STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Εργοτέλης - Λεβαδειακός 0-2

Εργοτέλης - Λεβαδειακός 0-2
Μάντζιος, απογοήτευση INTIME SPORTS

Ο Λεβαδειακός νίκησε με 2-0 τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο, αλλά είναι τελικά η ομάδα που υποβιβάστηκε στη Football League. Σκόρερ για τους Βοιωτούς οι Μιλοσάβλιεφ (66') - Μάντζιος (68').

Η τέταρτη ομάδα που υποβιβάστηκε τελικά στη Football League είναι ο Λεβαδειακός. Οι Βοιωτοί μπορεί να νίκησαν με 2-0 τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο, αλλά τερμάτισαν στην 15η θέση και η νέα σεζόν δεν θα τους βρει στη Superleague.

Την αγωνιστική περίοδο 2010-2011 ο Λεβαδειακός εξασφάλισε την άνοδο στην πρώτη κατηγορία και από τότε έως σήμερα αγωνιζόταν στα σαλόνια της Superleague. Η πορεία του ωστόσο έλαβε τέλος την Κυριακή (10/5). Ο Πανιώνιος έμεινε στο 0-0 στη Νέα Σμύρνη, αποτέλεσμα που έριξε τους ''πράσινους'' στη Β' Εθνική.

Εκεί όπου ήδη βρίσκονται και οι Εργοτέλης, ΟΦΗ και Νίκη Βόλου, άσχετα με το ποια θα είναι τελικά η κατηγορία στην οποία θα παίξουν τη νέα σεζόν. Ο Λεβαδειακός πλήρωσε τον αρνητικό πρώτο γύρο. Μπορεί στο δεύτερο μισό να ισχυροποιήθηκε το ρόστερ των Βοιωτών, αλλά αποδείχθηκε στην πράξη πως ήταν αργά.

Θα πρέπει, βέβαια, από εδώ και πέρα να περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι η τύχη της Βέροιας που απειλείται με υποβιβασμό, ύστερα από όσα κατήγγειλαν οι Δημήτρης Καλαϊτζίδης και Νίκος Γεωργέας. Αν συμβεί αυτό, τότε είτε θα μείνει στην κατηγορία είτε η 15η ομάδα της Superleague, δηλαδή ο Λεβαδειακός, είτε θα ανέβει η τρίτη ομάδα από τα play off της Football League.

Υπενθυμίζεται ασφαλώς ότι ανάμεσα στους υποψήφιους κατηγορούμενους είναι και ο μεγαλομέτοχος του Λεβαδειακού, Γιάννης Κομπότης, στον οποίο έχει επιβληθεί ο περιοριστικός ρόλος να μην ασχολείται με το ποδόσφαιρο μέχρι να γίνει η δίκη.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Παγκρήτιο

Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Βοηθοί: Τάτσης (Ηπείρου), Τουμπακάρης (Αθηνών)

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γ. Ταουσιάνης): Σαράνοφ, Ρέντζας (71' Ολαϊτάν), Λουβιόν, Γκορκς, Πίτσος, Μποέ-Καν (60' Γκέντσογλου), Καζναφέρης, Κούτρης (82' Καλέ), Χαλκιαδάκης, Γιουσούφ, Τζίλας.

ΛΕΩΑΔΕΙΑΚΟΣ (Α. Μάντζιος): Σηφάκης, Στάθης, Τριποτσέρης, Τομάς, Μιλιάζες, Ζίτο, Πελέ, Γιακουμάκης (46' Μιλοσάβλιεφ), Μπουσταμάντε (Βούκσεβιτς , Πουλίδο (85' Γκόμεζ), Μάντζιος.

Γκολ: Μιλοσάβλιεφ (66'), Μάντζιος (68')

Κάρτες: Πίτσος (7'), Καλέ (88') - Μιλιάζες (34'), Ζίτο (45'), Μιλοσάβλιεφ (90'+1')

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης

Ανασκόπηση αγώνα

Με ένα σουτ του Μάντζιου, στο 4', το οποίο πέρασε πάνω από το δοκάρι του Σαράνοφ ξεκίνησε το παιχνίδι στο Παγκρήτιο, για τον Λεβαδειακό που ''καιγόταν'' για τρίποντο στο Ηράκλειο. Στο 8' το χτύπημα φάουλ του Μιλιάζες εξουδετέρωσε ο Σαράνοφ, ενώ το σουτ που επιχείρησε στο 11' ο Πουλίδο από το ύψος της περιοχής και δεξιά πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του τερματοφύλακα του γκολκίπερ του Εργοτέλη. Στο 12' ο Εργοτέλης σπατάλησε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν από θέση τετ α τετ με τον Σηφάκη ο Τζίλας έκανε το σουτ, ωστόσο ο Κρητικός τερματοφύλακας απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Εργοτέλης - Λεβαδειακός 0-2
INTIME SPORTS

Φτάσαμε στο 30' για να δούμε καλή στιγμή στην αναμέτρηση. Φάουλ του Πελέ από πολύ καλή θέση και αριστερά (το κέρδισε ο Πουλίδο), έδιωξε στην αριστερή του γωνία ο Σαράνοφ. Η βολίδα που επιχείρησε ο Μπρούνο στο 39' πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι, ενώ τελευταία άξια αναφοράς ευκαιρία αυτή του 44', οπότε και ο Γιακουμάκης από σέντρα του Στάθη δεν έπιασε την κεφαλιά όπως θα το επιθυμούσε.

Με άστοχο σουτ του Μάντζιου ξεκίνησε και το δεύτερο μισό. Το 0-1 έγραψε στο 66' με πλασέ ο Μιλοσάβλιεφ, ύστερα από συνεργασία με τον Μάντζιο. Στο 68' ο Τζίλας έκανε θέατρο, ο Λεβαδειακός έφυγε στην αντεπίθεση και ο Μάντζιος με σουτ από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Στο 77' ο Βούκσεβιτς σούταρε έξω από την περιοχή, για να διώξει ο Σαράνοφ. Ο Μάντζιος πήρε το ριμπάουντ, σούταρε, αλλά σημάδεψε το δοκάρι.

Η φάση του αγώνα

Το δεύτερο γκολ του Λεβαδειακού. Επρόκειτο για καλά οργανωμένη κόντρα επίθεση, με άψογο τελείωμα από τον Μάντζιο.

Εργοτέλης - Λεβαδειακός 0-2
INTIME SPORTS

Ο διαιτητής

Απαρατήρητος πέρασε ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος, που ήταν κοντά στις φάσεις και διαχειρίστηκε όπως έπρεπε το παιχνίδι στο Παγκρήτιο. Πήρε σωστές αποφάσεις και σωστά δεν καταλόγισε πέναλτι στο θέατρο του Τζίλας.

Εργοτέλης - Λεβαδειακός 0-2
INTIME SPORTS

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Θα επιλέξουμε τον Μάντζιο. Γιατί απείλησε περισσότερο από τους υπόλοιπους την εστία του Εργοτέλη. Συνδυάστηκε με τον Μιλοσάβλιεφ στο γκολ του τελευταίου, βρήκε ο ίδιος δίχτυα, ενώ είχε και δοκάρι.

Εργοτέλης - Λεβαδειακός 0-2
INTIME SPORTS

Μας άρεσε

Ανοιχτό παιχνίδι χωρίς σκοπιμότητα, από δύο ομάδες που εντέλει υποβιβάστηκαν. Όχι ότι έπαιξαν εντυπωσιακό ποδόσφαιρο, αλλά η μπάλα πήγαινε διαρκώς πάνω - κάτω.

Εργοτέλης - Λεβαδειακός 0-2
INTIME SPORTS

Δεν μας άρεσε

Ο Εργοτέλης ήταν εμφανώς επηρεασμένος από το γεγονός ότι είχε ήδη υποβιβαστεί.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ