STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Απόλλων Σμύρνης - Βέροια 0-0

Απόλλων Σμύρνης - Βέροια 0-0
INTIME SPORTS

Το ντέρμπι στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα δεν έβγαλε νικητή, με Απόλλωνα και Βέροια να "κολλούν" στο μηδέν. Χαμένο πέναλτι για την ομάδα της Ημαθίας, σούπερ ντεμπούτο κάτω από την εστία για τον Γκόμες (videos).

Απόλλων Σμύρνης και Βέροια "καίγονταν" για τη νίκη στη μεταξύ τους αναμέτρηση στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής μιας που αμφότεροι βρίσκονται εγκλωβιασμένοι στα (πολύ) χαμηλά πατώματα της βαθμολογίας, όμως η μάχη τους δεν έφερε χαμόγελα σε κανέναν καθώς έμειναν στο 0-0.

Η "ελαφρά ταξιαρχία" δεν κατάφερε να αξιοποιήσει την έδρα της όπου μόνο εκεί μαζεύει βαθμούς φέτος (5 ήττες σε ισάριθμα εκτός έδρας ματς) ενώ στον αντίποδα η Βέροια συμπλήρωσε οκτώ σερί αγώνες χωρίς το "τρίποντο" και μετράει μόνο μία νίκη στο πρωτάθλημα από τις 24 Αυγούστου.

Εάν πάντως υπάρχει μία ομάδα που να αισθάνεται αδικημένη από την ισοπαλία τότε αυτή είναι σίγουρα η "βασίλισσα του βορρά". Είχε την κλασική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο πρώτο ημίχρονο με το χαμένο πέναλτι του Καλτσά, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία, με δράστη τον Μπεν.

Ο Απόλλων από την πλευρά του παρουσιάστηκε πολύ ακίνδυνος επιθετικά και με σοβαρά προβλήματα ανάπτυξης, με τον μοναδικό μεγάλο κέρδος για την αθηναϊκή ομάδα να είναι ουσιαστικά ο Φελίπε Γκόμες.

Ο Βραζιλιάνος πήρε το "βάπτισμα του πυρός" στο πρωτάθλημα (έκανε ντεμπούτο πριν λίγες ημέρες στο Κύπελλο) λόγω του τραυματισμού της τελευταίας στιγμής του Τζόρβα και ήταν κάτι παραπάνω από θετικός, αποκρούοντας πέναλτι και έχοντας γενικότερα πολύ καλή παρουσία.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν η πρώτη φορά στη φετινή Super League που ο Απόλλων κράτησε απαραβίαστη την εστία του, ενώ η Βέροια το πέτυχε μόλις για δεύτερη φορά...

Δείτε αναλυτικά το LIVE της αναμέτρησης όπως το επιμελήθηκε ο Γιώργος Χριστοφόρου.

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καμάρας" (Ριζούπολη)

Καιρός: Αίθριος

Διαιτητής: Ιωάννης Κάμπαξης (Ευβοίας)

Βοηθοί: Σπυρίδων Γουργιώτης (Φθιώτιδας), Βασίλειος Καμπούρης (Ευβοίας)

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Απόλλων Σμύρνης (Τεννές): Φελίπε Γκόμες, Αργυρόπουλος (74' Βέρτζος), Παπαζαχαρίας (58' Έγκον), Άλβαρες, Διαμάντης, Κόρμπος, Καμαρά, Γκουέλα, Τσιλιγκίρης (46' Δεληζήσης), Μίνγκας, Φαρινόλα

Βέροια (Γαϊτάνος): Λόπεζ, Μπεν (89' Παυλίδης), Γεωργιάδης, Σιόντης (87' Αποστολόπουλος), Αμαραντίδης, Μπάρμπας, Σισοκό, Καλτσάς (70' Μρντάκοβιτς), Ορέστες, Μπαργκάν, Όστοιτς

Κίτρινες: Μίνγκας (13'), Δεληζήσης (48'), Κόρμπος (53'), Φαρινόλα (83') / Σισοκό (48'), Αμαραντίδης (61'), Όστοιτς (69'), Λόπεζ (90+3')

Ο αγώνας

Το ματς στη Ριζούπολη ήταν πολύ σημαντικό και για τις δύο ομάδες, με τον Απόλλων Σμύρνης να βρίσκεται στη 16η θέση (7β) και τη Βέροια στην προτελευταία (6β), και το γεγονός αυτό φαίνεται πως έβαλε... βαρίδια στα πόδια των ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων με αποτέλεσμα το θέαμα να είναι πενιχρό.

Εξαιρετικά αργός ρυθμός, αρκετά αβίαστα λάθη και πολλές καθυστερήσεις ήταν το βασικό μενού στο πρώτο 45λεπτο, στο οποίο οι φάσεις άξιας αναφοράς μπροστά στις δύο εστίες ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Οι γηπεδούχοι είχαν λίγο παραπάνω τη μπάλα στα πόδια τους, με ανούσια όμως κατοχή (56%-44%) ενώ η Βέροια από την πλευρά της να είχε την μεγάλη ευκαιρία να πάει προηγούμενη στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα αλλά είχε την ατυχία να πέσει πάνω στον... Φελίπε Γκόμες.

Απόλλων Σμύρνης - Βέροια 0-0
INTIME SPORTS

Ο πανύψηλος Βραζιλιάνος τερματοφύλακας έκανε το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα ως βασικός, παίρνοντας τη θέση του Τζόρβα που τραυματίστηκε το Σάββατο, και άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά καθώς έπιασε πέναλτι των φιλοξενουμένων.

Η φάση του ημιχρόνου λοιπόν έλαβε χώρα στο 23': ο Μπεν κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του μέσα στην περιοχή από τον Άλβαρες, ο Καλτσάς εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών και ο Γκόμες απέκρουσε πέφτοντας σωστά στη δεξιά του γωνία.

Αυτή ήταν και η μία από τις δύο φορές που χρειάστηκε να επέμβει στο πρώτο μέρος ο γκολκίπερ του Απόλλωνα, με την πρώτη να είναι στο 9' όταν μπλόκαρε σουτ του Μπεν μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Από την πλευρά του ο Απόλλωνας είχε τις καλύτερες στιγμές του μέσα από στημένες φάσεις. Ο Φαρινόλα στο 21' έπιασε κεφαλιά άουτ από πλεονεκτική θέση (εκτέλεση φάουλ από Γκουέλα), στο 42' ο Μίνγκας εκτέλεσε απευθείας φάουλ και υποχρέωσε τον Λόπες να διώξει σε κόρνερ ενώ είχε μεσολαβήσει στο 42' και ένα σουτ εκτός περιοχής του Τσιλιγκίρη που έφυγε λίγο άουτ.

Απόλλων Σμύρνης - Βέροια 0-0
INTIME SPORTS

Τα πράγματα δεν άλλαξαν δραματικά στο δεύτερο ημίχρονο, με το τέμπο να παραμένει χαμηλό, τη μπάλα να μεταφέρεται χωρίς... βιασύνη από τη μία περιοχή στην άλλη και τους δύο γκολκίπερ να παρουσιάζονται θετικοί στις επεμβάσεις όταν χρειάστηκε να επέμβουν.

Μέχρι το 65' ο Απόλλων κατάφερε να απειλήσει δύο φορές με τα σουτ των Άλβαρες και Γκουέλα, τα οποία όμως σταμάτησαν πάνω στον Λόπες (μπλόκαρε και τις δύο φορές) ενώ η Βέροια είχε να επιδείξει μόνο το σουτ του Γεωργιάδη που βρήκε σε ετοιμότητα τον Γκόμες.

Για να φτάσουμε στο 68' και την ομάδα του (υπηρεσιακού για τρίτη φορά φέτος) Στέφανου Γαϊτάνου να χάνει τη μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί, όταν ο Μπεν έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή με εξουδετερωμένο τον Γκόμες και τον Δεληζήση να διώχνει σωτήρια πάνω στη γραμμή.

Η φάση αυτή "ζέστανε" τους φιλοξενούμενους που ένα λεπτό αργότερα είχαν νέα καλή στιγμή για να ανοίξουν το σκορ. Αυτή τη φορά δόθηκε στον Μπαργκάν η ευκαιρία να ντυθεί ήρωας για τους φιλοξενούμενους, με τον Γκόμες να αποδεικνύεται όμως και πάλι φύλακας-άγγελος της εστίας του.

Απόλλων Σμύρνης - Βέροια 0-0
INTIME SPORTS

Έτσι όπως κυλούσε το ματς, γινόταν ξεκάθαρο σε όλους πως η ομάδα που θα σκόραρε πρώτη θα έβαζε αυτόματα και τους τρεις πόντους στο τσεπάκι της, με τις δύο ομάδες να στερούνται πάντως φαντασίας και ιδεών όσον αφορά στην επιθετική τους ανάπτυξη.

Το αποτέλεσμα ήταν οι δύο τερματοφύλακες να παραμείνουν... θεατές μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Κάμπαξη, που βρήκε τον Απόλλωνα Σμύρνης και τη Βέροια να μένουν στο στείρο 0-0.

MVP της αναμέτρησης

Πριν την έναρξη του αγώνα στη Ριζούπολη τον γνώριζαν ελάχιστοι, όμως μετά το τέλος του (για να μην αναφέρουμε από το ημίχρονο) θα τον έμαθαν αρκετοί... Ο Φελίπε Γκόμες φόρεσε τα γάντια του βασικού ελέω του τραυματισμού του βασικού Αλέξανδρου Τζόρβα και την άρπαξε από τα μαλλιά. Έπιασε πέναλτι του Καλτσά στο πρώτο μέρος, είχε 1-2 άκρως θετικές επεμβάσεις ενώ η γενικότερη παρουσία του ήταν αρκετά καλή, συμβάλλοντας τα μέγιστα ώστε η ομάδα του να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας.

Η απογοήτευση

Ο Πετρόπουλος έχει τεθεί νοκ-άουτ (τραυματίας) και ο Φαρινόλα δεν κατάφερε να φανεί πολή στη θέση του σέντερ φορ, ωστόσο αυτό που απογοήτευσε περισσότερο στο ματς από πλευράς γηπεδούχων ήταν η αδυναμία τους να παράγουν παιχνίδι (Γκουέλα και Μίνγκας δεν τα πήγαν καλά) αλλά και οι αρκετές στιγμές σύγχυσης στην άμυνα. Προβληματική η εικόνα των περισσοτέρων παικτών που δεν έβγαλαν ενέργεια, με τον Μπάμπη Τεννέ να καλείται να βρει τρόπο για να "αφυπνίσει" την ομάδα του και να αποδράσει από τις τελευταίες θέσεις.

Στατιστικά αγώνα

0 Γκολ 0
0 Ασίστ 0
10 Τελικές Προσπάθειες 7
1 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 5
7 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 2
2 Κεφαλιές 0
5 Αποκρούσεις 3
8 Επεμβάσεις 17
14 Κλεψίματα 20
19 Φάουλ 20
6 Οφσάιντ 4
2 Κόρνερ 4
49 Λάθη 45
8/26 Γεμίσματα 3/16
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ