STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Αναβλήθηκε εκ νέου το ΑΕΚ-ΟΦΗ!

Αναβλήθηκε εκ νέου το ΑΕΚ-ΟΦΗ!
INTIME SPORTS

Η αναμέτρηση ΑΕΚ-ΟΦΗ στο Ολυμπιακό Στάδιο μετατέθηκε για την Κυριακή (19/2, 17:15) από την Super League, αλλά η ΓΓΑ το ανέβαλε και πάλι. Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση

"Ανακοινώνεται ότι σε συνέχεια απαγόρευσης διεξαγωγής του αγώνα ΑΕΚ-ΟΦΗ από τη Γ.Γ.Α., ο αγώνας ορίζεται να διεξαχθεί την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 17:15", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Από... χίλια κύματα φαίνεται πέρασε τελικά ο αγώνας της 22ης αγωνιστικής μεταξύ της ΑΕΚ και του ΟΦΗ που ήταν αρχικά προγραμματισμένος για το βράδυ του Σαββάτου (18/2) στις 19:30.

Μετά από αδυναμία του προέδρου της ΑΕΚ, Ανδρέα Δημητρέλου, να εξασφαλίσει ένα ποσό γύρω στα 170.000 ευρώ για να σφραγίσει τα εισιτήρια και υπό τον φόβο επεισοδίων στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ από οπαδούς του "Δικεφάλου", ο ΓΓΑ Πάνος Μπιτσαξής αποφάσισε το βράδυ της Παρασκευής την αναβολή της αναμέτρησης.

Η συγκεκριμένη απόφαση άφησε μάλιστα δυσαρεστημένους τους ανθρώπους της κρητικής ΠΑΕ , οι οποίοι ξεκαθάρισαν πως θα πήγαιναν κανονικά στο γήπεδο και πως θα προσέφευγαν στα δικαστήρια σε περίπτωση αναβολής.

Τελικά, το Σάββατο προστέθηκαν δύο ακόμα επεισόδια στο σήριαλ, με την διοργανώτρια αρχή να ανακοινώνει επίσημα μέσα από την ιστοσελίδα της την μετάθεση του ΑΕΚ-ΟΦΗ από Σάββατο σε Κυριακή αλλά και στην αλλαγή της ώρας (αντί 19:30 το Σάββατο σε 17:15 την Κυριακή).

Αυτό φυσικά δεν σήμαινε αυτόματα την διεξαγωγή του αγώνα τη συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα, καθώς για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να δώσει έγκριση και η ΓΓΑ, η οποία ήταν εκείνη άλλωστε που ανέβαλε το ματς επικαλούμενη πιθανά επεισόδια από οπαδούς της Ένωσης που δεν θα μπορούσαν να μπουν στο γήπεδο.

Έτσι, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με νέα απόφαση του Πάνου Μπιτσαξή ανέβαλε εκ νέου τον αγώνα της ΑΕΚ με τον ΟΦΗ, κάτι που ανακοινώθηκε και επίσημα.

Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού αναφέρει:

" Μετά από εισήγηση της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής, αποφάσισε την εκ νέου αναβολή του αγώνα της 22ης Αγωνιστικής της Super League, μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ – ΟΦΗ, που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012, στο ΟΑΚΑ και κατόπιν νέου ορισμού από τη Super League, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012 στο ΟΑΚΑ.

Η εισήγηση της Αστυνομίας προς τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού έχει ως εξής:

ΣΧΕΤ: α) Υπ' αριθμ. 27 από 17-02-2012 απόφασή σας.

β) Υπ’αριθμ. 1003/1260-β από 17-02-2012 έγγραφό μας.

Σε συνέχεια ανωτέρω σχετικών, όπως γνωρίζετε, η διοργανώτρια αρχή SUPER LEAGUE, προσδιόρισε την διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα, μεταξύ των ομάδων "Α.Ε.Κ. -Ο.Φ.Η", για αύριο Κυριακή 19-02-2012 και ώρα 17:15 στο Ο.Α.Κ.Α.Επειδή αφενός μεν οι λόγοι που σας γνωρίσαμε με το ανωτέρω έγγραφό μας, εξακολουθούν να υφίστανται και αφετέρου δεν είναι δυνατή η διάθεση αστυνομικών δυνάμεων για την λήψη των αναγκαίων μέτρων κατά την τέλεση του εν λόγω αγώνα, καθόσον είναι ήδη δεσμευμένες και διατεθειμένες σε προγραμματισμένες σημαντικές εκδηλώσεις- υποχρεώσεις της ιδίας (συγκεντρώσεις στο κέντρο της πόλης, λοιπές αθλητικές συναντήσεις κλπ), προτείνουμε για τους ίδιους λόγους, την εκ νέου αναβολή της εν λόγω αθλητικής συνάντησης.

Η Απόφαση του κ. Μπιτσαξή αναφέρει τα εξής:

Αναβάλλεται μετά από εισήγηση της Αστυνομίας, ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ - ΟΦΗ για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League, που είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012, στο ΟΑΚΑ, αναβλήθηκε με την υπ' αριθμ. 27/17-2-2012 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού και ορίστηκε εκ νέου από τη Super League, για τις 19 Φεβρουαρίου 2012, στο ΟΑΚΑ και ώρα 17:15.

Οι λόγοι της νέας αυτής αναβολής, καταγράφονται στην εισήγηση της Αστυνομίας, την οποία κάνουμε αποδεκτή, διότι αφ' ενός εξακολουθούν και υφίστανται τα δεδομένα που οδήγησαν στην χτεσινή απόφασή μας, αλλά και περαιτέρω την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012 η Αστυνομία δεν είναι σε θέση για λόγους επιχειρησιακού προγραμματισμού της, να διαθέσει τις απαραίτητες δυνάμεις για την τήρηση της δημόσιας τάξης στο ΟΑΚΑ.

Συντρέχουν επομένως άκρως σοβαροί λόγοι διαφύλαξης της δημόσιας τάξης, που επιβάλλουν την παραπάνω αναβολή. Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του παραπάνω αγώνα, θα καθορισθεί σύμφωνα με το νόμο από τη διοργανώτρια αρχή".

Παράλληλα λίγο αργότερα ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής με δήλωσή του ανέφερε πως η αναβολή έγινε για την διαφύλαξη της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, κάτι το οποίο θα πρέπει να το λαμβάνει σοβαρά η διοργανώτρια αρχή.

Επίσης, σε ότι αφορά την νέα ημέρα διεξαγωγής του αγώνα, αυτή θα ανακοινωθεί σύμφωνα με την ανακοίνωση της Super League τις επόμενες ημέρες, ενώ για να διεξαχθεί η αναμέτρηση την προσεχή Τετάρτη (22/2) θα πρέπει να αναβληθεί ο αγώνας του Κυπέλλου ΟΦΗ-Πανσερραϊκός που είναι προγραμματισμένος.

Η ανακοίνωση της Super League αναφέρει: " Ανακοινώνεται ότι σε συνέχεια της εκ νέου αναβολής από τη ΓΓΑ του ορισθέντος αγώνα ΑΕΚ-ΟΦΗ την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής ημέρας του Πρωταθλήματος της Super League, η ημερομηνία διεξαγωγής θα οριστεί εκ νέου εντός των επόμενων ημερών".

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ