STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 1-0

Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 1-0
INTIME SPORTS

Η ομάδα του Περιστερίου επικράτησε δίκαια με 1-0 του ΠΑΟΚ και πλήγωσε τον πρώην προπονητή της, φθάνοντας στο γκολ της νίκης με τον Λαζαρίδη στο 79'. Προβληματική και πάλι η εικόνα του "Δικεφάλου" , ειδικά στην αμυντική λειτουργία του. Δύο δοκάρια οι γηπεδούχοι

Το ντέρμπι του Περιστερίου είχε ένα μόνο πρωταγωνιστή και δίκαια βρήκε νικητή τον Ατρόμητο. Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, απείλησε αρκετές φορές την εστία του Γλύκου και πέτυχε ένα γκολ απολύτως αναμενόμενο με βάση την εικόνα του αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε, μετά τη Βιέννη, και στο Περιστέρι πολύ μέτριος (απόδειξεη ότι ο γεωργιάδης έμεινε εκτός παιχνιδιού) και προσπάθησε να φανεί απειλητικό μόνο με ορισμένα σουτ.

Αχίλλειος πτέρνα του και πάλι η άμυνα του που δέχθηκε ξανά γκολ από στημένη φάση. Άξιο αναφοράς το χειροκρότημα των οπαδών του Ατρομήτου στο Γιώργο Δώνη.

Γήπεδο: Δημοτικό Περιστερίου

Διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών)

Ατρόμητος (Μπάγεβιτς): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Γιαννούλης, Μπέλιτς (87΄ Καραγκούνης), Ιγκλέσιας, Δημούτσος (68΄ Κούτσι), Επστάιν (90'+ Γκαρσία), Μπρίτο, Kαραμάνος.

ΠΑΟΚ (Δώνης): Γλύκος, Αποστολόπουλος, Βιβιάν, Κουμάλο, Σταφυλίδης, Κάτσε (82΄ Λίνο), Λόρενς, Φωτάκης, Πέλκας (70΄ Ρομπέρ), Γεωργιάδης (56΄ Γιάννου), Αθανασιάδης

Κίτρινες κάρτες: Φωτάκης, Κάτσε, Αποστολόπουλος-Καραμάνος

Σκόρερ: 79΄ Λαζαρίδης

Το ματς

Ο Μπάγεβιτς προτίμησε τον Μπέλιτς για αντι-Σουμπίνιο και διατήρησε τη διάταξη του 4-3-3 που είχε χρησιμοποιήσει και στο "Σεν Τζέιμς Παρκ".

Από την άλλη πλευρά, ο Γιώργος Δώνης επέλεξε να καλύψει τα κενά των Έτο, Γκαρσία, Λάζαρ και Σαλπιγγίδη με Αποστολόπουλος, Φωτάκη, Λόρενς και Πέλκα αντίστοιχα και παρατάσσοντας μία ομάδα βασισμένη στο 4-4-2 με τα χαφ σε διάταξη ρόμβου.

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε με τον Μπέλιτς να προκαλεί αναστάτωση μόλις στο 3ο λεπτό, ενώ αμέσως μετά ο ΠΑΟΚ απείλησε με ένα μακρινό σουτ του Αθανασιάδη. Λίγο αργότερα ο Σταφυλίδης έκοψε σε καίριο σημείο τον Καραμάνο.
Ο ΠΑΟΚ πάντως, με γεμάτο κέντρο, είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή του.

Παρά τον έλεγχο του αγώνα που είχε ο ΠΑΟΚ, ο Ατρόμητος ήταν εκείνος που απείλησε σρο 20' όταν ο Επστάιν παραλίγο να εκμεταλλευτεί το παρακινδυνευμένο γύρισμα του Κουμάλο στο Γλύκο. Στο επόμενο λεπτό οι γηπεδούχοι και πάλι απείλησαν, μετά από φάουλ του Επστάιν και απομάκρυνση σε κόρνερ του προ του Λαζαρίδη. Μετά την εκτέλεση η μπάλα βρέθηκε εντός περιοχής, ο Μπέλιτς βρέθηκε στο έδαφος και οι του Ατρόμητου διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι-τράβηγμα του Κάτσε.

Στο 25΄ ήρθε η πρώτη κίτρινη κάρτα του αγώνα στον Φωτάκη που έκοψε αντιαθλητικά τον Καραμάνο από πίσω, μετά λάθος γύρισμα της μπάλας από τον Κάτσε. Στο διάστημα αυτό η παρουσία του Βιβιάν ήταν καταλυτική για τον ΠΑΟΚ, καθώς ο Ατρόμητος βρισκόταν αρκετές φορές εντός περιοχής.

Η πίεση του Ατρομήτου συνεχίστηκε και στο 32΄ ο Γλύκος έκανε ενυπωσιακή επέμβαση σε σουτ του Μπελιτς, στην καλύτερη μέχρι εκείνη το σημείο στιγμή του αγώνα. Στο 35΄ έγινε φάση διαρκείας μέσα στα καρέ του ΠΑΟΚ.

Μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα φθάνει στον Καραμάνο που γυρίζει στην περιοχή, ο Λόρενς προσπάθησε να διώξει αλλά η μπάλα πήγε στο αριστερό δοκάρι και ο Πέλκας έδιωξε προ του Λαζαρίδη, ενώ ο ΠΑΟΚ αναπτύχθηκε όμορφα στο 40΄, με τον Λόρενς να σεντράρει και προ του Γεωργιάδη να μπλοκάρει ο Ιτάνζ.

Στο 42΄ και πάλι ο Ατρόμητος βγήκε μπροστά, ο Επστάιν γύρισε παράλληλα προς την εστία του Γλύκου, η μπάλα κατέληξε στον Μπέλιτς που σούταρε στο πλάγιο!

Ίδια εικόνα στο ξεκίνημα του β΄ μέρους

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να άρχισε το δεύτερο μέρος με ένα σουτ του Πέλκα που μπλόκαρε εύκολα ο Ιτάνζ, ωστόσο στα αμέσως επομενα λεπτά ο Ατρόμητος ήταν αυτός που άσκησε πίεση και μπήκε στα καρέ του Γλύκου.Ο ΠΑΟΚ έβρισκε τον τρόπο να ανακόπτει στο τέλος τις επιθέσεις, όπως στο 57' που οι αμυντικοί μπλόκαραν τον Επστάιν στο σουτ.

Οι γηπεδούχοι έφθασαν στις αρχές του β' μέρους να έχουν ποσοστό κατοχής μπάλας 79% και ο Δώνης προβληματιζόταν πώς θα μπορέσει η ομάδα του να ισορροπήσει. Πήρε την απόφαση να γυρίσει τη διάταξη σε 4-4-2, βάζοντας και τον Γιάννου αντί του Γεωργιάδη στο 56', ενώ περίπου ένα τέταρτο μετά ο Ρομπερ πήρε τη θέση του Πέλκα για να υπάρχει καθαρόαιμος αριστερός μέσος.

Λίγο πριν ο Μπάγεβιτς έβγαζε τον Δημούτσο για να βάλει ένα δεύτερο φορ τον Κούτσι. Ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε και στο 72΄ ο Φωτάκης με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από την εστία του Ιτάνζ.

Ο Λαζαρίδης είχε τον τρόπο

Λίγο μετά το 75ο λεπτό ο ΠΑΟΚ πολιόρκησε για τα καλά τα καρέ του ΠΑΟΚ. Στο 77' ο Βιβιάν έδιωξε προ του Λαζαρίδη, αλλά δύο λεπτά αργότερα ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός (που είχε απειλήσει και στο 52' με τον Γλύκο να αντιδρά σωστά) κινήθηκε έξυπνα στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΟΚ και με προβολή σε σέντρα του Φυτανίδη (προήλθε από φάουλ για το οποίο διαμαρτυρήθηκε ο Δώνης) έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ.

Ο Δώνης προσοπάθησε να αλλάξει τα δεδομένα του αγώνα περνώντας στο παιχνίδι τον Λίνο στο παιχνίδι, ωστόσο ο Ατρόμητος ήταν αυτός που απειλούσε και είχε και δοκάρι σε σουτ του Ιγκλέσιας στο 87΄ απο πλάγια θέση και αφού απέκρουσε και ο Γλύκο. Το ματς ολοκληρώθηκε με ορισμένα γεμίσματα του Λίνο, που δεν είχαν αποτέλεσμα και τους γηπεδούχους δίκαια να πανηγυρίζουν μία μεγάλη νίκη.

Το Κλειδί

Ο Λαζαρίδης κυνήγησε σε αρκετές περιπτώσεις το γκολ με τις προωθήσεις του και δικαιώθηκε στο 79΄ λυτρώνοντας την ομάδα του.

Η απογοήτευση

Η λειτουργία της αμυντικής γραμμής του ΠΑΟΚ, ειδικότερα στις στημένες φάσεις. Για μία ακόμη φορά ο Δικέφαλος δέχθηκε ένα "φθηνό" γκολ.

Στατιστικά Αγώνα

1 Γκολ 0
1 Ασίστ 0
14 Τελικές Προσπάθειες 4
8 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 0
3 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 5
3 Κεφαλιές 0
1 Αποκρούσεις 9
15 Επεμβάσεις 28
18 Κλεψίματα 20
11 Φάουλ 18
2 Οφσάιντ 2
12 Κόρνερ 4
52 Λάθη 49
14/37 Γεμίσματα 1/17
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ