STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Από το 1989 με ΠΑΟΚ πρωτοπόρο

Από το 1989 με ΠΑΟΚ πρωτοπόρο
INTIME SPORTS

Το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ (3/12, 19:30), μονοπωλεί το ενδιαφέρον της εμβόλιμης 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.

Ο ΠΑΟΚ θέλει να περάσει αήττητος από τον Πειραιά και να διατηρηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά η ομάδα του Μίτσελ φιλοδοξεί να τον ρίξει από την πρώτη θέση.

Η προηγούμενη φορά που έγινε παιχνίδι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, με τον Δικέφαλο να προηγείται στη βαθμολογία των ερυθρόλευκων, ήταν το 1989.

Με την ολοκλήρωση της 8ης αγωνιστικής, οι Θεσσαλονικείς είχαν 12 βαθμούς (ισόβαθμοι με τον Παναθηναϊκό στην κορυφή της βαθμολογίας) και ο Ολυμπιακός ήταν στους 11.

Στις 12 Νοεμβρίου 1989, ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τον ΠΑΟΚ στο "Γ. Καραϊσκάκης" και τον συνέτριψε με σκορ 4-0, σε ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε από επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων.

Ο Αλέξης Αλεξίου άνοιξε το σκορ στο 12ο λεπτό (σε επαναφορά της μπάλας από δοκάρι του Αναστόπουλου) και ο Τάσος Μητρόπουλος με κεφαλιά διαμόρφωσε στο 35' το σκορ ημιχρόνου (2-0). Στην επανάληψη, ο Νίκος Αναστόπουλος με δύο κεφαλιές - γκολ (!), ολοκλήρωσε το θρίαμβο των ερυθρόλευκων, ενώ έχασε την ευκαιρία να πετύχει χατ τρικ (είχε δεύτερο δοκάρι στο τέλος).

Προπονητής του Ολυμπιακού σε εκείνο το παιχνίδι ήταν ο πεθερός του Λάγιος Ντέταρι, Ιμρε Κόμορα και του ΠΑΟΚ, ο Ρομπ Γιάκομπς.

Για την ιστορία, οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ταληκριάδης, Αποστολάκης, Παχατουρίδης, Αλεξίου, Καραταϊδης, Σαββίδης, Μαυρομάτης (75' Τσιαντάκης), Τσαλουχίδης, Ντέταρι, Μητρόπουλος (59' Καλογερόπουλος), Αναστόπουλος.

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Αλαβάντας, Μαλιούφας, Μήτογλου, Μητσιμπόνας, Σκαρτάδος, Λαγωνίδης, Λεοντιάδης (24' Μπορμπόκης), Τολμπά, Αλεξούλης (45' Α. Καρασαββίδης), Σμολ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάκης Γερμανάκος

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 30.716

Μετά από αυτή την ήττα, ο ΠΑΟΚ έμεινε 4ος στη βαθμολογία (σύστημα βαθμολόγησης 2-1-0), πίσω από τους Παναθηναϊκό (14), Ολυμπιακό (13) και ΑΕΚ (13).

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ