STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Κέρκυρα - Πανθρακικός 2-1

Κέρκυρα - Πανθρακικός 2-1

Η Κέρκυρα ξεκίνησε νικηφόρα στο πρωτάθλημα της Super League, επικρατώντας με 2-1 του Πανθρακικού, έχοντας ένα εξαιρετικό πρώτο μέρος. Τα γκολ οι Ναγιάρ και Κάικουτ, μείωσε ο Ιγκόρ.

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε η Κέρκυρα μπορεί να αισιοδοξεί για την συνέχεια της στο φετινό πρωτάθλημα της Super League. Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου επικράτησε με 2-1 του Πανθρακικού στην έδρα της και μπήκε με το... δεξί, έχοντας ένα εξαιρετικό πρώτο 45λεπτο.

Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στο πρώτο ημίχρονο, πέτυχαν δυο γκολ με τους Νάγιαρ (16' με φάουλ) και Κάικουτ (27' με κεφαλιά), ενώ έχασαν ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ. Την ίδια στιγμή, ο Πανθρακικός παρουσιαζόταν αγνώριστος, είχε πολλά κενά στην άμυνά του και αδυνατούσε να απειλήσει μπροστά.

Στην επανάληψη, το συγκρότημα του Άκη Μάντζιου ανέβασε "στροφές", έγινε πιο απειλητικό, πέτυχε ένα γκολ με τον Ιγκόρ στο 62' και θα μπορούσε σε κάποιες φάσεις να πάρει τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας, δίχως εντέλει να τα καταφέρει.

Ένα παιχνίδι με καλό ρυθμό, πλούσιο σε θέαμα, με την Κέρκυρα να εκμεταλλεύεται την έδρα της και να ξεκινάει πολύ καλά στο πρωτάθλημα, ενώ ο Πανθρακικός κρατάει την εικόνα του β' μέρους, που όμως δεν έφτανε για να έρθει το θετικό αποτέλεσμα.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: ΕΑΚ Κέρκυρα

Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος

Βοηθοί: Βασίλειος Καραβασίλης, Γεώργιος Γεωργιάδης

Κέρκυρα (Γρηγορίου): Σέτκους, Κανακούδης, Μαραγκός, Βενέτης, Γκόμες, Ναγιάρ, Καρδόσο, Ρόχας (78' Ζορμπάς), Χαβίτο (88' Ντιμιτρόβσκι), Ομπράντοβιτς (64' Ντιόγκο), Κάικουτ

Πανθρακικός (Μάντζιος): Φερνάντεζ, Σερφά, Εμπό, Παπαγεωργίου, Λαδάκης, Τριανταφυλλάκος (73' Χασομέρης), Τζάνης, Τσουμάνης (60' Γκίγιε), Μπαϊκαρά, Ιγκόρ, Κάσες (46' Ντιγκινί)

Γκολ: 16' Ναγιάρ, 27' Κάικουτ, 62' Ιγκόρ

Κάρτες: 40' Καρδόσο, 79' Ζορμπάς

Διαβάστε εδώ το LIVE της αναμέτρησης

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό

Τι και αν το ξεκίνημα δεν προμήνυε την εξέλιξη του αγώνα ανάμεσα στην Κέρκυρα και τον Πανθρακικό στο νησί των Φαιάκων. Αφού πέρασαν τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που κυριάρχησαν στο χορτάρι και έβαλαν κάτω τον αντίπαλο και τον σφυροκοπούσαν. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που το 2-0 του πρώτου 45λεπτου φάνταζε απολύτως φυσιολογικό.

Η εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ του Νάγιαρ στο 16', έβαλε σε θέση οδηγούς τους νησιώτες, δίχως προηγουμένως να έχουν απειλήσει την εστία του Φερνάντεζ, για να έρθει ένα αριστουργηματικό τέρμα στο 27' με την εκπληκτική 40άρα σέντρα να βρίσκει το κεφάλι του Κάικουτ και εκείνος να νικάει τον Πορτογάλο γκολκίπερ.

Το σκορ θα μπορούσε να ήταν ακόμα μεγαλύτερο, αν οι γηπεδούχοι ευστοχούσαν σε μια από τις τρεις φάσεις που είχαν από το 42' και μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους. Το 2-0 αποτελούσε γερή "βάση" για τους Φαίακες, την ώρα που οι ακρίτες παρουσιάζονταν αγνώριστοι στον αγωνιστικό χώρο.

Στην επανάληψη, ο Πανθρακικός μπήκε καλύτερα και πατούσε πιο δυνατά στο χορτάρι. Αφού πρώτα προειδοποίησε με τον Παπαγεωργίου στο 57', εντέλει το "καμπανάκι κινδύνου" δεν ήχησε δυνατά στους Κερκυραίους, που είδαν τον Ιγκόρ να μειώνει πέντε λεπτά μετά με αριστερό κεραυνό μέσα από την περιοχή.

Με την σέντρα, παραλίγο να γίνει το 3-1, αλλά ο Φερνάντεζ αντέδρασε εξαιρετικά σε κεφαλιά του Ρόχας, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν μέτρα στη συνέχεια και να πιέζουν για την ισοφάριση, χάνοντας δυο καλές φάσεις με τους Σερφά (72') και Ιγκόρ (75'), χωρίς όμως να αλλάζει κάτι μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Μάνταλου.

Η φάση του αγώνα

Το δεύτερο γκολ της Κέρκυρας ήταν εκπληκτικό. Σέντρα-διαβήτης από τον Χαβίτο, εκπληκτική κεφαλιά από τον Κάικουτ, με τον Φερνάντεζ να μην μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα. Ένα τέρμα που αν το βλέπαμε σε ξένο πρωτάθλημα, θα το αποθεώναμε.

Ο διαιτητής

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Σταύρου Μάνταλου. Ήταν κοντά στις φάσεις, είχε καλά τρεξίματα και δεν υπήρξαν ουσιαστικά παράπονα από τις δυο ομάδες. Δεν έκανε το μεγάλο λάθος και πέρασε ουσιαστικά απαρατήρητος.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Μας άρεσε πολύ ο Κάικουτ. Πέτυχε ένα σεντερφορίσιο γκολ, κάνοντας το 2-0, ήταν διαρκής πηγή κινδύνου για την άμυνα του Πανθρακικού, έδωσε τις μάχες του και γενικά έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση. Καλός και ο Χαβίτο, κυρίως στο πρώτο μέρος.

Μας άρεσε

Η εικόνα του πρώτου μέρους για την Κέρκυρα, που έδειξε πιο έτοιμη και πιο αποφασισμένη, αλλά και το παιχνίδι στο σύνολό του. Είχε γκολ, αρκετές φάσεις, καλό ρυθμό και ήταν ένα θετικός οιωνός για την συνέχεια. Είναι πολύ νωρίς βέβαια, αλλά έγινε ένα "γεμάτο" ματς στο νησί των Φαιάκων.

Δεν μας άρεσε

Ο Πανθρακικός, κυρίως αυτός του πρώτου μέρους. Πολύ κακή η εικόνα της ομάδας της Κομοτηνής στο πρώτο 45λεπτο, φαινόταν αδιάβαστη και απροετοίμαστη και το πλήρωσε με ένα... τιμητικό 2-0. Ανέβηκε στην επανάληψη, αλλά η αλήθεια είναι πως υπήρχαν μεγάλες προσδοκίες από μια ομάδα που πέρυσι ήταν από τις καλύτερες του πρωταθλήματος.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ