ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πώς είδαν FIFA και UEFA τον τελικό του Κυπέλλου

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ 2018 / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ 2018 / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Αισιοδοξία υπάρχει στην ΕΠΟ για την αποφυγή του Grexit, αφού οι εκπρόσωποι της FIFA και της UEFA είδαν πως από την πλευρά της Ομοσπονδίας έγιναν αρκετά απ' αυτά που ήθελαν στο ΟΑΚΑ. Πώς αξιολόγησαν τον τελικό οι Βέλα, Ντερβισάι, Βασάλο.

Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ αποτελούσε κρας τεστ για την αποφυγή του Grexit. Δεν ήταν ασφαλώς το μοναδικό προαπαιτούμενο, αλλά οι διεθνείς συνομοσπονδίες ήθελαν να δουν ότι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα έκανε αυτά που έπρεπε για να κυλήσουν όλα σε ικανοποιητικό βαθμό.

Στην ΕΠΟ υπάρχει αισιοδοξία για την αποφυγή του Grexit, έστω και αν ήταν αρνητική η εισήγηση του Αυστριακού, Χέρμπερτ Χούμπελ. Μάλιστα, υπάρχει μια σειρά από λόγους που κάνουν την Ομοσπονδία να αισιοδοξεί ότι η ποδοσφαιρική απομόνωση της Ελλάδας θα αποφευχθεί. Βέβαια, ως τα τέλη του μήνα θα πρέπει να γίνουν ακόμα ορισμένα πράγματα, για να πειστούν οι ξένοι ότι αξίζει η χώρα μας μια ακόμη ευκαιρία.

Οι Βέλα, Ντερβισάι και Βασάλο εκπροσώπησαν τις FIFA και UEFA στον τελικό και έχουν προσωπική άποψη για όλα όσα έγιναν. Μπορεί βέβαια να υπήρξαν σκηνικά βίας τόσο πριν από τη σέντρα, όσο και κατά την διάρκεια του αγώνα, όμως σε γενικές γραμμές υπάρχει ικανοποίηση για το πώς διαχειρίστηκε η ΕΠΟ τον τελικό.

Δεν ζουν σε γυάλα, ξέρουν σε τι νοσηρό περιβάλλον καλείται η Ομοσπονδία να συμβάλει στην βελτίωση του προϊόντος που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι διεθνείς συνομοσπονδίες είδαν πως η ΕΠΟ έκανε αυτά που όφειλε από τη δική της πλευρά και ήταν μέσα στις δικές τους απαιτήσεις.

Όπως τονίζουν οι άνθρωποι της ΕΠΟ, σε θέματα οργάνωσης και ασφάλειας η χώρα μας πήρε αρκετά καλό βαθμό. Βέβαια, κανείς δεν πρέπει να παραγνωρίζει ότι μπήκαν πολεμοφόδια στο γήπεδο, ότι έπεσαν φωτοβολίδες, ότι υπήρξαν σκηνικά στις εξέδρες με οπαδούς και δυνάμεις των ΜΑΤ. Όποιος πει ότι δεν συνέβησαν, προφανώς είναι εκτός πραγματικότητας. Εντούτοις, πιστώνεται στην Ομοσπονδία ότι έκανε όλα όσα της ζητήθηκαν να κάνει, ότι οργάνωσε τον τελικό με βάση τους διεθνείς κανόνες και προσπάθησε να κινηθεί με βάση αυτά που ζητούσαν FIFA και UEFA.

Επίσης, αυτό το οποίο αναφέρουν στην Ομοσπονδία, είναι πως καμία χώρα δεν μπορεί να τιμωρηθεί με Grexit, επειδή κάποιοι οπαδοί έκαναν επεισόδια, για τα οποία δεν φέρει ευθύνη η ΕΠΟ. Το αν ορισμένοι πλακώθηκαν μακριά από το γήπεδο ή υπήρξαν εντάσεις εντός αυτού, δεν συνεπάγεται και έξοδος. Επεισόδια έχουν γίνει και σε άλλους τελικούς, αλλά οι χώρες δεν βγήκαν από τους κόλπους των διεθνών συνομοσπονδιών.

Επίσης, θεωρήθηκε ως πλήρως επιτυχημένη η απόφαση για την έλευση του Νταβίδ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν για να διευθύνει τον τελικό. Η διαιτησία του 45χρονου Ισπανού ρέφερι κρίθηκε πολύ καλή και αυτό πιστώνεται στην Ομοσπονδία και μάλιστα ο κ. Ντερβισάι πήγε μετά το τέλος του αγώνα στα αποδυτήρια των διαιτητών και τους έδωσε συγχαρητήρια, δείχνοντας την ικανοποίησή του.

Επιπροσθέτως, έκανε καλή εικόνα η συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών των δυο ομάδων στο γήπεδο, το ότι ο αγώνας ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα, αλλά και το ότι σε γενικές γραμμές υπήρξε ήρεμο κλίμα και κατανόηση της (τεταμένης) κατάστασης από τους δυο "Δικεφάλους".

Τέλος, να τονιστεί πως σύμφωνα με την Ομοσπονδία οι τελευταίες συναντήσεις και συζητήσεις μεταξύ των ανθρώπων της ΕΠΟ και των ξένων αφήνουν αρκετά περιθώρια αισιοδοξία για αποφυγή του Grexit, κάτι που θα αποφασιστεί το προσεχές διάστημα. Πάντως, ο προχθεσινός (12/5) τελικός δεν αποτέλεσε... πισωγύρισμα, ούτε βγήκε "τραυματισμένο" το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μπορεί να είδαμε και αρκετές άσχημες εικόνες, αλλά συγκρίνοντας με πέρυσι, τα πράγματα κύλησαν καλύτερα.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

"Μάο Μάο" ήταν οι παίκτες του ΠΑΟΚ
Βράνιες: "Πήρατε το Κύπελλο, αλλά εγώ είμαι το αφεντικό εδώ"
Έγιναν 14 συλλήψεις στον τελικό ΑΕΚ - ΠΑΟΚ
Πέλκας: "Αισθάνομαι ότι με έκλεψαν"
Τελικός σπάνιας ανωτερότητας
Έτσι αναπνέουμε εδώ, μικρή μου...
PHOTOS: Σήκωσαν στον αέρα τον Ιβάν Σαββίδη οι παίκτες του ΠΑΟΚ
VIDEO: Οι πανηγυρισμοί στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ
VIDEO: Οι πανηγυρισμοί των παικτών του ΠΑΟΚ μέσα στο πούλμαν
Γραμμένος: "Κερδίσαμε το στοίχημα, τελικός αντάξιος του θεσμού"
TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ