STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Εργοτέλης - Ξάνθη 1-2

Εργοτέλης - Ξάνθη 1-2
Μαρκόφσκι INTIME SPORTS

Η Ξάνθη πήρε σπουδαία νίκη στην έδρα του Εργοτέλη με 2-1 με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μαρκόφσκι που πέτυχε δυο γκολ. Δείτε τα βίντεο και τις καλύτερες φάσεις.

Ο Μάρκο Μαρκόφσκι είχε κέφια και η Ξάνθη πέρασε με νίκη από το Παγκρήτιο με 2-1, με τον Σέρβο φορ να πετυχαίνει δυο γκολ.

Ο Εργοτέλης πίεσε, έχασε ευκαιρίες, όμως οι Ακρίτες είχαν την ουσία και τα γκολ και πλέον κοιτάνε την Ευρώπη με ακόμα μεγαλύτερες ελπίδες.

Γήπεδο: Παγκρήτιο στάδιο

Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)

Βοηθοί: Τάτσης, Γούκος (Ηπείρου)

4ος: Καλογερόπουλος (Αθηνών)

Παρατηρητής: Κωνσταντινίδου (Δ. Αττικής)

Καιρός: Αρκετός ήλιος

Εργοτέλης (Καραγεωργίου): Πίρσον, Βίσιο Χίμπλινγκερ, Γιαλούσης (Χρυσοφάκης 82'), Σασιασβίλι, Φραγκουλάκης, Ολίσε (Μπέτο 63'), Κυριακίδης (Σαρρής 66'), Λεάλ, Κατσικοκέρης, Κουτσιανικούλης

Ξ άνθη (Ουζουνίδης): Βιβιανί, Μπέρτος, Στάσιακ, Βάλλας, Εντιμάρ, Βασιλακάκης, Νταρμπιόν (Σουάνης 57'), Πόι, Ντάνι (Σταθάκης 62'), Μαρκόφσκι, Μαρσελίνιο (Βλαχοδήμος 86')

Σκορερ: Κατσικοκέρης (45' σουτ) - Μαρκόφσκι (49' σουτ, Μαρκόσφκι 76')

Κάρτες: Χίμπλιγκερ (κίτρινη 28'), Κυριακίδης (46' κίτρινη), Στάσιακ (89' κίτρινη), Φραγκουλάκης (κίτρινη 93')

Κακός ρυθμός

Το πρώτο μέρος ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να παίζουν σε αργό τέμπο και να μην μπορούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Οι μόνες επιθετικές ενέργειες ήταν από την μεριά της Ξάνθης με δυο καλά σουτ του Εντιμάρ, τα οποία πέρασαν άουτ.

Στο 30ο λεπτό ο Εργοτέλης έφτασε κοντά στο 1-0, όταν ο Λεάλ με ατομική ενέργεια κινήθηκε στο ύψος της μεγάλης περιοχής και έκανε ένα δυνατό σουτ. Η μπάλα πήρε φάλτσα και ο Βιβιανί δε μπόρεσε να την πιάσει, με αποτέλεσμα αυτή να χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι!

Η απάντηση της Ξάνθης ήρθε δυο λεπτά αργότερα, όταν ο Μπέρτος βρήκε τον Μαρκόφσκι μέσα στη μεγάλη περιοχή. Ο 25χρονος φορ έκανε το πλασέ, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Πιέζει η Ξάνθη, σκοράρει ο Εργοτέλης

Οι Ακρίτες ανέβασαν τον ρυθμό τους μετά το 30ο λεπτό και άρχισαν να πιέζουν την εστία του Εργοτέλη κυρίως από τα άκρα. Στο 36' ο Μαρσελίνιο έκανε δυο καλά σουτ, με τον Πίρσον να αποκρούει το πρώτο και να μπλοκάρει το δεύτερο.

Το ημίχρονο έκλεισε με τον Εργοτέλη να χάνει νέα μεγάλη ευκαιρία με τον Λεάλ. Ο Ουρουγουανός συνδυάστηκε ωραία με τον Κατσικοκέρη, με τον πρώτο να βρίσκεται μόνος στο ύψος της μικρής περιοχής, όμως το πλασέ του πέρασε άουτ.

Τελικά το γκολ ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν πάλι ο Κατσικοκέρης συνδυάστηκε με τον Κουτσιανικούλη με τον πρώτο αυτή τη φορά να πλασάρει όμορφα τον Βιβιανί και να κάνει το 1-0.

Ξεκίνημα με γκολ

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον Εργοτέλη να φτάνει μία ανάσα από το 2-0. Ο Κατσικοκέρης έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στη μεγάλη περιοχή και έκανε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε για λίγο άουτ.

Η Ξάνθη ωστόσο κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα στο 49ο λεπτό, με απίστευτο σουτ του Μάρκο Μαρκόφσκι. Ο Σέρβος άσος πήρε τη μπάλα λίγο μέσα από τη μεγάλη περιοχή και με απευθείας γυριστό σουτ νίκησε τον Πίρσον. Οι Ακρίτες έφτασαν κοντά στο 2-1, όταν ο Πόι έκανε δυνατό σουτ, όμως ο Πίρσον έπεσε ωραία στη γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ.

Κίλερ...

Ο Μάρκο Μαρκόφσκι επιβεβαιώνει τα όσα γράφονται γι αυτόν και πέτυχε δεύτερο γκολ στο 77ο λεπτό. Ο Πόι ανέβηκε από τα δεξιά και γύρισε τη μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή, με τον Σέρβο να κάνει ωραία προβολή για να γίνει το 2-1 για την Ξάνθη.

Στο 90' ο Βιβιανί έκανε μεγάλη απόκρουσε σε εκτέλεση φάουλ του Φραγκουλάκη, με τη μπάλα να φεύγει κόρνερ.

Το πρόσωπο του αγώνα

Δεν είναι άλλος από τον Μάρκο Μαρκόφσκι που πέτυχε δυο γκολ στις τέσσερις ευκαιρίες που είχε. Ο Σέρβος είναι αυτό ακριβώς που περιμέναμε στην αρχή του πρωταθλήματος. Κίλερ μέσα στην περιοχή.

Τα στατιστικά του αγώνα

1

Γκολ

2

1

Ασίστ

2

18

Τελικές προσπάθειες

10

5

Σουτ εντός μεγάλης περιοχής

6

11

Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής

4

2

Κεφαλιές

0

5

Αποκρούσεις

7

15

Επεμβάσεις

16

28

Κλεψίματα

29

11

Φάουλ

17

3

Οφσάιντ

5

7

Κόρνερ

2

62

Λάθη

62

8/23

Γεμίσματα

6/22

Το φιλμ του αγώνα

30': Δοκάρι για τον Εργοτέλη με τον Λεάλ

36': Σουτ του Μαρσελίνιο, ο Πίρσον απέκρουσε

44': Μόνος του ο Λεάλ θα πλασάρει έξω

45': Γκολ για τον Εργοτέλη με τον Κατσικοκέρη

49': Γκολ για την Ξάνθη με τον Μαρκόφσκι

65' Σουτ του Πόι ο Πίρσον θα διώξει σε κόρνερ

71': Κεφαλιά του Μπέτο, ο Βιβιανί μπλόκαρε

77': Γκολ για την Ξάνθη με τον Μαρκόφσκι

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ