STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 0-2

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 0-2
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός χτύπησε στο δεύτερο ημίχρονο και με σκόρερ τους Βιτόλο και Σο, πήρε τη νίκη στο (παν)αθηναϊκό ντέρμπι, όπως αποδείχθηκε στο ΟΑΚΑ. Φουλ για πλέι-οφ οι "πράσινοι".

Πράσινο βάφτηκε το ντέρμπι της Αθήνας, με τον Παναθηναϊκό να εκμεταλλεύεται την "τρικυμία" της ΑΕΚ που προήλθε από τον πάγκο της και να παίρνει τη νίκη που τον οδηγεί στα πλέι οφ. Έχασε τεράστια ευκαιρία ο Κατίδης που αποδοκιμάστηκε. Πανικός Λίνεν

Μη χάσετε την Κυριακή στις 21.45 την πληρέστερη διαδικτυακή αθλητική εκπομπή. H SUPER BALL κάνει σέντρα στην οθόνη σας με τους Παντελή Βλαχόπουλο, Θέμη Καίσαρη, έγκυρο ρεπορτάζ, πλούσια σχόλια και τον Ηρακλή Τσίκινη να σχολιάζει τις επίμαχες φάσεις.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)

Βοηθοί: Καρσιώτης (Κορινθίας), Καρατζίκας (Αθηνών)

4ος βοηθός: Μαντάκης (Ημαθίας)

ΑΕΚ (Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Μπουγαΐδης, Κουτρουμπής, Τσουμάγκας, Τσουκαλάς, Κορδέρο (Σταματής 80'), Μητρόπουλος, Φέτσης, Γκερέιρο, Κατίδης (Καραλής 80'), Πετρόπουλος

Παναθηναϊκός (Φάμπρι): Καρνέζης, Σισοκό, Μπουμσόνγκ, Πίντο, Βιτόλο, Μαυρίας (Φορναρόλι 87'), Εσπάρθα (Φιγκερόα 85'), Σεϊταρίδης, Ζέκα, Σο, Μαρίνος

Γκολ: Βιτόλο 55' (0-1), Σο 70' (0-2)

Κίτρινες κάρτες: Τσουκαλάς 27', Μαρίνος 54', Ζέκα 60', Μπουγαΐδης 69', Μπουμσόνγκ 77'

Ανασκόπηση αγώνα

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και πίεζε τον Παναθηναϊκό σε όλο το γήπεδο. Μόλις στο 10' έγινε το πρώτο καλό σουτ με τον Κατίδη, να δέχεται την μπάλα από τον Γκερέιρο, να κάνει το σου και ο Καρνέζης να διώχνει πλάγια και στην συνέχεια η άμυνα του Παναθηναϊκού να παραχωρεί κόρνερ.

Όσο ο χρόνος περνούσε τόσο οι γηπεδούχοι πίεζαν την αντίπαλη άμυνα προκειμένου να εκμεταλλευτούν κάποιο λάθος. Στο 23' ακόμα μια καλή στιγμή για τους κιτρινόμαυρους, όταν ο Γκερέιρο από τα δεξιά, έστρωσε στον αμαρκάριστο Κορδέρο, ο οποίος παρότι έστρωσε την μπάλα στο ημικύκλιο, το σουτ που επιχείρησε πήγε ψηλά άουτ.

Στο 28' έγινε η πρώτη καλή φάση για τον Παναθηναϊκό με τον Εσπάρθα να αστοχεί από το κέντρο της μεγάλης περιοχής με την κεφαλιά που έπιασε μετά από σέντρα του Σισοκό.

Από το 30' και μετά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και για τις δύο ομάδες, με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να δημιουργήσει οργανωμένη επίθεση και να κρατάει την μπάλα στην άμυνα. Από την άλλη, η ΑΕΚ παρότι είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων έδειχνε να μπλοκάρει την επίθεση η αλλαγή συστήματος.

Η τελευταία καλή φάση του ημιχρόνου ανήκε στον Παναθηναϊκό από λάθος του Τσουκαλά της ΑΕΚ. Συγκεκριμένα ο Σειταρίδης σέντραρε, η μπάλα κόντραρε στον Τσουκαλά και η μπάλα πέρασε μισό μέτρο από το κάθετο δοκάρι.

Στην επανάληψη δεν άλλαξε κάτι για τις δύο ομάδες με την ΑΕΚ να πιέζει και τον Παναθηναϊκό να θέλει να βγει στην κόντρα. Στο 55' όμως ήρθε η φάση κόντρα στην ροή του αγώνα...

Ζέκα κερνάει, Βιτόλο πίνει...

Η μπάλα ελέγχεται από την άμυνα της ΑΕΚ, ο Κωνσταντόπουλος δίνει στον Κουτρουμπή δεξιά, αλλά ο αμυντικός της Ένωσης δεν υπολογίζει σωστά και από την πίεση του Ζέκα, χάνει την μπάλα.

Ο Πορτογάλος παρότι στην πλάγια γραμμή, βλέπει τον Βιτόλο αμαρκάριστο στο κέντρο της περιοχής της ΑΕΚ και του βγάζει σέντρα, ο Ισπανός στοπάρει και αφού πλασάρει με την πρώτη και ο Κωνσταντόπουλος τον μπλοκάρει, ο ίδιος παίρνει το "ριμπάουντ" και σε κενή εστία στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για 0-1.

Παρολίγον... απάντηση

Και ενώ το ΟΑΚΑ έχει παγώσει από το γκολ των φιλοξενουμένων, ο Μπουμσόνγκ ενώ ελέγχει την μπάλα στην άμυνα, δίνει πάσα στον Πίντο, ο οποίος κοντρολάρει ανενόχλητος, κάνει δύο βηματάκια προς τα πίσω και... πέφτει.

Η μπάλα έχει στηθεί στο ημικύκλιο της περιοχής και από πίσω έρχεται ο Κατίδης, ο οποίος έχει όλο τον χώρο μπροστά του, αλλά αποφασίζει να πλασάρει στην κίνηση στέλνοντας την μπάλα άουτ, στην μεγαλύτερη ευκαιρία της ΑΕΚ στον αγώνα.

Το γκολ του Παναθηναϊκού και η χαμένη φάση της ΑΕΚ, τούμπαρε την ψυχολογία των δύο ομάδων με τους πράσινους να ανεβαίνουν και να παίρνουν τον έλεγχο και τους γηπεδούχους να παγώνουν και να μένουν εκτός ματς.

Σο και γκολ...

Με την ψυχολογία τους στα ύψη, οι φιλοξενούμενοι πίεσαν ψηλά και κατάφεραν να δημιουργήσουν προβλήματα στην ΑΕΚ. Ο "πανικός" στην λειτουργία του δικεφάλου... πληρώθηκε. Στο 70' κόρνερ για τον Παναθηναϊκό, ο Σο την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αμαρκάριστος και 0-2.

Σε εκείνο το λεπτό ουσιαστικά τέλειωσε και ο αγώνας για την ΑΕΚ που παρέδωσε ψυχή και σώμα. Ο Έβαλντ Λίνεν σε στιγμή πανικού, ότι είχε να κάνει με επίθεση στον πάγκο του, το έβαλε μέσα, χωρίς φυσικά αποτέλεσμα και χωρίς καμία τελική.

Αντιθέτως ο Παναθηναϊκός στο 86' με τον Φιγκερόα έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Αργεντίνος μέσα στην περιοχή από πλάγια θέση βγήκε τετ α τετ με τον Κωνσταντόπουλο αλλά πλάσαρε άουτ.

Ο MVP της αναμέτρησης

Ο Βίκτορ Βιτόλο που παρότι φάνηκε στο πρώτο μέρος πως πάλευε μόνος στην μεσαία γραμμή, στην επανάληψη κράτησε το κέντρο του Παναθηναϊκού και φυσικά έβαλε το πρώτο γκολ που οδήγησε σε μεγάλο διπλό.

Ο αδύναμος κρίκος

Με διαφορά η άμυνα της ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήξερε που πατούσε και που βρισκόταν. Πολύ κακός ο Κουτρουμπής που έκανε παιδικό λάθος στο 0-1, ενώ φέρει ευθύνη και για τον αμαρκάριστο Σο.

Στατιστικά Αγώνα

0 Γκολ 2
0 Ασίστ 1
5 Τελικές Προσπάθειες 10
1 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 3
3 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 4
1 Κεφαλιές 3
4 Αποκρούσεις 2
10 Επεμβάσεις 16
17 Κλεψίματα 25
16 Φάουλ 14
3 Οφσάιντ 1
5 Κόρνερ 4
47 Λάθη 52
7/22 Γεμίσματα 8/19
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ