STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Κουβέντα για τον Έλληνα ποδοσφαιριστή

Κουβέντα για τον Έλληνα ποδοσφαιριστή
Νικοπολίδης, Ματζουράκης, Σκίμπε, Μάντζιος, Χάβος ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Μίχαελ Σκίμπε συναντήθηκε την Τετάρτη (30/3) με τους προπονητές της Super League (απουσίαζαν τρεις) και η κουβέντα αφορούσε στο πώς θα εξελιχθεί ο Έλληνας ποδοσφαιριστής. Η ιδέα του Γερμανού που τους βρήκε όλους σύμφωνους.

Συνάντηση με τους προπονητές της Super League είχε την Τετάρτη (30/3) στο Metropolitan ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής, Μίχαελ Σκίμπε. Το παρών σε αυτή έδωσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, και οι βοηθοί του Γερμανού τεχνικού, Ηρακλής Μεταξάς και Κώστας Τσάνας.

Την ομοσπονδία εκπροσώπησαν και ο προπονητής της Εθνικής Ελπίδων, Αντώνης Νικοπολίδης, ο γυμναστής Γρηγόρης Μπιζάς, αλλά και ο προπονητής τερματοφυλάκων, Φάνης Κατεργιαννάκης.

Κουβέντα για τον Έλληνα ποδοσφαιριστή
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Παρόντες και οι προπονητές Μάρκο Σίλβα (Ολυμπιακός), Γκουστάβο Πογέτ (ΑΕΚ), Αντρέα Στραματσόνι (Παναθηναϊκός), Βλάνταν Ίβιτς (ΠΑΟΚ), Μαρίνος Ουζουνίδης (Πανιώνιος), Γιάννης Πετράκης (ΠΑΣ Γιάννινα), Γιάννης Ματζουράκης (Παναιτωλικός), Μάκης Χάβος (Αστέρας), Τραϊανός Δέλλας (Ατρόμητος), Άκης Μάντζιος (Λεβαδειακός), Νίκος Παπαδόπουλος (Ηρακλής), Δημήτρης Ελευθερόπουλος (Βέροια) και Νίκος Καραγεωργίου (Καλλονή).

Κουβέντα για τον Έλληνα ποδοσφαιριστή
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Απουσίαζαν οι τεχνικοί των Πλατανιά (Γιώργος Παράσχος), Ξάνθης (Ραζβάν Λουτσέσκου) και Πανθρακικού (Ζόραν Στοΐνοβιτς). Η συνάντηση κράτησε για περίπου 2,5 ώρες και περιστράφηκε κυρίως στο πώς θα εξελιχθεί ο Έλληνας ποδοσφαιριστής. Η ιδέα του Σκίμπε να μαζεύονται κάθε 15 μέρες για ένα διήμερο παίκτες των ομάδων που είναι διεθνείς αλλά δεν έχουν χρόνο συμμετοχής στις ομάδες τους, και να προπονούνται με τους προπονητές της Εθνικής, έτυχε καθολικής αποδοχής.

Κουβέντα για τον Έλληνα ποδοσφαιριστή
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με την άδεια των προπονητών των συλλόγων δηλαδή, παίκτες από τα τμήματα υποδομής που είναι διεθνείς και δεν παίζουν αρκετά στις ανδρικές ομάδες που ανήκουν, θα συγκεντρώνονται κάθε 15 μέρες και θα προπονούνται με την Εθνική. Κουβέντα έγινε, χωρίς όμως να παρθεί κάποια απόφαση, και για το πρωτάθλημα Β' ομάδων. Αναφέρθηκαν τα πιθανά μοντέλα, αλλά επειδή δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τους προπονητές τι μέλλει γενέσθαι σε αυτό το κομμάτι, η κουβέντα ήταν τελείως θεωρητική.

Κουβέντα για τον Έλληνα ποδοσφαιριστή
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Άλλοι είπαν να εφαρμοστεί ένα πλάνο όπως στην Αγγλία, με τις ρεζέρβες. Άλλοι είπαν να γίνει κάτι παρόμοιο με την Ισπανία, όπου ομάδες όπως η Ατλέτικο και η Ρεάλ συμμετέχουν στην τρίτη ή την τέταρτη κατηγορία της χώρας. Στο... τραπέζι έπεσαν, ακόμα, προτάσεις, σχετικά με το πώς μπορεί να υπάρχει η καλύτερη δυνατή συνεργασία όλων των προπονητών με τον ομοσπονδιακό τεχνικό, αλλά και πώς μπορούν να εξελιχθούν οι ποδοσφαιριστές στις προπονήσεις. Ήταν μια εποικοδομητική συζήτηση, η οποία θα επαναληφθεί στο τέλος Αυγούστου ή στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ταυτόχρονα με τη συνάντηση με τους προπονητές, πραγματοποιήθηκε αντίστοιχη συνάντηση με τους γιατρούς των ομάδων της Σούπερ Λίγκας υπό τον υπεύθυνο των Εθνικών Ομάδων Γιώργο Γκοδόλια και τον πρόεδρο της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων, Αργύρη Βούλγαρη. Σε αυτήν, παρόντες ήταν οι Καλλιακμάνης (ΑΕΚ), Μπουντούρης (Αστέρας Τρίπολης), Πισκοπάκης (Ατρόμητος), Τυφλίδης (Βέροια), Παπακώστας (Ηρακλής), Καρακίτσιος (Λεβαδειακός), Θέος (Ολυμπιακός), Χαραλαμπίδης (Παναθηναϊκός), Ζήσης (Παναιτωλικός), Επαγγελής (Πανθρακικός) Ντούσιας (Πανιώνιος), Ράλλης (ΠΑΟΚ), Ριστάνης (ΠΑΣ Γιάννινα), Σφυράκης (Πλατανιάς), Μπίκος (SKODA Ξάνθη), αλλά και οι ιατροί των Εθνικών Ομάδων.

PHOTO CREDITS: ACTION IMAGES

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ