STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Δέκα πράγματα που πρέπει να προσέξετε την 9η αγωνιστική

Δέκα πράγματα που πρέπει να προσέξετε την 9η αγωνιστική
Κολάζ

Το Sport24.gr εγκαινιάζει μία νέα στήλη στην οποία κάθε αγωνιστική θα ξεχωρίζει δέκα σημεία που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους μονομάχους της Superleague.

Φτάσαμε στην 9η αγωνιστική, αν και μας λείπει μία, οπότε η περίοδος των πειραμάτων έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Τα λάθη κοστίζουν πολύτιμους βαθμούς και το γεγονός πως φέτος πέφτουν τέσσερις ομάδες γεμίζει με άγχος παίκτες, παράγοντες και προπονητές.

Εμείς κάθε αγωνιστική θα ξεχωρίζουμε δέκα σημεία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον που χρήζουν αναφοράς. Ξεκινάμε με το πρόγραμμα των εννέα αναμετρήσεων και συνεχίζουμε την... αρίθμηση.

Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής

Σάββατο 1/10

Πλατανιάς - ΠΑΣ Γιάννινα 15:00 NS3 και Sport24.gr

Βέροια - Πανιώνιος 17:15 NS1 και Sport24.gr

Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός 19:30 NS2 και Sport24.gr

Κυριακή 2/10

Εργοτέλης - ΠΑΟΚ 15:00 NS2 και Sport24.gr

Νίκη Βόλου - Κέρκυρα 17:15 NS4 και Sport24.gr

Παναιτωλικός - Ξάνθη 17:15 NS7 και Sport24.gr

Πανθρακικός - ΟΦΗ 17:15 NS2 και Sport24.gr

Παναθηναϊκός Ατρόμητος 19:30 NS1 και Sport24.gr

Δευτέρα 3/10

ΑΕΛ Καλλονής - Λεβαδειακός 19:30 NS1 και Sport24.gr

1) Η επιστροφή του Μάρκους Μπεργκ

Δέκα πράγματα που πρέπει να προσέξετε την 9η αγωνιστική
INTIME SPORTS

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση για το πόσο χρήσιμος είναι ο Σουηδός επιθετικός στον Παναθηναϊκό. Με το καλημέρα της επιστροφής του στο Κύπελλο απέναντι στον σκληροτράχηλο Παναιτωλικό, πέτυχε γκολ. Το θέμα είναι σε τι κατάσταση βρίσκεται.

Απέναντι στον Ατρόμητο δύσκολα θα ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα, όμως αν το ματς στραβώσει πρέπει να θεωρήσουμε δεδομένο πως θα χρησιμοποιηθεί. Ο Γιάννης Αναστασίου, πάντως, τον κρατάει για τα ματς με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.

2) Κερδίζει, αλλά δεν... γεμίζει

Κακά τα ψέματα, ο Ολυμπιακός δεν παίζει καλό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο για πολλούς λόγους.

Σε περίπτωση γκέλας η διαφορά από τον ΠΑΟΚ μπορεί να αυξηθεί κι άλλο, οπότε μπαίνει σε κίνδυνο η υπόθεση τίτλος, ενώ αν αυτό συνδυαστεί με νέα κακή εμφάνιση, είναι πιθανό να αρχίσει η μουρμούρα. Πάντως στην Τρίπολης τα κουκιά τα τελευταία χρόνια είναι μοιρασμένα.

Οι δυο ομάδες έχουν από δυο νίκες με σχεδόν τα ίδια σκορ. Οι ερυθρόλευκοι πετυχαίνουν από ένα γκολ και οι Αρκάδες από δυο.

Αναλυτικά...

Αστέρας - Ολυμπιακός 2-1 (2013-14)

Αστέρας - Ολυμπιακός 0-1 (2012-13)

Αστέρας - Ολυμπιακός 2-0 (2011-12)

Αστέρας - Ολυμπιακός 0-1 (2010-11)

3) Ψύχωση με το πρωτάθλημα

Δέκα πράγματα που πρέπει να προσέξετε την 9η αγωνιστική
INTIME SPORTS

ΠΑΟΚ του Άγγελου Αναστασιάδη δεν τα πάει καλά στο Κύπελλο και την Ευρώπη, αλλά αυτό δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία.

Στο πρωτάθλημα, που είναι και ο αρχικός στόχος, ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος και θέλει να παραμείνει μέχρι το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ο Εργοτέλης πάντως τα τελευταία δυο χρόνια δεν έχει χάσει από τον Δικέφαλο στην Κρήτη σε παιχνίδια που συνήθως σκοράρουν και οι δυο. Βέβαια η ομάδα της Θεσσαλονίκης ποντάρει πολλά στην επιστροφή του Ρόμπερτ Μακ.

Ο Σλοβάκος είναι εγγύηση όσον αφορά το σκοράρισμα και θα δώσει πολλές λύσεις τώρα που είναι ντεφορμέ ο Σαλπιγγίδης.

4) Ερωτηματικό η αντίδραση του κόσμου

Μετά τα όσα συνέβησαν την Πέμπτη στο ματς Κυπέλλου με την Ζάκυνθο και την αναβολή του αγώνα γιατί δεν είχαν να πληρωθούν οι διαιτητές, έχει ενδιαφέρον να δούμε τη στάση του κόσμου της Νίκης Βόλου στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Κέρκυρα.

Ειδικότερα σε μία ενδεχόμενη ήττα, ίσως έχουμε... παρατράγουδα. Πάντως στο γήπεδο δεν πατάει αρκετός κόσμος. Είναι χαρακτηριστικό πως στο πρώτο ματς στο Πανθεσσαλικό για τη φετινή περίοδο είχαμε 2.738 κόσμου και στο τελευταίο μόλις 985 άτομα.

Αναλυτικά

2η Νίκη Βόλου - Ατρόμητος 0-1 2.738

4η Νίκη Βόλου - Εργοτέλης 1-4 1.538

6η Νίκη Βόλου - Αστέρας Τρίπολης (αναβλήθηκε η αγωνιστική)

7η Νίκη Βόλου - Πανθρακικός 1-0 985

5) Το come back του Πλατανιά

Πλατανιά. Μετά το τραγικό ξεκίνημα (4 ήττες, 1 ισοπαλία), η ομάδα της Κρήτης μετρά μετρά 2 νίκες με τον Έλληνα μπόμπερ να μετρά δυο γκολ.

Απέναντι στον ΠΑΣ ο Γιάννης Χριστόπουλος θέλει να κάνει το τρία στα τρία για να ξεκολλήσει οριστικά από τις τελευταίες θέσεις η ομάδα των Χανίων. Γι αυτό το λόγο έχει σκοπό να δώσει ειδικό ρόλο στους αμυντικούς του, αφού ξέρει πως ο Ίλιτς είναι... πονηρός σκόρερ.

6) Τελείωσε ο μήνας του μέλιτος

Ο Ρικάρντο Σα Πίντο όταν υπέγραψε στον Ατρόμητο ζήτησε ένα μήνα διορία μέχρι να μάθει την ομάδα. Ο μήνας του... μέλιτος πέρασε και πλέον η κριτική θα αρχίσει να τον αγγίζει.

Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είναι ένα δυνατό τεστ για να δει ποιοι παίκτες αντέχουν στα δύσκολα. Μία ήττα πάντως θα χαλάσει το κλίμα. Ο Πορτογάλος πρέπει να βρει το γιατρικό στο επιθετικό κομμάτι (μόλις 5 τέρματα ενεργητικό), όπως και να ελέγξει τα νεύρα του κατά τη διάρκεια των αγώνων.

7) Η τελευταία (;) ευκαιρία του Άκη Μάντζιου

Δέκα πράγματα που πρέπει να προσέξετε την 9η αγωνιστική
INTIME SPORTS

Πέρσι τέτοια εποχή ο Πανθρακικός έκανε αξιοπρεπή πορεία και ο Έλληνας τεχνικός, με το επαναστατικό 3-5-2, έκλεβε την παράσταση. Μάλιστα η καλή εικόνα των "κροκοδείλων" μετουσιώθηκε σε νέο συμβόλαιο, το οποίο ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Παναθηναϊκό!

Φέτος τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Ο Πανθρακικός μετρά μία νίκη σε επτά παιχνίδια και βρίσκεται στην 16η θέση. Μπορεί η διοίκηση να τόνισε πως ο προπονητής στηρίζεται, όμως σε περίπτωση ήττας με τον ΟΦΗ στην Κομοτηνή, είναι πιθανόν η σχέση του Μάντζιου με τους ανθρώπους της ομάδας να κλονιστεί.

8) Ο απρόβλεπτος Γκατούζο

Μετά το σφύριγμα της λήξης του αγώνα ΟΦΗ - Αστέρας Τρίπολης 2-3, ο Τζενάρο Γκατούζο εξέπληξε τους πάντες (κυρίως τους παίκτες του), ανακοινώνοντας πως ουσιαστικά παραιτείται. Μία ημέρα αργότερα άλλαξε απόφαση και παρέμεινε στον πάγκο των Κρητικών.

Το για πόσο διάστημα εξαρτάται 1) από τα αποτελέσματα, 2) από το αν θα γίνουν πράξη οι υποσχέσεις που πήρε. Πρέπει να τονίσουμε, πάντως, πως ο Ιταλός έχει διχάσει ακόμα και τους παίκτες του. Υπάρχουν αρκετοί που δεν τον βλέπουν με καλό μάτι και άλλοι που τον στηρίζουν μέχρι... κεραίας. Ένα από αυτούς μάλιστα είπε πως δεν έχει ξαναδεί πιο @ρχιδ@το προπονητή.

9) Πού είναι το γκολ; Οέο;

Δέκα πράγματα που πρέπει να προσέξετε την 9η αγωνιστική
INTIME SPORTS

Κέρκυρα ξεκίνησε εντυπωσιακά με τρεις νίκες, μία ισοπαλία και μόλις μία ήττα. Από εκεί και πέρα, όμως, πήρε την κάτω βόλτα και σαν να μην έφτανε αυτό δεν σκοράρει ούτε με... αίτηση παρά τις πολλές ευκαιρίες.

Ο μοναδικός μεσοεπιθετικός που τραβάει μέχρι στιγμής είναι ο Χαβίτο. Γκόμες και Καϊκούτ αγνοούνται, ενώ μόνο ο Μαρκόφσκι δείχνει "ζεστός".

Ο Μιχάλης Γρηγορίου περιμένει πολλά απέναντι στην Νίκη Βόλου, αφού ξέρει πως το συγκεκριμένο ματς είναι ευκαιρία για βαθμό ή και βαθμούς.

10) Το απόλυτο από Καλλονή και Βέροια

Πέρσι δεν είχε έδρα και δεχόταν γκολ με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο. Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά, μιας και η Καλλονή έχει το απόλυτο στη φυσική της έδρα με 4 νίκες σε 4 παιχνίδια, ενώ μετρά παθητικό 2 τερμάτων σε επτά παιχνίδια!

Απέναντι στον Λεβαδειακό ο Γιάννης Ματζουράκης θέλει τη νίκη γιατί γνωρίζει πως θα έρθουν και οι δύσκολες μέρες, οπότε όσο περισσότεροι βαθμοί μπουν στο σακούλι, τόσο το καλύτερο.

Το απόλυτο έχει και η Βέροια στην έδρα της. Μία ομάδα που άλλαξε κατά 80% το καλοκαίρι που μας πέρασε, αλλά παίζει σαν να είναι μαζί οι παίκτες από χρόνια. Ο Πανιώνιος μοιάζει εύκολος αντίπαλος.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ