STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Λεβαδειακός - Παναθηναϊκός 1-0

Λεβαδειακός - Παναθηναϊκός 1-0
INTIME SPORTS

Χαμένο έδαφος για τον Παναθηναϊκό στο κυνήγι του τίτλου, καθώς ηττήθηκε με 1-0 από το Λεβαδειακό, με τον Μελισσά να είναι ο ήρωας των γηπεδούχων. Δείτε το γκολ και στιγμιότυπα από την αναμέτρηση.

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα από τον Λεβαδειακό με 1-0 με τους γηπεδούχους να δείχνουν πιο ψυχωμένοι και να δείχνουν πως ήθελαν περισσότερο τη νίκη.

Η απουσία του Λέτο και οι αναγκαστικές αλλαγές του Κουίνσι και του Ζέκα επηρέασαν το Τριφύλλι που πέταξε τρεις πολύτιμους βαθμούς στη Λιβαδειά.

Ο Παναθηναϊκός για αρκετές αγωνιστικές έπαιζε με την φωτιά και ήταν σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα το πληρώσει. Αυτό έγινε στην Λιβαδειά με έναν ψυχωμένο Λεβαδειακό να δείχνει ότι θέλει παραπάνω τη νίκη και να την παίρνει.


Μια χωρίς Λέτο, δυο χωρίς Λέτο τρεις και έχασε το ματς το Τριφύλλι που χωρίς τον Αργεντινό και σε κακή μέρα τους Κουίνσι και Ζέκα δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά τους γηπεδούχους παρά μόνο με κάποιες στημένες φάσεις.


Ο Παναθηναϊκός στην Λιβαδειά δεν έκανε εμφάνιση που να του δίνει τον τίτλο και δίκαια γνώρισε την ήττα από τους γηπεδούχους που εκμεταλλεύτηκαν τη μια και μοναδική φάση που έκαναν στον αγώνα.


Η νίκη αυτή σίγουρα δίνει στον Λεβαδειακό άλλη ψυχολογία ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα Λεβαδειακός - Παναθηναϊκός

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς

Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Α’ Βοηθός: Τσολάκης (Αθηνών)

Β’ Βοηθός: Μαγιάνης (Άρτας)

4ος: Δελφάκης (Αρκαδίας)

Παρατηρητής: Μιντιούρης (Σερρών)

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Μεντί, Τομάς, Αλεξίου, Ζησόπουλος, Κόρμπος, Ναπολεόνι (79’ Μελισσάς) , Φαβάλι (62’ Πόποβιτς), Σουμπίνιο, Βασιλείου (73’ Κουτσόπουλος)

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Κατσουράνης, Σιμάο, Βιτόλο, Κουίνσι (64’ Χριστοδουλόπουλος), Ζέκα (74’ Μαυρίας), Κλέιτον (78’ Πετρόπουλος), Τοτσέ

Σκόρερ: 83’ Μελισσάς

Κίτρινες κάρτες: 16’ Ζέκα, 29’ Αλεξίου, 31’ Βιτόλο, 45+’ Φαβάλι, 81’ Χριστοδουλόπουλος, 83’ Μελισσάς, 85’ Κόρμπος, 90+ Κυριακίδης, 90+ Κουτσόπουλος

Ανασκόπηση αγώνα

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε στο γήπεδο με μια αλλαγή σε σχέση με τον αγώνα με την Δόξα Δράμας καθώς ο Ζεσουάλδο Φερέιρα προτίμησε την χρησιμοποίηση του Κατσουράνη ως στόπερ αντί του Μπιάρσμιρ. Έτσι ο Βιτόλο πήρε θέση στο αρχικό σχήμα του Τριφυλλιού, στο χώρο της μεσαίας γραμμής δίπλα στον Σιμάο.


Οι πράσινοι μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση έχοντας από την αρχή την υπεροχή του αγώνα και την κατοχή της μπάλας ψάχνοντας τους διαδρόμους που θα τους έφερναν απέναντι από την εστία του Κυριακίδη.


Η πρώτη καλή στιγμή για το Τριφύλλι ήρθε στο 9’ με το απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Κλέϊτον και τον Κυριακίδη να διώχνει σωτήρια.


Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ισορροπήσουν το παιχνίδι και πήραν μέτρα στο γήπεδο φτάνοντας έξω από τη περιοχή του Καρνέζη αλλά μην μπορώντας να γίνουν απειλητικοί στην τελική φάση.


Ο Παναθηναϊκός πήρε και πάλι τα ηνία του αγώνα και σε διάστημα πέντε λεπτών από το 20’ έως και το 25’ έκανε δυο φάσεις για γκολ. Η πρώτη με σουτ του Ζέκα το οποίο απέκρουσε ενστικτωδώς ο Κυριακίδης και η δεύτερη στο 24΄μετά από ωραία προσπάθεια του Κλέϊτον και πλασέ μέσα στην περιοχή.


Διακοπή λόγω δακρυγόνου


Σε εκείνο το διάστημα και λόγω μιας έντασης που υπήρξε στην εξέδρα είχαμε μια δίλεπτη διακοπή. Οι αστυνομικές δυνάμεις με χρήση βίας και χωρίς πριν να έχει προηγηθεί το παραμικρό προσπάθησαν να απωθήσουν τους φίλους του Παναθηναϊκού οι οποίοι αντέδρασαν και είχαμε τη ρίψη δακρυγόνου από πλευράς της αστυνομίας με τον διαιτητή Κομίνη να διακόπτει για δυο-τρία λεπτά την αναμέτρηση.


Μια διακοπή η οποία από ότι φάνηκε επηρέασε περισσότερο τον Παναθηναϊκό και όχι τον Λεβαδειακό καθώς με την έναρξη ξανά του αγώνα οι πράσινοι φάνηκε να μην μπορούν να βρουν τα πατήματα τους και δεν ήταν τόσο απειλητικοί όσο στο πρώτο 25λεπτό.


Είναι χαρακτηριστικό πως από την στιγμή που ξεκίνησε και πάλι το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός δεν έκανε ούτε μια φάση με αποτέλεσμα να πάμε στο ημίχρονο χωρίς κάποιο τέρμα από τις δυο ομάδες.


Πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος


Ο Παναθηναϊκός μπήκε δραστήρια στο δεύτερο μέρος ανακτώντας και πάλι την υπεροχή και την κατοχή της μπάλας και πιέζοντας την άμυνα του Λεβαδειακού. Σε αυτό βοήθησε και το γεγονός ότι ο Κουίνσι άλλαξε πλευρά και ξεκίνησε δεξιά με τον Ζέκα στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου να παίζει δίπλα στον Τοτσέ. Οι φιλοξενούμενοι μπορεί να μην είχαν κάποια κλασική ευκαιρία αλλά πίεζαν συνέχεια όντας τη μεγαλύτερη ώρα στη περιοχή του Κυριακίδη.


Την ίδια ώρα ο Λεβαδειακός προσπαθούσε μόνο στις αντεπιθέσεις και μετά από βολέ του Κυριακίδη να απειλήσει τον Παναθηναϊκό. Με μια από αυτές μάλιστα στο 54’ ο Ναπολεόνι βγήκε στη πλάτη της άμυνας του Τριφυλλιού αλλά ο Σαριέγκι τον έκοψε την τελευταία στιγμή.


Σωτήρας ο Κατσουράνης


Ο Παναθηναϊκός μπορεί να πίεζε αλλά ο Λεβαδειακός ήταν αυτός που δημιούργησε τη μεγαλύτερη φάση του αγώνα στο 56’. Ο Φαβάλι βρέθηκε μέσα στη περιοχή, σούταρε και ο Κατσουράνης πάνω στη γραμμή απομάκρυνε σωτήρια ενώ στην επαναφορά το σουτ του Ζησόπουλου έφυγε έξω.


Το Τριφύλλι απάντησε σε αυτή την ευκαιρία από την πλευρά του με μια μεγάλη φάση με τον Βιτόλο. Οι πράσινοι στο 60’ βγήκαν ωραία στην επίθεση από τα αριστερά με τον Κουίνσι ο οποίος γύρισε την κατάλληλη στιγμή προς τον Κλέϊτον. Αυτός προστάτευσε την μπάλα η οποία έφτασε στον Σιμάο με τον Μοζαμβικανό να μην σουτάρει αλλά να πασάρει στον Βιτόλο μέσα στη περιοχή. Ο Ισπανός με ωραία ενέργεια απέφυγε τον αντίπαλο του και σούταρε με τον Αλεξίου με κεφαλιά ψαράκι να βρίσκει τη μπάλα και να της αλλάζει πορεία ενώ αυτή κατευθυνόταν προς τα δίχτυα.


Δυο αναγκαστικές αλλαγές


Στην φάση του Παναθηναϊκού μάλιστα ο Κουίνσι τραυματίστηκε με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να συνεχίσει και τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο να παίρνει τη θέση του.


Λίγα λεπτά αργότερα μάλιστα ήρθε και ο τραυματισμός του Ζέκα ο οποίος έγινε και αυτός αλλαγή από τον Μαυρία στερώντας τους πράσινους από ένα ακόμη σημαντικό εργαλείο.


Ο Παναθηναϊκός στο διάστημα αυτό απειλούσε μόνο από στημένες φάσεις και στο 76’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Χριστοδουλόπουλου και την κεφαλιά του Σαριέγκι είχε μια πολύ καλή στιγμή καθώς η μπάλα πέρασε σύριζα από το δεξί δοκάρι του Κυριακίδη.


Στο 80’ πάλι μετά από εκτέλεση μιας στημένης φάσης ο Κατσουράνης βρέθηκε σε θέση βολής με τον Κυριακίδη να έχει εξουδετερωθεί αλλά το σουτ του άσου του Παναθηναϊκού κόντραρε και η μπάλα απομακρύνθηκε.


Ψυχρολουσία για το Τριφύλλι


Στο 84’ ήρθε η ψυχρολουσία για τον Παναθηναϊκό ο οποίος πίεζε καθώς οι γηπεδούχοι έφτασαν στο γκολ. Μετά από κόρνερ που κέρδισαν οι γηπεδούχοι ο Κουτσόπουλος έγινε κάτοχος της μπάλας έβγαλε την σέντρα και ο Μελισσάς ο οποίος είχε περάσει λίγη ώρα νωρίτερα στο ματς πήρε την κεφαλιά και την έστειλε στα δίχτυα του ανήμπορού Καρνέζη.


Από εκεί και πέρα οι πράσινοι προσπάθησαν να απειλήσουν και να φτάσουν στην ισοφάριση χωρίς όμως να τα καταφέρουν και παρά το γεγονός ότι είτε με τον Κατσουράνη, είτε με τον Σαριέγκι μετά από εκτελέσεις φάουλ του Χριστοδουλόπουλου έγιναν απειλητικοί.


Το Τριφύλλι όμως δεν κατάφερε να σκοράρει και έχασε με 1-0 πετώντας τρεις πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για κατάκτηση του τίτλου.


Πού κρίθηκε το παιχνίδι

Ο Γιώργος Παράσχος μπορεί να έβαλε τον Μελισσά με σκοπό να βοηθήσει στην άμυνα την ομάδα του Λεβαδειακού καθώς ο Φερέιρα είχε φορτώσει την επίθεση του βάζοντας και τον Πετρόπουλο. Και όμως ο αμυντικός της ομάδας της Λιβαδειάς με όμορφη κεφαλιά ήταν αυτός που έδωσε τη νίκη στον Λεβαδειακό και διαμόρφωσε το τελικό 1-0.


Η συνέντευξη Τύπου

Ως νίκη με διπλή σημασία χαρακτήρισε αυτή επί του Παναθηναϊκού ο Γιώργος Παράσχος σημειώνοντας πως πέρα από τους τρεις βαθμούς θα βοηθήσει και ψυχολογία ενόψει της συνέχειας.

Από την άλλη ο Ζεσουάλδο Φερέιρα παραδέχτηκε ότι ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ κακός, αλλά τόνισε ότι υπολείπονται δέκα αγώνες και πως ο τίτλος βρίσκεται στα χέρια της ομάδας του.

Στατιστικά αγώνα

1

Γκολ

0

1

Ασίστ

0

7

Τελικές προσπάθειες

9

3

Σουτ εντός μεγάλης περιοχής

4

3

Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής

4

1

Κεφαλιές

1

3

Αποκρούσεις

4

28

Επεμβάσεις

9

24

Κλεψίματα

10

21

Φάουλ

12

7

Οφσάιντ

1

3

Κόρνερ

8

43

Λάθη

45

3/11

Γεμίσματα

5/33


Το φιλμ του αγώνα

9’ Ο Σίλβα Κλέϊτον από τα 30’ μέτρα θα επιχειρήσει απευθείας την εκτέλεση ενός φάουλ με τον Κυριακίδη να εκτινάσσεται και να σώζει την εστία του διώχνοντας σε κόρνερ.


22’ Ο Βύντρα θα αλλάξει ωραία με τον Ζέκα ο οποίος από τα δεξιά θα μπει στην περιοχή θα σουτάρει με τον Κυριακίδη να αποκρούει ενστικτωδώς.


24’ Ο Κλέϊτον με ωραία προσπάθεια θα βρεθεί μέσα στην περιοχή του Κυριακίδη θα πλασάρει όμορφα αλλά θα δει την μπάλα να περνάει σύρριζα από το δεξί δοκάρι του Κυριακίδη.


37’ Ο Ναπολεόνι από αριστερά πέρασε τον Κατσουράνη μπήκε μέσα στην περιοχή γύρισε την μπάλα και ο Σαριέγκι απομάκρυνε προ του Κόρμπου.


54’ Βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού με τον Ναπολεόνι να φεύγει τετ α τετ και τον Σαριέγκι να τον προλαβαίνει τελευταία στιγμή.


56’ Μεγάλη ευκαιρία για τον Λεβαδειακό με τον Φαβάλι να βρίσκεται μέσα στην περιοχή από τα δεξιά να αποφεύγει τον Σπυρόπουλο και να πλασάρει με τον Κατσουράνη πάνω στη γραμμή να διώχνει σωτήρια. Στην επαναφορά ο Ζησόπουλος σούταρε πάνω από την εστία του Καρνέζη.


60’ Ο Κουίνσι από τα αριστερά πέρασε τον Τόμας γύρισε για τον Κλέϊτον ο οποίος άφησε την μπάλα για τον Σιμάο αυτός δεν σούταρε αλλά πάσαρε στον αμαρκάριστο Βιτόλο. Ο Ισπανός με ωραία προσποίηση πέρασε τον αντίπαλο του έκανε ένα όμορφο πλασέ με τον Αλεξίου να βρίσκει τη μπάλα με το κεφάλι και να τη βγάζει κόρνερ. Με τον διαιτητή της αναμέτρησης να δείχνει όμως το άουτ.


71’ Ο Χριστοδουλόπουλος από τα αριστερά θα βγάλει την σέντρα ο Τοτσέ θα πιάσει το εναέριο βολέ με την μπάλα όμως να φεύγει πάνω από τα δοκάρια του Κυριακίδη.


76’ Ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά. Ο Σαριέγκι πιο ψηλά από όλους πήρε την κεφαλιά αλλά αυτή πέρασε σύριζα από δεξί δοκάρι του Κυριακίδη.


80’ Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό με μετά από φάουλ με τον Σαριέγκι να γυρνάει στον Κατσουράνη αυτός να σουτάρει από πλάγια με τον Κυριακίδη να έχει εξουδετερωθεί αλλά η μπάλα βρήκε στο χέρι ενός παίκτη του Λεβαδειακού και εν συνεχεία απομακρύνθηκε.


83’ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ. Ο Κουτσόπουλος έκανε την σέντρα από τα αριστερά με τον Μελισσά που είχε περάσει ως αλλαγή να πετάγεται ψηλότερα από όλους και να σκοράρει αφήνοντας άγαλμα τον Καρνέζη.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ