STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΚ 1-1

Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΚ 1-1
Μανωλάς, Περόνε INTIME SPORTS

Σε ένα χορταστικό παιχνίδι από άποψη θεάματος και εναλλαγής συναισθημάτων, Αστέρας και ΑΕΚ μοιράστηκαν βαθμούς και γκολ, στο τελικό 1-1. Μαθήματα προπονητικής από τους Τσιώλη και Κωστένογλου. Δείτε τις φάσεις και τα γκολ του αγώνα.

Με σκόρερ τους Ναβάρο και Λεονάρντο το κρίσιμο ματς για τις θέσεις των πλει οφ, ανάμεσα στον γηπεδούχο Αστέρα Τρίπολης και την ΑΕΚ έληξε ισόπαλο, στην πρώτη ισοπαλία ανάμεσα στις δύο ομάδες στο σύνολο των μεταξύ τους αναμετρήσεων.

Μπορεί να μην είχε τις πολλές φάσεις, αλλά είχε λίγες και καλές, με τους δύο τερματοφύλακες να είναι πρωταγωνιστές, αλλά και τους δύο προπονητές με τις κινήσεις τους να αλλάζουν την εικόνα του παιχνιδιού.

Ο Αστέρας έμεινε για 5ο συνεχόμενο ματς αήττητος και φυσικά βρίσκεται σε τροχιά πλέι οφ, ενώ και η ΑΕΚ παρά τις αντιξοότητες που περνάει, έβγαλε μια δύσκολη έδρα στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει μέσα στις θέσεις για τα πλέι οφ.

Δείτε εδώ το LIVE της αναμέτρησης Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΚ

Γήπεδο: Αστέρας Τρίπολης

Διαιτητής/Βοηθοί: Θάνος (Γρεβενών)/ Τάτσης (Ηπείρου), Γεωργιάδης (Κοζάνης)

4ος Διαιτητής/Παρατηρητής: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)/ Νταμπώσης (Πιερίας)

Καιρός: Αίθριος

Αστέρας Τρίπολης (Τσιώλης): Μπαντής, Κουρμπέλης, Μπαρτολίνι, Φορμίκα, Τσαμπούρης, Ουσέρο, Χουανίτο, Ράγιο (Μπρέσκα 50'), Μάρτινς, Χίμο, Σολάκης (Περόνε 46')

ΑΕΚ (Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Καφές, Κοντοές, Μανωλάς, Λεονάρντο, Σιαλμάς (Κλωναρίδης 69'), Μάκος (Φούντας 62'), Καράμπελας, Γεωργέας, Λυμπερόπουλος, Κάρλος (Γκερέιρο 75')

Κίτρινες κάρτες: Σολάκης 38', Κουρμπέλη 67', Μπαρτολίνι 70', Λυμπερόπουλος 70'

Σκόρερ: Ναβάρο (1-0) 55', Λεονάρντο

Μπλοκαρισμένοι και οι δύο

Στην Τρίπολη το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Αστέρα να προσπαθεί να αιφνιδιάσει τους παίκτες του Νίκου Κωστένογλου, δημιουργώντας δύο γρήγορες φάσεις στα πρώτα δύο λεπτά του αγώνα. Καλύτερη φάση, ήταν αυτή στο 2ο λεπτό όταν ο Ουσέρο είχε αρκετό χώρο, έπιασε το δυνατό σουτ αλλά ο Κωνσταντόπουλος μπλόκαρε εύκολα.

Η αντίδραση της ΑΕΚ ήταν να ηρεμήσει το παιχνίδι και να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες στο επιθετικό κομμάτι. Ο δικέφαλος είχε στην κατοχή του την μπάλα, αλλά και ο Αστέρας κατάφερνε να κλέβει την μπάλα και γινόταν επικίνδυνος.

Στο 17' ήταν η μεγάλη φάση για την ΑΕΚ, στις λιγοστές που δημιούργησε, όταν ο Λεονάρντο από τα αριστερά, μπήκε μέσα στην περιοχή, έσπασε έξω στον Λυμπερόπουλο και ο τελευταίος έδωσε στον Κάρλος ο οποίος έκανε το σουτ με γυρισμένη την πλάτη, η μπάλα κόντραρε και ο Μπάντης με υπερένταση έδιωξε.

Οι γηπεδούχοι έδειχναν πως θέλουν να χτυπήσουν την ΑΕΚ στην αντεπίθεση και για αυτό αφήνανε χώρο στον δικέφαλο, προκειμένου να μπορούν να κλέψουν και να δημιουργήσουν κινδύνους στην κόντρα.

Κάτι τέτοιο έγινε και στο 28ο λεπτό, όταν ο Αστέρας βγήκε στην κόντρα από τα δεξιά με τον Ράγιος, που έκανε ατομική προσπάθεια, άλλαξε πορεία και κατευθύνθηκε προς το ημικύκλιο της περιοχής και δοκίμασε το δυνατό σουτ χαμηλά στην γωνία του Κωνσταντόπουλου, με τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ να πραγματοποιεί φοβερή απόκρουση.

Οι δύο ομάδες έδειχναν διαβασμένες στο παιχνίδι του αντιπάλου με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν πολλές φάσεις καθώς και οι δύο αμυντικές γραμμές σταματούσαν οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια.

Για τον λόγο αυτό φτάσαμε στο τέλος του ημιχρόνου προκειμένου να δούμε δύο καλές στιγμές για τις δύο ομάδες. Στο 41' οι γηπεδούχοι στην αντεπίθεση, ωραίος συνδυασμός ανάμεσα σε Σολάκη, Ναβάρο, Ράγιος, με τον τελευταίο σχεδόν μόνος του και λίγο μέσα στην περιοχή, αντί για σουτ προσπάθησε για λόμπα πάσα στο... πουθενά. Η απάντηση της ΑΕΚ στο 43', όταν ο Κάρλος στην κορυφή της περιοχής, έκανε ντρίμπλα και ξεπέρασε τον αντίπαλο του, αλλά το σουτ που επιχείρησε πήγε ψηλά πάνω από τα δοκάρια.

ΓΚΟΛ από τα αποδυτήρια με Ναβάρο

Στην επανάληψη ο Τσιώλης έβγαλε τον Σολάκη και έβαλε μέσα τον πρώτο σκόρερ της ομάδας, τον Περόνε, ενώ πέντε λεπτά από την έναρξη του ημιχρόνου, έγινε και δεύτερη (αναγκαστική αυτή τη φορά) αλλαγή, με τον Μπρέσκα στη θέση του Ράγιο.

Αυτές οι δύο κινήσεις, έδωσαν άλλη πνοή στον Αστέρα, που σε συνδυασμό με την υπνωτισμένη ΑΕΚ, έφεραν το πρώτο γκολ της αναμέτρησης. Στο 51' ο Κωνσταντόπουλος έδιωξε το τετ α τετ του Μπρέσκα, όταν ο επιθετικός των γηπεδούχων βρέθηκε στο ύψος του πέναλτι, αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας της Ένωσης κράτησε το μηδέν.

Η απάντηση της ΑΕΚ ήταν ένα φάουλ του Λεονάρντο, στο αμέσως επόμενο λεπτό, στην κλειστεί γωνία με τον Μπαντή να διώχνει σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Αστέρας Τρίπολης, σε μια υποδειγματική αντεπίθεση, από τον Μπρέσκα στον Ροτζέριο και από εκεί στον Ναβάρο, με τον τελευταίο να βγαίνει τετ α τετ και να νικάει τον Κωνσταντόπουλο γράφοντας το 1-0 στο 54'.

Η ΑΕΚ πλήρωσε την αδράνεια των πρώτων λεπτών της επανάληψης με ένα γκολ και στη συνέχεια "ξύπνησε" απότομα και άρχισε να... τρέχει. Στο 62' ένα σουτ του Κάρλος που πέρασε ξυστά δίπλα από το δοκάρι και στη συνέχεια, ασφυκτική πίεση στον Αστέρα για την ισοφάριση.

Ο Κωστένογλου κάνει μέχρι και το 75' και τις τρεις αλλαγές του με τους Φούντα (πρώτη του συμμετοχή), Κλωναρίδη και Γκερέιρο στις θέσεις των Μάκο, Σιαλμά και Κάρλος αντίστοιχα. Η ΑΕΚ ξεκίνησε να πιέζει ασφυκτικά τον αντίπαλο, με τον Αστέρα να προσπαθεί να χτυπήσει στην αντεπίθεση

Χτύπησε με Λεό

Τα λεπτά κυλούσαν υπέρ του Αστέρα, αλλά η Ένωση δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Στο 86' οι κιτρινόμαυροι βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Λύμπε να δίνει στον Κλωναρίδη και αυτός από την γραμμή της περιοχής, να δίνει στα δεξιά στον Λεονάρντο και αυτός με σουτ στην κίνηση να νικάει τον Μπάντη και να φέρνει το ματς στα ίσα.

Η Ένωση προσπάθησα να γυρίσει τελείως το παιχνίδι και πίεσε και για δεύτερο γκολ, αλλά στο 88' το σουτ του Γκερέιρο έδιωξε θεαματικά σε κόρνερ ο Μπαντής. Λίγο πριν τη λήξη του ματς, είχε την ευκαιρία του και ο Αστέρας με τον Περόνε, αλλά το σουτ στο 93' πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Κωνσταντόπουλου.

Ο MVP του αγώνα

Σίγουρα όλη η εικόνα του Αστέρα Τρίπολης, δικαιολόγησε στον μέγιστο βαθμό την βαθμολογική του θέση και αξίζουν συγχαρητήρια στον προπονητή των Αρκάδων που με τις διορθωτικές του κινήσεις γύρισε την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του.

Από την πλευρά των φιλοξενούμενων, παρότι δέχτηκε ένα γκολ, τον τίτλο αυτό τον δικαιούται ο Κωνσταντόπουλος, που για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ήταν σταθερός και κράτησε την ΑΕΚ μέσα στο παιχνίδι σε πολύ δύσκολες φάσεις.

Απογοήτευση

Το πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου για την ΑΕΚ, με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν μέσα υπνωτισμένοι και να το πληρώνουν με ένα γκολ. Επίσης η εικόνα στις άδειες κερκίδες, σε ένα πολύ καλό παιχνίδι, αλλά και ο αγωνιστικός χώρος.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ