ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τα σενάρια του 5ου ομίλου

Τα σενάρια του 5ου ομίλου

Η ισοπαλία μεταξύ Ατρομήτου και Πανθρακικού σε συνδυασμό με τη νίκη της ΑΕΚ επί του Ηρακλή Ψαχνών, μετέβαλλε τα δεδομένα πρόκρισης από τον πέμπτο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδας. Βολεύεται και με ισοπαλία η "Ένωση".

Δείτε ποια είναι τα σενάρια πρόκρισης των δύο ομάδων από τον πέμπτο όμιλο, καθώς η ισοπαλία μεταξύ Ατρομήτου και Πανθρακικού, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για τις τρεις από της τέσσερις ομάδες αυτού. Βολεύεται και με ισοπαλία η "Ένωση".

Αρχικά, ο ουραγός Ηρακλής Ψαχνών έχει απολέσει κάθε ελπίδα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι δύο ομάδες που προπορεύονται στον όμιλο και ισοβαθμούν μάλιστα, ΑΕΚ και Ατρόμητος αγωνίζονται μεταξύ τους την τελευταία αγωνιστική. Όποιος κερδίσει από αυτή την αναμέτρηση, περνάει μαζί με τον Πανθρακικό.

Εάν το τελικό αποτέλεσμα στην αναμέτρηση της ΑΕΚ και του Ατρομήτου είναι ισόπαλο, τότε ΑΕΚ, Ατρόμητος και Πανθρακικός θα ισοβαθμήσουν στους πέντε βαθμούς. Προϋπόθεση για τα ανωτέρω είναι να κερδίσει ο Πανθρακικός τον Ηρακλή Ψαχνών.

Σενάριο 1ο: Να κερδίσει ο Ηρακλής Ψαχνών τον Πανθρακικό. Προκρίνονται ΑΕΚ και Ατρόμητος, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Σενάριο 2ο: Να κερδίσει ο Πανθρακικός τον Ηρακλή Ψαχνών και να έχει νικητή το παιχνίδι του Ατρομήτου με την ΑΕΚ. Περνάει σαν πρώτος ο νικητής του ΑΕΚ - Ατρόμητος και δεύτερος ο Πανθρακικός.

Σενάριο 3ο: Να κερδίσει ο Πανθρακικός τον Ηρακλή Ψαχνών και να έρθει ισόπαλο το ΑΕΚ - Ατρόμητος. Η ΑΕΚ έχει διαφορά γκολ 3-0, ο Ατρόμητος 2-1 και ο Πανθρακικός 1-1. Η ομάδα της Κομοτηνής πρέπει με τη νίκη της να καλύψει τη διαφορά των γκολ, τουλάχιστον του Ατρομήτου, δηλαδή να κερδίσει με περισσότερο από ένα γκολ.

Σενάριο 4ο: Με βάση τα προηγούμενα, να έρθει ισόπαλο το ΑΕΚ - Ατρόμητος 0-0, και να έρθει το Πανθρακικός - Ηρακλής Ψαχνών 1-0.

Τότε η βαθμολογία θα είναι:

ΑΕΚ 5 3-0

Ατρόμητος 5 2-1

Πανθρακικός 5 2-1

Δηλαδή τριπλή ισοβαθμία, με δύο ομάδες να έχουν την ίδια διαφορά γκολ και το αποτέλεσμα της μεταξύ τους αναμέτρησης να είναι ισόπαλο. Επίσης ούτε το κριτήριο της καλύτερης επίθεσης δίνει λύση, καθώς τόσο ο Ατρόμητος, όσο και ο Πανθρακικός θα έχουν δύο γκολ στο ενεργητικό τους.

Εφ' όσον ισοβαθμούν δύο (2) ομάδες διεξάγεται αγώνας μπαράζ σε ουδέτερο γήπεδο.

Η νίκη με 3-0 επί του Ηρακλή Ψαχνών, δίνει το προνόμιο στην ΑΕΚ να βολεύεται και με την ισοπαλία (ανεξαρτήτως αποτελέσματος) την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην ομάδα του Περιστερίου.

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου

1. ΑΕΚ 4 (3-0)

2. Ατρόμητος 4 (2-1)

3. Πανθρακικός 2 (1-1)

4. Ηρακλής Ψαχνών 0 (0-4)

Η 3η αγωνιστική (6-8 /1)

ΑΕΚ - Ατρόμητος

Πανθρακικός - Ηρακλής Ψαχνών

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ