STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Μοιρασιά στο Περιβόλια, Πλατανιάς και Πανιώνιος στο 1-1

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ EUROKINISSI SPORTS

Ο Πλατανιάς με τον Πανιώνιο αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1 στα Περιβόλια για τη 13η αγωνιστική της Super League, σε μία αναμέτρηση με ελάχιστες καλές στιγμές και πολλά νεύρα. Με 10 παίκτες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι οι δύο ομάδες.

Σε μία αναμέτρηση με ελάχιστες καλές στιγμές, ο Πλατανιάς με τον Πανιώνιο έμειναν στο 1-1 για τη 13η αγωνιστική της Super League. Οι "κυανέρυθροι" ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, όμως η αποβολή του Βαλεντίνου Βλάχου στο 65ο λεπτό με δεύτερο κίτρινη κάρτα άλλαξε τα δεδομένα του παιχνιδιού.

Ο Μοχάμεντ Μπεν έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους στο 27', όμως οι Χανιώτες κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση στο 80ό λεπτό με τον Γιώργο Μανούσο. Ο Πανιώνιος παρέμεινε αήττητος για 3η σερί αγωνιστική, μετρώντας 1 νίκη και 2 ισοπαλίες, ενώ ο Πλατανιάς αγνοεί τη χαρά της νίκης απ' την 4η αγωνιστική, όταν επικράτησε με 3-2 του Λεβαδειακού στα Περιβόλια.

Ο Μανούσος "λύτρωσε" τον Πλατανιά

Η επιστροφή του Βάντερσον Σκαρντοβέλι στην αρχική ενδεκάδα είχε ως αποτέλεσμα ο Ραούλ Γιορέντε να μετατεθεί στα χαφ, αγωνιζόμενος ως αριστερός χαφ-εξτρέμ. Παράλληλα, η απουσία του Γιαγιά Μπανανά λόγω προβλήματος τραυματισμού έδωσε εκ νέου την ευκαιρία στον Γιάννη Κάργα να βρεθεί στο πλευρό του Χρήστου Καρυπίδη. Ο Γιώργος Παράσχος έμεινε πιστός στο 4-2-3-1, με τους Γιορέντε, Ντεβέσα και Μανούσο να κινούνται πίσω απ' τον μοναδικό προωθημένο Γιώργο Γιακουμάκη. Οι Γκνιάτιτς και Μουνάφο αγωνίστηκαν στα χαφ, έχοντας κυρίως ανασταλτικά καθήκοντα.

Στον αντίποδα, οι επιστροφές των Ταξιάρχη Φούντα και Μανώλη Σιώπη "έλυσαν" τα χέρια του Βλάνταν Μιλόγεβιτς, ο οποίος επέλεξε το αγαπημένο του 4-2-3-1, με τον Κυριάκο Σαββίδη να επιβραβεύεται για την εξαιρετική εμφάνιση που πραγματοποίησε κόντρα στον Παναθηναϊκό, αγωνιζόμενος πίσω απ' τον Καρίμ Ανσαριφάρντ και τους Μοχάμεντ Μπεν και Φούντα να βρίσκονται στα "φτερά" της επίθεσης. Στην άμυνα, η τετράδα των Βλάχου, Ρισβάνη, Οικονόμου και Τασουλή έμεινε σταθερή, με τους Κόρμπο και Σιώπη να αποτελούν το δίδυμο στα χαφ.

Γήπεδο: Περιβόλια

Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος (Δυτικής Αττικής)

Βοηθοί: Ιωάννης Κουράκης (Ηρακλείου), Ανδρέας Φωτόπουλος (Αθηνών)

4ος: Γεώργιος Φουκάκης (Ηρακλείου)

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γ. Παράσχος): Σωτηρίου, Στάθης, Κάργας (68' Ντίνας), Καρυπίδης, Γκνιάτιτς, Μουνάφο (60' Στανισάβλιεβιτς), Γιορέντε (46' Γουνδουλάκης), Ντεβέσα, Μανούσος, Γιακουμάκης.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Β. Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Τασουλής, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Κόρμπος, Σιώπης, Μπεν, Φούντας (72' Γκιοατά), Σαββίδης (58' Μασούρας), Ανσαριφάρντ (84' Ενγκόγκ).

Γκολ: 27' Μπεν - 80' Μανούσος

Κάρτες: 25' Κάργας, 67' Γκνιάτιτς, 87' Γιακουμάκης, 90' Ντίνας, 92' Ντεβέσα - 45 +1' Βλάχος, 82' Μπεν

Κόκκινες: 65' Βλάχος (δεύτερη κίτρινη), 90 +4' Στανισάβλιεβιτς

Δείτε το live του αγώνα.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν μουδιασμένα το παιχνίδι, παρουσιάζοντας προβλήματα στον τομέα της ανάπτυξης. Ο Πανιώνιος προσπάθησε να αναλάβει τα ηνία του αγώνα, με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς να ζητάει απ' τον Καρίμ Ανσαριφάρντ να έχει πιο ενεργό ρόλο στο παιχνίδι. Παρ' όλα αυτά, η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του παιχνιδιού προήλθε απ' τους γηπεδούχους. Στο 16ο λεπτό ο Γιώργος Μανούσος έκανε το πλασέ στην κίνηση, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Ντίντακ Ντεβέσα, όμως ο Γιαννιώτης έδιωξε -έστω και με δυσκολία- την μπάλα σε κόρνερ. Πέρα από κάποιες βαθιές μπαλιές, οι οποίες δεν είχαν κανένα αντίκρισμα, οι παίκτες των δύο ομάδων ουσιαστικά αλληλοεξουδετερώθηκαν χάρη στην πολύ καλή αμυντική λειτουργία τους.

Ήταν εμφανές ότι μόνο μέσω στημένων φάσεων θα μπορούσε να προκύψει κάποια αξιόλογη στιγμή. Όπως και συνέβη. Στο 27ο λεπτό ο Μοχάμεντ Μπεν ανέλαβε την εκτέλεση του φάουλ λίγο έξω απ' την μεγάλη περιοχή του Πλατανιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 των "κυανέρυθρων". Μετά την επίτευξη του γκολ, ο Γιώργος Παράσχος προχώρησε σε αλλαγή συστήματος (4-4-2), με τον Γιώργο Μανούσο να μετακινείται στο πλευρό του Γιώργου Γιακουμάκη και τον Ντεβέσα να μεταφέρεται στα δεξιά. Παρ' όλα αυτά, οι παίκτες του Μιλόγεβιτς διαχειρίστηκαν σωστά το υπέρ τους προβάδισμα, δεν κινδύνεψαν σε κανένα σημείο του πρώτου μέρους και πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 1-0.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ EUROKINISSI SPORTS

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Φανούρης Γουνδουλάκης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Γιορέντε, έχοντας το ρόλο του επιτελικού μέσου, με τον Μανούσο να μετακινείται αυτή τη φορά στα αριστερά και το σύστημα να μετατρέπεται εκ νέου σε 4-2-3-1. Η είσοδος του 33χρονου μεσοεπιθετικού έδωσε επιθετική ώθηση στους Χανιώτες, οι οποίοι κυνήγησαν ένα γρήγορο γκολ.

Όμως, οι φιλοξενούμενοι "χτύπησαν" στις αντεπιθέσεις και έχασαν μία τεράστια ευκαιρία στο 56ο λεπτό να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, όμως ο Δημήτρης Σωτηρίου αρνήθηκε το γκολ σε σουτ του Φούντα, ύστερα από υπέροχη ανάπτυξη των "κυανέρυθρων". Έξι λεπτά αργότερα, ο γκολκίπερ του Πλατανιά με νέα εντυπωσιακή απόκρουση, αυτή τη φορά με τα πόδια, θα πει ξανά "όχι" στον νεαρό μεσοεπιθετικό του Πανιωνίου.

Τα τεράστια κενά στην άμυνα των γηπεδούχων, οι οποίοι ανοίχτηκαν για την ισοφάριση, είχαν ως συνέπεια κάθε επιθετική προσπάθεια του Πανιωνίου να... μυρίζει γκολ. Όμως, στο 65ο λεπτό τα αριθμητικά δεδομένα του παιχνιδιού άλλαξαν, καθώς ο Βαλεντίνος Βλάχος αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα πάνω στον Μανούσο. Μία αυστηρή απόφαση απ' τον διαιτητή της αναμέτρησης, Αριστείδη Βάτσιο, καθώς ο αμυντικός του Πανιωνίου ναι μεν "γκρεμίζει" τον επιθετικό του Πλατανιά, αλλά χωρίς πρόθεση να προκαλέσει τραυματισμό.

Οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό πλεονέκτημα και έχασαν δύο καλές στιγμές με τους Γουνδουλάκη (70') και Ντεβέσα (75'), αλλά ο Γιαννιώτης κράτησε όρθια την ομάδα του, με εξαιρετικές επεμβάσεις. Τελικά, στο 80ό λεπτό οι Χανιώτες έφτασαν στην ισοφάριση με σκόρερ τον Γιώργο Μανούσο, ύστερα από υπέροχη συνεργασία των Γουνδουλάκη και Ντίνα. Στα τελευταία λεπτά, οι δύο ομάδες αναζήτησαν το "χρυσό" γκολ που θα τους χάριζε μία υπερπολύτιμη νίκη, αλλά το σκορ παρέμεινε στο 1-1. Μάλιστα, στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Φίλιπ Στανισάβλιεβιτς αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα για χτύπημα εκτός φάσης στον Χρήστο Τασουλή.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η αποβολή του Βαλεντίνου Βλάχου άλλαξε τα δεδομένα του παιχνιδιού, σ' ένα σημείο που ο Πανιώνιος πίεζε για δεύτερο γκολ. Ο Έλληνας αμυντικός λίγα λεπτά νωρίτερα είχε δεχθεί έντονες παρατηρήσεις απ' τον συμπαίκτη του, Παναγιώτη Κόρμπο λόγω μίας "κοκορομαχίας" που είχε με τον Γιώργο Μανούσο. Τελικά, λίγα λεπτά αργότερα ο 24χρονος μπακ πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια με μία αυστηρή δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Αριστείδης Βάτσιος είχε γενικότερα ένα εύκολο απόγευμα. Ήταν κοντά στις φάσεις, δεν έκανε υπερβολική χρήση των κίτρινων καρτών και άφηνε το παιχνίδι να παιχτεί χωρίς ιδιαίτερες διακοπές. Παρ' όλα αυτά, ελέγχεται για τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του Βαλεντίνου Βλάχου, η οποία είναι αυστηρή.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Γιώργος Μανούσος πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης σ' ένα κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού, ενώ κέρδισε και την αποβολή του Βαλεντίνου Βλάχου. Γενικότερα, ο 29χρονος επιθετικός, παρά το γεγονός πως άλλαξε συνολικά 3(!) θέσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα, πραγματοποίησε μία πολύ καλή εμφάνιση, η οποία επιβραβεύτηκε με το γκολ στα τελευταία λεπτά.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Φανούρης Γουνδουλάκης, παρότι διανύει το 33ο έτος της ηλικίας του, παραμένει μία αξιόλογη και αξιόπιστη λύση για τον Πλατανιά. Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός μπήκε στο δεύτερο μέρος και άλλαξε προς το καλύτερο την εικόνα των γηπεδούχων, ενώ απ' τα δικά του πόδια αρχίζει η φάση της ισοφάρισης.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η αμυντική λειτουργία του Πλατανιά. Η απουσία του Γιαγιά Μπανανά ήταν εμφανής γι' ακόμα ένα παιχνίδι. Ο Γιάννης Κάργας προσπάθησε να μπει στα... παπούτσια του Καμερουνέζου αμυντικού, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, αφού αντιμετώπισε δυσκολίες απέναντι στον δραστήριο Καρίμ Ανσαριφάρντ.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ