STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Εκκένωση κερκίδων αντί για διακοπή προτείνει η Super League

Εκκένωση κερκίδων αντί για διακοπή προτείνει η Super League
Ατρόμητος ΑΕΚ επεισόδια ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αρκετές αλλαγές πρότεινε η Super League στην ΕΠΟ προκειμένου να τροποποιηθεί (για πολλοστή φορά) ο πειθαρχικός κώδικας και να μην διακόπτονται τα παιχνίδια του πρωταθλήματος.

Έναν τρόπο ώστε να μην διακόπτονται τόσο εύκολα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος έψαχναν στην Super League και όπως φαίνεται τον βρήκαν σύμφωνα με τις προτάσεις της διοργανώτριας αρχής στην ΕΠΟ.

Οι ομάδες της Λίγκας επιθυμούν να τροποποιηθεί ο πειθαρχικός κώδικας της ΕΠΟ και πρότειναν αρκετές αλλαγές στην ΕΠΟ που θα πρέπει να αποφασίσει για το ποιες απ' αυτές μπορούν να εφαρμοστούν και ποιες όχι.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ρεπορτάζ της η «Live Sport» το Μεγάλο Σάββατο η λίγκα προτείνει την εκκένωση κερκίδων, όπως συμβαίνει και σε άλλα αθλήματα, εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, σε περίπτωση που οι συνθήκες στις εξέδρες, στον αγωνιστικό χώρο ή περιμετρικά αυτού δεν επιτρέπουν την ασφαλή έναρξη ή συνέχιση ενός αγώνα.

Σε περίπτωση όμως που η εκκένωση δεν επιτευχθεί τότε ο διαιτητής θα διατάσσει την οριστική διακοπή και χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ.

Σε περίπτωση εισβολής των οπαδών

Σε περίπτωση εισβολής των οπαδών στο γήπεδο η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος ζητάει εκκένωση των κερκίδων και αν αυτό δεν συμβεί τότε οριστική διακοπή.

Οριστική διακοπή προτείνουν από την Super League σε περίπτωση εισόδου οπαδών κατά τη διάρκεια του αγώνα εφόσον προηγηθούν βιαιοπραγίες κατά προσώπων. Αν δεν υπάρχουν βιαιοπραγίες και μόνο φθορές ξένης ιδιοκτησίας τότε και πάλι θα ζητείται η εκκένωση των κερκίδων και αν δεν επιτευχθεί αυτό ο αγώνας θα διακόπτεται.

Αν οι οπαδοί δεν αποχωρούν, τότε θα διατάσσεται εκκένωση και ποινή 30.000 ευρώ, με έσχατη λύση την οριστική διακοπή.

Η αφαίρεση βαθμών

Επίσης οι άνθρωποι της Super League ζήτησαν την αλλαγή σε ότι έχει να κάνει με την αφαίρεση βαθμών και προτείνουν σε περίπτωση οριστικής διακοπή ο αγώνας να κατακυρώνεται στην ανυπαίτια ομάδα και να αφαιρούνται 3 βαθμοί από την υπαίτια αν κατά τη διακοπή έχανε, δύο βαθμοί αν το ματς ήταν ισόπαλο και 1 βαθμός αν επικρατούσε. Φυσικά αν φταίνε οι οπαδοί και των δυο ομάδων αφαιρούνται 3 βαθμοί από την καθεμία.

Οι ποινές, μετά από εισβολή οπαδών η οποία είχε αποτέλεσμα να μην γίνει ή να μην συνεχιστεί ο αγώνας, θα φτάνουν έως τις 200.000 ευρώ μαζί με έως και δύο παιχνίδια κεκλεισμένων.

Επίσης με τον Πειθαρχικό Κώδικα που ισχύει αν μία ομάδα δεν καταβάλλει στην ΕΠΟ το πρόστιμο που της έχει επιβληθεί τότε δεν ορίζονται τα παιχνίδια της, ωστόσο από την Λίγκα θέλουν να μην ισχύει αυτό αλλά να υπάρχει αφαίρεση ενός βαθμούς ύστερα από κάθε επόμενο ματς.

Ρίψεις φωτοβολίδων ευθείας βολής

Μεγάλο θέμα έχει προκύψει και με τις φωτοβολίδες ευθείες βολής για αυτό και από την Super League πρότειναν αν υπάρχει ρίψη φωτοβολίδας ευθείας βολής χωρίς να προκληθεί σωματική βλάβη ο διαιτητής να ζητάει τη προσωρινή διακοπή και θα επιβάλλεται πρόστιμο 20.000 ευρώ. Αν επαναληφθεί και πάλι ο αγώνας θα διακόπτεται με ποινή 40.000 ευρώ και ένα ματς κεκλεισμένων.

Αν όμως από τη ρίψη φωτοβολίδες ευθείας βολής επήλθε σωματική βλάβη ο κανονισμός που προτείνει η Λίγκα θα προβλέπει: Ποινή 30.000 ευρώ, ενώ αν ο τραυματισμός αφορά παίκτη, προπονητή ή διαιτητή τότε θα γίνεται οριστική διακοπή και χρηματική ποινή έως 50.000 ευρώ.

Τέλος αυτό που ζητούν οι άνθρωποι της Super League σε σχέση με τα "εκτεταμένα" επεισόδια είναι οι σχετικές διώξεις να ασκούνται από τα πειθαρχικά όργανα, με την αρμοδιότητα του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα να περιορίζεται στην άσκηση πειθαρχικών διώξεων μόνο για αδικήματα που δεν αναγράφονται στο φύλλο αγώνα.

PHOTO CREDITS: ACTION IMAGES

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ