STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Δέκα πράγματα που πρέπει να προσέξετε την 20η αγωνιστική

Δέκα πράγματα που πρέπει να προσέξετε την 20η αγωνιστική
Ποδόσφαιρο μπάλα INTIME SPORTS

Το Sport24.gr ξεχωρίζει δέκα σημεία που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους μονομάχους της Superleague, λίγο πριν την 20η αγωνιστική.

Κάθε αγωνιστική θα ξεχωρίζουμε δέκα σημεία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον που χρήζουν αναφοράς. Ξεκινάμε με το πρόγραμμα των οκτώ πλέον αναμετρήσεων και συνεχίζουμε την... αρίθμηση.

ΣΑΒΒΑΤΟ 24/1

Ξάνθη - ΠΑΣ Γιάννινα 15:00 NS2 και Sport24 Radio 103.3

Κέρκυρα - Βέροια 15:00 NS7 και Sport24 Radio 103.3

Αστέρας Τρίπολης - Πανιώνιος 17:15 NS3 και Sport24 Radio 103.3

Παναθηναϊκός - ΑΕΛ Καλλονής 17:15 NS2 και Sport24 Radio 103.3

Πανθρακικός - Λεβαδειακός 17:15 NS4 και Sport24 Radio 103.3

ΟΦΗ - Ολυμπιακός 19:30 NS1 και Sport24 Radio 103.3

ΔΕΥΤΕΡΑ 25/1

Παναιτωλικός - Ατρόμητος 17:15 NS1 και Sport24 Radio 103.3

Πλατανιάς - Εργοτέλης 19:30 NS1 και Sport24 Radio 103.3

1) Μην την πατήσει στην Κρήτη

Δέκα πράγματα που πρέπει να προσέξετε την 20η αγωνιστική
INTIME SPORTS

Μπορεί ο ΟΦΗ να βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στον... ποδοσφαιρικό τάφο, οι άνθρωποι του όμως έχουν σκοπό να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια για να κρατήσουν ζωντανή την ομάδα και στην Superleague. Έτσι το παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό, μόνο εύκολο δεν πρέπει να θεωρηθεί από τους ερυθρόλευκους.

Με δεδομένο πως ο ΠΑΟΚ "ξεκουράζεται" λόγω της αναμέτρησης με την Νίκη Βόλου, γκέλα σε αυτό το ματς σημαίνει και φωτιά στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Περέιρα το γνωρίζει και γι αυτό έχει προετοιμάσει κατάλληλα την ομάδα. Το ίδιο βέβαια έχει κάνει και ο Αναστόπουλος, που στα θέματα ψυχολογίας είναι... μανούλα.

2) Κι αν γκελάρει;

Ο Αστέρας Τρίπολης δεν είναι καλά. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στα άσχημα αποτελέσματα, αλλά την εικόνα που βγάζει στο γήπεδο. Όλες οι οικογένειες έχουν προβλήματα, όταν όμως αυτά αγγίζουν την αγωνιστική εικόνα, τότε χρειάζεται "παρέμβαση".

Σε περίπτωση γκέλας απέναντι στον Πανιώνιο στην Τρίπολη ίσως δούμε τον Στάικο Βεργέτη να νιώσει για πρώτη φορά φέτος πίεση όσον αφορά τη θέση του. Κάτι που ισχύει και για τον ομόλογο του στην Νέα Σμύρνη.

3) Κρίσιμο ντέρμπι για τα πλέι οφ

Δέκα πράγματα που πρέπει να προσέξετε την 20η αγωνιστική
INTIME SPORTS

Παναιτωλικός - Ατρόμητος. Ωραίο παιχνίδι με φόντο μία θέση στα πλέι οφ. Οι γηπεδούχοι με νίκη αφήνουν πίσω τους με πέντε πόντους τους Περιστεριώτες και αποκτούν προβάδισμα όσον αφορά τουλάχιστον την 5η θέση. Κάτι τέτοιο δεν θα είναι εύκολο, αφού ο Σα Πίντο και έχει ενισχυθεί και γνωρίζει πως ακόμα και το "Χ" είναι καλό αποτέλεσμα.

Περιμένουμε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, που αν μπει γρήγορα γκολ θα γίνει... ροντέο.

4) Μίνι ντέρμπι

Μία από τα ίδια φαντάζει και το ματς ανάμεσα σε Ξάνθη και ΠΑΣ Γιάννινα. Και οι δυο έχουν από 27 πόντους. Τέσσερις λιγότερους δηλαδή από τον 5ο Παναιτωλικό. Για να υπάρχουν ελπίδες συμμετοχής στα πλέι οφ λοιπόν χρειάζεται μία νίκη. Θα την καταφέρουν οι γηπεδούχοι; Καλή ομάδα έχουν, όμως ο ΠΑΣ διαθέτει ένα έμπειρο σύνολο με μεγάλη συνοχή.

5) Νίκη παραμονής

Αυτό θέλει να κάνει το Σάββατο ο Πανθρακικός απέναντι στον Λεβαδειακό. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Ρόκα ξεκούρασε σχεδόν όλους τους βασικούς απέναντι στον ΟΦΗ για το Κύπελλο. Μία νίκη δίνει μεγάλη βαθμολογική ανάσα στους "κροκόδειλους" που επίσης έχουν ενισχυθεί σημαντικά τον Γενάρη με "έξυπνες" κινήσεις.

Ο Λεβαδειακός από την άλλη έχει φτιάξει μία αριστερή πλευρά "φωτιά" με Μιλιάζες - Μιλοσάβλιεβ και δεν έχει σκοπό να παραδώσει τα όπλα. Αναμένεται τρελό παιχνίδι.

6) Και κερδίσει και την μουρμούρα

Δέκα πράγματα που πρέπει να προσέξετε την 20η αγωνιστική
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός στην Λεωφόρο τα πηγαίνει εξαιρετικά φέτος. Έτσι το ματς απέναντι στην Καλλονή αναμένεται, θεωρητικά πάντα, εύκολο. Ή μήπως δεν είναι; Οι "σαρδέλες" έχουν νέο προπονητή στον πάγκο (Βαγγέλης Βλάχος) και η ιστορία έχει δείξει πως συνήθως σε ντεμπούτο γίνονται ζημιές.

Πάντως μία γκέλα σε ένα τέτοιο ματς θα βάλει σε δεύτερες σκέψεις τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, που ούτως ή άλλως έχουν κάνει πολλές αλλαγές φέτος.

7) Το μυστήριο με τον Μπεν

Παρά τα όσα λέγονται και γράφονται για τον Μοχάμεντ Μπεν, ο 25άχρονος άσος βρίσκεται κανονικά στην αποστολή της "βασίλισσας" για τον αγώνα με την Κέρκυρα. Βλέπετε είναι τόσο χρήσιμος που δύσκολα θα τον αφήσει εκτός ο Γκρανέρο σε μία τόσο σημαντική αναμέτρηση.

Όσον αφορά τη μεταγραφή του τα έχουμε πει 100 φορές. Ο παίκτης θέλει εξωτερικό. Τώρα αν βρεθεί κάποιος και τα...σκάσει, εκεί αλλάζει το πράγμα ( όπου σκάσει μιλάμε για 250.000+ ευρώ το χρόνο).

8) Λεφτά υπάρχουν

Παρατηρώντας τα έσοδα των ΠΑΕ για τη σεζόν 2013/2014 είναι να απορεί κανείς, πως κατάφεραν κάποιες ομάδες και χρωστούν τόσα πολλά χρήματα. Κακά τα ψέματα τα μπάτζετ έχουν μειωθεί δραματικά, ενώ πολλές φορές ακόμα και μέσα στη σεζόν έχουμε συμβιβασμούς προς τα... κάτω.

Δεν εξηγείται λοιπόν σύλλογοι με έσοδα 2.8 και 3 εκ. ευρώ το χρόνο να έχουν τόσο μεγάλες μαύρες τρύπες. Άσε που κάποια μικροέσοδα μπορεί να μην βρίσκονται στη λίστα.

9) Μία χαρά τα πηγαίνει η Superleague

Έρευνα της Παγκόσμιας Υπηρεσίας Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου φέρνει το ελληνικό πρωτάθλημα στην 14η θέση παγκοσμίως! Καθόλου άσχημα αν σκεφτούμε την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα. Σίγουρα τα πράγματα δεν είναι ρόδινα, ούτε αγγελικά πλασμένα, όμως ρίξτε μία ματιά και δίπλα στους "προηγμένους" και θα καταλάβετε.

Χρέη που με λογιστικά κόλπα "εξαφανίζονται", ομάδες που χρωστάνε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και δεν τις ενοχλεί κανείς, στημένα, βία, ρατσισμός. το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι μόνο δικό μας. Αρκεί πάντα να κάνουμε κάτι κι εμείς για να το διορθώσουμε.

10) Λείπουν οι δημιουργοί

Δέκα πράγματα που πρέπει να προσέξετε την 20η αγωνιστική
INTIME SPORTS

Βέβαια από την άλλη βλέπουμε πλουραλισμό στο σκοράρισμα. Κάτι είναι κι αυτό...

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ