STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Δόξα Δράμας-Skoda Ξάνθη 0-2

Δόξα Δράμας-Skoda Ξάνθη 0-2
INTIME SPORTS

Με γκολ των Μάνταλου και Πόι, η Ξάνθη επικράτησε 2-0 εκτός έδρας της Δόξας Δράμας και πανηγύρισε την τέταρτη σερί νίκη της. Χωρίς γκολ ακόμα οι "μαυραετοί".

Με κεκτημένη ταχύτητα από τα τελευταία θετικά αποτελέσματα (3 σερί νίκες, με τελευταία το εντυπωσιακό 3-0 επί του Ατρομήτου), η Ξάνθη πήγε με υψηλή αυτοπεποίθηση στη Θεσσαλονίκη και δικαίωσε τον τίτλο του φαβορί κόντρα στη Δόξα, επικρατώντας με 2-0.

Ο Μάνταλος άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη στο 21' (πρώτο του στο πρωτάθλημα) ενώ ο Πόι έβαλε οριστική ταφόπλακα στις ελπίδες των γηπεδούχων για την ανατροπή, γράφοντας το τελικό σκορ στο 58'.

Με την επιτυχία της αυτη η Ξάνθη συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις της στην μεγάλη κατηγορία (8-0 τα γκολ στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της), ενώ στον αντίποδα η νεοφώτιστη Δόξα έχει μόλις έναν βαθμό στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια της και παραμένει η μοναδική ομάδα που δεν έχει σκοράρει στο φετινό πρωτάθλημα.

Γήπεδο: "Καυτανζόγλειο"

Διαιτητής/Βοηθοί: Δημήτριος Στυλιάρας (Αιτ/νίας) / Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτ/νίας), Χρυσούλα Κουρομπύλια (Καρδίτσας)

4ος Διαιτητής/ Παρατηρητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας), Φραγκίσκος Σωμαρακάκης (Αθηνών)

Ο καιρός στο "Καυτανζόγλειο.

Δόξα Δράμας (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Σέρεμετ, Τριποτσέρης, Βέρτζος, Βάντερσον (60' Αγγελούδης), Καπέλ, Αραβίδης, Κανακούδης, Λίμα, Μπριλλάκης (66' Έρος), Αμπουμπακαρί, Σοϊλέδης (70' Πιτσόκος)

Skoda Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιβιανί, Μπέρτος, Εντιμάρ, Κομεσίδης, Βάλλας, Ντάνι, Βασιλακάκης, Μάνταλος (53' Νταρμπιόν), Πόι (81' Φλίσκας), Μαρκόβσκι, Βλαχοδήμος (59' Μαρσελίνιο)

Σκόρερς: Μάνταλος (21'), Πόι (58')

Κίτρινες καρτες: Μπριλλάκης (46'), Λίμα (90+3') / Κομεσίδης (15'), Μπέρτος (24'), Μάνταλος (47'), Εντιμάρ (90+4')

Κόκκινες κάρτες: -

Καλύτερη η Ξάνθη, δίκαιο προβάδισμα

Το "Καυτανζόγλειο" δεν είναι η φυσική έδρα της Δόξας και αυτό φάνηκε από το... καλημέρα της αναμέτρησης, όπου η φιλοξενούμενη Ξάνθη μπήκε καλύτερα στο γήπεδο, απέκτησε τον έλεγχο και έψαξε μέσω της καλής κυκλοφορίας της μπάλας ένα γκολ.

Αυτό δεν ήρθε στο 12', καθώς ο Σέρεμετ είπε "όχι" σε σουτ του Μαρκόβσκι μέσα από την περιοχή, ήρθε όμως στο 21ο λεπτό: ο Μαρκόβσκι κινήθηκε ωραία από τα δεξιά και έβγαλε παράλληλη μπαλιά για τον Μάνταλο, ο οποίος με κοντινή προβολή δεν είχε παρά να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Η πρώτη σπουδαία φάση της Δόξας στο ματς ήρθε τέσσερα λεπτά αργότερα μέσα από στημένη φάση. Εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά, ο Βέρτζος έπιασε ωραία γυριστή κεφαλιά και ο Βιβιανί υποχρεώθηκε σε δύσκολη επέμβαση σε κόρνερ.

Η συνέχεια μέχρι το 45' βρήκε τη Δόξα να ασκεί πίεση για την ισοφάριση αλλά να απειλεί μόνο μέσα από στημένες φάσεις, και την Ξάνθη να καταφέρνει με σχετική ευκολία να πηγαίνει στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα στο σκορ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τέλος του πρώτου μέρους βρήκε τις δύο ομάδες να έχουν μοιρασμένη κατοχή μπάλας (50%-50%), με τη Skoda να έχει όμως περισσότερες τελικές προσπάθειες (5 έναντι 1), ενώ από τα 5 σουτ που έκανε όλα είχαν στόχο την αντίπαλη εστία (1-4 οι αποκρούσεις).

Ο Πόι "καθάρισε" νωρίς το ματς

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία σούπερ ευκαιρία για τη Δόξα, αφού ο Σοϊλέδης έκανε μία περίτεχνη ατομική ενέργεια που τον έφερε σε θέση βολής στο ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως το δυνατό αριστερό σουτ του έφυγε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του Βιβιανί.

Η φάση αυτή δημιούργησε προσδοκίες στους φίλους των γηπεδούχων βλέποντας παράλληλα την ομάδα τους να πιέζει για την ισοφάριση, όμως στο 58' κόπηκαν τα φτερά τους, αφού ήρθε το δεύτερο γκολ για τη Skoda.

Γκολ στο οποίο μάλιστα έφερε πολύ μεγάλη ευθύνη ο γκολκίπερ της Δόξας: ο Πόι μπήκε στην αντίπαλη περιοχή από τα αριστερά και έκανε σέντρα-σουτ, με τον Σέρεμετ να βλέπει τη μπάλα να περνάει από την κλειστή γωνία του και να καταφέρνει μόνο να την προωθήσει στα δίχτυα.

Το τέρμα αυτό ουσιαστικά αφαίρεσε το σασπένς για την εξέλιξη του ματς, με τη Δόξα να απογοητεύεται και να φαντάζει ανήμπορη για την ανατροπή απέναντι σε μία πιο ποιοτική αλλά και έμπειρη στην κατηγορία Ξάνθη.

Από το 60ο λεπτό μέχρι το 80ο οι Χαραλαμπίδης και Ουζουνίδης έκαναν και τις τρεις αλλαγές τους, με τον ρυθμό του ματς να έχει πέσει πάντως αισθητά σε αυτό το διάστημα και τους δύο τερματοφύλακες να μένουν ανενεργοί.

Το φινάλε δεν περιελάμβανε κάποια ανατροπή σκηνικού, με τους Ακρίτες να κάθονται στο "μαξιλαράκι" ασφαλείας των δύο τερμάτων και να πανηγυρίζουν χωρίς πολύ μεγάλο κόπο την τέταρτη συνεχόμενη νίκη τους στη Super League.

Το κλειδί του αγώνα

Το γκολ του Πόι στο 58ο λεπτό. Η Δόξα Δράμας μπήκε φουριόζα στο δεύτερο ημίχρονο κυνηγώντας την ισοφάριση, με τον Σοϊλέδη να έχει μάλιστα σούπερ ευκαιρία στο 48', όμως το δεύτερο τέρμα των Ακριτών (σημαντικότατη η ευθύνη του γκολκίπερ Σέρεμετ) επέφερε την απογοήτευση στις τάξεις των γηπεδούχων. Το τελευταίο ημίωρο του αγώνα μετατράπηκε ουσιαστικά σε απλή διαδικασία.

Η συνέντευξη Τύπου

Προβληματισμένος από την απόδοση των παικτών του παρά τη νίκη της Skoda με 2-0 επί της Δόξας Δράμας, εμφανίστηκε ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Ο Απόστολος Χαραλαμπίδης τόνισε ότι οι παίκτες της Δόξας έχουν ταλέντο και διάθεση, όμως υστερούν σε παραστάσεις από τη μεγάλη κατηγορία.

Στατιστικά Αγώνα

0

Γκολ

2

0

Ασίστ

1

8

Τελικές προσπάθειες

9

2

Σουτ εντός μεγάλης περιοχής

4

4

Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής

4

2

Κεφαλιές

1

4

Αποκρούσεις

1

14

Επεμβάσεις

22

26

Κλεψίματα

34

16

Φάουλ

23

0

Οφσάιντ

2

7

Κόρνερ

6

45

Λάθη

33

5/29

Γεμίσματα

3/17

Το φιλμ του αγώνα

1': Σουτ του Μάνταλου μετά από κεφαλιά-πάσα του Μαρκόβσκι, η μπάλα έφυγε άουτ.

12': Σουτ του Εντιμάρ, η μπάλα στην αγκαλιά του Σέρεμετ.

12': Πρώτη αρκετά καλή ευκαιρία στο ματς. Ο Μαρκόβσκι μπήκε στη μεγάλη περιοχή της Δόξας και έκανε το σουτ, υποχρεώνοντας τον Σέρεμετ να αποκρούσει για να κρατήσει το μηδέν.

14': Σουτ του Καπέλ, ο Βιβιανί μπλόκαρε σταθερά.

15': Ο Βλαχοδήμος μπήκε επικινδυνα στη μεγάλη περιοχή αλλά καθυστέρησε και έδωσε την ευκαιρία στον Κανακούδη να προλάβει και να διώξει τη μπάλα με τάκλιν.

21': 1-0 για την Ξάνθη! Ο Μαρκόβσκι κινήθηκε από τα δεξιά και γύρισε τη μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής, ο Μάνταλος πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με κοντινή προβολή άνοιξε το σκορ για τους Ακρίτες.

25': Η Δόξα άγγιξε την ισοφάριση. Εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά, ο Βέρτζος πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας της Ξάνθης και έπιασε τη γυριστή κεφαλιά, όμως ο Βιβιανί έπεσε εντυπωσιακά στην αριστερή γωνία του και έβγαλε σε κόρνερ.

40': Σουτ του Κανακούδη, η μπάλα πέρασε άουτ.

42': Ο Λίμα επιχείρησε να νικήσει τον Βιβιανί όμως το σουτ του δεν βρήκε στόχο.

48': Πολύ καλή στιγμή για τη Δόξα. Ο Σοϊλέδης απέφυγε περίτεχνα δύο παίκτες και έκανε δυνατό σουτ με το αριστερό από το ημικύκλιο, η μπάλα ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι.

58': 2-0 για την Ξάνθη! Ωραία κίνηση από τα αριστερά του Πόι και γύρισμα-σουτ, ο Σέρεμετ είχε εκτεθειμένη την κλειστή γωνία του και έτσι η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα με μεγάλη ευθύνη από τον ίδιο.

74': Σουτ του Πόι από τα αριστερά της μεγάλης περιοχής, η μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

79': Ο Πόι μπήκε στη μεγάλη περιοχή της Δόξας από τα αριστερά, αλλά ο Κανακούδης έδιωξε με τάκλιν την τελευταία στιγμή.

80': Σουτ του Πιτσόκου με το αριστερό από το ύψος της μεγάλης περιοχής και μπροστά από αρκετά σώματα, η μπάλα έφυγε άουτ χωρίς να χρειαστεί να επέμβει ο Βιγιανί.

86': Ο Μαρκόβσκι έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, η μπάλα έφυγε άουτ.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ