ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Σίλβα: "Εμείς κανένα ματς, η ΑΕΚ σε καλύτερη κατάσταση"

Σίλβα: "Εμείς κανένα ματς, η ΑΕΚ σε καλύτερη κατάσταση"
Σίλβα ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μάρκο Σίλβα, δήλωσε ότι η έλλειψη αγώνων κόστισε στην ομάδα του, ωστόσο ανέλαβε την ευθύνη για την ήττα από την ΑΕΚ και την απώλεια του τροπαίου στο Κύπελλο.

Στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα (2-1) από την ΑΕΚ ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Μάρκο Σίλβα, ανέλαβε την ευθύνη για τον αποκλεισμό, αλλά υποστήριξε ότι η ομάδα του δεν ήταν δυνατό να βρεθεί σε καλή κατάσταση έπειτα από έναν μήνα χωρίς επίσημους αγώνες.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΕΚ

-Αυτός ο ένας μήνας αγωνιστικής παραξίας ήταν η βασική αιτία της ήττας ή φταίει και κάτι άλλο;

"Πριν απαντήσω θα ήθελα να αναφερθώ στους φιλάθλους μας και να πω ότι είναι απόλυτα κατανοητό ότι είμαστε σίγουροι για την απογοήτευσή τους. Το κλίμα μέσα στα αποδυτήρια είναι κλίμα απογοήτευσης και θέλουμε να αναφερθούμε στους φιλάθλους μας, γατί σε αυτούς οφείλεται η μεγάλη χρονιά που κάναμε φέτος. Για αυτούς και αυτόν τον μεγάλο σύλλογο δεν έπρεπε να χάσουμε τον τελικό. Σε σχέση με την ερώτησή σας, οποιοσδήποτε ασχολείται με το ποδόσφαιρο και γνωρίζει ποια είναι η καθημερινότητα μίας ομάδας, αναγνωρίζει ότι ο Ολυμπιακός δεν ήταν σε καλή αγωνιστική κατάσταση, δεν κάναμε ένα καλό παιχνίδι και δεν ήταν φρέσκος όπως έπρεπε για να παίξει αυτόν τον αγώνα.

Όποιος παίρνει τις αποφάσεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο και πιστεύει ότι είναι φυσιολογικό να τελειώνει μία ομάδα τη χρονιά στις 17 Απριλίου και να παίζει τελικό στις 17 Μαϊου, τότε αυτός ο άνθρωπος κάνει κακό στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν το λέω επειδή χάσαμε, αλλά θα έλεγα το ίδιο κι αν κερδίζαμε. Όμως σίγουρα αυτό δεν είναι καθόλου καλό να συμβαίνει. Τον τελευταίο μήνα έχουμε παίξει μηδέν παιχνίδια. Ο αντίπαλος παίζει στα πλέι οφ και είναι φυσιολογικό να έχει καλύτερο ρυθμό. Εκεί ίσως οφείλεται η σημερινή εικόνα του αγώνα. Δεν γνωρίζω ποιος είναι υπεύθυνος και δεν θέλω να μάθω. Αυτό που έχω να πω είναι ότι εμείς δεν ήμασταν στο επίπεδο που θέλαμε για να αντιμετωπίσουμε τον τελικό, ενώ ο αντίπαλός μας ήταν σε καλύτερη κατάσταση. Ζητάω συγγνώμη γιατί δεν συνηθίζω να απαντάω έτσι. Σήμερα δείξαμε κακή εικόνα, και όχι τη δυναμική που συνηθίζουμε να δείχνουμε στα παιχνίδια μας. Ξεκινήσαμε έχοντας τον έλεγχο, αλλά δεν ήμασταν αρκετά καλοί.

-Βάσει των δεδομένων που μας αναλύσατε, την έλλειψη ρυθμού του Ολυμπιακού δηλαδή, μήπως ρισκάρατε περισσότερο τακτικά απ' όσο έπρεπε, καθώς ανεβάσατε πολύ ψηλά την άμυνα, με αποτέλεσμα να βγει για παράδειγμα ο Τζιμπούρ απέναντι από τον Ρομπέρτο, άσχετα αν τον πρόλαβε ο Ντα Κόστα.

"Όταν έγινε αυτό ήδη χάναμε 1-0. Δεν συμφωνώ με την άποψή σας, επειδή χάναμε 1-0 και ήμασταν υποχρεωμένοι να ρισκάρουμε. Έπρεπε να αντιδράσουμε. Είναι η άποψή σας, δεν συμφωνώ, αλλά είναι σεβαστή".

-Δικά σας λάθη βλέπετε σε αυτό το ματς;

"Φυσικά και δεν πρόκειται να κρυφτώ. Εχω πει ότι υπάρχουν υπεύθυνοι όταν κερδίζουμε, αλλά όταν χάνουμε ο πιο υπεύθυνος είναι ο προπονητής. Ο πρώτος υπεύθυνος είναι ο προπονητής".

-Θα επιλέγατε διαφορετικά πρόσωπα να ξεκινήσετε; Η φάση στο γκολ του Μάνταλου ήταν ακριβώς ίδια με το γκολ που είχε πετύχει η ΑΕΚ κόντρα στον Ατρόμητο. Το είχατε επισημάνει αυτό στους παίκτες σας;

"Όχι μόνο για σήμερα, αλλά για όλα τα ματς κάνουμε ανάλυση. Και ο αντίπαλος ανέλυσε τις ικανότητές μας. Ημασταν σίγουρα γνώστες της κατάστασης αυτής. Σε σχέση με τους παίκτες δεν θα άλλαζα την απόφασή μου, γιατί πάντοτε παίρνω αποφάσεις με βάση τον βαθμό ετοιμότητας".

-Τι είναι αυτό που σας κράτησε να μην κάνετε τις αλλαγές στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου; Κι επίσης, πώς νιώθετε όταν βλέπετε αυτή την εικόνα μπαίνοντας στο ΟΑΚΑ με τις άδειες εξέδρες;

"Δεν τις πραγματοποιήσαμε, γιατί θέλαμε να κάνουμε εσωτερικές αλλαγές. Προτιμήσαμε να τις κάνουμε αργότερα τις αλλαγές. Για τις άδειες εξέδρες δεν ξέρω πώς να απαντήσω. Δεν υπάρχει καμία σύγκριση. Φανταστείτε τον τελικό Λίβερπουλ – Σεβίλλη με άδειες εξέδρες. Είναι μία λογική ερώτηση και μπορείτε να την απαντήσετε και εσείς. Τελειώνοντας θα ήθελα να συγχαρώ τους παίκτες της ΑΕΚ για την κατάκτηση του Κυπέλλου".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Δίκαια Κυπελλούχος η ΑΕΚ, 2-1 τον Ολυμπιακό στο άδειο ΟΑΚΑ
Τα γκολ και οι φάσεις του Ολυμπιακός - ΑΕΚ
Μάρκο Σίλβα: "Κάναμε κακή εμφάνιση"
Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού
Σαλίνο: "Αξίζουμε και εμείς συγχαρητήρια"
Ανάλυση του τελικού από τον Στάικο Βεργέτη

Photo Credits: Action images

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ