STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Άρης - Πανιώνιος 1-0

Άρης - Πανιώνιος 1-0

Με γκολ του Αγάνθο ο Άρης πήρε την πρώτη του φετινή εντός έδρας νίκη και παράλληλα παράταση ζωής στη μάχη για τη σωτηρία. Κακώς δεν αποβλήθηκε ο Τάτος στο 40' για εκτός φάσης χτύπημα.

Νίκη ζωτικής σημασίας πανηγύρισε ο Άρης επί του Πανιώνιου με το γκολ του Νταβίδ Αγάνθο. Οι Θεσσαλονικείς δεν είχαν γευτεί ποτέ τη χαρά των τριών βαθμών φέτος στο "Βικελίδης", όμως, για δεύτερη φορά υποχρέωσαν σε ήττα τους "κυανέρυθρους". Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι o Άρης και την παρθενική του νίκη στη σεζόν την είχε πετύχει στη Νέα Σμύρνη.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν από την αρχή πολύ δυνατά και έδειξαν πως ήθελαν περισσότερο το παιχνίδι. Έμπαιναν με μεγαλύτερο πάθος στις μονομαχίες, ήταν σαφώς πιο πεισμωμένοι και παρουσίαζαν συνολικά πολύ καλύτερη εικόνα, ειδικά όταν ανέβασαν την απόδοσή τους στο δεύτερο ημίχρονο.

Κακός για μία ακόμη φορά σε εκτός έδρας παιχνίδι ο Πανιώνιος, ο οποίος πέρα από τις αντεπιθέσεις του πρώτου ημιχρόνου δεν είχε να επιδείξει κάτι άλλο. Δυσκολεύτηκε και πάλι πολύ στο να δημιουργήσει παιχνίδι κόντρα σε κλειστή άμυνα και σε αυτό σημαντικό ρόλο έπαιξε ότι κάποια από τα επιθετικά του όπλα δεν ήταν σε καθόλου καλή μέρα.

Από εκεί και πέρα, κάθε λόγο για να διαμαρτύρονται για τη διαιτησία του Τοπούζη είχαν οι φιλοξενούμενοι. Προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο "άρχων" του αγώνα έχασε εντελώς τον έλεγχο, δεν απέβαλε τον Τάτο για εκτός φάσης χτύπημα, ενώ δεν έκανε τίποτα και σε όσα ακολούθησαν με τους διάφορους διαπληκτισμούς που έλαβαν χώρα εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης

Καιρός: Αίθριος

Διαιτητής: Τοπούζης (Θράκης)

Βοηθοί: Γεωργιάδης (Κοζάνης), Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσου)

ΑΡΗΣ (ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ): Διούδης, Βανγκελί, Μπουγαΐδης, Γιαννίτσης, Τσουμάνης, Τσιάρας, Καμινιώτης (79' Οικονομόπουλος), Τάτος, Μπακασέτας, Μανιάς (92' Αγγελούδης), Αγάνθο (74' Κύργιας)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ): Παπαδόπουλος, Λαμπρόπουλος, Αυλωνίτης, Παντίδος, Κούρντι, Μητρόπουλος, Παναγιωτούδης, Λάσνικ (69' Καμπάνταης), Κολοβός, Αραβίδης, Γιάννου (76' Ντούνης)

Γκολ: 58' Αγάνθο

Κίτρινες κάρτες: 54' Τσιάρας, 67' Γουναρίδης, 84' Οικονομόπουλος

Κόκκινες κάρτες: -

Δείτε το live της αναμέτρησης το οποίο επιμελήθηκε ο Θοδωρής Κουνάδης

Ανασκόπηση

Με τις καλύτερες προδιαγραφές άρχισε το πρώτο ημίχρονο, αφού από τα πρώτα λεπτά οι δύο ομάδες έδειξαν διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο. Μόλις στο 4' ο Μπακασέτας πήρε την μπάλα από αριστερά και επιχείρησε να νικήσει τον Παπαδόπουλο, ο οποίος απέκρουσε. Δύο λεπτά μετά ήταν η σειρά του Κολοβού να δοκιμάσει το πόδι του εκτός περιοχής και να στείλει την μπάλα ελάχιστα πάνω από την εστία του Διούδη.

Η συνέχεια ήταν ανάλογη με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να επιτεθούν με οργανωμένες επιθέσεις και τους φιλοξενούμενους να εκμεταλλευτούν τα πολλά κενά που άφηναν οι παίκτες του Άρη. Ένα σουτ του Λάσνικ στο 17' δεν ανησύχησε τόσο τον Διούδη, ενώ το ίδιο έγινε και με το σουτ του Μπακασέτα στο 20'.

Μόνος του ο Μπακασέτας...

Η επόμενη καλή στιγμή ήταν ένα σουτ του Παναγιωτούδη, ενώ στη συνέχεια πήρε τη σκυτάλη ο καλύτερος παίκτης του πρώτου ημιχρόνου, ο Μπακασέτας. Ο νεαρός στο 32' με απευθείας εκτέλεση κόρνερ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Παπαδόπουλου, ενώ τρία λεπτά μετά με εκτέλεση φάουλ δε βρήκε στόχο για λίγο.

Χτύπημα εκτός φάσης και ένταση

Οι αψιμαχίες δεν έλειπαν από το παιχνίδι και η ένταση κορυφώθηκε στο 40' όταν ο Τάτος χτύπησε εκτός φάσης τον Μητρόπουλο. Το αποτέλεσμα ήταν αρκετοί παίκτες να πιαστούν στα χέρια και να μπουν και άνθρωποι από τους πάγκους των δύο ομάδων. Χρειάστηκαν 3-4 λεπτά για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να συνεχιστεί η αναμέτρηση, το πρώτο ημίχρονο της οποίας δεν είχε κάτι άλλο αξιόλογο.

Μόνο ο Άρης

Εντυπωσιακά ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για τον Άρη, ο οποίος ήταν απόλυτος κυρίαρχος στο παιχνίδι. Στο 58' ο Τσουμάνης έκανε φανταστική ενέργεια, έβγαλε τη σέντρα, ο Τάτος βρήκε τον Αγάνθο στο δεύτερο δοκάρι κι εκείνος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Εντελώς αμαρκάριστος ο Ισπανός με τον Λαμπρόπουλο να τρέχει και να μην προλαβαίνει.

Άλλαξαν οι ισορροπίες

Όπως ήταν λογικό μετά το γκολ ο Άρης έδωσε χώρους στον Πανιώνιο, ο οποίος σταδιακά και αφού συνήλθε από το σοκ ανέβηκε. Ωστόσο, μόνο μία αξιόλογη τελική προσπάθεια κατάφεραν να κάνουν οι "κυανέρυθροι" με τον Καμπάνταη στο 71' και τον Διούδη να μπλοκάρει την κεφαλιά του. Παρά τα πολλά στημένα που κέρδισαν οι φιλοξενούμενοι, δεν έχασαν άλλες ευκαιρίες, αφού οι εκτελέσεις ήταν κάκιστες.

Θρίλερ τα τελευταία λεπτά

Όσο περνούσε ο χρόνος τόσο άνοιγε το παιχνίδι, αφού οι "κυανέρυθροι" άφηναν χώρους στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην ισοφάριση. Ωστόσο, πιο απειλητικός έδειχνε ο Άρης που έχασε και μία πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Μανιά, το σουτ του οποίου απέκρουσε εντυπωσιακά ο Παπαδόπουλος. Αυτή ήταν επί της ουσίας η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα, ο οποίος είχε πάρα πολλές διακοπές στα τελευταία λεπτά.

MVP της αναμέτρησης

Το γκολ του Νταβίδ Αγάνθο μπορεί να κριθεί υπερπολύτιμο στο τέλος της χρονιάς, όπως και η νίκη που πανηγύρισε η ομάδα του. Ο Ισπανός εκτός αυτού, όμως, ήταν συνολικά πολύ καλός κερδίζοντας αρκετές μάχες.

Η απογοήτευση

Απογοητεύσεις υπήρχαν πολλές. Από τον διαιτητή μέχρι τις απρεπείς ενέργειες του Τάτου και του Σούλη Παπαδόπουλου. Ωστόσο, στο αγωνιστικό κομμάτι πρέπει να σταθεί κανείς στον Λαμπρόπουλο, ο οποίος χάνει τον Αγάνθο στη φάση του γκολ.

Στατιστικά

1 Goal 0
1 Ασίστ 0
15 Τελικές Προσπάθειες 12
3 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 0
9 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 9
3 Κεφαλιές 3
3 Αποκρούσεις 7
18 Επεμβάσεις 23
21 Κλεψίματα 30
28 Φάουλ 18
1 Οφσάιντ 3
9 Κόρνερ 4
37 Λάθη 33
10/31 Γεμίσματα 3/21
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ