STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Φινάλε και όνειρα με...σεντόνι

Φινάλε και όνειρα με...σεντόνι
INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό(20:30-ΝΟVA) στο άδειο λόγω της τιμωρίας της, ΟΑΚΑ και ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα τον Ολυμπιακό Βόλου(20:30-ΝΟVA) στο φινάλε των πλέι με θέα τη δεύτερη θέση και το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η αυλαία των πλέι οφ πέφτει και στο νήμα των αγώνων κατάταξης κρίνονται όλα αναφορικά με τη δεύτερη προνομιούχο θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι εναλλαγές στην κορυφή των αγώνων κατάταξης ήταν συνεχείς και πλέον σε θέση ισχύος δείχνει να βρίσκεται όπως και στο ξεκίνημα της διαδικασίας, ο Παναθηναϊκός.

Οι «πράσινοι» με τις δύο συνεχόμενες επιτυχίες τους έχουν βρεθεί στη θέση του οδηγού και με νίκη επί της τυπικά γηπεδούχου ΑΕΚ, στο άδειο λόγω της τιμωρίας της «Ενωσης», ΟΑΚΑ θα καταφέρουν να κόψουν πρώτοι το νήμα, «σφραγίζοντας» το εισιτήριο για τα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Όλα αυτά τη στιγμή που οι «κιτρινόμαυροι» έχουν καταθέσει ένσταση κατά του κύρους του αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου την Κυριακή αλλά για την ώρα η κατάκτηση της δεύτερης θέσης φαντάζει ως μακρινό όνειρο. Ο «Δικέφαλος» χρειάζεται νίκη επί του Παναθηναϊκού και την ίδια στιγμή, ο Ολυμπιακός Βόλου να μην ηττηθεί από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, στον άλλο αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» φιλοξενεί την ομάδα της Μαγνησίας, έχοντας το μυαλό και στο ΟΑΚΑ από την πλευρά του. Οι «ασπρόμαυροι» για να πάρουν το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, θα πρέπει να νικήσουν τον Ολυμπιακό Βόλου και την ίδια στιγμή η αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ να ολοκληρωθεί χωρίς νικητή ή να επικρατήσει η ΑΕΚ.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας στα πλέι οφ ισχύουν τα εξής κριτήρια: Οι βαθμοί από τα παιχνίδια των πλέι οφ μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν.Η διαφορά τερμάτων στα παιχνίδια των πλέι οφ μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν.Η τελική κατάταξή τους στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός(20:30-ΝΟVA):Στο άδειο λόγω της τιμωρίας της ΑΕΚ, ΟΑΚΑ παίζεται το πιο σημαντικό…επεισόδιο αναφορικά με τη μάχη για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η «Ενωση» βρίσκεται σε αναμονή της εκδίκασης της ένστασης που έχει καταθέσει κατά του κύρους του αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου αλλά πριν από όλα αυτά με τα υπάρχοντα δεδομένα, το έργο της κρίνεται δύσκολο για να πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Αντίθετα τον τίτλο του φαβορί για τη θέση φέρει πλέον ο Παναθηναϊκός.

Οι «πράσινοι» θέλουν να ολοκληρώσουν την μεγάλη αντεπίθεση στον δεύτερο γύρο των αγώνων κατάταξης, πετυχαίνοντας την τρίτη συνεχόμενη νίκη τους με την οποία θα κατορθώσουν να κόψουν πρώτοι το νήμα.Στους «κιτρινόμαυρους» αντίθετα δεν φτάνει η νίκη επί του Παναθηναϊκού αλλά θα πρέπει την ίδια στιγμή, ο Ολυμπιακός Βόλου να μην χάσει από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για να χαμογελάσουν εκείνοι.

Στο αγωνιστικό μέρος, ο τεχνικός των τυπικά γηπεδούχων, Μανόλο Χιμένεθ δεν υπολογίζει τους Μίτσελ, Δέλλα, Λυμπερόπουλο, Γιάχιτς ενώ αμφίβολοι είναι οι Μανωλάς και Γεωργέας. Ο προπονητών των «πράσινων», Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν θα έχει στην διάθεση του τον Σεϊταρίδη ενώ αμφίβολος είναι και ο Σπυρόπουλος. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Tριτσώνης του συνδέσμου Αθήνας.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί άλλες πέντε φορές φέτος. Στο πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ με τυπικά γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό δεν υπήρξε νικητής(1-1) με τον Λεονάρντο να ανοίγει το σκορ στο 2΄για την «Ενωση» και το αυτογκόλ του Μπλάνκο στο 24’ να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα.

Αναφορικά με το πρωτάθλημα, στο πλαίσιο της 22 αγωνιστικής στις 13 Φεβρουαρίου στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει ως τυπικά γηπεδούχος με 3-1 της ΑΕΚ με σκόρερ τους Κατσουράνη(44’), Βύντρα(51’) και Σισέ(75’) ενώ το τέρμα της «Ενωσης» είχε σημειώσει ο Σκόκο(58’).

Στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος και το παιχνίδι που είχε διεξαχθεί για την 7 αγωνιστική στις 24 Οκτωβρίου του 2010, οι «κιτρινόμαυροι» είχαν επικρατήσει με 1-0 των «πράσινων» με τέρμα του πρώην παίκτη τους, Ράφικ Τζιμπούρ(4’).

Όσον αφορά στο Κύπελλο Ελλάδας, η ΑΕΚ πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά και ενώ στην συνέχεια κατέκτησε το τρόπαιο καθώς νίκησε με 2-0 στον πρώτο αγώνα ως τυπικά φιλοξενούμενη με δύο γκολ του Λυμπερόπουλου(65’ και 80’) και στην ρεβάνς έστω και δύσκολα «σφράγισε» την πρόκριση παρά την ήττα με 2-3(13’ Λαγός-98’ Μίτσελ-21’Σισέ,Ζιλμπέρτο Σίλβα 45’, Βύντρα 63’).

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός Βόλου(20:30-ΝΟVA): Το σώμα θα βρίσκεται στο γήπεδο της Τούμπας αλλά το μυαλό θα ταξιδεύει και στο ΟΑΚΑ. Ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί στο φινάλε των πλέι οφ τον Ολυμπιακό Βόλου και η νίκη δεν θα είναι αρκετή για να του δώσει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μέσω της κατάκτησης της δεύτερης θέσης.

Οι «ασπρόμαυροι» χρειάζονται επίσης να μην ηττηθεί η ΑΕΚ από τον Παναθηναϊκό στο άλλο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ για να είναι σε θέση να κουνήσουν…σεντόνι ενόψει της νέας σεζόν. Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη πλευρά βρίσκονται κοντά στην έξοδο τους στο Γιουρόπα Λιγκ και θα αγωνιστούν με στόχο ένα καλό φινάλε στην τρέχουσα σεζόν.

Στο αγωνιστικό κομμάτι,ο προπονητής των γηπεδούχων,Μάκης Χάβος δεν θα έχει στην διάθεση του τους Κοντρέρας,Τσιρίλο,Γκαρσία, Σαβίνι, Ίβιτς και Έτο ενώ ο τεχνικός των φιλοξενούμενων, Μάκης Κατσαβάκης δεν θα έχει στην διάθεση του τους Σανκαρέ, Μητρόπουλο και Ουμπίντες.

Διαιτητής της συνάντησης θα είναι ο Γιάχος του συνδέσμου Χίου.Οι δύο ομάδες έχουν διασταυρώσει τα ξίφη τους άλλες τρεις φορές.

Στα πλέι οφ και τον αγώνα στο «Πανθεσσαλικό» στάδιο, ο «Δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε με 2-1 με σκόρερ τους Βιεϊρίνια(33’), Σαλπιγγίδης(53’) ενώ ο Μάρτιν(62΄), σημείωσε το γκολ της ομάδας της Μαγνησίας.

Στο παιχνίδι πρωταθλήματος που είχε διεξαχθεί στο «Πανθεσσαλικό» στάδιο στις 15 Ιανουαρίου για την 18 αγωνιστική, ο ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει με 3-0 του Ολυμπιακού Βόλου με γκολ των Λίνο(20’), Βιεϊρίνια(43’) και Σαλπιγγίδη(87’).

Εξάλλου στον αγώνα του πρώτου γύρου στο γήπεδο της Τούμπας ο οποίος είχε διεξαχθεί στις 19 Σεπτεμβρίου του 2012 για την 3η αγωνιστική, οι δύο ομάδες είχαν αναδειχτεί ισόπαλες 1-1(38’ Ίβιτς-22’ Μαρτιν).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

2. Παναθηναϊκος 10

3.ΠΑΟΚ 9

4.ΑΕΚ 8

5.Ολυμπιακός Βόλου 6

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ