Επιτροπή για να συζητάμε. Χρειάζεται ένα συγκεκριμένο πλάνο για τα καλά αποτελέσματα της φετινής σεζόν να έχουν βάση.

Ένας άλλος τομέας ήταν να μπούμε στην Κοινωνία. Πρέπει το ποδόσφαιρο να δίνει το "παρών" στην Κοινωνία. Πρέπει με ενέργειές μας να μεταφέρουμε κάποια πράγματα. Για πρώτη χρονιά κάναμε καλά πράγματα, όπως τις μπάλες για τα παιδιά, τις Αιμοδοσίες, το Συνέδριο με ξένους παράγοντες.

Δεν πήγαμε καλά στην προάσπιση του ποδοσφαίρου. Οι διαφωνίες είναι επιθυμίες αλλά πρέπει να βάζουμε πάνω από όλα το προϊόν του ποδοσφαίρου και πρέπει οι διαφωνίες να αποτελούν μικρότερο κομμάτι στην ατζέντα μας. Πρέπει να καταλάβουμε ότι όταν δεν πυροβολούμε το ποδόσφαιρο θα πάμε καλύτερα.

Για το κομμάτι των εξόδων και των εσόδων, θέλαμε περισσότερα έσοδα, αλλά υπάρχει τομέας στην Ελλάδα που μπορεί να φέρει πολλά έσοδα; Εμείς έπρεπε να μειώσουμε τα έξοδά μας. Κάναμε ένα πλάνο και είμαι σίγουρος πως θα τηρήσουμε άμεσα".

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ