STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Εργοτέλης-ΠΑΟΚ 2-1

Εργοτέλης-ΠΑΟΚ 2-1
INTIME SPORTS

Με γκολ των Λεάλ και Μπούντιμιρ ο Εργοτέλης έκανε την ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο και νίκησε με 2-1 τον ΠΑΟΚ στο Παγκρήτιο. Δείτε στο Sport24.gr τα γκολ και τα highlights της αναμέτρησης

Πολύ σκληρός για να πεθάνει αποδείχθηκε ο Εργοτέλης, ο οποίος έσπασε την αρνητική παράδοση που είχε στο Παγκρήτιο Στάδιο με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.

Η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου με γκολ των Λεάλ και Μπούντιμιρ έκανε την ανατροπή κόντρα στον "δικέφαλο του βορρά" επικρατώντας με 2-1 στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Superleague και έφτασε έτσι στους τέσσερις βαθμούς.

Από την άλλη ο ΠΑΟΚ που γνώρισε την πρώτη του φετινή ήττα, δεν ήταν καλός στο δεύτερο ημίχρονο και παρότι αγωνίστηκε με δέκα παίκτες, κατάφερε να σημειώσει γκολ με τον Μπαλάφα, αλλά η άμυνά του στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν μπόρεσε να αντέξει στην πίεση των γηπεδούχων.

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας και τρεις καλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, αλλά δεν είχε το ποθητό αποτέλεσμα. Από την άλλη ο Εργοτέλης, με μακρινές μπαλιές προσπαθούσε να απειλήσει κυρίως με τους Λεάλ και Μπούντιμιρ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Εργοτέλης ανέβασε τη απόδοσή του κυρίως και μετά την αποβολή του Αρίας με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ωστόσο ο ΠΑΟΚ όχι μόνο δεν οπισθοχώρησε, αλλά σημείωσε και γκολ με τον Μπαλάφα. Την τελευταία λέξη όμως στην αναμέτρηση την είπε ο Εργοτέλης, ο οποίος πίεσε στο τελευταίο δεκάλεπτο και με γκολ των Λεάλ και Μπούντιμιρ έκανε την ανατροπή και πήρε την σπουδαία νίκη με 2-1.

Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης του Εργοτέλη με τον ΠΑΟΚ.

Γήπεδο: Παγκρήτιο Στάδιο

Διαιτητής/Βοηθοί: Στυλιάρας (Αιτ/νιας)/ Πάνου (Αιτ/νιας), Γκάγκας (Λάρισας)

Εργοτέλης (Καραγεωργίου): Πίρσον, Βίσιο, Χίμπλινγκερ, Γιαλούσης, Σαρρής (62' Ολίσε), Τζούνιορ, Γιοβάνοβιτς (79' Κουτσιανικούλης), Ρομάνο, Φραγκουλάκης (79' Μπέτο), Λεάλ, Μπούντιμιρ.

ΠΑΟΚ (Μπόλονι): Κρέσιτς, Έτο, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Μπαλάφας, Αρίας, Ίβιτς (88' Παπάζογλου), Βιεϊρίνια, Γεωργιάδης (60' Λαζάρ), Σαλπιγγίδης (71' Ρομπέρ).

Κίτρινες κάρτες: Ρομάνο (20' Εργοτέλης), Μπούντιμιρ (23', Εργοτέλης), Χίμπλινγκερ (35', Εργοτέλης), Γιοβάνοβιτς (46', Εργοτέλης), Λεάλ (74', Εργοτέλης)- Αρίας (31', ΠΑΟΚ), Μπαλάφας (50', ΠΑΟΚ), Λίνο (82', ΠΑΟΚ)

Κόκκινη κάρτα: Αρίας (54', ΠΑΟΚ)

Σκόρερ: Λεάλ (85', Εργοτέλης), Μπούντιμιρ (87', Εργοτέλης)-Μπαλάφας (68', ΠΑΟΚ)

Καλύτερος ο ΠΑΟΚ στο πρώτο

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο πρώτο ημίχρονο προκειμένου να σημειώσει ένα γρήγορο γκολ. Μόλις στο τρίτο λεπτό της αναμέτρησης, ο Λίνο μπήκε στην περιοχή του Εργοτέλη από αριστερά, έκανε το γύρισμα Βιεϊρίνια πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να διώχνει την τελευταία στιγμή.

Στο 17' ο Βιεϊρίνια έκανε την ωραία ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα (20'), Ο Λίνο πάλι μπήκε από αριστερά στην περιοχή των γηπεδούχων, έκανε το γύρισμα στον Σαλπιγγίδη αλλά ο τελευταίος δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή.

Στο 29' ο ΠΑΟΚ έχασε την μεγαλύτερη του ευκαιρία στο πρώτο μέρος για να ανοίξει το σκορ. Ο Σαλπιγγίδης αρχικά δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά, μετά το λάθος του Γιαλούση, με τον Πίρσον να διώχνει, ο Ίβιτς έγινε κάτοχος της μπάλας σούταρε απομάκρυναν οι αμυντικοί, η μπάλα έφτασε στον Μπαλάφα που έκανε το σουτ με τον Πίρσον να διώχνει σε κόρνερ.

Η τελευταία καλή ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου ήταν στο 36' για τον Εργοτέλη, όταν Μπούντιμιρ και Ρομάνο συνδυάστηκαν ωραία στη μεσαία γραμμή, η μπάλα έφτασε στον Λεάλ που γύρισε μέσα στην περιοχή και τελευταία στιγμή ο Έτο γύρισε την μπάλα στον Κρέσιτς. Έτσι το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Ξύπνησε στο τέλος ο Εργοτέλης

Και στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε δυνατά. Στο 48' ο Γεωργιάδης έκανε την μπαλιά στον Σαλπιγγίδη, αλλά πρόλαβαν να επιστρέψουν οι αμυντικοί του Εργοτέλη και να χαθεί η ευκαιρία.

Στο 54' ο ΠΑΟΚ έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Αρίας αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή γιατί τράβηξε από τη φανέλα τον Λεάλ.

Από εκείνο το σημείο και μετά, ο Εργοτέλης ανέβασε την απόδοσή του. Στο 55' ο Φραγκουλάκης με ατομική ενέργεια έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Την ίδια τύχη είχε και το σουτ του Λεάλ στο 59', ο οποίος έκανε ωραία ατομική ενέργεια από δεξιά.

Στο 61', από το δυνατό σουτ του Βιεϊρίνια, η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πίρσον, αλλά επτά λεπτά αργότερα, ο ΠΑΟΚ παρότι είχε παίκτη λιγότερο κατάφερε να ανοίξει το σκορ.

Ο Λίνο λοιπόν στο 68' εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Μπαλάφας πετάχθηκε στην πορεία και με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Πίρσον και έκανε το Εργοτέλης-ΠΑΟΚ 0-1.

Στην συνέχεια, ο Εργοτέλης, άρχισε να πιέζει προκειμένου να φτάσει στην ισοφάριση. Στο 82' από το σουτ του Ολίσε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Κρέσιτς με διπλή προσπάθεια μάζεψε την μπάλα.

Τρία λεπτά αργότερα δεν έγινε όμως το ίδιο. Στο 85', ο Λεάλ με απευθείας εκτέλεση φάουλ πέρασε την μπάλα πάνω από το τείχος και την έστειλε στην αριστερή γωνία του Κρέσιτς για να κάνει το 1-1.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τον ΠΑΟΚ δύο λεπτά αργότερα (87'), η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου έκανε την ολική ανατροπή. Ο Ρομάνο έβγαλε μια πολύ ωραία σέντρα από δεξιά και ο Μπούντιμιρ με δυνατή κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-1 για τον Εργοτέλη.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ